Hozzászólások száma: 391
Oldalszám: 20
Témakörök > Droszt Híradó > MIt, miért, hogyan... és tényleg így? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2008.08.20. 17:32:02 / # 8507
Figyeled tomajer...milyen szépen fejlődik Apuka....még 3-4 ötlet és lassan elér a mi szintünkre:-)))
Bao 2008.08.20. 15:08:21 / # 8506
Ez is lehetne egy akció: A kocsmai szöveg kicsit átköltve. Kedvezmény annak jár aki elmúlt száz éves és a szülei is vele utaznak!!

Apuka 2008.08.20. 14:48:09 / # 8505
Ez nem egy akció! Csak szimplán eszembe jutott egy lehetséges megoldás a "hogy szabaduljunk meg az összes kedvezményre jogosító kártyától" című rovat számára! Amióta fórumozok, mindig is voltak elégedetlenkedők, ki kevésbé, ki nagyon-nagyon! Tudják szidni a rendszert, tudnak bűnbakot állítani de egy-két ember kivételével mindenki csak a csomót keresi azon a bizonyos kákán de értelmes javaslattal, ötlettel előállni képtelen. Ha lassan is, kezdem belátni, hogy itt bizony semmi sem fog menni mert a szakma farkasai nem a cégvezetők -mint sokan gondolnák- hanem maguk a taxisok! Legfőképp pedig azok akik a legjobban háborognak ezért vagy azért de legfőképp mindenért! Ennyi szájhőssel életemben nem találkoztam mint itt, ebben a szakmában!

Rocktaxi 2008.08.20. 13:39:23 / # 8461
Nem, még nem mondtad!! :-)) Már egyszer találkoztam Vele a Tesco-ban (ez itt a reklám helye :-)) ) Mondtam, hogy én vagyok a "Rocktaxi". Láttad volna azt a rémült arcot!! :-)) Mondjuk én sem vágok fel magammal!! :-)) Sőt! Időnként még a tükörben sem akarom magam néha felismerni. :-)) De a köpködés kizárva!! Ott még nem tartok!! :-))

Rocktaxi 2008.08.20. 13:33:47 / # 8494
Valahol a Háros és Széchenyi környékén lehet... Szerintem.

csogu 2008.08.20. 13:01:54 / # 8504
:-DDDD Zoli, visszatérve az éjszakai eszmecserénkre, amikor annyira mutogattál nekem a piros lámpánál:-) Sajnálom, beismerem buta vagyok, de nekem be kellett ütnöm a GPS-be, hogy hol találom a XXII. kerület Fülesbagoly utcát. Sajnos én ezt fejből nem tudtam, elismerem:-) Mondd meg őszintén: Te tudod?:-)
Kovács Zoltán 2008.08.20. 12:57:30 / # 8503
Kedves Apuka! Teghnap megkaptam a második "legjobb" kérdést az "utasjelöltemtől". "A taxiba be is szoktak hányni, akkor én miért nem ülhetek be a sörömmel?" Ez így hangzott el szó szerint! Te hány pontot adnál ennek a kedvesnek? Tőlem meg szokták kérdezni: -Nem luxus egy ekkora autóval taxizni? -Milyen választ szeretne hallani? -Természetesen az igazat! -Mosóbenzines Wartburggal, azzal megéri! tetszik tudni?! Ez így szokot elhangzani. Ezt ezután át fogom változtattni, MARHAVAGONRA! Nem kedvezményt kell ezeknek adni, hanem korbácsot!
csogu 2008.08.20. 12:52:15 / # 8502
Zsolti, és ezt olyan emberek között szeretnéd bevezetni, ahol 20 éve taxizó emberke megkérdezi a 18. percben, miután szét reklamálta az agyát, hogy indíthatja-e az órát? De sorolhatnám még...tudod milyen konfliktus forrás lenne? Sokan röhögtök azon,hogy a Főnél ellenőrök vannak....Nem véletlen, nagyon jól ismerte fel Miklós a taxisait, és ráérzett, hogy segítségre szorulnak. Anno neked előre megmondtam, hogy mi lesz abból az akciódból...azt is előre borítékolnám, hogy amennyiben ennek a pontgyűjtő akciónak a kidolgozását és a kollégákkal való megértetését rád bíznák, akkor tutkó neked egy idegösszeroppanás... Tudom, nem hiszel nekem...de ez így van....sajnos ez a szakma nem az eszéről híres...manapság. Ennél lényegesebben egyszerűbb dolgot is vért izzadva tudjuk a taxisokkal megértetni, a gyakorlatba bevezetni. Sajnos!:-(
csogu 2008.08.20. 12:47:43 / # 8501
Nálunk közepesen magas a tagdíj, vagyis pontosabban a SFRádiótaxival azonos...akkor szerinted?:-) Mondtam már neked, hogy Imádom Csumi urat?:-)))
Apuka 2008.08.20. 11:25:26 / # 8500
Valamit nem értetek, szerintem! Jelenleg -legalábbis nálunk- az utasok kb 70%-a rendelkezik valamilyen kártyával. Ez annyit tesz, hogy a fuvarjaim átlag 50%-A de van amikor 100%-a!!! kártyás! Az 500 Ft-os fuvarnál is kártyát mutatnak! A pontrenszernél pont az a lényeg, hogy: Csökkented és nem növeled a kedvezményt, miáltal csak akkor kap pontot ha a fuvardíj eléri a 2000 ft-ot. De itt még nem jár neki semmiféle Kedvezmény!! Nyomorult 20 pontot kell összegyüjteni ahhoz, hogy jogosult legyen a kedvezményre! 20-50 pontig kedvezményesen utazik. és itt is csak akkor ha nála van a kuponfüzet!! Ha elérte az 50 pontot Leadja a füzetet, "ingyen" utazik 2000ft értékben! [/u]és itt minden kezdődik előről hisz nincs füzet ergó nincs kedvezmény!!![/u] Ezzel szemben ha a Kedves egyszer már kapott egy kártyát akkor az a végtelenségig szól! És lehet lázadni, hogy minek kell újjabbnál újabb hülyeségeket kitalálni mikor ezt az egész kedvezményrendszer kéne már eltörölni! Csakhogy a kedvezményrendszer sohasem lesz eltörölve! Szerintem a kedvezmények még azután is lesznek amikor (majd a másik életünkben) megvalósul a létszám korlátozás! De addig is, legalább megkellene próbálni korlátozni a kedvezményre jogosultak számát. Még valami! Ha a pontgyüjtő rendszer dívna akkor nem lenne semmilyen kártya, mert attól a perctől ezek érvénytelenek. Ilyesmit szívesen olvasnék a kocsim müszerfalán: Figyelem! A mai naptól minden, a cégünk általl kibocsátott, kedvezményre jogosító kártya érvénytelen! Helyette bevezetésre került a pontgyüjtőfüzet. Részletekről érdeklődjön a gépkocsivezetőnél vagy a www. x.y.hu web oldalon! Kellemes utazást kíván! Vezetőség

