Hozzászólások száma: 391
Oldalszám: 20
Témakörök > Droszt Híradó > MIt, miért, hogyan... és tényleg így? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2008.08.19. 15:58:04 / # 8467
bubic01 2008.08.19. 14:48:49 / # 8466
Minnél jobban gondolkozom, annál jobbnak tünik! Ne hagyd magad! Amelyik cég előszőr lép, az nem kicsit fog kaszálni!! ez tuti! Csak kell mellé egy hatalmas reklámkampány! Nézd csak meg a taxi4-et, mennyire nött az utasállomány, amikor tévét, mozijegyet sorsoltak! Elárulom: érezhetően! Utána Már csak arra kell figyelni, hogy is tartsa a megrendelőket!)))
Apuka 2008.08.19. 14:10:10 / # 8465
Egyszer, csak úgy hobbiból csinálj egy teljes havi elszámolást. Ebbe vedd bele az összes fuvarod és bontsd le az alábbiak szerint: Össz. teljesített fuvar: Ebből a - beülős: - telefonos: - Kedvezményes: - Transzfer: számold össze mennyit veszítesz pl a kedvezményes fuvarokkal a telefonoshoz képest, majd ugyanezt hasonlítsd össze egy, a pontgyűjtés esetén befolyó összeggel. Én nem azt mondom, hogy ez így, ebben a formában 100 % életképes de ha mindenben a hibát, nehézséget keressük, soha sem fog változni semmi sem! Azon kívül miért nem lehet eljátszani a gondolattal? Mint tudjuk, a képzeletnek nincsenek határai4 Miért is fognátok vissza magatokat? Még valami: Nehogy azt hidd, hogy a cégek nem tennének meg mindent azért, hogy az utast kizárólag magához láncolják!! Ui: ma minden sz@rért tagdíjat emelnek de ebből Neked hasznod nincs egy fikarcnyi sem! Ha viszont ezért emelnének egy kicsit, nos annak azonnal érezhető pozitív változása lenne bevételi oldalon! Mielőtt átharapjátok a torkomat, csináljátok meg azt a havi összesítést, légyszíves!
Prohi 2008.08.19. 12:23:58 / # 8464
Apuka! Neked csak annyit írok, hogy tényleg jó ötlet lenne egy saját taxicég beindítása, és akkor ott ezeket a nagyon bajnok újításokat bevezethetnéd, de hogy ezt nem tudnánk megetetni egyetlen cégvezetővel sem arra már most fogadnék! (véleményük szerintem:) Ha eddig bírták a taxisok a kedvezményes tarifákat, akkor ugyan most mitől ne bírnák??? vagy emelkedne egy tizessel a tagdíjad, hogy legyen miből finanszírozni az ingyé utazást, meg a kulcstartót, focilasztit, guminőt egyebeket...
Prohi 2008.08.19. 11:18:52 / # 8463
Szia Petya! Nem volt rossz bolt valóban, de ellenőrizhetetlen volt már az elejétől kezdve, illetve nem érdekelt senkit, de itt nem erről van szó. Itt 2000 forintról (vagy pénzbe kerülő ajándékokról szól), amit nem Te taxis fizetnél, hanem a központban a pénztároskislány a cég bevételéből. Az a cég ahol mi dolgoztunk, az egy multi volt, ahol napi több 100 milliós bevétel volt, és ilyen módon verseny (harc) az ügyfelekért. Bár ha emlékszel még szerintem nem lett nagyobb forgalmunk ettől sem. Mert aki odajárt, az odajárt, aki meg máshova, az nem tett kitérőt emiatt sem. Itt viszont nincsenek multik, pár cégtől eltekintve néhány száz emberről van szó, szóval itt még jó üzletet sem lehetne faragni belőle, mert én már látom a pénztároskislány elszámoltatását, amikor a havizárásoddal bizonyíthatnád, hogy Te mennyiért is utaztattad az embiket:)
csogu 2008.08.19. 06:31:34 / # 8460
Kérlek mondd hogy álmodom, és taxisok nem beszélgetnek ilyenekről...kérlek!!!!
Apuka 2008.08.19. 03:20:07 / # 8459
Belegondolhatsz ezek után mit tesznek majd a Kedvesek a taxisokkal egy 3900 forintos fuvarnál egy bélyegzéssel, vagy ponttal vagy mivel??? Egyszerű mint az egyszeregy! Vagy ad 100 ft jattot vagy megy még 500 métert! Ne felejtsd el, Itt TE adod a kedvezményt. És a pontot is! Ha kell neki utazzon!! Vagy fizessen! És ha betelefonál a céghez hogy Ő bizony 3900 forintot utazott és fizetett és csak 1 pontot kapot pedig már járna a 2 is... - Azt hiszem maga a cég védene meg téged, mert minél később jön össze az 50 pont annál később kell saját maga kifizesse a kedvezményt! :) Teltek a hónapok és mi nem győztünk magyarázkodni, hogy a 43 és 44 és a 44.9 literre miért nem tudjuk odaadni a 3 matricát. ..Ne felejtsd el, Itt TE adod a kedvezményt.. Különben is! Most, ha kell, ha nem, kedvezményt adsz! Magyarázkodás nélkül. Tudod, én abban az esetben szívesen magyarázkodnék! :))) Arról nem is beszélve, hogy megszünne minden "csak ide megyünk, ja és kártyám van!!!!" fuvar! Keveset taxizik? Nincs kedvezmény! Rövid a fuvar? Nincs kedvezmény! Aztán ezt még meg lehetne fejelni azzal, hogy a reptéri transzfer esetén csak 1 pont jár. Vagy egy sem. Kedvezményes fuvarból nem adunk további kedvezményt! A te benzin folyató példádból kiindúlva az ilyen utas biztos nem a transzfert kérné! :)
bubic01 2008.08.19. 02:18:01 / # 8457
Orsi! azért nem volt az olyan rossz bolt nekünk, kutasoknak sem! Azért ezt lássuk be...)))
bubic01 2008.08.19. 02:16:26 / # 8456
Szerintem kifejezetten jó ötlet!))) Sőt, még akár életképes is lehet...Hozzáteszem, lehetne lépcsőzetesen is! Pl: 10 pont kulcstartó, 20 pont focilaszta stb.. az ilyenekre mindenki harap, mert mindenki szeret kapni...A törzsutaskártya pedig, ahogy apuka is emlitette, mára teljesen értéktelen dologgá vált! Már hívom is az illetékeseket,nehogy megelőzzetek!))))

