Hozzászólások száma: 1465
Oldalszám: 74
Témakörök > Droszt Híradó > A Barát-Taxi javaslata! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
alelölülő 2010.01.20. 10:18:06 / # 140508
Lehet, hogy több neve van, mint Ságvári Endrének

zodiákus 2010.01.20. 10:16:16 / # 140507
akkor ez így elég hiteles,nem?:)
alelölülő 2010.01.20. 10:11:04 / # 140506
Hát ezt (is) elqrta. Sztem más néven akarta írni.
zodiákus 2010.01.20. 10:04:37 / # 140505
te most egyes szám harmadik személyben beszélsz magadról? azt mondod,ne legyen még egy Bakucz..biztos tartasz valamitől! én pedig azt mondom,hogy ne legyen több taxicég,ne legyen több próbálkozás!
törölt felh. 2010.01.20. 10:03:27 / # 140504
Szia Joe! Értettem én, hogy mit gondolsz, csak egy kicsit elragadott a szenvedély. ( Lehet, nem itt kellene?):) Igazad is van, ezt mondom én is! Mármint, hogy a taxis tehet róla! Az egésszel csupán az a legnagyobb bajom, hogy ez nem a mi háborúnk! Csak azzá tették! A mi alatt, a taxisokat értem. Nem mi kezdtük, nem a mi érdekünkben zajlik, csak mi vagyunk a frontvonalba tolva, és alulfizetett zsoldosként mi gyilkoljuk egymást halomra, miközben a muníciót is otthonról kell behordanunk! A háború befejezésének lehetősége pedig nem a mi kezünkben van. Akik ezt megtehetnék, azok pedig csak állnak, és érdeklődve, kíváncsian várják, hogy mi lesz a végeredmény! Ahelyett, hogy egy összhangolt támadást szevezve, lemosnák az agresszorokat a hadszíntérről!
törölt felh. 2010.01.20. 10:02:38 / # 140503
Szervusztok,Teli brifkót,széles utat. Rég néztem be ide,ahogyan már régen nem vagyok a csapatban sem... Persze lehet azt mondani,akkor miért irogazok ide... nem rossz szándékból,de nagyon elszabadultak már az indulatok,s talán ésszerűbb lenne a megoldatlan problémákra koncentrálni mintsem emberek torkát harapdálni. Nem tisztem megvédeni egyik álláspontot sem,csupán a magam nevében a magam -talán másokra is ható- véleményét szeretném elmondani. A mai taxis piacon a lehető legrosszabb dolog történt,ami csak megtörténhetett. Mára olyan ez a szegmens,mint a lehel piac. Ahol nem a legszebb és legolcsóbb az árú,ott csak egy bizonyos -nevezzük- pártoló réteg maradt mint törzsvásárló. Viszont ahogy a piaci mérlegek alján is néha néha ott a mágnes,ami hat a méricskélésnél,úgy némelyik kocsiban is ott lapul a megoldás a gyenge fuvarmenet erősítésére. És sajnos használva is van. Kivétel nélkül minden cégnél...-(( mert a számlák jönnek,a családnak enni kell,lakni kell,fűteni kell, lízinget fizetni kell,stb. Ezért a piac tanácstalan és a vásárlók ide-oda bolyonganak az "árusok" közt,vagyis köztünk.Nagyon sokat jelentene,ha megértené mindenki,hogy a fuvaronként belenyomott 10-20% annyira nem döntő még havi szinten sem,mint amennyire káros! Ugyanis a legfontosabbat ássa alá: és ez a bizalom. Bizalom a szakma,bizalom a társaság és bizalom a taxis felé. Tehát elsődlegesen rendet kéne tenni ezen a téren. Tudom,hogy köztünk nagyon sokan becsületesen taxiznak,de egy is elég,aki a sorból kilóg. Egy rossz példa megszellőztetése tönkretesz tízezer jócselekedetet.A másik dolog a szolgáltatásunk szolgáltatási szintre való emelése. Meg kell érteni,hogy az