Hozzászólások száma: 1849
Ugrás a hírhez Oldalszám: 93
Témakörök > Hírek fórumai > Taxisok Egyesülete A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Laci 2010.05.11. 19:18:04 / # 151610
Érdekes! De szerintem mi nem egyről beszélünk. Te autókat adsz ki bérbe és ezzel keresed a pénzed?

Bántelki Lajos 2010.05.11. 19:04:33 / # 151600
Bántelki Lajos válasz | 2009.05.28. 16:06:02 (1) Sziasztok! A nevem, Bántelki Lajos. Aki ismer, tudja, hogy ki vagyok, aki nem, az szerintem meg lesz e nélkül is. Annak oka, hogy ezt a topikot nyitottam, az az, hogy az itt alakuló szervezkedésnek – esetleg – a segítségére legyek a Barát – Taxival. Szeretném ha tudnátok, hogy mélyen egyetértek a 10 perces kezdeményezéssel. Bár, én azt akár 30-50 percre tolnám ki! Aki ismer, tudja, mindig megmondom azt amit és amiről gondolok. Erről is megmondom. Sajnos, nem látok sok esélyt arra, hogy ennek eredménye lesz. Még kevesebb az esély arra, hogy olyan taxisokat találjatok, aki ( k ) hajlandó lesz az egyre magasabb költségei, autó hitel, kötelező, casco, gázszámla, villanyszámla és nem utolsó sorban a 60-80.000 Ft-os tagdíja mellett naponta 1x hátradőlni és átengedni másnak a fuvart. Én hiszek benne és vallom, nem rossz a kezdeményezés, de ha már kezdeményeztek, akkor az olyan legyen, aminek van, lesz ütőereje. Az én elgondolásom a következő: 1, Meg kellene alakítani a budapesti taxisok ORSZÁGOS érdekképviseletét. 2, Ezen szervezetbe olyan taxisok lépnének be, akik hajlandóak anyagi ráfordítást eszközőlni 1 új, vagy már 1 meglévő társaság beindításához. Itt 50 – 150 olyan taxisra van szükség, aki ( k ) hajlandóak ennek a szakszervezetnek a pénztárába – gondolok itt ügyvédi letét – befizetni minden hónapban 20 - 30000 Ft-ot. Tudom, most jön az, hogy nincs ilyen. De igen! Van! Csak olyan garanciát kell adni a befizetett összegekre, hogy azt nem lehet elkölteni a befizető engedélye nélkül. Ezen összegeket legalább 90 napig kellene fizetni. Ezután, az ügyvéd az összes befizetőnek küldene 1 levelet amiben kijelől 1 helyiséget arra a célra, hogy a „ tagok „ összejöjjenek és döntsenek, a következőkről: 1, Összejött – e annyi pénz, amivel el lehet indítani 1 új társaságot. 2, Összejött – e annyi pénz amivel ezt a társaságot vagy 1 meglévőt meg lehet reklámozni Amiben én – esetleg – segítséget tudok nyújtani: Én felajánlom a következőket: 1, Ami összejön összeg az ügyvédnél, bankban, mindegy, mi, társaságunk nevében ennek az összegnek a megfelelőjét befizetjük. 2, Felajánljuk társaságunk rendeléskiadási rendszerét, mely leginkább sms kiadásra épül körzetbejelentkezési lehetőséggel, stb. Amit kérnék: 1, 1 éven belül minden befolyt összeget reklámra, és népszerűsítésre kell fordítani. 2, A tarifa nem haladhatja meg a legolcsóbb taxi társaság telefonos rendeléseinek tarifáját. Ez vonatkozik a reptéri transzferekre is. Ha a legolcsóbb emel, aki befizetett ( City módra ) megszavazhatja a további tarifát. 3, Minden a rendszerünkön kiközvetített rendelés után – tehát a felvett címek után – 75 Ft-ot kell fizetni. Mielőtt bárki azzal vádolna, hogy pénzt akarok keresni, ezt a befizetett összeget reklámra visszaforgatnánk 1 évig! Persze, gondolom, most az a kérdés, hogy miért? Nincs miért! Jelenleg reptéri transzferek arányában társaságunknál 1 főre jutó rendelésszáma kb 8-10 db. 37 db a saját tulajdonú autóval rendelkezünk. Lehet számolni, hogy mennyi a bevétel. Ezen kívül, kb 20 olyan taxis kolléga segíti munkánkat, akik más cégeknél dolgoznak. Tehát nem taxis toborzásra készülök, még kevésbé török vezetői babérokra. Egyébként sem veszünk fel autóval külsős taxisokat, kizárólag alkalmazottakat foglalkoztatunk! És nem érdekel senki pénze!! Csak a jövő!! Ami pedig az én személyes tiszteletteljes kérésem minden kolléga felé! Ami rég volt az elmúlt, akinek bármiféle gondja van még ezzel, keressen meg telefonon 06-20-529-8000 vagy személyesen és beszéljük meg a dolgot. Szeretném, ha kultúrált emberek módjára mondanánk véleményt és ez egyszer hagynánk a személyeskedést! Én itt most Én minden esetre feldobtam a labdát, remélem, hogy segíthetek, segíthettem! Köszönöm a figyelmeteket! Bántelki Lajos 06-20-529-8000
Laci 2010.05.11. 18:57:23 / # 151585
Szia Lajos! Néztem, de nem találtam meg. Lehet, hogy türelmetlen voltam a keresgélésben. Tudunk valahol priviben beszélgetni? msn, vagy skype? a msn címem: m.jaszi@hotmail.com Skype: TaxisLaci Laci

