Hozzászólások száma: 391
Oldalszám: 20
Témakörök > Droszt Híradó > MIt, miért, hogyan... és tényleg így? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2008.08.19. 21:15:30 / # 8489
Na még valami, mert látom rászorultok némi tájékoztatásra…természetesen Apukához és Bubichoz szólok. Azért nincs értelme ezeknek a kedvezményeknek, mert vagy: 1, Az utasok ráharapnak és akkor egy pillanatra megugrik a megrendelése a cégeteknek, majd a többi cég is gyorsan bevezeti és ugyanannyi munkátok lesz, csak olcsóbban KELL végeznetek, a „profitotok” csökken!!! 2, A többi cég nem követi a ti cégetek, de akkor ezt meg a taxisok teszik meg, mert oda megy az „okos taxis”, ahol szól az URH…szóval több munkára, több taxis, ami egyénenként lecsapódva ugyanannyi fuvart jelent, csak olcsóbban KELL végeznetek, a „profitotok” csökken!!! Ha már ennyire szíveteken viselitek az utasok sorsát, ha szeretnétek a BKV-tól elcsábítani utasokat (mivel a ti akciótok nem eredményez több utast, csak a meglévő utasok vándorlását), akkor tessék kiharcolni a létszám stopot és akkor lehetne akár olcsóbban is menni, lehetne kedvezményeket adni, mert lenne annak a 4000 taxisnak elégséges munkája, lenne profit, plusz profit(!!!) amiből lehet visszapörgetni…bár totál feleslegesen. Apuka, ha már felemlegetted trágyát…hiába lapátolod az egyik sarokból a másikba, attól még te fogod szagolni…velünk együtt!!! Szóval ebbe az irányba gondolkodjatok. Kevesebb taxis, több utas…ne a meglévő fuvarokat adjátok olcsóbban, hanem a pluszból lehet kedvezményt adni. A Tesco sem úgy gondolkodik, hogy tavaly eladtunk 23 ezer mikulást, akkor idén adjuk olcsóbban, hogy szintén 23 ezret adjunk el…hanem akkor 34 ezer mikulásban gondolkodnak…és a plusz profitból adnak kedvezményt!!! Nem hiszem el, hogy ezt tényleg ennyire nehéz átlátni… Van X bevételem, amiből már nem tudok és nem is akarok kedvezményt adni…tégy mellé még egy X-et, abból adok. De ezt csak úgy tudod elérni, ha a piacra vagy utast szerzel, vagy kevesebb taxis lesz. Minden más esetben a MÁR meglévőből adsz!!! Annak meg mi értelme? Na, ennyi…. …jaaa: ÉS HAJRÁ APUKA!!!

csogu 2008.08.19. 20:53:10 / # 8488
Létem meló...már meghülyítenek:-))) Na léptem meló...helló!
csogu 2008.08.19. 20:51:50 / # 8487
Na létem meló, mielőtt valakit megsértek:-)))

csogu 2008.08.19. 20:51:09 / # 8486
Csumi, ott tartunk, hogy már a taxisok sem tudnak másban gondolkodni, mint fuvarszervezés, csak abban, hogy a taxisok zsebéből még visszapörgetni az utasnak. Figyeljétek meg, Bubic kollégából még fuvarszervező lesz!!! (itt kérnék elnézést a kreatív fuvarszervező uraktól...mert azért szerencsére még van olyan, aki nem a mi bőrünkkel operál!)

csogu 2008.08.19. 20:45:07 / # 8485
Jaaa és ha 1 hónapon belül 3x rendelnél, akkor tulajdoni jogot is kapnál!!!
csogu 2008.08.19. 20:44:19 / # 8484
Amennyiben Apuka és Bubic pizzériát nyitna, akkor minden plusz feltét ingyen lenne, sőt, még 10% kedvezményt is adnának az alapárból, majd minden ünnep alkalmából (Húsvét, karácsony, szilveszter stb...) még képeslapot is küldenének meg egy ajándék pizzát:-))
csogu 2008.08.19. 20:40:31 / # 8483
Félelmetes...:-)))))))))))))) 8 évvel rá, hogy a tarifákat befagyasztották, 300%-os teher emelkedés után, taxisok azon agyalnak, hogy miként adhatnák a munkájukat olcsóbban. Milyen kedvezménnyel tudnának elhódítani más cégektől utasokat, miközben a havi zárásuk egy forinttal sem emelkedne, de legalább többet dolgozhatnának.... ...és ennek még örülnek is... Hihetetlen:-))))))))))))))

