Hozzászólások száma: 3872
Ugrás a hírhez Oldalszám: 194
Témakörök > Hírek fórumai > Max Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Csaholó 2012.08.07. 08:08:13 / # 330658
Így már OKÉ! De lehetett volna:Tökös F..sza Taxisok Szövetsége is!
Csaholó 2012.08.07. 08:03:12 / # 330657
Azt kéne igazán firtatni,milyen jogon büntet minket,egy pénzért szolgáltatást adó cég???? Van valami szerződés forma,amiben ez le lett fektetve??Mi van ha szolgáltatást ígénybe vevő,elégedetlen,mennyi a kárpotlás,nem megfelelő szolgáltatásért??? Ezeket a dolgokat kéne már rendbe tenni 1X!! Mely igen tisztelt "érdekképviselő" akárki firtatta ezt valaha???Lehet hogy lemaradtam róla,akkor bocsi!!
csogu 2012.08.07. 08:01:26 / # 330367
Elég nagy baj, ha nem tudjátok...

csogu 2012.08.07. 07:56:41 / # 330667
Tudod mit? Van még 20 perc felesleges időm...válaszolok, mert látom, attól függetlenül, hogy azt az ígéretet tetted, hogy nem személyeskedsz, pár kisebb fricskát bevetettél, hogy hát ha átlépi az ingerküszöbömet és válaszadásra kényszerít... ...12 éve fórumozom...felejtsd el ezeket a provokációkat, nem hat .-) Viszont segítek képbe kerülni neked, hogy tudd, miért nem megyek egy behányásos segítségkérésre sem, amennyiben nem veszélyezteti az utas a kolléga testi épségét, illetve nem szándékozik további károkozást elkövetni, ami ugye már a 3asbreak esete... Helytelen árajánlatadás = túlszámlázás A cég szabályzata, ez van. Mint írtam, nem tulajdonos vagyok, így van, amibe nincs beleszólásom, ettől függetlenül el kell ismernem, hogy csekély azon "hibás" árajánlatok száma, ami utasvesztéssel jár és ez nem másnak köszönhető, mint a súlyos következménytől való tartás. Ezáltal egyetértek vele. Bár az elején én is "vad" ötletnek tartottam, el kell ismernem, messze nem tapasztalható az nálunk, mint más cégnél, hogy 1-2 kolléga miatt a cég létszámának jelentős %-a hátrányba kerüljön. Előrendeléses kérdésed Nem is értem a kérdésed, hiszen már pl. nem a 6x6-nál vagy, és nálunk az ilyen költségek többsége(!) rákerül az utas adatlapjára, ahogy azt Marcsi beírásában is olvashattad. Ezzel kapcsolatban kérlek másik topikban, más cégnél reklamálj:-) Károkozás Ezt sem teljesen értem, hogy ezzel kapcsolatban miért nekem szegezed a kérdésed, de szerintem neked már mindegy, csak kérdezzél:-)) Szerintem összetévesztesz valakivel, de sebaj...ráérek, hagy táguljon a tudásod:-) A károkozás kapcsán kétféle dolgot kell figyelembe venni, amikor a kedves utast az általa okozott kár megtérítésére akarod kötelezni: 1, Szükséges kiadás, más néven, indokolt költség Vagyis a kedves beszennyezi a gépjárművedet, akkor annak rendbehozataláról benyújtott számla alapján kérhetsz pénzt. 2, Elmaradt haszon (engedd meg, hogy ezt idézzem, mert fontos) [i]az az érték, amivel a károsult vagyona gyarapodott volna akkor, ha a károsító magatartás nem következett volna be (pl. munkából eredő jövedelem megszűnése). A károsult csak olyan elmarat vagyoni előny megtérítését követelheti, amelyhez károkozás hiányában bizonyítottan hozzájutott volna.[/i] Károkozásból vagyoni előnyre szert tenni, jogszabályellenes, a károsult jogalap nélkül nem gazdagodhat!!!! Készíts el egy ízléses matricát, azt helyezd ki jól láthatóan, hogy amennyiben beszennyezi az autódat, akkor Te be fogsz neki 3 napon belül nyújtani egy számlát, amit Ő köteles kifizetni. Amennyiben ennek nem tesz eleget, akkor polgári peres útra tereled a dolgot. Illetve az elmaradt jövedelmedet, amit úgy állapítanak meg, hogy az előző évi leadózott jövedelmed tört napjára kiszámolnak, szintén bevasalod rajta. Na, ismét egy olyan nap, amikor úgy feküdhetsz le, vagy úgy ébredhettél, hogy többet tudsz:-) Ne, ne! Nem kell megköszönni:-))
Csaholó 2012.08.07. 07:51:43 / # 330649
A rövidítés biztos jó, csak nem tudjuk mit jelent!!!
csogu 2012.08.07. 07:24:33 / # 330637
Neked is:-) Igen, láttam, olvastam, de nem keltett bennem válaszadási ingerenciát:-)
pegazus 2012.08.07. 07:02:11 / # 330602
Jó reggelt! Csogu! (2613)

csogu 2012.08.06. 21:08:18 / # 330656
Végig gondoltam...igaz:-))
csogu 2012.08.06. 21:03:28 / # 330655
Meleg, az lehetett, mert most voltunk úszni és sokkal jobb:-))
606 2012.08.06. 19:58:38 / # 330644
OKÉ.
Karaj 2012.08.06. 19:56:11 / # 330643
Kedves kisasszony! Ha figyelmesen olvastad a hozzászólásomat a Ricsinek(csogu)válaszoltam arra a kérdésére hogy az Ő helyében mit tettem volna...(nem a tiedben) A Tiedben én azonnal kiléptem volna.... Persze hogy nem veszik le a fórumról hiszen iszonyatosan felpörgött egy amúgy sekélyes topik... Tényleg kedvelem ezt a hogy is fogalmazta meg egyik kollégád?Ártatlan egyszerűségedet?Hívjuk inkább naivságnak..remélem ezzel nem sértelek meg,szóval hallgass a Bélára(Rutinos,öreg taxis,ráadásul etikás is)egy darabig ne firtasd ezt a témát...egyébként én ezt tanácsoltam már neked korábban is..csak figyelj,tanulj és vond le a konzekvenciákat..(bármit is jelentsen ez a szó)

