Hozzászólások száma: 1849
Ugrás a hírhez Oldalszám: 93
Témakörök > Hírek fórumai > Taxisok Egyesülete A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
zodiákus 2010.09.12. 20:45:42 / # 151826
bizonyára jobban ismered a helyzetet nálam,így nem vitatom a mondandódat.de ha jól emlékszem,az én egykori Bakucz kollégámra és szervezetére,akkor ott is három emberből állt a szakszervíz! azért azt megjegyezném,hogy kurva szar lehet úgy élni,hogy nincs kiben bízni!biztos,hogy jó emberismerő vagy?nem lehet hogy tévedsz? olvasom,hogy a t4 is lemegy 144-re.Neked is kevesebb lesz napról napra a munkád,Te is összeomlasz ezzel együtt,csak nem olyan látványosan!gondold át szerintem. sikereket kívánok!
hiénakutya 2010.09.11. 19:01:33 / # 151825
Akkor már inkább ezt rakjuk ide! Ha lett volna annyi eszük, hogy eleresztik a zsákmányt... Vagy legalább egy részét.
alelölülő 2010.09.11. 14:15:37 / # 151824
Akkor bocs, csak írtam a vakvilágba értelmetlenül. Körülírhattam volna, írhattam volna érdekvédő helyett magát érdekvédőnek nevezőt, de a lényegen az se változtatott volna semmit.
nagyonkedves 2010.09.11. 14:14:14 / # 151823
langyos...langyos...:) de a helyzet még ennél is szarabb: "Ezen változtatni én nem tudok még akkor sem, ha összeverődök húszegynéhány hasonló gondolkodású, szutyok, retek taxissal, mert köztük is lesz majd valaki, aki lefekszik nektek. "
hiénakutya 2010.09.11. 14:08:10 / # 151822
Ez akkor lett volna találó, ha lenne legalább két taxis érdekvédő szervezet, hogy utálhassák egymást. De aktuálisan egy sincs.
hiénakutya 2010.09.11. 14:05:38 / # 151821
Milyen szervezetet lehet 3-4 emberrel alapítani? Én értem, hogy nem b@szogatsz, hanem föl akarsz rázni, de... Figyelj, lefutottuk ezt a kört.
zodiákus 2010.09.11. 13:53:41 / # 151820
megosztottság!ez ami jellemző a magyar történelemre,az elmúlt 200 évet figyelve.
zodiákus 2010.09.11. 13:52:00 / # 151819
ha nem ez a cél,akkor mi?vagy csak kedvtelésből irogattok egymásnak?én azt hittem,azért ennél több értelme van a dolognak.
alelölülő 2010.09.11. 13:44:23 / # 151818
Egy valamit utálok jobban a rómaiaknál, azt a büdös Júdeai Népfrontot. Nem véletlenül tettem ide ezt a filmklasszikust. Mai helyzetre lefordítva: egy mai taxis érdekvédő legjobban a másik érdekvédőt utálja. Amíg egymás lejáratásával, ellehetetlenítésével vannak elfoglalva, semmi esély semmiféle valódi érdekvédelemre. Szóval semmi. Hány tagja volt TE-nek? Hány fuvarszervező iroda van ma Budapesten? Egy megfigyelőt biztos küldött mindegyik. Na további sikeres és eredményes szájtépést mindenkinek.

zodiákus 2010.09.11. 13:38:49 / # 151817
a széthúzás végett?és?3-4 embert csak találsz magad köré..vagy már nem tudsz kiben bízni?lehet,hogy a barátod az ellenség,vagy fordítva?megértem a dilemmádat,de lépnetek kell,nincs mese.
hiénakutya 2010.09.11. 13:24:40 / # 151816
Hogy mi? Miért nem csinálunk szervezetet? Wazzeg, Te el se olvastad, amit írtam.
