Hozzászólások száma: 11025
Ugrás a hírhez Oldalszám: 552
Témakörök > Droszt Híradó > Plus Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nemtudom 2013.10.13. 19:36:02 / # 130909
Szinte mindenben osztom a véleményed, de ezek a retkek nem fuvarszervezők hanem egyszerű fuvarkiosztók. Amennyiben szerveznék a fuvarokat negyed annyi taxira lenne szükség és nem sírnának a taxisok a guruló miatt. A mai napig nem értem a Fővárosi rendeletet sem, hogyan írhatnak elő olyan valamit ami nem létezik. Olyan, hogy fuvarszervező tevékenység a cégjegyzékbe jelenleg nem jegyezhető be mert nincsen. A fuvarszervezésről a számlát ha kapsz taxis személyszállítás szj. alatt számlázzák ki. Egy nem létező szolgáltatási formát öntöttek Budapesten rendeletbe.
hiénakutya 2013.10.13. 14:14:54 / # 130908
Gyönyörűen fölmondtad a leckét, köszönjük szépen! Valójában itt egy két évtizedes beidegződésről van szó, ami nem is fog egyhamar megváltozni, függetlenül a "gyorsítástól". A jó taxi, az a telefonon rendelt taxi. Ha ott áll előtte, akkor is inkább rendel. Lehet, hogy ugyanabba fog beülni, de mégis csak más úgy, hogy rendelte. Hogy mitől más, azt nem tudni. Ráadásul, direktben még azt is megteheti az utas, hogy megegyezik a sofőrrel; ennyim van rá, vállalod-nem vállalod. Ennél tisztább üzlet nincs. Egyébként milyen olyan következménye lehet egy túlszámlázásnak egy fuvarközvetítőn keresztül rendelt taxinál, amilyen nem lehet egy közvetlenül fogott taxinál? huszonnyolc
mercedes 2013.10.13. 13:36:07 / # 130907
Még most is ajnározod azt a retket ahol vagy. A taxisok szégyenei és megrontói vagytok. Megnyomorítottatok 6000 normálisan dolgozó embert. Ilyen estén ki kell kapcsolni a címkiadó rendszereket és TAXIZ-ni. Hallottál már olyanról? Meg kell találni az utast. Az utas az van. A címközvetítő meg lett. Kapísi. Éhesek vagytok. Annyit akartok keresni mint egy bankigazgató, és olyan autóval járni, meg a modern kavboj is akarsz lenni egyben.Vedd tudomásul: Ez egy jó szakma amiből meg lehet élni. Nem meggazdagodni..Élni. Ha bankigazgató akarsz lenni olyan fizetéssel akkor ahhoz tanulni is kell meg egy kis ész is kell hozzá.. Mértékletesség, és tudd hol a helyed. Mercedes, suberb, iphon, család, nyaralás. Minden ebből nem megy. Kompromisszum. Ui: Csak az URH szóljon ( most már tabletta ) Cak az URH szóljon.

osztap 2013.10.13. 13:06:41 / # 130906
Amíg a "gyorsítók" dolgoznak így is marad. Nem az egységes ár az akadálya a beülős fuvaroknak hanem a bűnöző taxisok ténykedése. Akár cégeknél is, de ott lehet következménye is.
vmiki 2013.10.13. 12:49:20 / # 130905
Ha te mondod.... Akkor inkább maradok ostoba, az utasokkal együtt...
mercedes 2013.10.13. 12:44:43 / # 130904
Ostoba vagy! Az utasok is ostobák. afejemetfogoménisfélkézzeleltakarvaazarcomatszégyellemhogytaxisvagyok szmájli
vmiki 2013.10.13. 12:44:22 / # 130903
Kutyu! Most tévedsz! Ez a Roosevelt tér. A város szívében. Én tisztelem a Te álláspontodat, mindenki úgy vet, ahogy arat. A kialakult szabályokat is betartom a munkám közben, amíg a másik (ezt most Te tudod, hogy melyik csürhére értem) is betartja a betyárbecsületet, vagy mondjuk úgy: nem lép át egy bizonyos határt. Ez persze az utca. Az, hogy az elmúlt 20 év hogy alakult, az egy dolog. Az, hogy kinek melyik rendszer veszi be a gyomrát, az a másik. Amikor választott: társaság vagy más, az Ő döntése. Mindezek után, hogy hogy boldogul, az az általa választott út. Ezzel lehet azonosulni, vagy lehet ellene lázadni. Melyik igaz, szerintem nem kérdés. (Minden reggel megjelennek az általunk választott tükrök, amikbe bele kell nézni, ha nem teszik tovább lehet állni vagy ha mégis: szembe kell köpni magunkat, majd tovább csinálni.... én olyan neveltetést kaptam, ha már választottam egy asztalt, arra nem szarok. Ha már társaság (tudom, ez nem a Te asztalod) akkor ez pusztán egy üzleti viszony. Ki nyújtja nekem a legtöbbet a havi díj ellenében. (persze a képességeim, megszokásaim tekinetében) Mert hiszen, szolgáltató vagyok, ebből tartom el a családomat, s ott nincs apelláta: a legtöbbet akarom a gyermekeim asztalára letenni abból az időből, amit nélkülük töltök. Az elvekből, nézetekből nem fogom tudni biztosítani azt, amit szeretnék a feleségemnek, fiaimnak. Így hát oda fizetek, ahol a legtöbb munkát adják. S leégne a pofámról a bőr, ha a mostani csapatom ellen hurrognék, pocskondiáznék, ráadásul úgy, hogy most sincs rá okom. Ennyi.
hiénakutya 2013.10.13. 11:46:44 / # 130902
"...várnak ránk 20 perceket, miközben mellettük a temérdek szabad autó." Ez biztos Békás. :-D hetvenkilenc
nazoli 2013.10.13. 11:42:09 / # 130901
Ez csak egy látszaterősödés. Dolgozunk rajta. De könnyen előfordulhat, hogy a "mindenható" piac fogja szolgáltatni a megoldást.
Bao 2013.10.13. 11:41:49 / # 130900
Ha valakinek taxi kell mondjuk Békáson, nem fog érte elsétálni a Keletibe. :)
hiénakutya 2013.10.13. 11:38:44 / # 130899
Tényleg örömteli, hogy az utasok még az egységes hatósági ár dacára is ragaszkodnak a telefonon rendelt taxihoz, amivel a taxist továbbra is a fuvarszervezőhöz láncolják. Nagyszerű, hogy ezért a taxis havi hetvenezer forinttól kénytelen megfosztani a családját. Ez valóban igazolja az elmúlt éveket és megnyugvással tölt el mindenkit.

