Hozzászólások száma: 1758
Ugrás a hírhez Oldalszám: 88
Témakörök > Hírek fórumai > Gump szinre lép avagy hogyan győztem le magam A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2008.07.11. 10:54:49 / # 62787
Nézd, folyadék sok mindenben van, sok dologból viszünk be...ez a mi szerencsénk...mindenben van szinte folyadék...még a zsemlében is. Viszont az között, hogy épphogy van vízháztartásod vagy a szervezetednek megfelelő mennyiséget viszel be, nagyon-nagy különbség van. A víz hiánya hamarabb okoz halált, mint bármely más tápanyag. Tüdőn, bőrön, vizeleten, székleten keresztül vizet veszítünk, melyet pótolni kell, mert különben kóros sejtanyagcsere alakul ki. A víz szerepe a szervezet működésében - vérkeringés, vér összetétele (nagyon fontos tudni, hogy a vérünk 94%-a vízből áll. Innen következik az a logikus következtetés, hogy a megivott víz minőségével nagyban összefügg a vérünk minősége. - vérnyomás (gondolom egyértelmű miért. A rossz minőségű, szennyezett, feldolgozatlan fehérjéktől megnehezített vér keringetéséhez sokkal jobban kell a szívnek dolgoznia, amit szépen ki is mutat a vérnyomásmérő egy bizonyos fokon túl) - sav-bázis egyensúly (ez egy kemény téma, ezen dolgozom épp magamon...erről majd bővebben, ha beérik az, amit épp most művelek...azt viszont előrebocsájtom, hogy nagyon kezdenek beigazolódni azok, amit erről olvastam...) - ozmotikus nyomás (Keményen kémia, nem fárasztalak vele..de itt utána olvashatsz - a tápanyagok, a salakanyagok és a gázok oldása (gondolom ez magáért beszél) - szabályozza a test hőmérsékletét (gondolom ez is tiszta) - szabályozza az éhséget (többször vagyunk szomjasak, mint éhesek, csak az emberek rosszul értelmezik a szervezet vészjeleit Amiről még szót kell ejteni, azaz öntisztulás. Igen, akármilyen szomorú is, de ezért is a folyadék a felelős. A víz képes egyedül sejt szinten tisztítani. Elmegy az elhalt sejtekért (ami évente több kiló) és a takarító szerepét tölti be. Amennyiben ez nem történik meg, nem tud megtörténni, akkor van a baj. Ennek igazságtartalmát különben nagyon jól lehet úgy érzékeltetni, hogy ha lenne esélyünk egy olyan embert, aki napi rendszerességgel fogyaszt alkoholt...sör...bor...mindegy két hétig alkoholmentes állapotban tartani, majd 3-4 napig itatni vele 5-6 liter folyadékot és ezek után beküldeni a szaunába izzadni...olyan orrfacsaró alkohol bűz lepné el a helyiséget, hogy öklendezve menekülnénk ki... - a korai öregedés - a korai leépülés - a korai impotencia ...és még rengeteg dolognak az oka, a folyamatos vízhiány. Azt sulykolják az emberekbe, hogy napi 2 litert kell inni. Ez féligazság. Ennyit annak kell innia, akinek már csak a vízállandóságot kell fent tartania. Ehhez viszont előtte fel kell tölteni a vízraktárunkat. A folyadékba beleszámítanak azok a bevitt folyadékok, amit táplálkozás útján viszünk be. Ilyen a gyümölcs és zöldség fogyasztás. A zöldség azért jobb, mert annak kevesebb a cukortartalma, mint a gyümölcsnek...és a cukor nem barátunk!!!
888 2008.07.11. 09:40:20 / # 62786
Állítólag vannak emberek, akiknek van olyan ismerősei, akik évek óta a vizet, csak tisztálkodásra használják. Állítólag megakad a torkukon, és nem tudják lenyelni.-:)) Azokkal mi van? Vagy ez csak kacsa?
csogu 2008.07.11. 09:22:04 / # 62785
Pontosan...amikor szomjas vagy, és legurítasz egy "jó hideg sört", akkor rosszabbat teszel a szervezeteddel, mint ha kifeküdnél a napra szomjúság ellen...és ez vonatkozik azokra is, akik az üdítő után nyúlnak ilyenkor...
888 2008.07.11. 09:03:34 / # 62784
Ne bazz. Megint tanultam valamit. Szóval, a sör az nem folyadék, és kiszáradást okoz. Na szép.-:)) Bao vigyázz, ha így folytatod, akkor kiszáradsz.-:))
Bao 2008.07.11. 08:09:09 / # 62783
Meglátjuk mi lesz. Kösz a tippeket!