Bbetyár 2008.08.19. 00:39:47 / # 8455
-Az etikásoknak lenne dolga a betelefonálókkal :))) -nem adott matricát, pedig ennyi járt volna -kevesebbet adott. -nem volt nála meg a köpontoknak is lenne feladat: A képzett vállalkozók kb 5 percenként kérdeznék 3200 é utazott a kedves, mennyi bélyeg jár neki? :DDD Kedves Apuka a szaktársaink jelentős részének értelmi képességeit jelentősen túlbecsülőd.

Prohi 2008.08.19. 00:26:59 / # 8451
T.Apuka! Olvasva az írásodat, azonnal egy hasonló szitu ugrott be. Megboldogult benzinkutaséveim alatt különféle pontgyűjtő kártyákkal volt szerencsém találkozni, mígnem az egyik nagy olajtársaság, ahol éppen dolgoztam ki nem találta a matricagyűjtést. Sok kolléga emlékszik rá biztos, mert nagy gyűjtők voltak. De hogy miért is jutott eszembe? -ezeket a matricákat tankolásra mosásra és olajra adtuk.( a két utóbbinak igen borsos volt az ára, nem mintha az üzemanyagé nem:) dehát az a muszáj kategória...) Tehát 15 litert kellett egy matricáért tankolni, majd bent kifizetni, és a pénztárostól átvenni. Teltek a hónapok és mi nem győztünk magyarázkodni, hogy a 43 és 44 és a 44.9 literre miért nem tudjuk odaadni a 3 matricát.( este mint a pénzzel el kellett darabra számolnunk vele) sokszor már inkább odaadtam az embinek, csak ne nyekeregjen ott nekem, meg haladjon a sor, de egy nap olyat láttam, hogy nem hittem a szememnek: az ember ott állt a kútoszlopnál, és majd oldalra borította a saját autóját, hogy lejjebb menjen a benzin:) majd amikor ezzel a trükkel nem jutott semmire egy szerűen kifolyatott a földre, vagy jó 2 liternyi benzint. Mindezt egy matricáért egy gyűjtőfüzetbe. Belegondolhatsz ezek után mit tesznek majd a Kedvesek a taxisokkal egy 3900 forintos fuvarnál egy bélyegzéssel, vagy ponttal vagy mivel???

