Hozzászólások száma: 3872
Ugrás a hírhez Oldalszám: 194
Témakörök > Hírek fórumai > Max Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
hiénakutya 2013.02.04. 15:29:01 / # 331437
Csak egyetlen észrevételt tennék. Nézd meg újra a felvételt! Tudom, elfoglalt vagy, ezért az is elég, ha 18:37-től nézed. Jut eszembe, meddig kell megőriznetek a nyugtát? Külön ajánlom figyelmedbe 20:10-től! "Mindig telefonon próbáljon meg rendelni!" Ez az egyetlen mondat már önmagában indokolja a jelölést. Sokat írtál... Tudom, hogy tudnál ennél 100x jobbat is. Csak azért nem fizetnek.
Dodi 2013.02.04. 15:19:21 / # 331436
8 hónap megváltható tiltás,tényleg kreatív. :)) Lásd be,ez a cím-(díj) tényleg titeket illet! :)
Karaj 2013.02.04. 12:53:33 / # 331435
Na én aztán tényleg nem akarok a max mellett kardoskodni,de én is úgy hiszem hogy ha vissza is jössz akkor minden cég ugyan ezt csinálja....Keress valami más fogást rajtuk.
torzsutas167 2013.02.04. 08:50:00 / # 331426
Kösz, hogy igazoltál. Tehát 167 ért mész vidékre. Ennyi.
torzsutas167 2013.02.04. 08:48:53 / # 331425
Tényleg jó volt a csend. Akkor is amikor Te telesírtad a topicot a jogosulatlan árájánlatod miatt kapott 60e forint ( ? ) büntiddel. Az utolsó mondatod nem tudom értelmezni.
csogu 2013.02.04. 06:41:30 / # 331432
Ennyi:-)) Lényeg itt van az első mondatodban...és személy szerint ennyi érdekelt belőle :-)
tomajer 2013.02.04. 06:34:32 / # 331431
A főszerkesztő, nem nyúlhat bele, egy az olvasók által "szerkesztett" szavazásba, mert elfogultsággal vádolják. De mindenki megteheti, hogy odamegy a fórumba és kiigazítja a hibát. És erre volt egy hónapja.....
csogu 2013.02.04. 04:55:41 / # 331430
Na, ha önhibámon kívül ennyire ráérek, nézzük még milyen kategóriában lettünk indítva:-)))) Véleményezném…mert az szabad, mármint a véleménynyilvánítás :-) Legtöbb újonc droidot bevonzó cég 2012-ben Sajnos ez sem a Max, bár úgy lenne…nagyon sok Plusz-os hozta be a szakmába a munkanélküli rokonát és a Főtaxi reptér is vonzott nem keveset, igaz, tehetősebbeket…és ha már szakma, akkor a repterezés nem egyenlő a taxizással, így ha szigorúan a szakmát nézzük, akkor a Plusz az, ami ebben most élen jár. Remélem, 2013-ban már jogosan Mi nyerjük el ezt a megtisztelő címet :-) A taxizásnak legtöbbet ártó cég 2012-ben Itt? Ártani? Ahhoz már törvénymódosítás kell :-) Leggyalázatosabb médiaszereplés Uraim, az is egy szakma, mikrofon, kamera elé beülni. Nem is piti szakma. Emlékszem, hogy tomajerrért mennyit izgultam, amikor ment első alkalmakkor szerepelni. Azt elérkezett a pillanat, hogy engem szúrtak ki maguknak. Na, azzal méltán elnyerhettem volna ezt a címet, mert olyan voltam, mint akinek nincs is szókincse…nehéz volt megszólalni, amikor egy nem tudom hány ezer wattos égővel hirtelen arcon lőnek és a fejed felé egy bazi nagy szőrős mikrofont emelnek és az ott mozgott folyamatosan, ami úgy elvonta a figyelmemet, hogy csak makogni tudtam :-D Leglátványosabb szarkeverés a politikánál Nem is értem, hogy ebben a kategóriában miért lettünk indítva… Legszarrágóbb megrendelők Ezt először is definiálni kellene, hogy mit értünk ez alatt. Mert ez így kevés. Rövid fuvarra mennek? Az nem szarrágóság, az a fuvar minőségét jellemzi. Nem ad jattot? Van olyan cég, ahol kiemelten adnak, vagy nem adnak? Vagy mit kell ez alatt érteni? Ez olyan Taxisra sikeredett… Legrondább dizájn Na, ez érdekes. Nagyon sok kollégának van vele baja, de mi is a célja egy ilyen dizájnnak, ezen már elgondolkodtatok egy telített piacon? Na még egyszer, mert lassan torzsutas167 is előkerül, azt jobb, ha nem félreérthető valami. Egy telített