Hozzászólások száma: 1849
Ugrás a hírhez Oldalszám: 93
Témakörök > Hírek fórumai > Taxisok Egyesülete A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Lehelkürt 2010.05.12. 12:51:08 / # 150750
Neked ezért fizet valaki?Vagy csak túl sok a szabadidőd amit mások csesztetésére és ámokfutásra fordítasz mindenáron?Ha önszorgalombol vagy ilyen túlbuzgó akkor irigyellek mert én dolgozok mindennap hogy megéljen a család.
All of Palme 2010.05.12. 12:47:17 / # 150748
Tökéletes a hozzászólásod, egyetértek. Ennek a parttalan vitának SOSINCSVÉGE, a vita gerjesztőjének nagy gyakorlata van a SOSINCSVÉGE dolgokban.
Bántelki Lajos 2010.05.12. 12:40:00 / # 150745
Akkor kérdezz bazzeg! Vagy Te tudsz mindent, értesz mindent? Ja, Te vagy a márlna társelnöke! :-) Már emlékszem!
Laci 2010.05.12. 12:38:57 / # 150743
A Kolléga meg szerintem, habár nem ismerem, de ismeretlenül, mivel ezt az érzést váltotta ki belőlem a szereplése, nem megfelelő partner bármi féle vitában. Miért kell válaszolgatni, vagy foglalkoznotok vele, ha számotokra teher. A fórum szerintem csak egy vélemény kinyilvánítására szolgáló oldal. Attól, hogy nem tetszik amit ír, nem késztethet arra, hogy vitába elegyedjetek. Ha nem reagálod le, akkor kérdezget, de mivel nem kap választ, megunja. Mindenki pontosan látja, hogy ki mit ír. mindenki felnött ember és megfelelő élettapasztalattal rendelkezik, hogy tudja, mivel kell foglalkozni és mivel nem. Szerintem nem ezek a dolgok fogják sem minősíteni és nem is befolyásolni a sikereteket. Én nem ismerek senkit, tehát abból szűröm le a konzekvenciát, amit olvasok a megnyilvánulásaiból és ahogyan ezt teszi. Egy véget nem érő vitasorozatot dédelgettek. Kinek mi a véleménye és mit miért írogat? Szard már le! Ha nem értesz vele egyet akkor max annyit választ érdemel, hogy "Sajnálom, de mi nem így gondoljuk." Kész.......ennyi semmi több. Ti leírtátok mit hogyan szeretnétek. Ha valakinek belefér, akkor álljon be a sorba, vagy álljon mellétek. Ha nem akkor ne tegye. Ha elég aktívak vagytok, akkor anélkül hogy ti győzköditek, előbb utóbb úgy is elér hozzá is más irányból, hogy mit is csináltok és hogyan. Ha pedig az úgy alakul, akkor ő is elismer majd és beáll a sorba vagy mellétek. Ha meg nem, akkor nem. Nem értem, hogy miért hagyjátok kikészteni magatokat olyan értelmetlen véget nem érő dolgokkal, amiről ti is tudjátok hogy sehova sem vezet.

szálka 2010.05.12. 12:37:59 / # 150741
Hidd el többen vagyunk itt,mint gondolnád! Csak valószínű,hogy velem együtt unják már az egyszemélyes Bántelki show-t.

Bántelki Lajos 2010.05.12. 12:32:10 / # 150739
Mosdjuk, ezt a kérdést, nem tudom, hogy Tomajer a programjuk mely ágára tudja értelmezni!? Inkább kérdezz tőle! Javasolj! Hihetetlen, hogy ennyire passzívak vagytok! Vagy regisztáljak állnickre? Hmm.... Nem az én stílusom!
All of Palme 2010.05.12. 12:17:26 / # 150736
Nem unjátok?

Bántelki Lajos 2010.05.12. 12:12:06 / # 150733
Most szóltak rám, hogy kérdezzem meg: Akkor a többiek el vannak tiltva a "közszerepléstől", vagy csak tőlem, hogy ne csináljak belőlük ... Tomi! Ha a többség akarná, kiállnál velem egy 10 kérdéses vitára? 5 perc gondolkodási idő adott. Mindenki kérdezhetne 10 -et. A másik félnek válaszolnia kell. Te ülnél egyedül az autódban valahol, én meg itthonról nyomnám! Esküszön, nagyon élvezem! Na, Te határozd meg a napot!