Rocktaxi 2008.08.20. 10:20:33 / # 8474
"mert olyan cégnél dolgozom, ahol nem vesznek le havi X forintra pacsipénz címszóval" Téged is levesznek, mert lehetne akár 30000 Ft is a tagdíj. Nem? :-)) Nálatok szerintem be van építve a pacsipénz a tagdíjba. Tehát levesznek!!! :-))

Csumi 2008.08.20. 10:20:00 / # 8473
"Ennél fogva természetes, hogy ő ezt a pontgyüjtősdit visszalépésnek tekinti. " Pedig nem visszalépés!...... Őrültség!!! (Mondhatnám faszságnak is, de nem akarlak megbántani...)

Csumi 2008.08.20. 10:09:42 / # 8499
Igazad van! Nem elég ,ha egy taxi x összegért "Á"-ból"B"-be visz... Nem elég, hogy minden féle kedvezményeket kap már így is... Nem elég, hogy milliós autókban utazik. Adjunk Nekik! Méég!!...Méééég!!!...Mééég!! Annó is így kezdődött! De ígérem utoljára írom le: Te nem tudhatod, mert még akkor kisfiú voltál, de valamikor létezett pld. kiállási díj! Ekkor jött egy ilyen nagy újító, "hogy a kedves holnap is az én taxicégemet hívja, és ezáltal hosszabb távon is nőjön a bevételem.." alapon eltörölte a kiállási díjat. Több utasa nem lett, mert követte kényszerpályán az összes többi cég, majd jött a törzs utas kártya, arany kártya, reptéri transfer, egyéb transferek......Nem lett több utas, mert bevezette a kedvezményeket minden cég, csak a mi zsebünk lett egyre karcsúbb a sok "nagy találmánytól"... "És szerintem igenis vannak megvalósítható ötletek, csak hát, sírni mindig könnyebb, és látványosabb, mint tenni valamit! De tényleg! mindenki kevesli a fuvart, kevesli az árat, de tenni senki nem akar, hiszen jó magyar módra mutogat mindenki a másikra, hiszen mi sem egyszerübb! Hajrá apuka" Lelkesedni lehet! Csak előbb gondolkodni kéne.."a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.." Azért ,mert pár éve már "nyomod" nehogy azt hidd a Te zsebedben van a bölcsek köve...
csogu 2008.08.20. 06:16:56 / # 8497
Na, hát végig erről beszélek, amiről most te. Mi van, ki aludtad magad?:-) Te meg itt Apukának drukkoltál pár hozzászólással lejjebb, hogy sikerüljön neki még jobb akciókat kitalálni....Bubic, döntsd már el, hogy mit is szeretnél!:-)
bubic01 2008.08.20. 02:06:01 / # 8496
..mivel ezek nem új utask, hanem más cégektől elszipkázottak... Hát éppen ez a lényeg!!! És ezzel a kérdés körbe is ér! és eljutottunk a 22.-es csapdájához! Létszámtöbblet van, ergó kevés az utas, ergó, akciózunk, ergó jobb lesz nekünk, ergó sok másnak nem, ergó ők is akcióznak..stb.stb...egymástól vesszük el a kenyeret, egymást öljük,és ez erről szól! Tényleg erről szól??? SAJNOS! Ha a létszám stoppolását megoldaná valaki, akkor máris saját magátol megoldódna minden más is, és ismét jóban lehetne minden taxis...Legalább 3-4 céggel több van Budapesten, mint amit elbírna, ezt mindenki jól tudja, de senki nem lép...
csogu 2008.08.19. 23:34:30 / # 8495
