Hozzászólások száma: 401
Oldalszám: 21
Témakörök > Droszt Híradó > Ilyenek vagyunk!? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2007.01.22. 11:46:54 / # 59224
Ebben nem értünk egyet. Szerintem érdekeltek lennének, mert egy ilyen rendszerrel sokkal több címet tudnának lekezelni, és sokkal gyorsabb, optimálisabb címkiadással az utas forgalmat is lehetne növelni, ami egyenesen arányos azzal, hogy a fizető taxisok létszáma is nőne.
csogu 2007.01.22. 11:45:13 / # 59223
Mivel dézé elég elfoglalt és kíváncsi vagyok arra, hogy mit szeretnél ebből kihozni, így válaszolok én, hátha gyorsabban kiderül:-)) Amennyiben túlszámlázásról beszélünk, vagyis az alkalmazandó tarifa által mutatott összeg felett...mondjuk úgy, hogy te még plusz 600 forinttal terheled meg a számla végösszegét, abban az esetben azonnali szerződésbontással jár a tetted. Erre dézé sem írhatna mást....gondolom.
csogu 2007.01.22. 11:41:52 / # 59217
Jó reggelt! No hogy miért nekem címezted nem tudom, de semmi baj, válaszolok én is ha kell:-))) A kaució szerepét nem tudom én megítélni, erre itt vannak okosabb emberek, no meg tomajer és tud erről nyilatkozni:-) Én, amit dézé válaszában pozitívnak ítéltem meg, az, hogy tud különbséget tenni a bevétel és a profit között. Hidd el, még ez sem megy mindenkinek. Az írásod végére reagálva. Egyszer Betyár megcsinálta azt, hogy külön kezelte a taxizással kapcsolatos bevételét és mindent, ami kiadásként merült fel a munkájával kapcsolatban abból fizette. Tette mindezt azért, mert kíváncsi volt, hogy mi marad a hónap végére. Az eredmény lesújtó volt.

kiskirály 2007.01.22. 11:35:52 / # 59222
Kedves dézé. Kérlek válaszolj a kérdésemre.Ha válaszoltál akkor lesz aktuális a következő kérdésem. Tehát a kérdés:Mi történne velem, ha 600 Ft-al többet kérnék az utasomtól?

coffos 2007.01.22. 10:58:22 / # 59216
Én is örülnék neki, de sajnos a cégek nem érdekeltek abban hogy beruházzanak egy ilyen rendszerbe. Egyszerűbb lenne kezdésnek az Önkormányzatáltal kijelölt drosztokat használni.Ha már fizetünk érte...

törölt felh. 2007.01.22. 10:41:55 / # 59221
Szerintem a néma címkiadás támogatható ötlet! Profi megoldás és sokkal több előnye van mint hátránya! (persze a csalós rádiókat ki lehet dobni) A kaució egy új belépővel szemben aki most kezdte a szakmát elég etikátlan! Ugyanis közel 500 ezer forintot kell összesporolnia ahoz hogy elkezdhessen dolgozni kaucioval, vizsgákkal , illetékekkel,engedélyekkel,urhval, TAGDÍJAL és a többivel együtt. Könnyen belátható ,hogy mivel nem fog azonnal flottatelefonálni és felmatricázni sem ez a plusz költség nem indokolt viszont igen megterhelő!! Persze biztos regetegen várják hogy végre elkölthessenek félmilliót arra hogy feléljék az autójukat , és az utcán töltsék életük nagyrészét hétköznapokkal ünnepekkel együtt! Összbevétel 10% -a !!!!! Utánaszámoltatok már ??? EZ A NYERESÉG 30-40%-a !!!!! Ez a korrekt fuvarszervezői díj ?
tomajer 2007.01.22. 10:37:49 / # 59215
Jajjmááá! A "nagyok" között, én nagyon szerényen suoktam viselkedni:-)
coffos 2007.01.22. 10:26:11 / # 59220
Kedves DZ ! Szeretném a véleményed kikérni egy dologról. Ha hozzám beül az utas, elmondja az úticélját, elindítom a taxiórát, akkor egy "szerződés" lép életbe köztem és az utas között. Természetesen ha én valamilyen kárt okozok az utasnak, akkor "pénzügyi garanciát" vállalok a kár megtérítésére. De akkor mit keres az a pénz a taxitársaság pénztárában ? Más. Én pl. nem a Budánál vagyok, de az elmúlt időszakban ( a decemberi csúcsban ) többször előfordult hogy a telefonközpont csődöt mondott, a fuvarszervező nem teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségét, nekem( és a többi szerződött partnerének is )ezzel kárt okozva. Miért nem fizet belépéskor a taxitársaság nekem kauciót ? Ha kárt okoz hogy hajtsam be ? Vagy hóvégén fizessek be mondjuk 10000 Ft.-al kevesebb tagdíjat ? Akkor meg letílt.... Várom a választ. Köszönöm.
coffos 2007.01.22. 10:14:58 / # 59211
Csak olyat ígérj amit béé is tartasz...:-))

