Hozzászólások száma: 1288
Ugrás a hírhez Oldalszám: 65
Témakörök > Hírek fórumai > Ősszel drasztikus mértékben nőhetnek a budapesti viteldíjak A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
attus 2008.08.06. 09:21:31 / # 92155
Most lehet azt írni, hogy lúzer vagyok(én becsületesnek hívom), de egy mai pl.: fiatalok beülnek az astoriánál, nem alkudoznak, határozott utalást tesznek a taxióra alkalmazására(már ők is tudják!), úticél a Rió, hát mit ne mondjak már én éreztem magam kellemetlenül az összeg láttán!:-(( Már ide sem merem írni! 240 vagy 208 olymindegy, ebben igazad van, de azzal a +200-al sem lennék igazán ki a vízből!:-( Min. 600Ft-os alap, de inkább több! 2008-ban ez lenne a realitás!!!
csogu 2008.08.06. 09:19:38 / # 92154
Persze, erre a probléma megoldására jött régebben itt szóba, a zónákra osztott tarifa rendszer...Bbetyár egyszer fel is tett egy erre vonatkozó táblázatot, kár hogy már nem emlékszem, hogy mikor és hova...érdekes volt.
csogu 2008.08.06. 09:18:10 / # 92158
Bocsi, hogy ellentmondok... rád ez az állítás nem igaz, de szerintem defibrillálni kellene téged, ha Apukához hasonlóan elindulnál a kollégák között, és aláírást gyűjtenél a tarifaemelés miatt...ha meg a drasztikus emelést erőltetnéd, akkor a kapott válaszok miatt kétséges lenne az újraélesztés sikere:-) Szóval nem biztos, hogy Józsi ebben (a többséget véve alapul) valótlant állított.
tomajer 2008.08.06. 09:17:40 / # 92152
Jajj, hát ilyenkor az Ő és a mi (vagyis a taxisok) közé valami érthetetlen oknál fogva egyenlőségjelet tesz! :-))) És úgy már teljesen korrekt a mondat neeeem ?:-)
tomajer 2008.08.06. 09:15:30 / # 92153
Hááát, ha most ez a kamarai javaslat átcsúszik így ahogy beadták, akkor effelé teszünk egy picike lépést, az alapdíj és ketyegő emeléssel.
attus 2008.08.06. 09:15:12 / # 92151
Ahhoz az 500Ft-os alpdíj édes-kevés!
attus 2008.08.06. 09:13:39 / # 92150
De az nem igaz, hogy mi nem akarunk emelni!! Az meg végképp iszonyat sarkitás, hogy "talán az alapdíj emelésbe belemennének"! Mintha mi valami mazochisták lennénk akik annak örülnek ha szarul élhetnek!:-((
csogu 2008.08.06. 09:12:09 / # 92149
Tamás, nem a tarifát kellene emelni...tudom, nálad ezzel nyitott kapukat döngetek... ...pontosan azért, amit te is szoktál írni...: Nem a hosszú fuvarokat kellene büntetni, hanem a rövideket, a csakide fuvarokat rentábilissá tenni.
tomajer 2008.08.06. 09:08:17 / # 92148
De ez most miért lenne hazugság??? Szerinted lesz "DRASZTIKUS" tarifaemelés??? Megnyugtatlak, nem lesz! Jó, ha összejön mondjuk 10%. Nna akkor most? A legnagyobb szívás az lenne, ha mi emelünk mondjuk 8%-ot, ami alig fedezi két hónap alatt az óraállítás költségét, az utazóközönségben meg elterjed, hogy "DRASZTIKUS" emelés volt. Oszt kipróbálni sem merik, mit jelent nálunk a drasztikus:-(
attus 2008.08.06. 08:57:46 / # 92147
Személyesen asszem egyszer találkoztam vele, a "munkásságát" persze ismerem! Totál egyetértek az előző hozzászólásoddal, sőt még kiegészíteném azzal, hogy véleményem szerint kizárólag ezért alkalmazzák a taxicégek őket: kapcsolatnak, információnak. Erre írtam azt a csogunak, hogy nem vagyok irigy a zolira a sikeressége miatt, mert ezt én nem tekintem annak! Pedig pont a napokban olvastam el egy régi cikkét a drosztrendszerü címkiadásokról, és 95%-ban a magaménak éreztem az írását! Erre mondják azt diszkréten, hogy a véleményét a karrierje alá rendelte!:-(
yoda 2008.08.06. 08:52:14 / # 92145
Hááát persze!A pszichológiai befolyásolás már bevett dolog az ilyen cégeknél.Szinte tanítják.Hazudj,mert attól jobban érzik majd magukat! Nagyon kedves tőlük,hogy egy ilyen nagypapis kinézetű embert küldenek a rádióba.Igaz,beszélni nem nagyon tud!Őőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő-ööööö-ööööööööööö Amiről pedig beszélni próbált,azt most nem kommentálnám!:-((((((
csogu 2008.08.06. 08:47:00 / # 92146
Bocs az eddigi offért, főleg hogy most ilyen érdekes riport került ki. Nekem Józsi eme mondata kifejezetten tetszik: Így az előírt maximális tarifa gyakorlatilag hét éve változatlan (szemben például a bérletárakkal, azokat is a Közgyűlés állapítja meg – ajánlotta figyelmünkbe a viszonyítási alapot Sipeki).