Tűzrakó 2010.09.11. 13:15:43 / # 151815
"- Fiam, az embernek a saját sz@arát magának kell eltakarítania." Apád nagy igazságot mondott, de nem igaz ez a taxis cégek vezetőire, és hű szolgáira. Nézz csak meg egy etikát, egy szabályzatot, vagy szemlét. Ezek a szarháziak (tisztelet a kivételnek), csak magukkal foglalkoznak, a többi dolgos hangya meg rohadjon meg. Szerinted vállalják a felelősséget bármelyik tettük után? ...és itt megragadnám az alkalmat és munkájukhoz sok sikert kívánok a TFTSz-nek és az OTSz-nek:-)))
Rocktaxi 2010.09.11. 12:16:00 / # 151814
????? :-(
zodiákus 2010.09.11. 09:40:55 / # 151812
ezt már elismertük mindannyian,hogy jól írsz!frappánsan jól megmondtad!de ennél azért több kéne szerintem ide.miért nem gyűjtesz hasonló gondolkodású embereket magad köré?szervezet,vagy tököm tudja mit kéne csinálnotok..ő ír,te is írsz,a többiek gratulálnak,de ennél több nem történik!
csogu 2010.09.11. 08:37:50 / # 151811
De érdemes ezt is elolvasni...ha másért nem, hogy az emlékezetünk felfrissítsük. Amennyiben ezzel megvagyunk, akkor röviden összefoglalva: 10-12 éve a piacvezető cégek szétforgácsolták a tarifákat...lett 3-4-5-6-7 tarifa. Most meg szervezetbe tömörülve (TFTSz, OTSz) kijelentik....többszörösen publikálják, hogy: egyszerűsíteni kell a jelenlegi tarifa rendszert, átláthatóvá, kiszámíthatóvá tenni Apám erre anno ezt mondta nekem, amikor hülyeséget csináltam és panaszkodtam neki: "- Fiam, az embernek a saját sz@arát magának kell eltakarítania." ...és itt megragadnám az alkalmat és munkájukhoz sok sikert kívánok a TFTSz-nek és az OTSz-nek:-)))

csogu 2010.09.11. 08:19:29 / # 151813
Szia Miklós! Engedelmeddel idéznék tőled: [i]A TFTSz, OTSz nevével fémjelzett, többször publikált javaslatokkal kapcsolatosan egy pár gondolat. A keresletnövekedéshez egyszerűsíteni kell a jelenlegi tarifa rendszert, átláthatóvá, kiszámíthatóvá és ellenőrzötté kell tenni a taxi szolgáltatást. Erre tekintettel javasolja az OTSz vezetője és a TFTSZ vezetősége, hogy csökkentsük az alkalmazható tarifák számát, és vezessük be a hatóságilag rögzített árat (fix tarifa). [/i] Én nem szeretném a nyakadba varrni a szakma összes hibáját, mert abszolút nem Te tehetsz róla. ...és írtad rosszul emlékszünk a múltbeli történésekre... A kérdéseim a következők: - Hol volt 2005-ben a TFTSz és az OTSz? Én egy TGFSZ-re emlékszem és arra, hogy egyes urak, akik most az általad említett szervezetekben képviseltetik magukat, azt nyilatkozták a médiában, hogy a TAXISOK NEM AKARJÁK A FIX TARIFÁT. De ne feledkezzünk meg Lengyel Sándor írásáról sem...tessék megkapaszkodni most...amit 2001. májusában jelentetett meg a Taxisok Világa magazin. Azóta mi feléltük az egzisztenciánkat, egészségünket...és a hitünk, bármiben, bárkiben, már rég elveszett.
manci 2010.09.11. 07:31:35 / # 151810
Hmmmmmm mindent szabályozni kell, nehogy má szegény taxis jól érezze magát :((( Csak azt nem értem mért nem követeli valamelyik érdekvédő szervezet a fuvarszervező cégek műkődésének szabályozását???? Pl: minden vele szerződésben álló alválalkozó után X ft. letét egy bankszámlán, mert a fuvarszervező is megkárosíthatja szegény taxist, ha jól tévedek. Milyen alapon szedik a kauciót????? Egy piacvezető cégnek mért nincs normális anyagi háttere???? mért szegény taxisok pénzét használják, ráadásul kamatmentesen???? Nagyon megnézném azt a tulajt amelyik minden taxisának vissza tudná fizetni a kauciót egyszerre anélkül, hogy csődbe menne. Olyan jogszabálytervezetet kéne javasolni a jogalkotóknak amelyek ezt a szegmensét is érintik a piacnak, ugyanolyan szigorú kritériumokat szabni. Ugyan úgy kiszűrni a hiénákat a fuvarszervezők közül ha már az utcán ez a cél.