...hanem utasszám növekedés párti vagyok! Te meg azt értsd meg, hogy az még csak-csak elképzelhető, hogy növekszik az utaslétszám, de akkor a City megnyitja a kapuit, és ugyanannyi munkád lesz (mivel nőtt a taglétszám), mint volt, csak kevesebbért dolgozol...mivel ezek nem új utask, hanem más cégektől elszipkázottak...ahonnan a taxisok hozzátok fognak beáramlani. Kedves Bubic, akinek van pénze taxira, az nem az inspirációk hatására fog taxiba ülni, hanem mert igénye van rá, és lehetősége. Azok, akik 4-en dobnak össze még egy sörre valót, azok nem fognak semmilyen inspirációra sem taxizni!!! Szóval ha az érzés téged Happyvé tesz, akkor elfogadom, de ne akard magadon kívül (meg természetesen Apuka) elhitetni, hogy ettől eldobják a bérletüket, leteszik az autójukat az emberek és beszállnak a taxiba. Ha meg erre te sem gondoltál, amikor milyen növekedésről beszélünk?
csogu 2008.08.19. 23:30:17 / # 8493
Úgy gondolod én vagyok a hibás, a vak ló, az miatt, mert olyan cégnél dolgozom, ahol nem vesznek le havi X forintra pacsipénz címszóval, és nem kell söröskupak felmutatása ellenében kedvezményt adnom? ...és te vagy a paripa, aki olyan céget hizlal, ahol mindezek megvalósulnak? Hát akkor már értem miért viseled olyan délcegen a hámot:-))
bubic01 2008.08.19. 22:36:01 / # 8492
Csogu! Hidd el én sem ide születtem, és voltam 2 kissebb cégnél is!!!!! Tehát tudom miről beszélek! Viszont, ha végiggondolnád, akkor látnád, hogy nem kedvezmény párti, hanem utasszám növekedés párti vagyok! Minden olyan dolog mellett kiálok ami hosszabb távon a bevételemet növeli!!! És ha visszaolvasol, leírtam, hogy a kedvezménykártya egy elavult, és Sz.r megoldás, hiszen tényleg mindenkinél megtalálható legalább 4 cég kártyája, tehát felesleges!!! És igen szívom a fogam amikor meglátom a frissitő árakat, de azt is tudom, hogy nem müködik hosszú távon... Nem kedvezményekre van szükség, hanem inspirációra, és ez óriási különbség! És itt ismét felhoznám első munkaadómat példának: ha 4 szer utazol, sorsolnak, és lehet utazni! Eredmény: fuvarszám növekedés! A költség leírható, tehát majdnem ingyé van, és nem köll kedvezményt adni!!! Halál logikus! Mindenki happy!
Apuka 2008.08.19. 21:57:46 / # 8491
Csak hogy értsétek csogu ellenkezését (nekem sem esett le elsőre): Ő nagy FŐ-nél gályázik és ha nem csal az emlékezetem, ott nincs törzsutaskártya! Ennél fogva természetes, hogy ő ezt a pontgyüjtősdit visszalépésnek tekinti. csak az a baj, hogy 2 igen fontos dolgot hagyott figyelmen kívűl: - Ahol nincsenek különböző kedvezményre jogosító kártyák ott nincs is értelme bevezetni semmit. - Vannak viszont más cégek is a FŐ-n kívűl ahol bizony valós probléma a paklival utazó Kedves és ott bizony egy ilyen vagy hasonlónak a bevezetése előre lépésnek lenne mondható! csogu! Nyilvánosan és mindenki előtt bocsánatot kérek tőled amiért lehülyéztelek és amiért csőlátással vádoltalak! Belátom, nem volt igazam veled kapcsolatban! Van az a mondás, hogy a jó csődőr vagy megvakul vagy megsántul. (nem láttam, hogy sántítanál) :)))))))

Apuka 2008.08.19. 21:44:02 / # 8490
Először valami nagyon-nagyon csúnyát akartam a fejedhez vágni de aztán rájöttem, felesleges! Mert vak vagy! Na, nem úgy teljesen csak a körülötted lévő dolgokra! Elfelejted, hogy a Te cégeden kívül van még egy tucat és ott bizony más dívik!
Oldalszám: 20