utas a kényelméért fizet. Pénzt ad érte nekünk,s ezért nem mindegy,hogy milyen környezetben fogadjuk Őt. Gondoljuk csak el,mi bemegyünk olyan étterembe,ahol csupa retek minden? Ugye nem...Nekünk az autónk az "éttermünk" a kínálat kelendősége a minőségétől (is) függ.Ezért nagyon fontos a külcsín és az sem baj,ha mellé társítjuk a belbecs értékrendjét.Ki-ki a saját társaságában alkalmazottat.Ha ez a két igen fontos szempont rendben lenne már akkor már joggal érezhetjük úgy,hogy a magunk jelentéktelen és kicsi voltában megtettük azt,amit ebben a szakmában a kötelességeink közé sorolhatunk. A másik fontos jellemzője a mára kialakult piacnak a nagyfokú árérzékenység,s ez rögtön visszautalva össze is függ a fent leírtakkal. A sok tántorgó utas nem tudja hatékonyan és főleg egyértelműen eldönteni,hogy mikor hova tegye le a voksát. Minden cég ontja a törzsutskártyáit,ami mára csak arra jó,hogy lássa a kedves a telefonszámot,mivel a legtöbb esetben úgyis meg van tolva a fuvardíj-( Megoldást jelenthetne a hatóságilag minimált ár, de leginkább megoldást az egytarifás szabott hatósági ár jelenthetne,mert akkor a kedves utas csak intene egyet az utcán és már utazna is.Más fejletlenebb nyugati régiókban ez már megoldott és müködik jól.
törölt felh. 2010.01.20. 10:01:46 / # 140502
/_user/forum_images/1263927088_%25FAjbuda.jpg
törölt felh. 2010.01.20. 10:01:17 / # 140501
Nem ezt akarom! ( akarjuk ) Köszi a világos fejtegetéseket, de, - amíg a kicsi és "önös" érdekek csatáznak " lavór" szinten, míg ellenzéki erekciók kardoznak, vissza sírják a múltat - elátkozzák a jövőt... Dióslaky-ban talán - előny van, mint kívülálló talán többet lát meg a az olyan problémákból ami nemcsak taxis szintű, de kőkemény financiális makró/mikró szintű társadalmi válság. A taxisok bizonyos rétege a " brifkójánál " tovább nem lát.! Tisztelet azoknak a kolléga uraknak ( pl: te ) Akiket elsősorban a szakmai szeretet vezényel! Ebben a nehéz időszakban a tisztesség a tolerancia "nehéz kenyér
törölt felh. 2010.01.20. 10:00:47 / # 140500
Jó (hosszú) az írásod, akár a tulajdonos is írhatta volna. Miért is kellene beleképzelnünk a helyébe magunkat? Szegény mit is tehetne ilyen körülmények között? Ő egy pénzügyi befektető, aki (teljesen mindegy, hogy mennyi) pénzt adott ezért a cégért. Egyetlen célja van, hasznot húzni belőle. Persze a többi tulajdonosnak is ez a célja, de ők legalább valamit tudnak arról, amiben "utaznak". "Az irodában most ott ül egy csalódott ember,a szétzilált álmaival némi megmaradt lehetőséggel a kezében sok sok gyűlölettel keresztül véve, pedig neki az egyetlen hibája,hogy nem ért a szakmánkhoz és a tanácsadói rossz tanácsokkal láthatták el önös érdekből, vagy tudatlanságtól vezérelve." Az egyetlen hibája, a fő hibája, amiről Ő viszont nem vesz tudomást. Nem hinném, hogy nekünk, Budapest Taxisoknak kellene megmentenünk az Ő rosszul felépített üzletét. Szolgáltasson úgy, hogy az csábító legyen a taxis számára és megvegye a szolgáltatását. Szerintem ez az alapja és nem a taxisok további önfeláldozása a Budapest Taxi érdekében. Egyébként meg teljesen mindegy, hogy Dióslakinak, Hrumónak, Pásztornak, stb. hívják.
