Hozzászólások száma: 3872
Ugrás a hírhez Oldalszám: 194
Témakörök > Hírek fórumai > Max Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2012.12.03. 13:19:06 / # 331293
Jogos a kérdés, és a választ neked szánom, hiszen bízom benne, hogy megérted azt, ami mögötte van...és ez nem más, mint az emberi tényező. Ugye abban egyetértünk, hogy minimum 3 ellentétes érdek van jelen minden pillanatban és ennek tudatában kell tudni együtt dolgozni. 1, Utas 2, Taxis 3, Cég nem tudom figyelitek-e a sorrendet Na most ilyen érdekellentétek mellett kell tudni egy szimbiózist kialakítani...mesterségesen. Van olyan diszpécser, aki ha sokáig énekel egy címet, akkor vagy a személye miatt (kedvelik a srácok...mint pl. anno a Jankót vagy a Forgót) és "megszánják", vagy mert úgy van vele, hogy nem akarja tovább hallgatni a "szenvedését". TERMÉSZETES, hogy az ember azt kedveli, aki a munkáját segíti és minimum(!) semlegesen áll azokhoz, akik nem segítik, esetleg nehezítik a munkájukat. Ez az eset egy olyan napon történt, amikor a fiúk nagyon nem voltak aktívak...olyan igazi szottyant nap volt...megvallom, én is abban a stádiumban voltam, amikor minden méter fájt, így csak azt vettem fel, amit elém raktak. Diszi szenvedett rendesen a címekkel és egy keményebb hétvége után másra sem vágyott, mint egy ilyen estére. Majd bejön elé egy ilyen cím...feldobta annak rendje és módja szerint, ahogy az a szabályban szerepel...majd kérte a legközelebbi droszt utolsó autóját, ahogy azon az estén már többször is megtette, hiszen nem volt másra lehetősége és amikor a címtől az egyik droszton 6 autó áll és senki sem nyom ki egy 1-2 km-re lévő címre, ezzel neki megnehezítve a munkáját, nem csoda ha előbb-utóbb Ő is átmegy makacsba. Mondom még egyszer (bár ez törzsutas topiktárson nem fog segíteni), ez egy teljesen normális emberi reakció, aki mást állít, az minimum álszent. Így nem azt mondta be, hogy megéri jeligére, mert ilyenkor azonnal van autó, ami megint csak egy teljesen normális reakció, hanem kérte a legközelebbi droszt utolsó autóját... Fogalma sem lehetett arról, hogy ki az...szóval nem egy személlyel lett kivételezve, hanem a szabályok betartása mellett egy dac, egy "Ti így, akkor én is így" hozzáállás. Attól függetlenül, hogy 15 perccel nekem is jó lett volna...ha tudom...nem találtam semmi kivetnivalót ebben az eljárásban... Természetesen ehhez bele kell tudni képzelni, illetve érezni magad a másik helyzetébe is, aki a cső másik oldalán van...csak a másik ember figyelembevétele nem az erősségünk... Szóval így röviden ennyi. Maximálisan betartotta a diszi a szabályokat, sőt, az lett volna fura, ha ebben az esetben másként cselekszik, ezzel azoknak kedvezve, akik nem együttműködőek...de a zsírra azonnal aktiválódnak...de mondom, ez is teljesen normális dolog, hiszen erőteljesen profitorientált hozzáállásra vagyunk rákényszerítve.
alelölülő 2012.12.03. 12:43:23 / # 331292
Nem is értem, miért kínlódtok a küldözgetéssel egy 32 forintos fuvarnál. Csak bemondanátok a csövön, hogy hová megy és lenne önként jelentkező.
