Hozzászólások száma: 391
Oldalszám: 20
Témakörök > Droszt Híradó > MIt, miért, hogyan... és tényleg így? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Kovács Zoltán 2008.02.27. 13:43:52 / # 8235
3, Ne idegeskedjél, ha késik, lényeg, hogy eljöjjön. HELYESEN: 3, ne idegeskedjél, ha késik, lényeg az hogy megjőjjön!
tomajer 2008.02.27. 12:16:54 / # 8234
Nna jó, de ott fizetnek érte! :-) Mellékesen én nem a lap "bajára" utaltam, hanem a szakma bajára. Vegyünk két embert, innen a lapról név nélkül. Lehet, hogy a szakmai kérdésekben egyetértenek, lehet hogy nagyon jól el tudnak beszélgetni a világ dolgairól, lehet hogy remekül tudnak együtt kuglizni sörözni. És egyszercsak kiderűl, hogy más a véleményük a politikáról..... Annyi! Itt a vége a barátságnak:-( Kell ez nekünk? És ne gyere nekem azzal, hogy a politika mindent átitat. Azért itatja át, mert átitatjátok!!! Rohadtúl megvagyok én is annélkül, hogy állandóan bűnösöket keressek.... Tudom, hogy a politika rengeteg mindent meghatároz. De azt is tudom, hogy ebbe beleszólásom a parlamenti választások alkalmával van. Ezt nevezik parlamentáris demokráciának. A két választás között mindig azzal idegelni magad, hogy melyik hülye mit mondott, szerintem fölösleges mazochizmus!!! Nagyon jól érzem magam politika nélkül! És ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok képben, és nincs véleményem. De nem ekkörűl forog az életem. Bőven elég olyasmivel foglalkoznom, amin legalább egy ezreléknyi esély van, hogy változtatni tudok. És persze abban is mindig van politika. De érdekes módon, ezekben nem olyan aktív itt a társaság:-( A kamarába belépni, senkinek nem fűlik a foga, pedig ott lehet hogy picit tudnánk változtatni a dolgokon! Itt mindenkinek a kormánnyal van baja, itt mindenki forradalmár, mint Bao, aki otthon a net előtt sörözte végig, az oktőberi sajnálatos eseményeket:-))) Tehát egy szónak is száz a vége (vagy hogy van ez): A hallotaxi politikamentes lap! Punktum! :-)))
szega 2008.02.27. 12:03:50 / # 8233
Szóval van bajunk elég, politika nélkül is! Tomi! Aki kurvának áll, az ne csodálkozzon rajta, ha meg is b@sszák!
szega 2008.02.27. 11:52:51 / # 8232
Ricsi! Remélem ezeket a sorokat csak az a szék mondatja Veled amin ülsz, mert én ennél sokkal értelmesebbnek ismertelek meg. Nem kell Neked a politikával foglalkoznod, foglalkozik az Veled! Az, hogy Te nem veszel tudomást egy problémáról, az nem jelenti azt, hogy az nincs is. Te nem benzinkúton tankolsz? Vagy Te is azon idióták közé tartozol akik a kutast szídják a magas üa árakért, a kofát a zöldség meg a tojás áráért? Nehogy azt mond, hogy ez gazdasági kérdés, mert kiröhögteted Magad! Igazad van abban, hogy ez a téma olyan indulatokat szabadít fel az emberekben amit nem bír el a "nyomdafesték". Ezt aláírom, de ne kenjél már megint mindent az emberekre! Úgy látom közöttünk ez örök ellentét marad. Te az egyént okolod, én a ráerőszakolt körülményeket is figyelembe veszem. A kultúrált formáról pedig nekem lécci ne ...! Azt hiszem olvastad a Rt-s topicon a hszmat. Én, ha el is küldtem vkit a sunyiba, azt finoman tettem.