Bántelki Lajos 2010.05.12. 12:07:35 / # 150728
Ez az állandó, nincs közöd.... Olvasd már vissza... Ha valaki mondjuk kérdez majd, ( eddig nagy a csönd ) akkor az lesz a válasz, hogy nincs közöd! Tomi! Te 1 valódi, hamisítatlan, nem fénymásolt edény vagy! -:) Mi lenne, ha nem válaszolnál? Lehet, hogy jó, nagy csönd lenne. Próbáld ki!
tomajer 2010.05.12. 11:53:12 / # 150724
Hálám örök:-) ui: Mint tudjuk, a szervezet belső dolgaihoz nincs közöd, de azért kisegítelek. Hivatalosan, nem lettem felkérve, tehát nemhivatalos:-) Én, a nadrághordó! És tényleg... (lenéztem), rajtam van a nadrág vazze! :-)))
Bántelki Lajos 2010.05.12. 11:46:17 / # 150722
Na jó! Nadrághordót mondtam. Megint nem figyelsz! És hivatalos, hiszen egyik tag sem ellentkezik! Na, mindegy, látom jó sokan állnak sorban, hogy kérdezzenek. Hagyjuk Őket is érvényesülni!
tomajer 2010.05.12. 11:43:13 / # 150721
Igazad van. Akkor én vagyok a nemhivatalos szóvivő. De semmiképp, se nadrágtartó aztat kikérem magamnak:-)
Bántelki Lajos 2010.05.12. 11:41:18 / # 150720
Azt senki nem gondolta, hogy nem tudod a dolgokat megmagyarázni! Dehogynem! Ebből is látszik, hogy Te viseled itt a nadrágot és a többiek, bábok! Nem veszed észre, hogy a kutya sem kérdez! Azt gondolod azért, mert it vagyok? Szánalmas, hogy nem az az első, hogy bemutasd az alapítókat és megismerted őket az emberekkel, hogy miért érdemes bízni bennük! Te is a mórickából ugrottál ki! Siralmas, szóvivő ÚR! Mert amit most csinálsz, szóvivő -nek nevezik. Hátha nem tudtad :-)
tomajer 2010.05.12. 11:34:12 / # 150718
Nyugi Lajos... nem bántott senki:-) Tőlem kérdeztek valamit... mondjuk hogy szolgálati közlemény volt:-) A pénzről, meg ha jól emlékszem azt mondtam: aki feszegeti, maga bizonyítja a rossz szándékát, hisz eddig nem kértünk. Majd fogunk. Most akkor???:-))) Bízd már ránk, hogy mit teszünk a saját pénzünkkel, ha kérhetem:-)))
Bántelki Lajos 2010.05.12. 11:25:26 / # 150716
Nem vér profi!? Akkor mit akarsz? Képviselni több 1000 embert?? A pénzt az oldalatokon olvastam és Te is kifejtettétek, hogy napi 17 Ft ? A saját szavaidat ( amiket előzőekben leírtál ) cáfolod folyamatosan! Még 1!! Megint, miért törölgettél??? A hozzászólásod után, jött vagy 2 legalább! Azol, hol vannak? Felejtsük el, komolytalan vagy. Ne haragudj az eddigiekért és MINDENKITŐL BOCS!