deftones 2012.12.03. 11:21:52 / # 331291
nem lep meg.:)
deftones 2012.12.03. 11:20:59 / # 331290
messziről jött ember... én meg a múltkor elmentem egy címe ami elvitt jászberénybe és visszafelé megintettek négyen,hogy pestre jönnének nájtklubbozni.. hallottam sztorikat két évtized alatt.engem nem tudsz kajáltatni.:))
csogu 2012.12.03. 11:20:06 / # 331289
Különben ez az egyik jellemzője a "taxis gondolkodásnak". Az egy hallatlan dolog, ha valakit küldenek egy 12km távolságra lévő címre...függetlenül bevételtől...mert azt már nem látja meg, hiszen a köd már akkor leereszkedik a szemére, amikor ezt meglátja. Viszont tételezzük fel, hogy egy "kemény" cégnél vagy és egy belváros - reptér fuvart megcsinálhatsz egy 4700 forintos transzferen. Igaz, hogy ki 20km...befelé 20km...de a...bocsánat..."A" taxis ettől boldog. Most mondd, ha meglep, hogy ettől mosoly jelenik meg az arcomon?:-))
csogu 2012.12.03. 11:10:06 / # 331288
32 ezer forintos fuvar volt...szólj ha van elfekvőben ilyen...Újpestről rágurulok...mert egy mazochista vagyok :-))
deftones 2012.12.03. 11:06:30 / # 331287
na nebassssz!belvárosból hidegkútra?a ti cégetek szadista,a a taxisaitok pedig mazochisták.ezentúl legyetek mondjuk..SMax Taxi..vagy MadMax Taxi.és még meg is magyarázod,hogy ez így klassz is.háát komolyan...menj kormányszóvivőnek.:)
csogu 2012.12.03. 11:05:09 / # 331286
Elnézést, de provokatívnak vettem a kérdést és ezért inkább visszakérdeztem. Különben is, lehet valamivel maradéktalanul egyetérteni? Lehet valamit tökéletesen végezni? Lehet valami mindenkinek ugyanolyan jó? Amennyiben egy kérdésben ezt látom, már nem reagálok rá, hiszen egy végtelen érvelések sorát tudnánk csak kihozni belőle. Amivel egyetértek, az a próbálkozás...sőt, ennek szükségszerűségét is elismerem. Viszont nagyon kevés próbálkozás lehet, ami elsőre maradéktalanul jól működik. Szerencsére elég színes a mai taxispiac. Tudnak a fiúk válogatni, nincs monopólium...és ez a lehetőség az utasok részére is adott. A gasztronómiát tudnám neked példának felhozni. Még fogadásból sem ennék meg egy osztrigát (egyszer volt hozzá "szerencsém"), de ettől még azokat, akik ennek a szenvedélynek élnek, nem minősítem. Nem megyek olyan étteremben, ahol csak ez a választék. Az alapvető baj az a srácokkal, hogy 680 forintos fuvar miatt fikáznak másokat, a maguk 820 forintjukkal szemben, miközben 2012-ben mind a két összeg több mint röhejes. Nézd el nekik, ennyire futja tőlük. Nem tudják felérni ésszel, hogy ebből kitörni, maga, a kitörés lehetősége az Ő kezükben lenne, csak nem tanították meg nekik a szabadgondolkodás alapjait, így ismeretlen terep számukra. 5 évem ment rá arra, amíg ezt beláttam és utána szerencsére találtam egy olyan céget, ahol legalább nem azt hallom, hogy nekünk kuss van, mert csak nyomnunk kell a címre és máris a paradicsomba találjuk magunkat. Én jól érzem magam itt, függetlenül attól, hogy minden nap egy csalódás az emberi elme tökéletességét illetően. Szóval, a kérdésedre remélem, így már kicsit bővebben kifejtve, korrektebben megkaptad a választ:-)
csogu 2012.12.03. 10:51:45 / # 331285
Barátom, hidd el, nem tehetek róla, hogy egyszerű vagy mint a faék. Nagyon helyes, hogy mostanában még gimiben is azt erőltetik, hogy a szövegértelmezésre kiemelt figyelmet szenteljenek. De jelezd nyugodtan, ha olyat hallasz, hogy valakit ekkora távra elküldenek. Volt rá példa: Creol - Hidegkút Kolléga hívott, majd mondtam neki, hogy a fuvar után visszatérünk rá. Felhívott és közölte velem, hogy egy ilyen fuvarra nyugodtan még az Őrsről is elküldhetik máskor:-) Tudom, Te jobban érezted magad egy olyan cégnél, ahol ezeket a fuvarokat benyelték és le sem jött csövön, de mit tegyek ha hozzánk vetett a rossz sorsod?:-)) A stílusomon meg ne ütközzél meg fiam, mert amennyiben nem adod meg az alapvető tiszteletet, ne is várd el.
csogu 2012.12.03. 10:42:21 / # 331284
Komolyan mondom, és ezt elhiheted nekem, rettentő jót mulatok rajtatok:-)))) Nem mennék bele veled a szakmai oldalába a dolgoknak, csak egy megjegyzésre reagálnék. Írod a 680 forintos fuvart, ami miatt kinevetnek minket az utasok (ebben különben igazad is van). ...és mindez az miatt van, mert 167 Ft/km-el megyünk. Na deeeeee, például, a 6x6-os, aki ugyanezt a fuvart 229 Ft/km-el teszi meg és 820 forintot zsebbel be, arra már felnéznek az utasok, Őt nem nevetik ki, hanem alázattal adóznak előtte:-))) Persze ha 8-as tarifával kell vinni, ami 184 Ft/km, akkor ez az összeg csak 740 Ft...de ez még mindig tiszteletet vált ki az utasból, nem úgy, mint a mi 680 forintunk:-)) Csodálod hogy röhögök, ha ezt az érvelést hallom? Ez olyan, mint amikor két hajléktalan azon verseng, hogy melyiknek vastagabb a kartondoboza amelyikkel éjszakára betakaródzik. Akkor majd emlékezz ezekre a sorokra mikor... Rendben, emlékezni fogok rá, főleg úgy, hogy beírtam azok közé, amikre emlékeznem kell pl. a Zóna Taxival kapcsolatban, hogy nem lesz olyan veréb, aki ennyiért fuvaroz...oksa?:-)) Beírtam közvetlenül az alá, ahol azt jósolta valaki, hogy nem fog senki sem menni a Főtaxihoz a repteres szerződés miatt, mert ilyen leadóval ezt nem vállalja be senki :-))
torzsutas167 2012.12.03. 08:34:49 / # 331283
Ne ezzel is egyetértek. Csak annyit, hogy ez a cég 1 hónapig volt szimpatikus, addig amíg ki nem ismerted a viszonyokat. A lenyúlást, az ellenőri rendszert, az egyenlőbbek egyenlőségét a többiekkel szemben, a többszázezer forintos büntiket a svarckasszába. Folytassam még ?
