Hozzászólások száma: 4581
Ugrás a hírhez Oldalszám: 230
Témakörök > Hírek fórumai > A Főváros és a többiek... tárgyalásainak eredménye. (Fővárosi taxirendelet) A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
alelölülő 2014.11.26. 17:49:16 / # 336933

Biztos úgy lesz, csak nem tudom, hogy minek a végén.

Hacsak nem nála is hülyébb jön.

666666 2014.11.26. 16:32:33 / # 336931

Még a végén sírni fogtok a "kispöcs"után.

alelölülő 2014.11.26. 14:43:27 / # 336929

Vicc az egész cikk, szerencsétlen kis pöcs agyondícsérete.

hiénakutya 2014.11.26. 13:59:28 / # 336928

Ez egy nagyon okos cikk egyébként.

Hogy csak egyetlen részletet ragadjak ki a sok ostobaságból, amit össze sikerült hordani, ez a "miniszterelnök azonban a hetet Dél-Koreában tölti", ez azér'...

Tehát itt az a feltételezés, ha jól értem, hogy Orbán főméltóságú tekintetes miniszterelnök úr azért nem fogja (tudni) megakadályozni Vitézy picsánrúgását, mert csúnyán messze lesz az események helyszínétől.

Ez nem is tudom, ez valami vicc akart lenni, így a XXI. században?

alelölülő 2014.11.26. 12:57:53 / # 336927
hiénakutya 2014.11.26. 10:55:37 / # 336926

hiénakutya 2014.11.24. 08:41:13 / # 336906
Felhívás

avagy miért kell ráhúzni a kormányt minden rühes városi bringásra.

a-kinti 2014.11.20. 19:58:53 / # 336877

És hátha magával rántja vitézike komáromi urat

tomajer 2014.11.20. 16:14:26 / # 336872
Hadüzenet Vitézynek

Végső csapást mérhet Vitézy Dávidra Tarlós István főpolgármester. A jövő heti közgyűlésre készült tervezetében gyakorlatilag a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felszámolását javasolja. A támadás korántsem váratlan. Kettejük kapcsolata évek óta viharos.

A jövő héten megkezdődhet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felszámolása. A fideszes városvezetés által az előző önkormányzati ciklus elején alapított két holdingból – a BKK mellett létrejött Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) – most egyet kovácsolna Tarlós István főpolgármester. A Budapesti Városigazgatóság Zrt. létrehozásának részletei még nem ismertek, de a BKK feladatainak felülvizsgálatára vonatkozó előterjesztés már elkészült.

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén tárgyalja a tervezetet, amely gyakorlatilag kiürítené a BKK-t. A 2010-ben alapított holding a fővárosi forgalomszervezés mellett a közútkezelést, a parkolás szervezését, a taxiállomások üzemeltetését, valamint több milliárdos beruházás projektmenedzseri feladatait is ellátja. A BKV mellett a cégcsoporthoz tartozik a BKK Közút Zrt. és a Budapest Szíve Kft. Az új városüzemeltetési modellben azonban mindebből alig maradna valami.

Vitézy Dávid és Tarlós István. Régóta rossz szemmel nézik egymást
Teknős Miklós / Népszabadság

tomajer 2014.11.20. 15:17:34 / # 336871
Apuka 2014.11.20. 14:48:25 / Módosítva / # 336869

ha valaki nem tudná kiolvasni:

Az előterjesztést majd beilleszti tomajer. 

már átküldtem neki.

higgadt 2014.11.18. 00:01:36 / # 336826

Tisztelt Vitézy Dávid!

"Gratulálok" a beosztottja által írt 4 oldalas jelentéshez, javaslathoz! (No comment.)

Feltételezem azért készült, mert nem értik, hogy miért nincs eredménye az elmúlt egy évben megvalósított több ezer ellenőrzésnek. 