tomajer 2010.05.12. 10:51:44 / # 150710
Megfogadom a tanácsodat: Nem ezzel a hosszúval foglalkozok, s nem arra válaszolok:-) Több okból. Először is, mert a nagy részével nem értek egyet. Egy jó részéhez nincs közöd, a kérdéseseidre, meg azok újra megfogalmazása nélkül is készültem válaszolni. És akkor nekifutok: Az elmúlt három négy napban itt rengeteg kérdés merült föl. Sokra közülük még nem tudunk válaszolni. Bántelki úr, itt azt várja tőlünk, hogy azonnal profik legyünk. Nem vagyunk azok. Elismerjük amatőrök vagyunk. A vérprofik, a másik oldalon vannak:-) Ezt a szervezetet taxisok alapították taxisoknak. Pont. Gyarló taxisok, akik nem biztos, hogy mindenben megfelelnek ma még az elvárásoknak. Ennek a szervezetnek vannak céljai. Azokat már nyilvánosságra hoztuk. És vannak álmai. Ezeket most osztom meg veletek. Az az álmunk, hogy sok sok taxissal tudjuk megértetni, hogy a céljaink fontosak. Sok, rengeteg taxissal tudjuk megértetni, hogy a céljaink csak közösen érhetőek el. Sok, iszonyú sok taxist tudunk magunk mellé állítani, és olyan erős csapatot tudunk kialakítani, ami minden célt elér, amit kitűz maga elé. Nem csak a már kitűzött célokról álmodunk. Rengeteg sebből vérzik a szakma. Rengeteg megoldandó feladat vár ránk. Ezeket csak közösen tudjuk megoldani. Szép álom. Rajtatok múlik, mi valósul meg belőle. Rajtatok, hogy bedőltök e Bántelki Lajos blöffjének, aki itt megpróbált bennünket nevetségessé tenni, és olyan elvárásokat megfogalmazni aminek ma még nem tudunk megfelelni, vagy segítetek, hogy bebizonyítsuk (nem neki, mert ki a francot érdekel a véleménye) hogy igenis meg tudja rázni magát ez a szakma, és össze tud fogni a saját érdekeiért. És akkor kicsit bolygassuk az alapítók tagjainak kilétét. Valaki itt tett be egy felsorolást, hogy kiket ismer, kikben bízik, és kiket nem ismer. Egyetlen nevet nem írt, akit kivetni valónak talált volna. Nem ismerte őket. Ez gondolom nem baj. Nem ismerhet mindenkit mindenki. De más, meg azokat ismeri, akiket ő nem, s azokra fogja azt mondani: "Ismerem becsületes ember" A csapat nem válogatva lett. A csapat itt szerveződött önként jelentkezéses alapon, közületek. Azok alakították a szervezetet, akik vállalták, hogy a semmiből nekiállnak valamit csinálni. Nektek már itt a valami. Ez a valami nincs kész. Ez a valami, egy embrió. Ez a valami arra vár, hogy belépjetek, és alakítsátok. Alakítsátok a saját arcotokra. Mi alapítók, választottunk elnökséget, és felügyelőbizottságot, mert ez a törvényi előírás. Ez volt a minimum, amennyi a szervezet bejegyzéséhez kellett. Nem volt könnyű. Mi se ismertük egymást annyira, hogy ezt a döntést igazán jól hozhattuk volna meg. A szervezet életében ma is a teljes alapító tagság dönt a fontos kérdésekben. Nna sz'al pont ezért nem ugrunk bele Bántelki úr azon javaslatába, hogy itt valamiféle szakmai önéletrajzzal akarjuk magyarázkodni. Mint mondám, a saját köreiben mindenki ismert, elismert kolléga. A saját köreiben, nincs szüksége arra, hogy bemutatkozzon. Hiszem, hogy mindenki, aki most ezt olvassa, talál köztünk olyat akit ismer, és megbízik benne. Bízzon meg benne annyira, hogy elhiszi neki.... a többiek semmivel nem rosszabbak nála. Ez az elnökség, amit választottunk nincs kőbe vésve. Ezt az elnökséget, a szervezet, a törvényes keretek között bármikor beszámoltathatja, és leválthatja. Mi csak abból tudtunk gazdálkodni amink volt. Ennyien voltunk, ebből alakult ki a vezetés. De ez a vezetés, és az alapító tagság