torzsutas167 2012.12.03. 08:32:34 / # 331282
Teljesen igazad van. Már nem tudok mit mondani csak annyit, hogy a főetnikás direkt nem mond igazat, vagy rossz a hallása. Lófaszt se kér meg a diszi. Küld oszt kész.Ha nem mész , mehetsz kedden etnikára a hülyék közé. Ez az igazság. Amit a főetnikás mond az minimum hazugság. Egyszerűen érthetetlen, hogy mind olyat aminek az ellenkezőjét hallja 200 ember este a rádión. Hihetetlen, ja nem: hiteltelen.
Csíkos 2012.12.03. 06:53:42 / # 331281
Én is ezt kérdeztem. Köszi a választ
Mr anonymus 2012.12.03. 05:16:43 / # 331280
És még egy szöszenet zárszóként.Nem a telefonosokhoz nem fülik a foguk az embereknek hanem a 167-hez. Ahoz a 167-es szeméthez aki cinikusan kinevet amikor megérkezel vele és 680-at mutat a vekker.....ahoz aki azt hiszi hogy 680-ért megvett engem is.....meg téged is.ahoz aki csak azért hivja a maxot mert a plus.2000, rádió, 6x6 amihez tényleg törzs és hűséges nem tudott autót küldeni.na ennyi.És hiába jönnek ujjak akik már ebbe a "rendszerbe" érkeznek ez csak átmenet lesz mert mindenki tovább fog állni.Akkor majd emlékezz ezekre a sorokra mikor te is átigazolsz majd valamelyik másik céghez mert kinyirtátok ezt az amugy valaha végtelenül szimpatikus céget!!!!!!!!

Mr anonymus 2012.12.03. 05:05:08 / # 331279
Hát egy dolgot most már végképp nem értek. Mit keres egy ilyen politikusi ambiciokkal megáldott ember a bal 1 ben? Csogu ne szépits de leginkább ne szédits senkit. milyen kollégával való egyeztetésről beszélsz? Ilyen nincs vagy mész vagy jössz etikára!!!! volt itt olyan aki azt miondta hogy nem megyek és már kapta is az idöpontot keddre. ő tette jól mert ki is lépet. potter miért ment el? havi 62 ezer forintért ne a diszpécser döntse el hogy én mit akarok felvenni vagy mit nem. Én hallottam azt is amikor a diszp. kiküldte az autot az operátol reptér 2,re. és az állat el is indult.megint jössz a sok hülyeségel amivel 4 ezerért hülyitetted az embereket.Állandóan a múltról alkotsz képet. volt valaha olcsó a kenyér akkor még volt miböl megvenni.mégis a jelen a fontos nem az hogy egykor három forint volt kilója,mert az emlékeinkböl nem tudunk megélni.
csogu 2012.12.02. 23:32:53 / # 331278
Szerintem tévedsz. Annak is sok hátránya van, ami ilyenkor fel sem merül benned (sem), amikor erről álmodozik az ember. Például [url=http://bezzeganya.postr.hu/remalom-nyerni-a-lotton]olvasd el ezt A vidéken élő diplomás, művezetőként dolgozó mérnökember, élete állítólag egy csapásra megváltozott: az Ferrarit vett, őrült költséges építkezésbe kezdett. Időközben az is kiderült róla, hogy halálos beteg, és nemsokára elhunyt. [/url]
csogu 2012.12.02. 23:29:08 / # 331277
Azt jelenti?
torzsutas167 2012.12.02. 19:18:19 / # 331276
Szerinteeeeeeed ?????
Zorba 2012.12.02. 18:53:16 / # 331275
LOTTÓ ÖTÖS
Csíkos 2012.12.02. 17:43:09 / # 331274
Szia Csogu Akkor ez azt jelenti hogy te teljes mértékben egyet értesz ezzel a rendszerrel?
Oldalszám: 194