Hozzászólások száma: 11025
Ugrás a hírhez Oldalszám: 552
Témakörök > Droszt Híradó > Plus Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
WinstonWolf 2013.10.30. 13:53:47 / # 131191
Mehetne máshova is , csak ott nem biztos, hogy szívesen látnák az iroda környékén. Ja, és lehet a tagdíjat is elkérnék!
WinstonWolf 2013.10.30. 13:48:47 / # 131190
Mit tett érted ez a cég, hogy ennyire el vagy felé kötelezve? Próbáltál már másikat is, vagy csak az elkötelezettségtől vagy olyan elégedett? Ezt a létszámstop dumát meg nehogy megkajáld, hidd el ha kicsit is akarnám a jövő héten már egy szerverről dolgozhatnánk. Az igazi eredmény az lenne, ha az alvállalkozók számát, az aktuális fuvarszámhoz igazítanák, de ezt itt sosem éritek el!
666666 2013.10.30. 13:44:02 / # 131189
Körzetesítés? NA NE! A városinál ez van,dolgozni nem lehet.
mármegint 2013.10.30. 13:21:51 / # 131188
Már megint nem kérdezted meg a véleményemet. -Nem támogatom a körzetesítést.:D -Éjszaka kivisznek keresztúrra. Bejelentkezek mondjuk harmadiknak. Holnap délre sorra kerülök. Vagy! Nem állok meg keresztúron, mert pénzt kéne csinálnom,úgyhogy bemegyek a belvárosba. Bejelentkezek mondjuk százhuszonnyolcadiknak és sorra kerülök kb. három óra múlva. Noormááális? -Maradjunk inkább a fél csendesnél. -Szerintem.:)
nazoli 2013.10.30. 12:00:51 / # 131187
Bocsánat, Tamás, még egy levelet írtam önállóan, ebből a magas pozíciómból anélkül, hogy fogtad volna a kezemet. Ezt viszont egyeztettem mindenkivel, AKIVEL KELL. No nem mintha a Főpolgármester úrnak írt levelet nem egyeztettem volna mindenkivel, AKIVEL KELL, de Te kimaradtál a sorból, mert Veled NEM KELL. Sajnálom, hogy így fölpörögtem. De hát ez van. Tudod, mint a búgócsiga. És reszkess! A csendes címkiadóról van szó. Hátha más irányba mennek s dolgok, int szeretnéd. Íme a frissen elküldött levél. Beteszem ide is, mert itten is volt előzménye a dolognak gazdagon. "Tisztelt Fuvarközvetítő Cégtulajdonosok! A TGFSZ, a taxisok visszajelzései alapján, a csendes címkiadó rendszerrel kapcsolatosan egyeztetést kezdeményez Önökkel. Az egyeztetés célja megváltoztatni azt az – akár jogszerű, akár jogszerűtlen – magatartást, amely a BKK részéről arra irányul, hogy a címkiadó rendszer működését csak abban az esetben fogadja el, amennyiben a fuvart a címhez legközelebbi taxis kapja. Álláspontunk szerint ez a rendelet szövegéből semmilyen módon nem következik. Az idevonatkozó rész így szól. „ c) a beérkező rendelési cím és kiállási idő manuális, vagy adatkapcsolat módú rögzítésén túl, önműködő (személy beavatkozásától mentes) módon választja ki a fuvarra alkalmas és a legjobb pozícióban - hely, irány, távolság, idő - lévő szabad személytaxit azzal, hogy a rendszer a közlekedési szabályok és az aktuális forgalmi viszonyok figyelembevételével a valós közúti útvonalakon történő (nem légvonalban számított) távolság számítására alkalmas,”. Álláspontunk szerint ez a felsorolás – hely, irány, távolság, idő – nem taxatív felsorolás, hanem egy tetszőleges, és bármilyen más elemmel kiegészíthető felsorolás. Akár a felsorolás elemeiből lehet választani, akár azokat tetszőleges sorrendbe lehet állítani, prioritást adni azoknak, vagy akár több elem kombinálásával lehet logisztikai rendszert kialakítani, vagy bele lehet venni más elemet is, amit e felsorolás nem tartalmaz, és amit a rendelet nem tilt. Például, a körzetesítési megoldást. Azzal remélem Önök is tisztában vannak, hogy ez a jelenleg, a BKK által erőltetett – a legközelebbi kapja a fuvart - módszer teljes mértékben vakrepülés. Abszolút kiszámíthatatlanná teszi a munkavégzést, és ha a statisztikai átlagot vesszük, nemhogy javulást hozna a teljesítménymutatókban – kilométer kihasználtság, munkaidő kihasználtság, guruló, stb. – hanem rontani fog azokon. Javaslatunk szerint, ki kell dolgozni egy taxiállomásoktól független körzetesítést. Minden körzetben a KÖRZET BÁRMELY PONTJÁN LEGRÉGEBBEN TARTÓZKODÓ taxi kapja az első fuvart, és így tovább. A körzetekhez lehet rendelni taxiállomásokat is, gondolva a mezítlábasokra, és az oda beállni szándékozó szerződött taxisokra is. A részletekben meg lehet állapodni, ezért az azokra irányuló javaslatainkat nem írom le. Véleményünk szerint ez a megoldás előbbre vihetné az ügyet. A Főváros nem járna sem jobban, sem rosszabbul. Önöknek annyi feladatuk lenne ezzel kapcsolatban, hogy a rendszereiket át kellene állítani erre a megoldásra. A taxisok sokkal jobban járnának, mert kiszámíthatóvá válna számukra a munkavégzés, és a „legközelebbinek kell kapnia” módszer által okozott stresszhatások megszűnnének. Ehhez az egyeztetéshez kérjük az egyetértésüket, és az aktív, támogató magatartásukat. Meggyőződésünk, hogy a fuvarközvetítők és a taxisok célirányos együttműködésével gyorsabb, és eredményesebb lehet a GPS alapú címkiadó rendszer bevezetése és működtetése Budapesten. Ez minden érintett fél, a Főváros, a taxisok, az utazóközönség, és az Önök érdeke is. Budapest 2013.10.28." Aláírások. De ha esetleg van valami szakmai, kihangsúlyozom, SZAKMAI érved - nem tudom szakmai érvként elfogadni a benzinkúton kávézást, sem a laptophasználatot, mint minden egyebet figyelmen kívül hagyó, és minden mást meghatározó prioritást, de én már csak egy ilyen kötözködő fasz vagyok - azt szívesen megvitatom veled.
Rocktaxi 2013.10.30. 11:21:32 / # 131186
Előbb-utóbb etikás lesz, meglátod! :-D
vmiki 2013.10.30. 10:17:36 / # 131185
Jól van na. Én is hiányoztam néha.....nahát. Ezt is bevállalom :)
hiénakutya 2013.10.30. 10:04:06 / # 131184
Azért az nagyon gáz, hogy nekem a 8 osztályommal gazdagabb szókincsem van, mint neked a közép- és felső iskoláiddal... Törleszkedik jelentése ötvennégy
vmiki 2013.10.30. 09:53:49 / # 131183
De pontosan az utolsó mondatod nem állja meg a helyét. Ez itt a vélemény különbség. (lehet, hogy én is hiányoztam, mit jelent az, hogy: törleszkedik????)
hiénakutya 2013.10.30. 09:38:54 / # 131182
Nem bizony, annál is inkább, mert szerinted te azért nem vagy szervilis, mert nem élvezel semmilyen előnyt. Nos, a lenti írást azért ollóztam ide, hogy lásd, szervilizmus már az is, ha az ember azért törleszkedik valahová, mert attól különböző előnyöket REMÉL. :-) huszonöt
vmiki 2013.10.30. 09:31:48 / # 131181
Nem értünk egyet. Sajnálom.....
hiénakutya 2013.10.30. 09:22:39 / # 131180
Hát, én sajnos kénytelen vagyok ollózni, mert összesen 8 osztályom van, de az is... Na, mindegy. És aki nem vak, az nyilván pontosan látja, hogy a mindennapos ömlengéseid a te kis ajándékaid a felsőbbség felé, a tárgyiasult talpnyalás és hízelkedés. hetvenhárom
vmiki 2013.10.30. 09:11:26 / # 131179
Szerintem vagyunk itt egy jó páran, akik elvégeztünk olyan szintű közép vagy felsőfokú iskolát, hogy nem kell kivágnunk, majd beillesztenünk szövegrészleteket valahonnan egy idegen szó értelmezése miatt. Viszont köszönöm, hogy aki esetleg ennél a résznél hiányzott, most annak is egyértelművé tetted, hogy mit képviselek. Mert semmiképp sem a fentiekben leírtakat, bárhogy is próbálod a fogasra akasztani a fakabátod.