nem biankó megbízást kér tőletek. Ez a vezetés és az alapító tagság, nem azt kéri, hogy mögé álljatok. Ez a szervezet, és az alapító tagság azt kéri, álljatok mellénk! És ez nagy különbség. Ne támogassatok bennünket, hanem vegyétek ki a részeteket a munkából! Mindenki aki kiveszi a részét, s kiérdemli a tagság bizalmát, vezetőjévé válhat ennek az egyesületnek. Nincs kizárva, hogy pár év múlva, ennek az akkor már mondjuk, 3000 fős egyesületnek a vezetésében, senki nem lesz benne a mai vezetők közül. Teljességgel elképzelhető, hogy a munka során olyan tehetséges rátermett emberek kerülnek a tagság látókörbe, akik már majd nem amatőr módon, hanem vérprofin fogják vezetni a szervezetet. Itt minden lehetséges. Ahogy Napóleon mondá, minden baka a tarsolyában hordja a marsallbotot. Nna ez hülyén hangzott:-) És akkor utolsó sorban a pénz... az a fránya pénz. Megáll az eszem. Aki itt velünk kapcsolatban a pénzt szóba hozza, máris bizonyítja a rosszhiszeműségét, az ártani akarást, a megosztó szándékot. Azt, hagy a leggyarlóbb, de sajnos legáltalánosabb emberi tulajdonságra apellál: Az irigységre! Azért mérhetetlen pofátlanság velünk kapcsolatban a pénzt szóba hozni, mert eddig, ebbe a szervezetbe csak mi tettünk bele pénz. Mi finanszíroztuk, tehát nekünk is kell vele magunk felé elszámolni. Ezidáig ez a szervezet senkitől nem kért, és fogadott el tagdíjat. Pontosan azért, mert a pénzkezelés nagyon fontos és szigorú szabályainak még nem felelünk meg. Tehát kéretik tudomásul venni, hogy a saját pénzünkkel viszont azt teszünk amit akarunk. Ha majd eljutunk odáig, hogy a tagságtól beszedjük a tagdíjat, akkor annak a feltételei is meg lesznek teremtve, hogy ennek az útját, a tagság mondom a TAGSÁG figyelemmel kísérhesse, ellenőrizni tudja. Nagyon remélem, hogy az eddig felmerült kérdések közül mindent megválaszoltam.... Természetesen állok elébe minden vitának, de jelzem, a tegnapi parttalan vitát nem fogom felvállalni. Konkrétan ugyanarra a kérdésre, nem fogok még egyszer válaszolni, ugyanazt a témát nem fogom órákig rágni, mert értelmetlen. Köszönöm, annak, aki átrágta magát, ezen a hosszún is:-)

Bántelki Lajos 2010.05.12. 08:55:20 / # 150707
Ezt elcsesztem : Sok a fóka, kevés az eszkimó. Természetesen, fordítva!

Bántelki Lajos 2010.05.12. 08:50:00 / # 150706
Szia, Tomi! Jaaaajjjjj, kaludtam magam! Te is?! Húúú ez megint nem jóóóó így! Nem, Tomi! Tegnap ( olvass vissza ) páran megfogalmaztuk, hogy ez a 485 szervezete, Te pedig teret engedsz ( pénzért ) a hallotaxin! Ne cáfolj, nincs értelme! Ezt most megerősítetted! Figyelj! Miért nem jó az, hogy kint vagytok a címlapon és aki átkattint, és felkeltettétek az érdeklődését az beregisztrál és folyhat ott az ámítás?! Tudom, k@csög vagyok, de Te is hagytál kivánnívalót velem szemben! Emlékszel? Úgyhogy, ahelyett, hogy olyan emberek lennének az alapítók, akik tárgyalóképesek, tudnak és akarnak tenni, most olyanok csak, akik akarnak tenni Nagy különbség! Mind addig, míg nem szórtad ki magad mellől a tehetségtelen ( nem bántásként ) a szövegüket bemaoló, improvizálni képtelen embereket, addig nem tudsz komoly csapatot létrehozni magad körül! Tudom! Szükség volt rájuk, mert egyedül ( lehet ) nem tudtad volna megfinanszírozni ezt a dolgot! Megértem! Tényleg! De értsd meg! Az eredmény nem minden! Nekem a jó eredmény sem kell! Nekem a kiváló eredmény kell! Itt, ha valamit elcsesztek, megint tizen x évre visszavetitek a szakmát! Én sem álltam / állnék bárki