tomajer 2008.02.27. 10:34:02 / # 8231
Köszönöm Ricsi!!! És, ha már csogu leírta, konkretizálom: A politikai topicot, Ő szüntette meg, a megkérdezésünk nélkül, önhatalmúlag! Persze nem is kellett minket megkérdeznie, hiszen pontosan tudta, hogy Bbetyár, és én az első pillanattól elleneztük. Pont ezért, amit most ő itt leírt. Előre tudtuk, hogy ez lesz belőle:-( Csak az ő kedvéért tűrtük meg, és folyamatosan b@sztattuk érte, hogy tartson rendet benne. Örülök, hogy belátta végre, a politika nem az a téma, amit ma magyarországon kultúrált mederben lehet tartani. Mindezt csak azért írtam le, mert tudom, hogy e néhány embernek én vagyok az "ELSŐSZÁMÚ KÖZELLENSÉG!":-) Legalábbis a postafiókom ezt mutatja, hisz azóta igen komoly vírusok érkeznek nap mint nap a címemre. Megnyugtatok mindenkit, minden gépemen komoly vírusírtó van, és nem ma kezdtem a netezést:-)
csogu 2008.02.27. 09:06:35 / # 8230
Dehogy Szega, dehogy. Nem a politika tehet róla. Én sem a szomszédod hibáztatom azért, amiért ott tartok ahol. Milyen érdekes, nekem van nem kevés haverom, és van pár barátom, de soha, egy szóval sem emlegetjük a politikát. Van témánk, nem üres az éltünk, nem mást hibáztatunk a saját nyomorunk miatt. Persze, isszuk mi is a mindenkori negatív döntések hozományát, de sosem olyan dologra koncentrálunk, ami ellen nem tudunk mit tenni. Gondolod azok, akik ma elutaztak nyaralgatni, síelni, vagy épp lakást, házat, autót vesznek, vagy csak simán boldogok, azok mind a politikának köszönhetik jólétüket? Vagy esetleg fordítva, akiknél ma kikapcsolják az áramot, vagy kivágják az albérletből, vagy a bank elviszi az autóját, azok mind a politika áldozatai? Dehogy Szega, dehogy. Én ma felébredtem, a feleségemmel kiültem elszívni egy cigit, közben jót beszélgettünk, ökörködtünk a kutyával, majd most, miután a lapot megnéztem, megyek dolgozni. Szerinted szóba kerül a politika, Én itt a lapon találkozom vele, meg amikor a nyugatiban látom a csöves hajléktalant, aki bemálnázva szentségel, attól hallok róla. Emberi kapcsolatok. 1970-ben születtem, az úgynevezett átkosban. Sosem hallottam otthon a politikáról, maximum annyit, amikor a nagypapa főzte saját felhasználásra a pálinkát, hogy psssszt, ez titok, mert különben elvisznek a fináncok. …és boldogok voltunk, télen az utca tetejéről szánkóztunk, nyáron a réten rohangáltunk, és sosem mentem arra haza, hogy apám vérbe borult szemmel nézi az ATV-t és kiabál a képernyőnek. Amikor feljöttek hozzánk a család barátai, és a férfiak zsugáztak, az asszonyok pletykáztak, sosem hallottam azt a szót, hogy politika. Persze ettől függetlenül fatert nyugodtan merném indítani egy vetélkedőben, ahol politikai kérdések hangzanak el, mert a lexikális tudása ellenkező az enyémmel. Éltem kamaszkoraim zsenge éveit és amikor megjelent az utcában egy-egy rendőr, akár magányosan is, ott mi nem félelemmel néztünk rá, hanem csak érdeklődéssel. Persze a slepp azonnal nyúlcipőt kötött és elmenekült. De pont ez volt benne a jó, ettől tudtunk mi normálisan élni, hiszen akkoriban egy emberölés hírére az egész ország hördült fel. Megtettük mi is a magunk csínytevéseit, éltünk csajoztunk, de nem politizáltunk, nem gyújtogattunk, nem lázadtunk. Igaz, akkoriban még volt KMK, így annyira nem is ért rá az akkori fiatalság, mint manapság, akiknek fogalmuk sincs, hogy mi az a NINCS. Elérkeztünk a 20-as évem elejére. Iszonyatos mennyiségű ismerőssel rendelkeztem és nem tudtam úgy végig menni az utcán, hogy percenként ne köszönt volna rám valaki mosolyogva. Emlékszem a nyaraimra, csodálatosak voltak, főleg így, visszaemlékezve. Annyi ökörséget csináltunk, hogy elmondhatom magamról, igen, én azokat az éveket kihasználtam…minden egyes percét. De akár hogy is kutatok az emlékeimben, a politika, mint olyan, nem volt terítéken. Viszont ha valaki bajban volt, akkor az tudhatta, hogy nincs egyedül és amit csak lehet, a banda megtesz azért, hogy ő kikerüljön a csávából. Majd eljöttem taxisnak. Történt, ami történt. Elérkezett az idő, szerveztünk egy demonstrációt, mert azt mondták a nagyok, hogy minden simán menni fog, bevezetik, csak mutassuk meg az erőnk, azt, amitől