hiénakutya 2013.10.30. 08:56:48 / # 131178
Korunk lelki népbetegsége: a szervilizmus "A szervilizmus jelentése: szolgalelkű, alázatos, a felsőség kegyét kereső, hajbókoló, alázatosan beletörődő, hízelkedő, talpnyaló. Mivel nyelvünk rendkívül gazdag a rokon értelműségben, kiegészíthetjük még a sort az olyan szinonimákkal, mint csúszó-mászó, tányérnyaló, potyázó, élősködő. Eredete a latin servus (szolga, rabszolga) szó." "Bizonyára mindannyian rengeteg olyan szituációt láttunk már, amikor a hízelkedő a főnök irodájában kezdi napját, jópofáskodik, elejt egy-két hízelgő szót, avagy ügyesen bemártja kollégáját. Szívességeket tesz. Elvégzi a kellemetlent, figyel, kifigyel, megfigyel, terjeszt és eltitkol, elvesz és hozzátesz, alakít, formál, deformál. Este nyugodtan fekszik le, mert magáért és családjáért mindent megtett, nem ő lesz az, akit holnap fegyelmi, vagy elbocsátás vár." "Létezik olyan fokozat is, amikor a talpnyalás tárgyiasul. Ajándékot veszek a főnökömnek, mert függőségi viszonyban állunk. Megkülönböztetést remélek. Egy kis ajándék a kertből, padlásról és pincéből. Egy kis sütemény, egy flaska bor, egy-két kisebb-nagyobb segítség a ház körül. Kedves gesztusok tárháza. Ez a viselkedés az egyén saját érdekérvényesítő szándékát, félelmét, jellemének sunyiságát takarja." kilencvenöt

vmiki 2013.10.30. 08:20:28 / # 131177
Tekintettel arra, hogy én az égegyadta világon semmi de semmi előnyt nem élvezek pusztán abból, hogy ahová elköteleztem magam s meg vagyok vele elégedve, azt nyíltan felvállalom: kutyának nincs igaza. Az a tény pedig, hogy Ő egy nárcisztikus egoista, azt eredményezi, hogy végképp nem mérvadó a véleménye. Az pedig, hogy valaki megosztja a tapasztalatait a kollégákkal, vagy felfedez valami pozitívumot is az új rendszerben s ezzel próbál segíteni, az erény, valami ilyesmire való ez a fórum. Amúgy egyre több a szerződött partner és elértük végre a létszám stop-ot! Nekem ez elégtétel azokkal szemben akik mindenáron el akarnak minket temetni.
góré001 2013.10.29. 17:28:17 / # 131176
Szinte csak a te istapoltad akkor viseled el a fejedre nőtt??? Hat ennyivel magasabb !Sokat nagyon sokat köszönhetünk neki főleg szart !!de azt jó sokat !
tomajer 2013.10.29. 17:15:48 / # 131175
Jajj tte Gábor. Ugye ha írtam valahol, akkor nem hallgatok róla:-) Ez a "nem sok hely van ahova mehetek", meg társai lásd be, aljas és övön aluli volt. Leszarom, mert én tudom, hogy nem igaz. Aki egy kicsit is ismer szintén tudja. A többi meg nem számít. Itt te vagy a nagy csalódás Gáborom. Te vagy az, aki azonnal félredobta a szakmai munkát, érveket, célokat, ahogy egy kicsit a saját szemétdombja veszélybe került. Te vagy az aki a szakma érdekeinél előbbre valónak tartod a sajátodat, te vagy az aki hirtelen rájött, hogy vége a más zsebéből élésnek és hirtelen olyan aktív lettél mint eddig soha:-( Már figyelmeztettelek... nem is egyszer. Kicsit fogd vissza magad, mert a lendület ami hajt, szembe fordít lassan mindenkivel aki a hátad mögött állt. "Magasra toltunk", de visszaélsz vele.... ezt az utolsó mindenki által elolvasatlanul Tarlósnak elküldött leveled is tanúsítja. Jogod van (még) a TGFSZ nevében nyilatkozni. De ne hidd, hogy bármit megtehetsz a többiek hozzájárulása nélkül!!! Nna egy szónak is száz a vége: ..... nem nekem van itt "hallgatni valóm"!!!
góré001 2013.10.29. 15:52:54 / # 131174
Igen FALJUK A SZART mert a szánkba adattátok és nyammogunk mert a fejünkön is az van és csak ömlik ránk folyton folyvást!Sőt az összes tányérsapkás faszt ránk rántottátok akik úgy beszélnek velünk mintha a seggükből rántottak volna ki !!( 4X ellenőriztek mind a négyszer a fa testápolómat markolásztam !!!)
góré001 2013.10.29. 15:48:59 / # 131173
GONOSZ vagy! a 160 centijét és az ötven kilóját nehéz eltalálni !!
góré001 2013.10.29. 15:47:00 / # 131172
Nem baj FŐSZERKESZTŐ úr ! Tudjuk hiszen Ön is meg a haverja a Nazoli ( aki persze Gábor !) is mondta ez a kísérletezés nem tart sokáig aztán fürtökben fognak lógni az utasok a drosztokon, végre havaj dizsi lesz a fuvar kufárok mennek a lecsóba mi meg a FIXEL a mennybe!!Már csak kicsi idő kell ! Bár igaz ami igaz ma már mindenki velünk törli ki a seggét !!!! Aludjon még tisztelt FŐSZERKESZTŐ ÚR és társai !!( az nem kerül pénzbe nekünk se !)
Oldalszám: 552