Rita 2012.08.06. 19:35:37 / # 330654
Amúgy meg részben sajnállak, részben nem. Elszomorító, hogy egy ilyen durva és aránytalan büntetés miatt még egy párnapos nyaralásra sem futja a családdal, erről is le kell mondanotok. De ugyanakkor önként és dalolva hagytad, hogy mondvacsinált ürüggyel lehámozzák rólad ezt a hatvanezret.
606 2012.08.06. 19:32:05 / # 330653
JÓ.
Rita 2012.08.06. 19:31:15 / # 330652
Figyelj, szerintem egyetlen másodpercig se legyen bűntudatod, hiszen a magad igazát kerested. Nem a cég belső ügyeit teregetted ki, hanem a saját személyes kálváriádat hoztad nyilvánosságra. Az egy dolog, hogy ezzel felszínre kezdett jönni a többi szennyes.
luxbela 2012.08.06. 19:28:37 / # 330651
Bántási szándék nélkül: az lenne a legjobb,ha Te SEMMIT nem irkálnál egy darabig.
606 2012.08.06. 19:22:49 / # 330650
Karaj (2602)hozzászólásához. 1.Le akartam vetetni a beírást a halló taxi főszerkesztőjével Július 27.-én a telefonomban mai napig megőriztem az erre vonatkozó sms-t.Tehát megpróbáltam azt a hibámat korrigálni,hogy kiraktam egy fórumra a cég belső ügyét.Az ügy 26-án került ki a hallóra.Értelmes és elfogadható választ kaptam rá,hogy azért mert egy nap alatt annyi komment érkezett nem lehet levenni mert értelmetlenné válna a többi beírás.Elfogadtam,megértettem. Otthon muszáj volt elmondani,hogy miért kaptam büntetést nem tudok csak úgy benyelni a családom elől 60 ezer forintot akkor amikor minden forint számít sajnos nem élünk olyan jól,hogy annak az összegnek a hiánya ne tűnjön fel ezért el kellet mondani,eltitkolni nem lehetett.Szerettünk volna 5-napra elmenni nyaralni de lemondtunk róla mert így már nem fért bele.A férjem dühösen azt kérdezte,hogy nem volt semmi enyhítő körülmény semmi amivel csökkenteni lehetett volna a büntetést?Nem tudtam mit mondani.Ha ő írja ki név nélkül a hallóra akkor is kikerül a belső ügy márpedig megtörténhetett volna,ha más kolléga írja ki akkor is ők pedig meg sem próbálták volna levetetni.Egyszóval így is úgy is ez lett volna a vége.Az,hogy én a nevemmel vállaltam ezt hát döntse el mindenki,hogy mennyire jó vagy rossz.

hiénakutya 2012.08.06. 18:54:16 / # 330648
Igen, aztán olyan is van, hogy a falka törvényei a falka fennmaradását szolgálják, meg olyan is, hogy a falkatagok szigorúan együttműködnek a vadászat során, meg olyan is, hogy veszély esetén önfeláldozóan védik egymást... Dióhéjban.
hiénakutya 2012.08.06. 18:51:03 / # 330647
De, ha területet kell védeni, akkor falkaként viselkedtek. De ettől még nyáj maradtok.
Rocktaxi 2012.08.06. 16:55:39 / # 330646
Nem voltam értelmes régen sem. Taxis vagyok. :-( A két bal láb nálam is müxik. :-( Fogjuk rá a melegre! :-)
pegazus 2012.08.06. 16:23:39 / # 330645
Szia! Persze nem kell válaszolnod. Mondjuk az is egyfajta válasz. Kérlek magyarázd el nekem, hogy én hol mostam össze a feltett kérdéseimben lévő fogalmakat, illetve te, ti hol nem mostátok össze a túlszámlázást a helytelen árajánlattal. Bárhogy is próbálod a torgyáni mellémagyarázással leplezni, sajnos az a helyzet, hogy egyik kérdésre sem létezik elfogadható válasz. Ezt te is tudod, én is tudom. Emiatt most még jobban leegyszerűsítem a dolgot. Definiáld nekem légyszi a következőket. : -helytelen árajánlat -túlszámlázás -címfelvétel előrendelés esetében, valamint az óra indításának szabályai előrendelés esetében.(megjegyzem az óra nem dísz, ha el kell indítani akkor valakinek a benne lévő összeget ki is kell fizetni) Ja és igen, a meg nem érkező örök megrendelők akikből a büdös életbe nem lesz utas és az általuk hátrahagyott kifizetetlen számlák garmada. A behányós, befosós, rongálós veri importánt pörszn-ök hát igen, de lehet, hogy azok csak engem zavarnak :-) de jó volna ha pl. a tarifatábla mellett nem csak a kódot lehetne feltünteni, hogy a kedves seggbe rúgathasson ha nem voltam elég nyájas, hanem azt a tényt is ki lehetne írni minden autóba- ha nem volna eléggé világos az IQ bajnokainak- hogy az okozott kárt meg kell téríteni! Ez csak egy ártatlan ötlet és légyszi Csogu ne védd be őket! :-)
Oldalszám: 194