mellé! Melléd és Csogu mellé igen! Mit beszéltünk?! Bele kell nézni az emberek szemébe!!! Melyiknek a szemében látsz éhséget, kegyetlenséget? Nézz a vasutas góré szemébe! Nem, Tomi, ez nem játék! Addig, míg a legminimálisabb szabályokat nem állítod fel és mindaddig, míg szelektálsz ( ráadásul igazságtalanul ) addig hiteltelen vagy! Amíg olyan embert ( személyemet ) a taxis társadalom konkurensének kiálltod ki, ( pedig tudom, hogy meg vagy győződve ennek ellenkezőjéről )addig ( kemény leszek ) TAKARODJ az egyesület éléről! NEM VAGYOK KONKURENS!!! De nem akarom elfogadni, hogy ne olyan emberek tárgyaljanak az én életemről, jövőmről, akik tényleg méltóak arra! Nem azt mondom, hogy akik most ott vannak, mind mittom én! De nem ismerjük Őket! Tomi! Melyik a jobb! 10 nyuszi, vagy 2 oroszlán!!???? És még folytathatnám napestig! UNOM!! Lehet, másnak a remény elég, nekem nem! Lehet, másnak a fény az alagút végén elég, nekem nem! Én ki is akarok jutni az alagútból és NEM VAGYOK HAJLANDÓ elfogadni a sikertelenség esetén azt, hogy MEGPRÓBÁLTUK!!! NEM, NEM, NEM!!! A kutya, Tomi, az próbálkozik! Én és bizton állíthatom, a többi taxis aki melléd, mögéd áll, AKAR! De ehhez, nem kell 20 ember! Kezdetnek elég 4,5,6 akiket igenis ismer a társadalomban a többség. És többségben vagyunk, mi ( öreg ) taxisok!!! Végezetül, megmondom, hogy mit csinálj! Személyi kérdések: Szórd ki az egész tagságot! Maradjon bent a Málna, ( ideiglenes elnőkként ) vedd be a Csumit, ( apuka szemébe szívesen belenézmék, így Őt nem tudom ) győzd meg a Csogut ( nagyon fontos ) ! Így lennétek 4, 5 -en. Ezen emberek az egyesület oldalára tegyék ki a teljes SZKMAI ÖNÉLET rajzukat! 1 komoly önéletrajzot! Temészetesen, kíváncsi lennék ( mint taxis ) arra, hogy külön külön, hogyan vélekednek a szkmántak oly mértékben súlytó dolgokról! Tarifa, létszám, taxi ársaságok és ami még eszükbe jut! Program kérdése >>> Taxisnak, mi a fontos? A pénz!!! Nagyon jó a tarifa emelés, de pont ugyanennyire fontos a létszám korlátozás! Segítet, adok tanácsot! >> Ne a tarifa emeléssel kezdjétek!!! Elmennek az utasok, de a taxisok maradnak!! Létszám korlátozás: Igen, Tomi, kemény, kegyetlen leszek. Ilyen a világ is, amiben élünk és a családjainkat eltartjuk! Mikor a taxizás rendjéről szóló beadványt elkészítitek, az első helyen legyen a létszám kérdése. Sok a fóka, kevés az eszkimó. Ha a tarifával kezded, ez az arány nőni fog! Nullás igazolás >>> Legyen meghatározva ( ne 2 év ) mondjuk, 6 hó. Aki ezt nem tudja teljesíteni, a taxi engedélye kerüljön felfüggesztésre további 1 évig. Ha ezen 1 év alatt nem teljesít, elveszett az engedélye. Viszont, megvan mindenkinek a lehetősége, hogy teljesítsen! Az első ( hogy a kormány is lássa a jó szándékotokat ) befizetéseket teljesíteni a Magyar Állam kasszába. Még 1 kényes kérdés! Tagdíj! >> Milyen megfontolásból kértek havi 500 Ft –ot? Még nem csináltatok semmit!!! Tomi! Mielőtt pénzt kérsz, tegyél az asztalra valamit!!! Tudom, ott a program! Bazzeg, ha odamész a legbutább taxishoz és megkérdezed, mi a fontos neki, azt mondja: Tarifa, létszám. Ne érezzétek okosnak magatokat a program miatt! Nem, Tomi! Előszőr írd meg a program végrehajtására irányuló tervezetet, írd meg a beadványaidat a különböző tárcákhoz, hivatalokhoz. Ezután tedd ki az oldalra. Hogy az emberek elolvashassák! Na, itt tudsz majd pénzt kérni! Olyan sokan becsaptak már bennünket! Nem fognak benned hinni!!! Természetesen, a tagdíjra is van 1 sokkal jobb ötletem