ata8 2008.08.18. 20:41:23 / # 8453
Nekem pl. tetszik,de ha ezt valaki eladja a gazdájának-hááát,azelőtt én megemelem a kalapom.
Apuka 2008.08.18. 19:16:39 / # 8452
Törzsutas kártya! VIP kártya! Gold kártya! Stb. stb. stb. Már mindenkinek van. De van, akinek mindenkitől van! Hogy lehet ez? A nagyon kedvezményezett törzs. Na, de minden cégnél? Hát, kérem tisztelettel, itt tartunk! Osztogatjuk fűnek-fának! Sőt! Egyesek odáig merészkednek, hogy egyenest a műszerfalra teszik a kártyatartót, frissen feltöltve, hogy a KEDVES még véletlenül se tudjon azzal a fránya, borzasztó drága telefonos tarifával utazni! :-( Van még egyáltalán valami jelentősége a kedvezményes tarifáknak? Lassan már nincs olyan utas a városban, akinek ne lenne valamilyen kártyája! Vagy ez is a cégek bújtatott árcsökkentő politikája? Nincs erre semmilyen normális és igazságos megoldás? De! Van! Egy áruházlánc kitalált egy ötletes megoldást. Engedelmetekkel én ezt egy kicsit átírtam,. S hogy mennyire lenne ez jó vagy sem, kérem osszátok meg velem! Íme: Kedvezményrendszer Pontgyűjtő füzet - Vegyünk alapul egy 50 (?) rublikából álló pontgyűjtő füzetet. - Ezt a füzetet kapja meg az utas az utazása végén (természetesen üresen), amennyiben az utazásának értéke eléri, vagy meghaladja a 2.000 (?)forintot. - Majd minden olyan utazása után amikor a fuvardíj eléri vagy meghaladja a 2.000 (?) forintot 1 db pontot kap, illetve nagyobb összeg esetén annyi pontot ahányszor a 2.000(?) ft. benne van az összegben! Tehát ha: 2800ft = 1 pont 3900ft = 1 pont 6100ft = 3 pont Stb. stb. stb - 20 pont után jogosult a törzsutas tarifa igénybevételére! - Amennyiben elérte az 50-ik pontot, úgy a következő utazása alkalmával 1 db, egyszeri, megszakítás nélküli ingyenes fuvarra jogosult max. 2.000(?) ft értékben melyet a betelt pontgyüjtőfüzet átadásával igazol. Vagyis, amikor betelt a füzet, azt a fuvar végén leadja a taxisnak. Esetleges nagyobb fuvar esetén a fuvardíj összegéből levonódik a 2000 (?)ft és a különbözetet kell készpénzben kiegyenlítenie az utasnak! - A taxis a betelt pontgyűjtő füzetet névértéken beváltja a pénztárban! A kedves utas a következőkben csak a fentebb leírt módon juthat újra pontgyűjtő füzethez! Így nem csak mi, hanem az igen tisztelt taxi társaságok is kivennék részüket a kedvezményadásból és mi sem szembesülnénk azzal a ténnyel, hogy az utas elővesz kb. 10 db különféle kártyát és azt mutatja fel amelyik cég kocsiba éppen beült!
Apuka 2008.08.18. 18:53:41 / # 8450
Figyelem! Kb. 15 perc mulva felteszek ide valamit. Igyatok egy kávét, szívjatok el egy cigit, vagy mindegy mit csináltok csak ne tünjetek el! A sziget úgyis lejárt, ráértek!

Apuka 2008.03.01. 19:05:13 / # 8220
csogu 2008.03.01. 18:31:05 / # 8218
Olyan általános kérdéseket teszel fel, hogy erre egyszerűen válaszolni nem lehet, hiszen ez olyan, mint egy pókháló...szövevényes.
siky 2008.03.01. 15:55:00 / # 8215
Hát, köszönöm a negatív jótanácsokat, de én úgy vagyok vele, amíg nem próbáltam nem tudom, hogy megéri e? Ha valaki tud segíteni, mit hogyan csináljak a kocsival, valamint hova kell menni tanfolyamra és mindez mennyit kóstál írjon!!

Csumi 2008.03.01. 12:23:49 / # 8224
Lehet, hogy Én is ettől lettem cukros? :-)

bubic01 2008.03.01. 08:27:52 / # 8200
Szega! Szó mi szó, tényleg aggasztónak tartom azt, hogy bárki van slamasztikában mindig ugyanaz a 4-5 kód indul meg segíteni, (akár 10-15 perc távolságból is) a többi pedig, aki mellesleg 2-3 percre van, a füle botját sem mozdítja... Ja de... utána mozizni...Tehát teljesen igazad van...
582 2008.03.01. 08:13:06 / # 8199
rejtvény rovat! Lemaradsz :)
Oldalszám: 20