csogu 2008.08.19. 20:38:36 / # 8482
Figyu kölök, az hogy anyukád aranyos, amikor Húsvétkor tojásokat osztogat, remélem te nem fogod ezt csinálni, mert azt nem kedveskedésnek nevezik...jobb körökben.
csogu 2008.08.19. 20:37:39 / # 8481
Drága Bubic, te meg miről beszélsz? Pont te, aki az egyik olyan cégnél van, aki nagyobb dugónál akár a szerződéses tarifákat is megtolják 1000 forinttal, akik a többszemélyes autórendelés esetén felárat számol, akik minden egyes mozdulatot (nagyon helyesen) felszámolnak az utasnak. Tiétek a legdrágább transzfer, tiétek a legtaxisbarátabb tarifa. Lépj ki és menj el akkor olyan céghez, ahol halmozottan kapja a kedves a kedvezményt. Könnyű onnan magyarázni....hidd el, ha az összes cég ott tartana, és olyan vonalon haladna mint ti, akkor én is másként reagálnék Apuka őrültségeire. Hajrááá Apuka, érd el, hogy Bubic cége is hasonló paraméterekkel fuvarozzon, mint a többi cég!! Előre a 184 Ft/Km-es díjért!!! Hajrá Apuka.
csogu 2008.08.19. 20:34:18 / # 8480
Nem, nem akarunk mindent, csak az miatt kapálódzok, hogy ne ismét hátulról kezdjük a sort, és a taxis maradjon ismételten utoljára... ...nem a kedvezményekkel kellene kezdeni!!! Az már van...de az, amit én felsoroltam, abból nincs SEMMI! Na, abból tessék valamit adni, azt majd bélyegezhetünk, meg pecsélgelhetünk.
csogu 2008.08.19. 20:32:35 / # 8479
Nem Csumi, mi nem itt tartunk. Mi ott tartunk, hogy a taxis könyörög azért, hogy alázzák...hiába na, már hiányzik neki, függővé vált:-))
csogu 2008.08.19. 20:31:50 / # 8478
Nem fikázom, csak félek tőlük. Itt újjonganak, és ötleteket adnak arra, hogy miként lehetne minket még jobban alázni. Így érzik jól magukat, erre születtek. És sajnos erre vevők, gondolj csak a SFRádiótaxi piás akciójára... Anno beszélgettem egy nem taxizó taxissal és kérdeztem, hogy miért lenne ennek a szakmának jó, a civilek, fiatalok beáramlása...a válasz kb. így hangzott: Mert ők már nem emlékeznek, nem emlékezhetnek arra, amikor ez a szakma egy megbecsült foglalkozás volt, amikor a taxisok urak voltak. Ők elfogadnak bármit, ami a cég érdekében ötletként felmerül. Ekkor még nem értettem, hogy miről beszél, de most már értem...
csogu 2008.08.19. 20:28:45 / # 8477
Apuka, drága kollégám...azért mert 3 napig rohangáltál egy A4-es papírral, azért ne hidd, hogy Te vagy az, aki mindent megtett a változásért, és én csak egy sárban picsogó taxis vagyok. Fuss még a papírkáddal pár kört, mondjuk úgy 3-4 hónapig, napi 3-4 órában és akkor kijelentheted, hogy már látod a nyomunkat Majercsik úrral.
bubic01 2008.08.19. 20:06:52 / # 8476
igenis, ha ez kel, hogy a kedves holnap is az én taxicégemet hívja, és ezáltal hosszabb távon is nőjön a bevételem, akkor IGEN itt tartunk! És szerintem igenis vannak megvalósítható ötletek, csak hát, sírni mindig könnyebb, és látványosabb, mint tenni valamit! De tényleg! mindenki kevesli a fuvart, kevesli az árat, de tenni senki nem akar, hiszen jó magyar módra mutogat mindenki a másikra, hiszen mi sem egyszerübb! Hajrá apuka!