Viszonylag egyszerű a válasz, viszont Önnek ezt egyetlen BKK-s beosztottja sem fogja elmondani. Nem érdekük feltárni, hogy a 31/2013. rendelet hiányosságai miatt a BKK-nak fogalma sincs arról, hogy kik vezetnek ma Budapesten taxi gépkocsit! Az ellenőrzéseket nem a Kovács Józsefekkel, nem a Nagy Sándorokkal szemben folytatják le, hanem a Skoda Oktáviákkal, és a VW Passatokkal szemben. Ezek után azt várják, hogy az NKH, a BKK által készített "lakossági bejelentésekre" tekintettel eredményesen vissza tudja vonni bármely szabályszegő taxis engedélyét.  Nem tudja visszavonni, mert a képesítést igazoló okirat nem vehető el. Ha valaki újra kéri az engedélyt, akkor ki kell hogy adja az NKH! Ezért vannak olyan "taxisok", akikkel szemben már akár több tucat eredménytelen eljárást is lefolytathatott a BKK. Rendelet módosítás nélkül nem lesz eredmény! Ha bárkivel szemben el akarnak járni, akkor nem számíthatnak az NKH-ra! Ezt saját hatáskörben kell megoldaniuk!

Nyugodtan üljenek le! Függesszék fel a felesleges ellenőrzéseket!  Küldjék el szabadságra a dolgozókat. Módosítsák a rendelet annak érdekében, hogy a BKK szolgáltasson, és ha kell akkor járjon el hatóságként. ( Jelenleg szolgáltatni nem szolgáltat és hatóságnak sem hatóság.) Ha megtörtént a rendelet módosítás, akkor indulhat a hatékony ellenőrzés és a lakosság és a taxisok kiszolgálása érdekében a szolgáltatás. 

Ön egy gyakorlatias ember. Gondolja végig! Ne hagyja magát megvezetni, és sikerülni fog!

Egy "higgadt" hallotaxi olvasó.

a-kinti 2014.11.17. 21:42:10 / # 336825

fel kell emelni a fizetésüket 600000 forintra,hogy ne lehessen megkorrumpálni őket!!!!!

JA és a droszt díjat meg 150000 re,hogy legyen miből kifizetni!!!!

tomajer 2014.11.17. 20:51:31 / # 336823

tomajer 2014.10.31. 16:14:54 / # 336605

Megáll az ész!

Hurrá! Taxis hiénát fogott a BKK

A taxiknak időről időre úgynevezett járműminősítésen kell átesniük, csak azok a taxik működhetnek hivatalosan a városban, amik megfelelnek ezen a vizsgálaton, ami többek között ahhoz kell, hogy használhassák a taxis kiváltságokat, mint a buszsávot, meg a taxiállomást. A BKK közleménye szerint október 30-án egy taxis hiéna (hivatalosan: fuvarszervező társasághoz nem tartozó taxigépkocsi) érkezett a minősítésre. A minősítésen a taxik tetején található taxi táblát (hivatalosan: szabadjelző) is ellenőrzik, mert ezek egyedi, sorszámozott táblák. Így derült ki, hogy a minősítésre érkező hiéna egy lopott táblával próbalta megcsinálni a minősítést. Kihívták a rendőröket, a rendőrök megállapították, hogy valóban körözik a szabadjelzőt, a taxis hiénát előállították.

osztap 2014.10.24. 09:48:19 / # 336507

A BKK illetékesét is megkérdezhették volna, hogy mi akadályozza őket abban, hogy ezt a jelenséget ami a köztudomású helyeken minden napos, felszámolják.

tomajer 2014.10.24. 08:09:38 / Módosítva / # 336504
Rejtett kamerával buktattuk le a "mezítlábas" taxisokat! 

Budapest - Nem viszik el a magyarul beszélő utast a taxisok több belvárosi droszton. Különféle kifogásokkal hajtják el a budapestieket: leggyakrabban arra hivatkoznak, hogy foglalt a kocsi, várnak valakit. A hiénák azért ilyen válogatósak, mert tudják, hogy a fővárosi utasokat nehezebb átverni, mint a turistákat. Velük szemben nagyon előzékenyek a belvárosi hiénák.

– Nagyjából mennyiért tudnak elvinni a Blahára? – kérdeztük az egyik sofőrtől. Ez a taxikalkulátor szerint 1,4 kilométeres út, s ha „igazi" taxival megy az ember, körülbelül 390, plusz 450 forint alapdíj.