Bántelki Lajos 2010.05.11. 18:55:01 / # 151449
Hát.... Tudod, a Csugu mit mond? Amit eszeM iszoM... :) Természetesen!

Csumi 2010.05.11. 18:44:53 / # 151635
Köszönöm! Azért, ha nem kerülök be a "zsírba", remélem akkor is szóba állsz Velem, ha összefutunk...:-))

Csumi 2010.05.11. 18:32:41 / # 151642
Miután tovább olvastam, megértettem, de azért kössz a választ.
Bántelki Lajos 2010.05.11. 18:10:12 / # 151641
Szia, Laci! Figyelmedbe ajánlanám ezzel kapcsolatban ( jó felvetés, értékelem ) a Barát-Taxi javaslata c. topikot. Cca 2 évvel ezelőtt ajánlottam fel az anyagi és szoftweres segítséget. Ugyanebben a topikban írtam a 1 esetleges szervezet létrehozásáról is. Elutasított néhány ( azóta megszünt, vagy más nick névre átveddlett ) arc. Érdekes fejleményeket, javaslatokat és ellenérveket olvashatsz! Jó böngészést!
málna 2010.05.11. 18:07:02 / # 151631
Én köszönöm!

Bántelki Lajos 2010.05.11. 18:04:52 / # 151640
Talán... Tudod, az oldalon ( TE ) ezzel kellettvolna folytatni az önéletrajzok után! Érdeklődve várom! UI: Azért azt a hozzászólásom ne hagyd figyelmen kívül, amikor 4 embert említettem a vezetőségbe akit szívesen támogatnék. Benne voltál. Csak 1 picit legyel keményebb :) Az asztalnál, az üzletben nincs kecmec, itt taxisok ezreiről folyik a csevely! Köszönöm!
Bántelki Lajos 2010.05.11. 18:01:49 / # 151639
Tudod, most érzem úgy, hogy jól tettem, hogy tegnap a hírtelen felindulásom után megírtam azt, amit! Kár, hogy nem olvastad el és örülök, hogy nem olvastad el az elsőt! Pont ezért gondolom, hogy a vezetők között az első helyen lenne a helyed! Tudod az embereket kezelni, pedig engem aztán nem könnyű! Ha bekerülsz a "zsírba" nagyon szívesen elbeszélgetnék veled az általam elképzelt dolgokról hátha tudod hasznát venni az ötleteimnek! Üdvözlettel, B. Lajos
málna 2010.05.11. 18:00:44 / # 151638
Nincs miért lesütnöm a szemem...! Holnap (mert most mennem kell) leírom Neked az általad említett felvetésekre a véleményemet. Egyébként fél évvel ezelőtt a többségét olvasahattad már.. Talán megváltozna a véleményed rólam... :)
Csumi 2010.05.11. 17:54:24 / # 151637
Szia! Megvetéééés???? Húúú.... akkor valamit nagyon rosszul írtam, vagy félre értelmeztél!! SENKIT(!)nem vetek meg, így Téged sem!! A "turkálás" arra vonatkozott, hogy azért, mert Neked jobban megy a szekér, (még tisztellek is érte valahol, hisz biztos jobban csinálod a dolgaid mint Én, hisz az Én zsebem üres) még nem kell "kicsinálni" azt, akinek nem fut úgy, de azért tenne valamit, hogy ezen változtasson. Érted? Valóban jó viszonyban voltunk, és nem hinném, hogy most rosszban vagyunk, csak egyszerűen ez a véleményem, és azt nem szoktam véka alá rejteni. (mint ahogy régen sem tettem.Öregszem, de belül nem változom..) Ha megbántottalak elnézést, nem volt szándékos. Az hogy nem, vagy nem mindenben értünk egyet, az meg még építő is lehet... Üdv...
Laci 2010.05.11. 17:47:18 / # 151636
Lehet, hogy buta kérdés, de felteszem és talán annál fogva teszem ezt, mert nem vagyok még múmia taxis, tehát nem tudhatok olyanokat mint az öregek. Ha esetleg sikerülne, a Budapesti taxisok egy harmadát összecsődíteni és egységesen, egységes jogokkal eggyé válni. Mint taxisok, akik taxizni szeretnének és szeretnék felszámolni az elfajult helyzetet a taxiscégektől való függést. Úgy halottam, hogy voltak olyan alakuló cégek, ahol a taxisok a saját idejükből saját energiájukból hoztak létre nagy taxiscégeket. Persze azt a hibát nem elkövetve, hogy egy valakinek a zsebére, hanem az egységes taxi fenntartására. Tehát saját magunknak. Szerintem, meg lehetne csinálni, hiszen már tudjátok, hogy mit mikor hogyan kik basztak el, nem? A hibákból tanulva kialakítani egy társaságot. Ahogy olvasgatom a különböző fórum témákat, mindenhól azt olvasom, hogy fikázzák egymást és mindenki felhántogatja, hogy ki mikor miket csinált, vagy nem csinált. Veszekednek, mint a kislányok az oviban. Néha még a coffjukat is megcibálnák egymásnak. Szerintem én mint külső szemlélődő, csak lesek, hiszen én nem voltam ott sehol és nem tettem még semmit. Nem lehetne esetleg a fiatalságnak átadni a staféta botot, akiket nem befolyásolja a múlt. Az idősek meg legyenek a nagy bölcsek, akik tanáccsal látják el azokat, akik még nincsenek megfertőződve ebben az egész civakodásban. Tudjátok, a csecsemő a tökéletes ember, mert még nem ismeri az élet szennyét, és tisztán optimistán lát Természetesen nem magamra gondolok, hiszen nekem nincs meg a megfelelő beszélőkém és az eszem hozzá. De elég sok olyan türelmesebb értelmesebb emberekkel találkoztam már, akik segíteni tudnánk nekünk ha hagynánk.