málna 2008.08.19. 19:11:02 / # 8475
Szia Csumi! Te rendeltél már pizzát?És lemondtad úgy fél óra múlva,hogy nem kell? Mi mióta tartunk itt?
Csumi 2008.08.19. 17:59:15 / # 8472
Valamelyik vidéki városban már pár évvel ezelőtt volt hasonló akció... Ha nem tudom hányadszor utazott a kedves a céggel, kapott egy hamburgert... Emlékszik erre valaki? Tényleg itt tartunk már itt is? :-(
attus 2008.08.19. 17:17:01 / # 8471
Engem már nem nagyon érdekel ez az egész, már vágom a centit, de: Abban igaza van apukának Ricsi, hogy nem kellene azokat fikázni, akik gondolkodnak,variálnak, keresik a megoldást! Szerintem. Én sem találok már semmi motiválót ebben az egészben, úgyhogy én inkább az odébbárulást választottam,"még egy kicsivel kevesebbért is", ahogy te is írtad a szavazásban. Inkább csinálok valamit kevesebbért szívesen, mint többért, rossz szájízzel, megkeseredve!!! Ráadásul ha levonom a nem létező éjszakai és hétvégi pótlékot a taxiban, akkor már több is!!! Hagyjad apukát Ricsi, hagy gondolkozzon, hátha...
Apuka 2008.08.19. 16:44:59 / # 8470
Az a baj, hogy nektek minden azonnal kellene! Helyből akartok a tízedikre ugrani ahelyett, hogy a lépcsőn mennétek! Kevésbé fárasztó mégis eredményesebb!
Apuka 2008.08.19. 16:36:34 / # 8469
Ezt egy másik topicból ollóztam át: [i]csogu válasz | 2008.08.19. 15:03:49 (4956) Igen, úgy, hogy nem adni. Miből? Nem úgy, hogy tele a csomagtartóm strandlabdával, azt ha bemutat az utas egy bélyegalbumot, akkor még parádézva át is adjam neki. A multik a pluszból adnak, nem a mínuszból. Még bélyeget osztogassak meg mi a ***** ne? Emeljék fel a tarifát, emeljék fel az alapot, legyen kiállási díj, legyen éjszakai - illetve - ünnepi tarifa, azt akkor visszatérhetünk a kedvezményre meg a bélyegragasztósdira. Apuka, kevesebbet tartózkodj a napon, mert szerintem rosszul viseled! Előzmény: Apuka 2008-08-19 14:22:20 (4955) [/i] Mint mindig, most sem csalódtam benned! :) Megkérdezhetnéd valamelyik bulvár lap személyzetisét nincs-e felvétel náluk! Egyedül eltarthatnád az egész szerkesztőséget. Csak Neked, kimondottan csak neked szívesen elintézném, hogy különböző bóvlikat tarts a csomitartódban osztogatás céljából! Még fizetnék is érte! csogu! Megértem a negatív hozzáállásod amikor a te kis világod egy jobb élet szele legyinti. Megértem, hogy begubózól mert így nem kell látnod semmit abból a trágyából ami már lassan a szádon folyik be, legfeljebb elképzeled, hogy málnalé! Ugyanis állampolgári jogon lehetsz olyan amilyen.. Jogod van hozzá.. hogy vak légy.. hogy ne tégy semmit.. hogy csak ülj a trágyában -nem számít, hogy büdös, de legalább meleg- DE! [font size=4][u]Nincs jogod hazug, ki nem mondott szavakat, le nem írt mondatokat, meg nem történt eseményeket ,velem azonosítani, azonosíttatni, mintha mindazt amit le írsz én tettem vagy mondtam volna! [/u][/font] Vagy a cégek fizetnek neked, hogy agitátor légy?

Apuka 2008.08.19. 16:10:43 / # 8468
hülye! :))))))))))))
Oldalszám: 20