csogu 2008.08.06. 08:44:52 / # 92175
Még szerencse,hogy nem óvodás korunk óta ismerjük egymást,mert ki tudja milyen hosszú novella kerekedett volna ki a kezeid közül? Úgy éreztem, az a pár hónap, amíg minden rendben volt, ennyit megérdemel. Tévedtem. [i]Apropó kezek. Vegyem talán megtiszteltetésnek,kegynek,hogy kezet nyújtasz ha találkozunk?Őrüljek,hogy nem köpsz bele? Pár idétlen poénnal enyhíteni a feszültséget a Mercy bárban? Ennyi telik tőled,őszinte beszélgetés helyett? Hogy köszönsz ha behajtok a szigetre? Én meg visszaköszönök. És? Mit akarsz ezzel bizonyítani?Valamit biztosan,ha ennyire fontosnak érezted megjegyezni![/i] Igen, jól értelmezed, hiszen te azt állítottad a 1123-as hozzászólásodban, hogy én még a kisujjam sem mozdítottam meg azért, hogy esélye legyen a dolgoknak arra nézve, hogy rendeződjön a kapcsolatunk. Nem bizonyítottam, hanem cáfoltam ezt a kijelentésed. Hiteles lettél volna,ha a pro mellé,odaírod a kontrát is! Nem olvastad azt, amit írtam neked? Vagy csak felületesen. Ott a pro is! Tessék, lehet elkerülte a figyelmedet: Mert ilyenkor rátelefonáltunk a másikra, aki lehetőségeihez képest jött és segített. Volt hogy te jöttél a XI. kerületből ki Újpestre... ...és szerinted én csúsztatok, én válaszolok neked a nem megfelelő stílusban. De te mell döngetve őszinte felháborodást produkálva - részben önigazolásból,részben a többiek szimpátiájában bízva - betámadsz és írsz egy engem lejárató levelet. Én egy teljesen normális hangvételű levelet próbáltam írni neked, amiben a kezdetekig visszamentem, hogy éreztessem veled, hogy igen, én komolyan csíptelek. Nem döngettem a mellem, nem felháborodott stílusban írtam...abban igazad van, hogy önigazolásból is írtam, hiszen próbáltam elfogadtatni veled az okot, ami miatt akkor neked nemet kellett mondanom...még azt sem magyaráztam meg, hogy miért láthattad azt a gépben, hogy 41 órája nem vettem fel címet...pedig a magyarázat kézenfekvő ...mivel be kellett látnom, hogy azt az összeget, amire szükségem lett volna, hétfőre a taxizásból nem tudom előteremteni, más megoldáshoz fordultam...és igen, 24 órában kellett az autó. Természetesen te nem hibáztál, te vétlen vagy abban, hogy ez így alakult...lelked rajta. Igazad van Dodi, nincs ennek értelme, mivel ha 1-2 hét elteltével a válogatott sértéseidért elnézést kértél volna, akkor spongya került volna rá...de hogy 6 hónapig semmi, majd minden hibád feledve, miközben én elismertem, hogy hibáztam, igaz, a körülményeket tettem felelőssé, te még mindig így reagálsz és neked a kapcsolatfelvétel ebben merül ki: [i]Könnyekig meghat ez a nagy összeborulás. Tán ha majd az igazi énjét is megismeritek 1 X... És a saját bőrötökön..... [/i]...így én ezt már nem az akkori szorult helyzetednek - idegállapotodnak tudom be, hanem jellemhibának, amivel nem lehet mit kezdeni felnőtt embernél. Ennek fényében én is úgy érzem jobb, ha megmaradunk a gyűlölet és a harag nélküli, szigorúan csak kollegiális kapcsolatnál. Szia!