csogu 2008.07.11. 08:05:12 / # 62782
De az is lehet, hogy rosszul érkezel le a talajra, és attól kap a térded egy olyan plusz terhelést, hogy csak na...ezért mondja a Gump, hogy fontos a jó cipő!!!!
csogu 2008.07.11. 08:04:21 / # 62781
Az is lehet, sok minden lehet...lehetséges, hogy csak helyezkednek az ízületek...alkalmazkodnak, mint a fiatal srácoknál, akik hirtelen nőnek...nagyon tud fájni azoknak a gyerekeknek a térdük.
Bao 2008.07.11. 08:03:11 / # 62780
Érdekes ,már 7 alkalommal .... Ezt akartam..
Bao 2008.07.11. 08:02:40 / # 62779
Érdekes,már egy vagy 7 alkalommal voltam és a múltkor egy kicsit többet mentem mint máskor és ezután kezdett fájni a térd,lehet csak meghúztam vagy valami. ??
csogu 2008.07.11. 07:58:23 / # 62778
Nem akarok nagyon okoskodónak tűnni, de ha kérdeznek, akkor ilyen kényszer válaszadásom van:-(( Azt figyeltem meg különböző embereknél, akik sokáig nem sportoltak és helytelenül éltek, hogy bizony az ízületük igen hamar elkezd károsodni. Pontosabban a folyamatos folyadék hiány miatt kialakul egy hiányállapot. A szervezet egy nagyon okos dolog...védi magát...onnan von el dolgokat oda, ahol kell, amit nem használsz annyira. Ebben az esetben az ízületek vízháztartása sérül. Egész pontosan nincs elég kenőanyag ott és amint terheled, ez ki is ugrik. Bao te például sörözöl, ami hihetetlenül sok folyadékvesztéssel jár. A múlt héten halt meg egy ürge kiszáradásban, mert 3 nap alatt 35 liter sört vágott be( szerelmi bánat). Ha nem kezdtél volna el most mozogni, akkor lehet még vagy 10 évig nem jelentkeznek ezek a tünetek, hanem alattomosan roncsolja az ízületeidet egészen addig, amíg olyan mérvű kopás lép fel, hogy csillagokat fogsz látni a legkisebb mozgástól is...kérdezd csak meg szegény Neve senki kollégánkat, hogy ez mivel jár. Természetesen ennek lehet még egy csomó oka...ez csak az egyik lehetséges ok forrása ...de az egyik legjellemzőbb. Lehet gerinc probléma, boka, talp stb... Az embereknek meg kellene érteniük, hogy a vízháztartás az egyik leglégenyesebb dolog...és a legegyszerűbb karbantartani. Pl. ébredés után az első órában 1 1/2 liter tiszta vizet kellene fogyasztani!!! Nem véletlen, hogy a legsúlyosabb kimenetelű infarktusok délelőtt 10 és 12 között történik. Nem kapja meg a szervezet a megfelelő mennyiségű folyadékot, a vérben (ami 94%-ig vízből áll) felhalmozódnak a hajnali méregtelenítés miatt a méreganyagok...azt besűrűsödik a vér és már jön is a kaszás!!!
Bao 2008.07.11. 07:49:06 / # 62776
Pontosabban a térdkalács alatt.

Bao 2008.07.11. 07:45:01 / # 62777
A mai volt eddig a legkellemetlenebb menet! Csak becsületből teljesítettem,végig fájtak a térdeim! A múltkori után kezdtek fájni,vajon mi lehet a gáz? :(

Kovács Zoltán 2008.07.10. 12:09:56 / # 62775
Bokasüllyedésem egészen biztosan nincs. Inkább reumatológus lesz a vége. Azt gondolom, ő foglalkozik az izületekkel.
Kovács Zoltán 2008.07.10. 12:07:31 / # 62774
Jó reggelit! MICIMACKÓRA mondatára ma is szükségem volt. De, így visszagondolva, jobban esett, mint amennyire a térdizületem fájt. 6,3km 00,51,03-as idővel. 136-os átlag pulzussal, és elégetett 590 kalóriával. Gyurka! Megpróbálom a másik cipővel, de szerintem nem azzal lesz a gond. A tegnapi idézetet kéretik megcsinálni nekem is, Olyan kinézettel mint a tiétek, háttérben a világ legokosabb medvéjével, MICIMACKÓVAL!

Bao 2008.07.10. 09:52:00 / # 62773
Majd lesz valami,mert olyan még nem volt,hogy ne legyen valami! :)
csogu 2008.07.10. 09:48:29 / # 62772
Bao, a szöveteid vérrel telítődnek, beindulnak különböző biokémiai folyamatok...te ezzel ne törődj, majd a szervezeted elintézi, csak egyet csinálj, ne add fel...meglesz az eredménye! Köszi a bókot:-))
Bao 2008.07.10. 09:46:52 / # 62771
Köszi,hadd bókoljak erre! Amikor hajnalban rád "tülköltem" nagyon úgy néztél ki mint akinek le van menve az arca! Bármit is csinálsz,az jól fogyaszt! Én meg tegnap... Futottam és nagyobb lett a hasam tőle!! Gondolom a megfeszülő izmok kinyomták a hájam,de mégis... :((
csogu 2008.07.10. 09:44:19 / # 62770
Én speciel egyáltalán nem röhöglek ki, hanem gratulálok, hogy elkezdted!
Bao 2008.07.10. 09:35:21 / # 62769
Az első beírásom nem mentettem el elküldés előtt,persze törlődött,jelentkezzek be!!! :(((( Na a lényeg,gratulálok,hogy eljutottál egy olyan szintre,hogy az Imivel tudsz futni köröket. Én sajna a béka segge alatt vagyok,bár egyre könnyebben megy ,a teljesítményem nevetséges. Mint említettem a "Máj"ban szoktam futni (május 9. park). Nekem még csak a fut-séta megy. Te már könnyen beszélsz! Emlékszem a beírásaidra! Ricsi 677 csogu 1222 stb... Na kb. itt vagyok.. Lehet röhögni,de én se képzeltem volna ,hogy 10 év alatt ennyire elkényelmesedem! És sajna úgy néz ki,hogy pár nap alatt nem lehet újra formába kerülnöm! :)

Gump 2008.07.10. 08:42:10 / # 62768
[font size=3]Kicsiny, de számomra szép jubileumhoz érkeztem ma. Az idei évben, ma reggel a Szigeten átléptem az 500. kocogó kilométerem! :)
Oldalszám: 88