vmiki 2013.10.13. 10:52:51 / # 130898
Azt azért nem hiszem, hogy ez a hétvége ne kárpótolt volna valamelyest mindannyiunkat. Mint a (nem is olyan) régi szép időkben, csak az új tarifával. Őszintén: finoman fogalmazva is reményt keltő. Számomra legalábbis elégtétel (soha nem voltam kárörvendő, s ellentétben másokkal, minden társaság taxisát kollégámnak tekintek /kivéve egyet/ ) az, hogy most is, Október közepén várnak ránk 20 perceket, miközben mellettük a temérdek szabad autó. Ez azért megnyugvás, mert igazol! Mindannyiunkat igazol az elmúlt évek tekintetében! Továbbra is örülök, hogy itt lehetek...

vmiki 2013.10.13. 10:22:07 / # 130897
Nagyon jól látod a részleteket. Szálka is. No de akkor Szerintetek mi lenne a megoldás? Ha és amennyiben van orvosság ( mert kell lennie) akkor az egyáltalán keresztül vihetô a most már megerõsödött, minôsített cégek érdekeinek gátján? Akik egy részének az új rendelet csak púp a hátán. Nem beszélve a Fõvárosról aki saját gyermekének tekinti ezt a történelmet író törvényt.....
vmiki 2013.10.13. 10:05:07 / # 130895
Kérlek mellôzd a többesszámot, az, hogy ki itt az igazi ...fej, úgy látom, mindenki tudja. Tudod, vagyunk egy páran, akik kifizettünk ilyen nagyságrendû lízingeket. S nem rokkantunk bele. Az, hogy Te milyen társadalmi osztályba sorolod magad, a Te dolgod, még dícséretes is, mert van önkritikád. De a hovatartozásod miatt ne gyötörd magad, nem Te tehetsz róla. Tudod van egy mondás: Úriembernek születni kell, a paraszt meg megterem, mint a krumpli......
Messerschmitt 2013.10.13. 06:28:22 / # 130894
:-)))
no name 2013.10.12. 21:30:15 / # 130893
Azért mert megérdemlem.:D
anyad 2013.10.12. 18:06:40 / # 130892
Igen a cégtulajdonosok kitalálták,hogy mi 2-300 ezer Ft-al többet fogunk keresni és Októbertől minden Taxis társaség emeljen 25-30000 Ft- tal tagdíjat, T4 indítvány.Most vajon akkor miért nem csökkentik a tagdíjat.Mert erre nem reagálnak ugye.Én azért az irányított címkiadást sem tartom lehetetlennek.Csak a programot úgy kel írni.Az,hogy az átlag Taxis 4-5 címet vesz fel és egyesek meg 15-öt ez szerintem nem tudás vagy szerencse.Csütörtök éjjel nagyon sok kollégának ez volt a véleménye.Mert ha reggelre odaállok egy kollégához vagy a csatornán beszéljük meg és csak 3-4 cim a különbség akkor azt mondom,hogy ma peckes voltam de igy azért ez szerintem gázos.
Messerschmitt 2013.10.12. 18:00:38 / # 130891
Minek vettél ilyen drága autót?
Messerschmitt 2013.10.12. 17:59:02 / # 130890
Ki mondta,hogy nekem diplomám van te f@szfej! Csak annyit szerettem volna,hogy havi 180 vagy akár 100 törlesztő akár kocsira akár lakásra az nem nekünk való.Érted seggfejkém?
alelölülő 2013.10.12. 16:28:01 / # 130889
1979-ben fenntartottak egy kocsiparkot és érdekükben állt a minél jobb guruló. Ma TE tartod fent a kocsidat és pont leszarják, hogy megvár-e az utas a Pesti úti buszmegállóban, ahová 10 km-ről elküldenek.
Oldalszám: 552