yoda 2008.08.06. 08:35:05 / # 92144
Helló Tesó! Dehogynem ismered...Ő ilyen!Mindegyik ilyen!Egy idő után elfelejtik honnan indultak!
tomajer 2008.08.06. 08:34:25 / # 92143
Sok béna mondat van a cikkben is, a riportban is. De a célt értem. Lehiggasztani a közvéleményt. Megnyugtatni őket, hogy az előző cikk (ennek a topiknak a címe) címe nem is igaz. Hiszen nem jó, ha bekerül a köztudatba, hogy "Drasztikusan" emelünk, miközben mi tudjuk, hogy nem is! :-( És ez nem baj. Ezek a megnyilatkozások nem nekünk szólnak, hanem a külvilágnak. A baj csak az, hogy felénk nem komunikálnak semmit:-( Mintha nem is lennénk, mintha nem is lenne fontos, hogy mi mit gondolunk, tudunk.
yoda 2008.08.06. 08:31:25 / # 92142
Ezt írtam nemrég...Hogy "védheti" a taxis érdekeit egy olyan ember,aki mellette a fuvarszervező iroda oszlopos tagja!?Kinek az érdeke fontossabb?Ahonnan a fizetését kapja,vagy azok az emberek netán,akiket a hátuk mögött csöveseknek hív!Nyílván az előbbi!Éppen ezért mondottam,hogy olyan embert NEM KELL HAGYNI érdekvédelemre jogosultra,aki egy ilyen cégnél van főállásban.Lásd Dudás,Sipeki,stb...Azon kívűl:ki a fene kérte arra,vagy választotta meg,hogy az én(Te és Mi)érdekeinket védje?Semmi szükség rájuk! (Mindjárt jön a Curiosa és barátja a másik oldalról!)
attus 2008.08.06. 08:27:24 / # 92141
Nem tudom, de ez most tényleg komoly???-:( Ezt már egyszer így valaki lenyilatkozta(már nem emlékszem ki),márminthogy a taxisok azok akik nem akarnak emelni!!!! Már akkor is felhúztam magam rajta, nem értem miért kell ezzel megint hergelni minket? Azt meg végképp nem vágom, hogy én lennék ennyire béna, vagy az autóm fogyaszt ilyen sokat? Miért kell ilyen marhaságot leírni, hogy "az üzemanyag csupán 10-15%-a a költségeknek"? Én nem ismerem Sipekit. Ennyire ért hozzá, vagy csak ezeket kell mondania??? Mondjuk egyik verzió sem túl hízelgő ránézve!
tomajer 2008.08.06. 08:01:12 / # 92140
coffos 2008.08.06. 07:54:18 / # 92139
Hát furcsa már így kívülről nézni a dolgokat, megnéztem ezt az interjút, és felállt a hajam...pedig már le is vágattam :-) Szinte kizárólag a "taxitársaságokról", a közgyűlésről, az utasokról volt szó a taxisvállalkozó mintha másodlagos szempont lenne ebben az egészben...Magasak a költségek hagzik el két öööö-zés közben Sipeki úr szájából....Hát b@ssza már meg ki kényszeríti a taxist a hülye kategorizálással egyre drágább autó lízingelésére, ki kényszerít a maximum tarifa alatti fuvarozásra, ki köti a cégekkel a szerződéseket ? Hát nem Ő meg a "szaktársai" Kétszínű ez az egész...tényleg nem bánom hogy kiszálltam...Erőt és kitartást mindenkinek

tomajer 2008.08.06. 07:47:08 / # 92138
Ez a két barát, fél éve nem kommunikál egymással:-( Hátha most felhergelik egymást annyira, hogy beüljenek egy korcsmába és kibeszéljék, a kínjukat. Eszem ágában nincs véleményt nyilvánítani azügyben, hogy melyiknek is van igaza. Mert egyiknek sincs:-) Viszont jön Füred. Ahol remélhetőleg mindketten ott lesznek, családostúl. Jó lenne, ha ott már újra barátok lennének. ui:Habár örülnék, ha átköltöznének a Csogus topicba!!!
Oldalszám: 65