Bántelki Lajos 2010.01.20. 09:45:16 / # 140499
Sziasztok! Olvasgattam itt és más topikokban a Discont -al kapcsolatos hozzászólásokat, megnéztem az oldalt, stb. Végül is, én is taxis vagyok. Aki nem akar ellenségeskedni és a realítások talaján akar maradni, annak néhány dolgot ( mint nekem is ) be kell látnunk. Az első, hogy tényleg válaság van. Ebben a helyzetben, ne nagyon ugrálhatunk, örülünk, hogy ha ( egyáltalán ) hasznot tudunk termelni. Lajos, 1 eddig a taxisszakmában ( legalábbis budapesten )ki nem próbált tarifával próbálkozik. Most hagyjuk, hogy olcsó, vagy nem, buszjegy, stb. Abba gondoljunk bele, hogy van 1 ember, aki a mai válságon ( mondhattam volna álságost is ) világban megpróbálkozik valami újjal, ráadásul, ( ha minden igaz ) segíteni szeretne rajtunk, nekünk. Természetesen én is keveslem a kerületenkénti 700 Ft -ot. De! Abba gondoljunk bele józan ésszel, hogy ha vagyunk 1 cégnél ( nem feltétlen discont ) 800 vagy 1000 fővel, azzal bőven lefedhető a város. Bármilyen címen ott tudunk lenni, 2,3 perccel és nem kell repdesni. Fontos! A Lajos ( az én meglátásomban )jelenleg utast csinál azzal, hogy konkurál a BKV -val! És ez a fontos! Persze, én a T2000 él vagyok, valószínű, hogy előbb utóbb ha ennek híre megy innen is fogyhatnak az utasok. Ez igaz! És, még 1-et ne felejtsünk! Ne hozzunk létre még 1 Bakucz Józsit! Csak ennyit akartam. Sziasztok, jó melót!
Bántelki Lajos 2010.01.19. 15:06:06 / # 140498
Bendzsii! Majd beszéljünk! Köszi
törölt felh. 2010.01.18. 18:55:49 / # 140497
FELHIVÁS A BP.TAXIN !!

törölt felh. 2010.01.18. 17:33:38 / # 140496
A régi cég tulajok a tarifa gyilkosok!!Belucsika! Az utcai tarifa a cégeknél miért drágább?? Ez a baj ezt ti engedtétek meg, a szarjankó cég vezetök-nek!!Végre vége egyedúralmuknak!!Igenis jöjjenek az új olcsó szotyi cégek!!!
bendzsoo 2010.01.17. 23:00:54 / # 140495
Lajos azért neked sem lenne rossz a magasabb tarifa,légy őszinte.
bendzsoo 2010.01.17. 22:55:44 / # 140494
Nem találtam meg mert nem tudom,hogy hol keressem.
bendzsoo 2010.01.17. 22:53:44 / # 140493
Ott sem volt látod egyetértés.Miért gondolod itt lenne?
mew 2010.01.17. 22:37:54 / # 140492
Nem, ezek a hülye taxisok nem képesek harcolni a jogaikért, mint a BKV-sok. A taxisok megérdemlik sorsukat!

Bántelki Lajos 2010.01.17. 22:28:33 / # 140491
Szevasz mewi!!! Mi van, kiharcoltad magad a magasabb tarifáért? A matyival láttunk a Andrásin a kodály öbölnél -:)
mew 2010.01.17. 22:26:49 / # 140490
ÉLJEN A BARÁT-TAXI!

Bántelki Lajos 2010.01.17. 19:17:57 / # 140489
Szia, Bendzsii! Látod, megy a tűz! De mi a Matyival vagyunk! Ugye???!!!! Na, megtaláltad azb új oldalt?
Oldalszám: 74