A sofőr sajnálkozva felsóhajtott: – Egy ezres körül lenne, de sajnos várok valakit, nemsokára érkezik.
Kollégánk hátizsákos angol turistának adva ki magát pár perccel később megpróbálkozott ugyanennél a sofőrnél. Őt elvitte volna, de nem ezer forintért, hanem négyezerért – persze számla nélkül.

A turisták által szintén kedvelt Vámház körúti Vásárcsarnok előtt is megválogatják a fuvart a taxisok.

Magyarul megszólalva itt sem tudtunk beülni. A Baross térre mentünk volna, a taxis ezer forintra saccolta a 2,5 kilométeres út viteldíját. De azzal hárított, hogy nem tud megfordulni, át kellene mennie a Szabadság hídon. Azt javasolta, menjünk a 4-es metróval.

Nem így angolul érdeklődő kollégánknak. Őt 5 ezerért vitték volna el, miközben a hivatalos tarifákkal kalkuláló weboldal szerint 695 forint a fuvar, plusz a 450 forintos alapdíj.

„A személytaxi-szolgáltató nem válogathatja meg az utasokat" – közölte a BKK sajtóosztálya. A hatóságok rendszeresen tartanak ellenőrzéseket, és csak a BKK 173 alkalommal tartott próbautazást, többször épp a Deák téren. Négy esetben felmondták a megállapodást a taxaméter külső befolyásolása miatt, nyolcszor pedig más okból – például mert a taxis megtagadta az álruhás ellenőr fuvarozását.

V. J. Z.

mezei 2014.10.19. 16:02:24 / # 336434

még egy info nálunk kb.30-40 rendelés érkezik erre a drosztra szombatonként és ott kell várni ha a kedves be akar szállni el kell küldenem.

mezei 2014.10.19. 15:56:28 / # 336433

Na ez megint csúsztatás eddig egy mercisnek kell fizetni most valami lacinak  eddig éjjel volt gond most nappal ez csak hangukatkeltés már megint.ja és ez a droszton reggel 2-3 órától csak cégeseket lehet látni napközben meg city cím kiadóhely.

tomajer 2014.10.19. 08:57:39 / # 336419
VEKE megosztotta Mann Dániel fényképét.
14 órája ·

Ennyire sikerült megszüntetnie Vitézy Dávidnak és becses cégének a taxismaffiát.

BKK Taxi és Parkolásszervezés - Dr. Komáromi Endre részére

Tisztelt Divízióvezető Úr!

Ma reggel nem vettek fel az üresen álló taxisok a Deák téri taxiállomáson (05-17 templom mellett), és a héten harmadszor járok így. Pedig szépen fel voltam öltözve és kedvesen mosolyogtam. 

Rendre azt mondták, hogy várnak valakit, nem szabad az autó. Nem ég a szabad lámpája, nem látom?Kétszer elnézést is kértem tőlük, de ma reggel, esett az eső, és nyűgös lettem. Aztán sikerült leintenem egy negyedik taxist, akivel beszállás után gyorsan megosztottam a bánatom. 
Ezt mesélte el:
- csak külföldieket vesznek fel
- lehúzzák őket (cca 3000 Ft/km)
- nem engedik oda a többi taxist
- aki erősködik, azt megveretik/összetörik az autóját/bevonatják az engedélyét - az eddigi rekord ez utóbbira 2 nap
- odaállnak fehér rendszámmal is
- nevén nevezett egy embert, bizonyos B. Lászlót, akinek százezres nagyságrendben kell fizetni, ha az ember mégis be akar jutni ebbe a körbe

Talán így olvasva a fentieket, most legyint, hogy ugyan, de ha Ön is ott ázott volna velem ma reggel, és visszagondolna ezekre a suta beszélgetésekre, amiket folytattam, azt hiszem, Ön is hajlana arra, hogy ez bizony nem a képzelet szüleménye. Talán szomorúan bólint, mert már számtalan forrásból beszámoltak erről a problémáról. És hát ebben a nyilatkozatában http://www.vezess.hu/magazin/taxi_maffia_hiena/49264/ nem azt állítja Ön, hogy ez a jelenség, vagy hasonló nincsen, hanem azt, hogy nem lehet vele mit tenni.