Bántelki Lajos 2010.05.11. 17:46:58 / # 151634
Szívesen vitáztam volna a személyi kérdésekről, hogy kik és milyen feltételekkel lehetnek TE tagok, kiket és milyen feltételekkel zárnátok ki, A programotokról, taxifa végrehajtés, annak morális és anyagi hatásairól alétszámkorlátozásról, hogy azt hogyan és mikortól érdemes bevezettetni és még sorolhatnám. Jó móka lett volna... Talán megváltozna az emberek rólam alkotatt véleménye. De közben rájöttem. Nem szeretném segíteni 1 olyan tagság munkáját, amely kirekesztő és nincs összhangban egymással! Az első számára a tagdíj. Ott a bamutatkozóban! Nem az van, hogy a atagság együtt fedezi a költségeket, hanem fizessenek 5200 at. Persze, nem pénz! Tudom. Nem is folytatnám, nehogy Te is lesüsd a szemed mint a 485 :)
málna 2010.05.11. 17:43:44 / # 151633
Remélem egyszer a Te szádat is elhagyja az a pár szó, amit Csogutól fél év után kaptam... :)))
Bántelki Lajos 2010.05.11. 17:41:12 / # 151632
Figyelj! Hagyd! Nem veszítesz semmit! Akinek etőől elmegy a kedve, az annyit is ér! Előszőr azt gondoltam, tegyünk fel egymásnak 5 - 5 kérdést, adjunk 5 perc kidolgozási időt, de meggondoltam magam! Ha az én válaszaimat megkapnád, még győzhetnél is. Ne értsd félre! Nem azt akarom hogy ne sikerüljön, csak azt, hogy ne ülhessen akárki abban, azokban a székekben!
málna 2010.05.11. 17:38:52 / # 151630
Miről szeretnél?
Bántelki Lajos 2010.05.11. 17:38:33 / # 151629
Málna!!! Nhogy elmenj!!! Össze is ülhettek a tagokkal!!! Ez nagyon jó :) Vagy, még nem vagytok együtt? Igyekezz, mert mennem kell dolgozni!
málna 2010.05.11. 17:38:23 / # 151628
Én tudod hányszor mentem így a dolgoknak? :) Annyi esélyt még adj kérlek az egésznek, hogy ha lesz alkalom a beszélgetésre, akkor eljössz. :) Üdv!
Bántelki Lajos 2010.05.11. 17:32:29 / # 151627
Na, akkor tessék! Beszélgessünk?
Oldalszám: 93