amivel elégedett lesz a taxis is és az egyesületnek is lesz pénzze, hogy akár 1 többnapos blokád alkalmával finanszírozzon a taxisnak néhány 1000 Ft –ot! Mert, Tomi, ez így működik! Ez emberek tele vannak adóssággal, kölcsön a házon, kölcsön az autón, gyerek oví és még sorolhatnám! Te, hiteles ember voltál a szememben 4 nappal ezelőttig! Most 1 kicsit esett ( nálam mindenképp ) a népszerűséged! Ha vissza akarod kapni, akkor ne visszavágj erre a szösszenetre, hanem okulj belőle, vond le a konzekvenciát és CSELEKEDJ!!!!! Ezeket, 1 reálisan gondolkodó taxis is meg tudta volna fogalmazni! Természetesen, a tarifára is van ötletem, de nem húzom tovább! Amikor 1 előző hozzászólásodban azt írtad nekem: Nyugi Lajos, tudjuk, hogy mit csinálunk... Na, ezt egyesszám első személyben értetted, ugye, TOMI! Most pedig, mindenkit arra kérek, hogy ne ezt a hosszú k@rva hsz -t becsmérelje. Szóljatok hozzá, adjatok tanácsot, de basszús, vegyétek már észre, hogy NEM ELLENSÉGKÉNT hanem BARÁTKÉNT vagyok itt!!! Tettem, amit tettem! Megbántam? 1 részét nagyon! De ezen már akkor sem fogok tudni javítani, ha öngyilkos leszek!! 10, 15 éves dolgokon próbáljunk már túllépni, még ha nehéz is ( egyeseknek ) Azóta családom van, pont 10 éve vagyok együtt a feleségemmel, és MINDEN SZÜKSÉGES DOKUMENTUMMAL RENDELKEZEM, hogy 1 komoly és ütőképes egyesület ( nem feltétlen vezetőségi ) de tagja legyek! Viszont, komolytalan, tehetségtelen dologhoz nem adom a nevem! És, TOMI, én nem úgy ismertelek meg, hogy Te és Csogu igen! Csogu nem is adta. És az idő fogy... a tartozásokat fizetni kell... NINCS IDŐ! Bocsánat a hosszú szösszenetért! UI: Nem feltétlen jó ötlet, hogy elbújtok a nyílvásosság elől holmi zárt fórumokra!! HIDD el! Köszönöm a figyelmeteket! B. Lajos
tomajer 2010.05.12. 07:04:02 / # 150702
Nna szépjóreggelt. Új nap, új remények. Remélem mindenki kifújta magát. Leültünk, és sok mindent megbeszéltünk. Ami ebből, pillanatnyilag rátok tartozik, hogy megpróbálunk mostantól egységes véleményt képviselni, tehát lehetőleg nem öten kommunikálni kifelé. Ennek a módja, formája még nem alakult ki, de rajta vagyunk az ügyön. Addig kénytelenek lesztek beérni velem, és az én kút fejemmel. Lesznek dolgok, kérdések, amikben kompetens vagyok, hisz van róla a szervezetnek döntése, és lesznek dolgok biztos, amiben improvizálni fogok, hisz nem tudom a testületi véleményt. Egy vitában nem lehet mindig visszaszaladni, és szavazást kérni, viszont a legnagyobb baki ami elkövethető, hogy itt nyílt színen mondunk ellent egymásnak. Ez pl. tegnap megtörtént:-) Nna nem vicces, de akkor már vertem a fejem a falba rendesen.... Félreértés volt. Kellemetlen félreértés. Nna sz'al, a dumcsi folyhat tovább, de a játékszabályokat kicsit átírjuk. Innentől, szépen kérem, ne a Lajos legyen a fórum főszereplője. Tehát, ha kérdez valamit, ne azzal foglalkozzunk hogy ő kérdezte, ne véleményezzük, kritizáljuk, a személyét, egy nick a sok közül. Ő pedig fogadja el a választ, egy dolgot, csak egyszer kérdezzen..... mert már mindenki rettentően unta, unja a szereplését. Nagyon nem szeretnék újra a radírhoz nyúlni, de ezt a diliházat, amit tegnap kialakítottunk itt, még egyszer nem fogom eltűrni. /tudjátok, a hallotaxin mindent szabad... amíg a moderátornál el nem szakad a cérna:-)/ Sz'al a vitát újraindítom, és amennyire időm és tudásom engedi, válaszolok minden kérdésre.

Bántelki Lajos 2010.05.11. 19:32:35 / # 151545
Érdekes? .... Igen... Az. Szia!

Oldalszám: 93