Akárhogy is, nagyon nyugtalanító abba belegondolni, 
- hogy a nemzetközi rendezvényről, ahonnan én is jöttem, hány külföldi vendég lesz utasa ezeknek az autóknak
- hogy Budapest legszebb pontjain, hány turistát márthatnak meg nap mint nap.
- hogy végeredményben mi tűrjük és ezáltal éltetjük ezt az egészet. 

Ön könnyen hozzáférhet a térfigyelő kamerák felvételeihez és a múltba tekinthet, akár más valószínűsíthető helyszíneken is. Nézzék meg, mi történik a szemünk előtt.

Kérem, tegyen valamit, mindannyiunk érdekében.

Én megyek még mostanában arra egy párszor. Sétáljon el egyszer esetleg Ön is. 

Tisztelettel:

Mann Dániel

u.i.: ezt a levelet megosztottam a barátaimmal is, és a válaszával is ezt tervezem tenni, ha megengediMann Dániel

BKK Taxi és Parkolásszervezés - Dr. Komáromi Endre részére

Tisztelt Divízióvezető Úr!

Ma reggel nem vettek fel az üresen álló taxisok a Deák téri taxiállomáson (05-17 templom mellett), és a héten harmadszor járok így. Pedig szépen fel voltam öltözve és kedvesen mosolyogtam.

Rendre azt mondták, hogy várnak valakit, nem szabad az autó. Nem ég a szabad lámpája, nem látom?Kétszer elnézést is kértem tőlük, de ma reggel, esett az eső, és nyűgös lettem. Aztán sikerült leintenem egy negyedik taxist, akivel beszállás után gyorsan megosztottam a bánatom.
Ezt mesélte el:
- csak külföldieket vesznek fel
- lehúzzák őket (cca 3000 Ft/km)
- nem engedik oda a többi taxist
- aki erősködik, azt megveretik/összetörik az autóját/bevonatják az engedélyét - az eddigi rekord ez utóbbira 2 nap
- odaállnak fehér rendszámmal is
- nevén nevezett egy embert, bizonyos B. Lászlót, akinek százezres nagyságrendben kell fizetni, ha az ember mégis be akar jutni ebbe a körbe

Talán így olvasva a fentieket, most legyint, hogy ugyan, de ha Ön is ott ázott volna velem ma reggel, és visszagondolna ezekre a suta beszélgetésekre, amiket folytattam, azt hiszem, Ön is hajlana arra, hogy ez bizony nem a képzelet szüleménye. Talán szomorúan bólint, mert már számtalan forrásból beszámoltak erről a problémáról. És hát ebben a nyilatkozatában http://www.vezess.hu/magazin/taxi_maffia_hiena/49264/ nem azt állítja Ön, hogy ez a jelenség, vagy hasonló nincsen, hanem azt, hogy nem lehet vele mit tenni.

Akárhogy is, nagyon nyugtalanító abba belegondolni,
- hogy a nemzetközi rendezvényről, ahonnan én is jöttem, hány külföldi vendég lesz utasa ezeknek az autóknak
- hogy Budapest legszebb pontjain, hány turistát márthatnak meg nap mint nap.
- hogy végeredményben mi tűrjük és ezáltal éltetjük ezt az egészet.

Ön könnyen hozzáférhet a térfigyelő kamerák felvételeihez és a múltba tekinthet, akár más valószínűsíthető helyszíneken is. Nézzék meg, mi történik a szemünk előtt.

Kérem, tegyen valamit, mindannyiunk érdekében.

Én megyek még mostanában arra egy párszor. Sétáljon el egyszer esetleg Ön is.

Tisztelettel:

Mann Dániel

u.i.: ezt a levelet megosztottam a barátaimmal is, és a válaszával is ezt tervezem tenni, ha megengedi

Oldalszám: 230