tomajer 2007.01.22. 10:10:10 / # 59219
Neme lehetne-e, hogy ezen a beszélgetésen, én csendesm szerény hallgatóként résztvegyek? Ígérem nem szólalok meg!:-)))
Kovács Zoltán 2007.01.22. 09:36:31 / # 59218
Kedves Zoli! Köszönöm "méltató" szavaidat de, nincs rá szükségem. Ezt a 20%-os emelkedést nem a taxiüzemágban sikerült elérnem, hanem más, hasonló területen. A jelenlegi 200ft feletti telefonos tarifával, már lehet szerintem pénzt keresni. A kaucióval kapcsolatban pedig az a bűncselekmény, ha nem elkülönítve van egy erre a célra fentartott bankszámlán, és az általad most leírtakon kívül másra is használják. Te írtad le a múltkor, hogy mire is használják a cégek valójában. Hídd el, hiába beszélsz - én úgy érzem - kicsit fentről, azért itt lent sem csak teljesen debilek vannak! Egyszer azért szívesen leülnék Veled, meg mondjük a Gyurival beszélgetni egy kávé mellé.
csogu 2007.01.22. 03:15:59 / # 59214
Az árbevétel az az összeg, amely a taxisvállalkozás során keletkezett bevételeid összessége, és még nincs csökkentve a vállalkozás költségeivel! EZ NEM A KERESETTEL EGYENLŐ! Ezt is megértem:-)) Már megérte ennyi energiát fekteteni ebbe a lapba, hogy nem taxistól ilyet olvashatok. Köszi dézé!!!
csogu 2007.01.22. 03:09:09 / # 59213
:-DDDDDDD
csogu 2007.01.22. 03:08:48 / # 59212
Maximálisan egyetértek, amennyiben egy jól működő központról beszélünk! Különben ma egy független embertől kértem véleményt a központotokról és csak gratulálni tudok a munkátokhoz!!!
nemkar 2007.01.22. 00:55:45 / # 59210
Én is szeretlek
nemkar 2007.01.22. 00:54:28 / # 59203
Kösz, nem vártam más válasszt. Nem is érdemes veled beszélgetni. Régi mondás, de ide való: Bolond lukból, bolond szél fúúúúúúú

nemkar 2007.01.22. 00:29:30 / # 59209
Zoli! Akkor most vitatkozzunk egy kicsit. Te, mint nagy politikusaink, igen csak csűröd-csavarod a szót. Ti kiadtatok egy szerződés tervezetet, de nem beszélgetettek el minden emberrel. Te ezt írtad. A taxis birka, úgyhogy nem ment el hozzád megbeszélésre. Kár. Szerintem Te 50 után feladtad volna. Miért nem lehet mindenkivel egyéni szerződést kötni? Bocs, én egyéni vállalkozó vagyok, az én kocsim, az én családom, az én életem…. soroljam még? Te akarod meghatározni, hogy mikor hova menjek, Tantó néni kérek engedélyt pisilni? Hát itt tartunk? „Én abban semmilyen rászedést nem érzek, hogy a két fél között írásbeli szerződés jön létre”. Én ilyenről nem is beszéltem. Arról viszont igen, hogy ez hogy is történik. „A földönfutóvá tételt egy kicsit erősnek érzem, még akkor is, ha valakivel szerződést bontunk.” Megkérdezted azt a kollégát, akivel ez megtörtént? Azóta, hogy él? Vitt-e haza csokoládét gyerekének? Tudott-e az asztalra tenni akár 1kg kenyeret? Jön a Húsvét, jön a nyár. A kolléga mit mond a gyerekének? Picim a tojást, a csokit, a nyuszit… stb. elvitte a cica? Jön a nyár. Kicsim az idén nem nyaralunk, mert apádnak fontosabb Pest utcáinak rovása. Megint csak gratula. Fel tudod fogni, hogy HP mit tett egy emberrel? Azért, mert taxis volt, és nem a ti idétlen szerződéseként dolgozott, hanem az órájában megállapított tarifa szerint. Ugyanis arra még nem volt példa, hogy valakinél a taxiengedély visszavonását kezdeményeztük volna, pedig akadt már "kollega" aki erre is rászolgált. Ki beszélt itt erről? Ez megint csak ferdítés. Hogy jön ide egy igaztalanságul kirúgott kollega esete, a mindennapi hiénákkal szemben? Az árbevétel az, az összeg, amely a taxisvállalkozás során keletkezett bevételeid összessége, és még nincs csökkentve a vállalkozás költségeivel Te most etetsz, ez egy szó: BRUTTÓ. Tehát Ti az én bruttó bevételem 10%-át kérnétek el tagdíjnak, ami 57-65eft. A másik 90%-ot a kormány kéri el. Kérdem akkor miből élek?
r069 2007.01.21. 23:49:05 / # 59208
Ugyan áruld már el hogy melyik rész tetszik annyira?
Gentile 2007.01.21. 23:48:35 / # 59207
mégegy tag a mindenttudók klubjában: tagkönyv 001: góré001 tagkönyv 002: JWT tagkönyv 003: nemkar
dézé 2007.01.21. 23:46:54 / # 59206
Igen a fenségjelet valóban elírtam, mea culpa! A többi általad leírt dologban viszont nem értünk egyet, több okból. Részben mert tárgyi tévedésben vagy, részben mert rosszindulatúan közelíted meg a dolgokat. Pénzügyi garancia, arra az esetre, amikor a "kedves kollega" túlszámláz, vagy nem teljesít egy általa vállalt fuvart, vagy egyéb módon okoz kárt a megrendelőnek. A matricák eltávolítására nem azért van szükség, hogy azt visszajuttassuk a reklámügynökségeknek, hanem azért, hogy a kedves kilépett kollega ne élhessen vissza azzal, hogy megtéveszti az utasokat. Amennyiben leadod a szabadjelzőt, eltávolítod az autódról a matricákat és visszaszolgáltatod az URH engedélyt, visszakapod a kauciódat hiánytalanul. A kaució pedig a Buda Kft.-nél 60.000.-Ft. Mobil telefon flotta szeződés. Nem vagy tisztába a szerződés feltételeivel, kérlek ne nyilatkozz! A köztartozás pedig egésszen más fogalom! Csak kíváncsiságból kérdezem, Te egyéni vállalkozó vagy?
Oldalszám: 21