hiénakutya 2010.09.11. 04:56:48 / # 151809
És ha beálná közzénk, akkor eggyüt járhatnánk teniszezni! Mi kiráj volna! :-D
hiénakutya 2010.09.11. 04:48:17 / # 151808
Kedves Lenin írótárs! Sajnálom, de nem tudok mit kezdeni azzal, hogy féligazságokat és téves gondolatokat írok, ha nem világosítasz fel arról, hogy melyek ezek. Azt értem, hogy nincs kedved ahhoz, hogy alátámaszd, amit írtál, de nem értem, hogy ahhoz viszont miért éreztél kedvet, hogy leríj valamit, amit azután nem fejezel be. Én nem álmodozom egy fuvarkereskedő-mentes világról, hanem abban élek, igaz, egyre nehezebben. Ismerem ezt a szakmát annyira, hogy tudjam, fuvarszervezésre az utasok és a taxisok részéről egyaránt igény van, így ennek a tevékenységnek a létjogosultságát meg sem kérdőjeleztem. Amit a leghatározottabban elutasítok, az annak a jelenleg jellemző formája és módja. Nem pontosan értem, hogy miért veszed védelmedbe azt a Tamás Miklóst, akit itt senki sem bántott. Az ilyesmivel amúgy is célszerű óvatosan bánni, mert a kéretlen védelmező könnyen azt a látszatot keltheti, hogy pártfogoltja támogatásra, valamiféle mentőövre szorul, amit itt és most semmi sem indokolna. Meggyőződésem, hogy Miklós személyét mindenki képes a Te pártfogásod nélkül is helyesen megítélni, különösen annak fényében, hogy mindeddig egyetlenként szóba áll az itt fórumozó taxisokkal és más névtelen betűkupacokkal, mint amilyen én is vagyok. Ugyanakkor, - és remélem, ezt elnézed nekem - én nem tudok elvonatkoztatni attól a körülménytől, hogy a TFTSZ elnöke is egyben, és ebben a minőségében bizony az ellenérdekelt felet képviseli. Elismerem, hogy helyenként talán túl nyersen és a feltétlenül szükségesnél is keményebben fogalmazok, de egyrészt indulatos egy állat vagyok, másrészt nem kenyerem a forró kása kerülgetése. Azt sem titkolom, hogy fogalmazásmódomban tudatosan törekszem a hangulati elemek megjelenítésére, mert ezt a fórumot külsősök is olvassák, akiket a száraz, szakmai hablatyolás nem feltétlenül érdekel. Ügyelek arra is, hogy mondandómat egy ekevas szellemi képességeivel bíró taxis is megértse, de tény, hogy ezen törekvésem nem mindig eredményes. Ami tehát a fogalmazásmódomban esetleg kifogásolható, az nem Miklósról, vagy Miklósnak szól. Tisztelt kolléga, ahhoz, hogy konkrét javaslatokat tegyek, vagy tegyen bárki más, nem kell a Vahot utcába menni. Ahhoz itt minden feltétel adott. Üdvözöllek a XXI században! Jelenleg úgy tűnik, hogy amit ide felfirkálunk, az nem pusztába kiáltott szó, hiszen elhallatszott Miklósig is, hozzád is és még ki tudja, hányan olvasnak bennünket. Ha ez így marad, ha megvan a hajlandóság, a befogadó közeg, akkor nem látom azt az okot, ami miatt nekem fel kellene emelnem a seggemet. Hízelgő volna egy belépési ajánlat a City-hez, de kösz, nem. Az autóm amúgy sem felelne meg a City magas minőségi követelményeinek, tehát maradok itt. Ami pedig titok több ezer taxis előtt, arról én sem akarok tudni. Megígérem neked, hogy abban a pillanatban, ahogy a Miklós leír valami olyasmit, hogy "jól van, kutya, a pofád kellőképp nagy, ugatni azt tudsz, de most már javasolj valami érdemit is ahelyett, amit szarozol", akkor örömmel fogom leírni, hogy én hogyan képzelem az európai taxikázást Budapesten.
family 2010.09.11. 03:51:16 / # 151807
Te Itt mit lelkendezel? Jovo heten szeretnem hetvegere elvinni a videot, ha bent van, ha lehet a Terminatorral es a Csillagok haborujaval.! Ja meg a Rendorakademiaval. Csa
Oldalszám: 93