mindenki retteg, ami térdre kényszeríti a politikusokat. Na itt hallottam élesben először a politikáról. Mentem, tettük a dolgunk…ÉS A TAXISOK CSERBEN HAGYTAK MINKET!!! Nem a politika, nem a politikusok, MAGUK „A” TAXISOK. Majd elindul élesben az index topikjában való írogatás, érvek és ellenérvek ütköztetése. Sehol a politika, bár igaz, a fix tarifa be nem vezetése miatt mindig is felmerült egy-egy emberkétől, de azt gyorsba elküldtem a picsába, hiszen tudom, hogy a taxisok nem tették meg azt, amit kellett volna. Majd elkészítettük ezt a szakmai lapot, hogy kicsit legyen egy kis közösség, akik tudnak egymással információt cserélni, dumálgatni…kicsit összerázódjunk. Erre jött 4-5 ember, akik kivont karddal még a nőnapi köszöntős írásunkba is belekeverték a politikát. Én kértem a Tomit, hogy nyissunk egy politikai topikot és ennek két oka volt. 1, Úgy láttam, igény van rá és én nem szeretek nemet mondani, főleg ha normálisan kérnek. 2, Valahogy el kellett szigetelni azt a pár embert a normálisan gondolkodóktól, mert különben 4-5 ember miatt több száz másik szórakozása került veszélybe. Egy kérésem volt, hogy tegyék mindezt egy kulturált formában. Na itt látszik milyen naiv vagyok. Olyan témában kérek kulturált viselkedést, ami azonnal kizárt, hiszen nem ez a lényeg ott,nem az információ csere, az értelmes felvilágosítás, hanem egymás degradálása, a saját nyomorunk másra való kivetítése. Sajnos ATTA kevésnek bizonyult egyedül a maga igen kifinomult kommunikációs képességével, így nem maradt más, amit én hoztam létre, azt én szüntettem meg. Igen, be kell vallanom, a többieknek lett igaza, NEM VAGYUNK MÉG SOK DOLOGRA ÉRETTEK.
tomajer 2008.02.27. 07:48:03 / # 8229
Hibáztunk! És most isszuk is a levét. De komolyan mondom, ha nem áll le ez a néhány ember, akkor a nickjük is el lesz véve. Szerintem érthetően kértük, hogy ne itt. Többezer fórum van a neten ahol kifejthetik nézeteiket. Nincs szükség rá, hogy ide egy újabb törésvonalat húzzanak. Bőven elég, ami már eddig adott. Pl: Emeljünk tarifát, vagy ne emeljünk?!? Ember-e a droid, vagy...?!? Dolgozhat-e éjjel egy nappalos, vagy nem?!? Taxis-e a Zónás, vagy nem?!? Korlátozzuk-e a munkaidőt, vagy alapvető emberi jog, a munkában való megdöglés?!? Szóval van bajunk elég, politika nélkül is!
Csumi 2008.02.27. 07:38:48 / # 8228
Pedig az "ellenség" keze, már rég betette a lábát.. :-))
tomajer 2008.02.27. 07:16:20 / # 8227
"Pedig, ha végig gondolod Tomi, a politika vastagon benne van abban, hogy mindenki (sajnos nem csak mi taxisok, de az egész ország) marja egymást." Nna pont ezért nem engedjük, hogy ide is betegye a szőrös patáját! :-)

szega 2008.02.27. 03:58:35 / # 8210
Háááát! Kedves bubic01, szerintem sürgősen keresd fel kezelőorvosod, gyógyszerészed, benzinkutasod vagy inkább a pszichiáteredet! Talán tudnak segíteni Rajtad! Tök jó lenne, ha csak ennyin múlna a dolog, hogy ismerjük egymást vagy sem! Sajnos ennél jóval többről van szó! Ezt azonban nem lehet itt kifejteni, mert tomajer azonnal törli. Pedig, ha végig gondolod Tomi, a politika vastagon benne van abban, hogy mindenki (sajnos nem csak mi taxisok, de az egész ország) marja egymást. Nálunk a SfRt-nél pl napok óta zenét szolgáltat egy cucóbérenc. Ma az sem hatotta meg, hogy a kollégának a 3asbrékjét nyomta el! Miről beszéltek Drágáim? Ébresztő! Ez a valóvilág! És még mielőtt valaki kitalálná, ezt nem azért mondom mert etikás vagyok. Ezt én így látom és évről-évre rosszabb a helyzet.
bubic01 2008.02.27. 03:01:40 / # 8206
Na pontosan erre akartam kilukadni)) Összefogásról, széthúzás helyett, Szeretetről, gyülölet helyett, Egységről, megosztás helyett, Együtt a külön helyett? Ez olyan lehetetlen? Hogy az összes taxis, és taxis társaság együtt, egyként gondolkozzon, dolgozzon értünk, mi pedig boldogan együtt az utasokért? Hiszen, ha heti 6 nappal számolok, akkor is azt kell mondani, hogy ez az életünk, és tudjátok mit? Én szeretném azt szeretetben, békében, baráti közösségben leélni, és a halálos ágyamban, nem abban a tudatban feküdni, hogy igen sikerült végig gyűlölködni, köpködni az egész itt töltött időt... ((( Ugye nem álom?

tomajer 2008.02.26. 20:56:33 / # 8204
Pontosan! "...amikor is NEKEM van igazam!:-)"
Csumi 2008.02.26. 20:44:17 / # 8202
...amikor is NEKEM van igazam!:-)
tomajer 2008.02.26. 20:02:51 / # 8201
Ha véletlenül mégsem, akkor természetesen életbe lép az első törvény! :-)

Csumi 2008.02.26. 19:49:01 / # 8226
Majdnem... :-)
tomajer 2008.02.26. 19:34:00 / # 8225
Mint mindig! :-)
Csumi 2008.02.26. 19:15:26 / # 8223
Jóóó beszóóósz!! Bocs! Beszéééész!... :-)
csogu 2008.02.26. 19:09:17 / # 8222
Mindenki hozzon magával egy embert?:-))
tomajer 2008.02.26. 19:05:01 / # 8221
Ricsi szerénykedik már megint, pedig tudja mi a teendő, és teszi is! Néha ugyan káromkodik magában, csapkodja a kormányt, de azért felveszi a telefont, azért meghallgat mindenkit. Kicsit idealista leszek, de ezt már megszoktátok tőlem. Induljunk az alapoktól. Anno a klasszikus budapesti taxizásban (hagyományos Főtaxi) kis csoportokba voltunk rendezve. A csoportok tagjai ismerték egymást, rendszeresen találkoztak, a hivatalos, (kötelező) programokon kívül, közös sörözések, családi rendezvények. Ismerték egymás gondjait, örömeit, részt vettek egymás életében. Ezek a kis csoportok, nagyobb közösségekbe voltak betagozódva, ahol még mindig jól működött egymás megismerése, hiszen rengeteg ponton futottak össze az emberek. Sorbaállás a pénztárnál, a mosóban, kaja, kávé a hazudósban, stb. Ezek a nagyobb egységek (garázsok) versengtek egymással, mint a Harry Potterben a házak. Nem ellenségek voltak, de létezett az egészséges rivalizálás, ami még jobban összerázta a társaságot. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a többség drosztról dolgozott, ahol akár hiszitek akár nem, kiszálltunk az autóból, és beszélgettünk egymással. Ma atomizálódott a szakma. A központba havonta egyszer járunk be, (ha nem egy haverral küldjük be a dézsmát) ülünk a tutiban, feltekert ablakkal, és várjuk a csodát. Ma az urh fegyelem is más mint régen, talán van aki emlékszik a Kern taxisparódiájára. Az kicsit kihegyezve a valóságot tükrözte. (Ha lesz időm, megkeresem nektek, valahol megvan) Ma az urh-n csak a munka mehet. ha egy poén elhangzik, valamelyik etnikás már kapja is le a májkot....:-( Szóval, egyszerűen, csak kódok lettünk egymás számára. (leverendő kódok) Ki a franc fog rohanni egy kódnak segíteni??? (miközben egy másik kód közben elviszi a fuvart!?!) Nna és akkor térjünk vissza a megoldásra, és Ricsire. A megoldás, az, hogy szánjuk rá magunkat egymás megismerésére. Gyertek el azokra a rendezvényekre, amiket kitalálunk. Ismerkedjünk meg egymással újra! Ne csak kódok legyünk. A hallotaxinak köszönhetően itt páran, a kódból már előléptek "nickké" nagy dolog ez. Itt már kicsit megismerjük egymás gondolatait. De azért az igazi az lenne, ha az én fiam együtt focizna Forest fiával, és a lányom együtt drukkolna nekik, Bbetyár lányával. Van erre példa (még) az öregek kitartanak. Csináljuk meg a magunk összetartó taxistársadalmát!!! Mi! Mi tartsunk össze! Hiszem, hogy egyre többen leszünk!
bubic01 2008.02.26. 18:51:26 / # 8219
Indul az éjszaka)) én is lépek... Reggelre hátha történik valami...))

Oldalszám: 20