piacon!!! - A Max Taxi. - Az melyik? - Ilyen bazi nagy tábla van pár autójának a tetején és egy lángoló kerék az oldalán. - Jaaaaaaaaaaa tudom. Jó reggelt! - Rendeltem egy taxit, de nem találom. - Nincs ott a taxi? - Van itt egy rakással, csak nem tudom melyik az „enyém”. - Amelyiknek egy lángolókerék van az oldalán. - Ok, már látom, köszönöm. Jó reggelt! Bár ha most valaki megszól, hogy ez nem arról szól, hogy melyik dizájn a leghasznosabb, akkor jogos lesz az észrevétel, mert itt most nem ez a kérdés. Legkreatívabb büntetések Ebben van valami, kreatívak vagyunk. Ezt lehet negatívan és pozitívan is értelmezni. Én az utóbbiként értelmezem :-) Leglekezelőbb hangnem Mint apa a hülye gyermekével…esküszöm :-) 1x az egyik etikásunk (állítólag) felemelte a hangját az egyik kollégával szemben és kapott érte 1 hónapot (ez viszont tény), amit meg is kellett váltania (mivel leülni nem akarta). Mit keres a Max ezek után ebben a kategóriában? Leggusztustalanabb etikai bizottság Érvként az van felhozva, hogy ad hoc módon születnek a döntések, nincs leírt büntetési tétel. Pénztárban lehet igényelni. Frissítve kb. olyan 10 hónapja lett…ideje lenne ismét. Az, hogy attól eltérünk…Istenem, ez van. Mi is az utcáról élünk meg, és akiktől kell, attól védjük az utasainkat, akik meg simán csak hibáztak…ki az, aki nem hibázik? Vagy az a baj, hogy magát az egyént, aki a hibát vétette, figyelembe vesszük? Jobb lenne arctalannak lenni, és olyannak, akiről semmit sem tudunk és nem is érdekelne az egyéni sorsa stb…stb…stb… Higgyétek el, egy személytelen, mindenkire ugyanolyan érvényű, sablon alapján működő EB, nem a taxis érdekét szolgálja. De ez az a kategória, amire azt mondom, joggal lettünk indíthatóak, hiszen ez mindenkinek egyéni megítélése…persze, akkor lenne korrekt, ha minden EB-t ismerne és nem csak 1, vagy 1-2 cég EB-jét. Mert akkor lenne viszonyítási alapja. Ettől eltekintve (szóval a lényegtől), teljesen korrekt kategória :-) Leglehúzósabb cég Ár/érték arány fogalma! Na, erre tessék az interneten rákeresni, és utána azonnal választ kaptok arra, amit a Marcsi kérdezett a 3389-es hozzászólásában :-) Tudom, hogy Gyuri ennél 100x jobbat is össze tudott volna dobni, nem az Ő képességeivel van baj, de Ő ezt most "A" taxisoknak készítette, annak meg jó lesz :-)
csogu 2013.02.04. 03:56:13 / # 331429
Arról már nem is beszélve, hogy egy olyan kategóriában, ami így van elnevezve, hogy: Legpitibb vidéki transzfer, miként lehet egy tarifával benevezni? Ami különben nem is fedi a valóságot! A tarifa nem egyenlő a transzferrel, és az, hogy ezt egy mezítlábasként dolgozó kolléga nem tudja, egy dolog, de egy cégesnek alap...főleg ha egy főszerkesztőről van szó :-) Azon meg, hogy torzsutas167 nevezett be minket így, meg sem lepődöm...és mit is várhatna az ember, ha a szakmában sokkal jártasabb kollégáknál sem ugrik ki a hiba :-)

csogu 2013.02.04. 03:14:34 / # 331427
Küzdök ezzel a nyavalyás járvánnyal (remélem ez már az és nem majd csak ezután jön, mert akkor nem éppen felkészülten fog érni) aztán unatkozom. Gondoltam írok valamit, úgyis felmerült most a szó itt a vidéki tarifáról…és ez pont ebbe illik bele. Anno, amikor még Én oktattam…szóval igen, talán innen kellene kiindulni. Már nem hozzám tartozik az oktatás, mert decemberben megköszöntem a lehetőséget és szegény 43-as legnagyobb örömére átadtam neki ezt a megtisztelő feladatot. Tudni kell időben felállni! Eddig bírtam, ennyi futotta tőlem…nem tudok többet kihozni belőle. Van nagyon sok szép „sikerem”, amikor totál „tudatlanból” sikerült „embert” faragni. Sok kollégát öröm volt „oktatni”, de meg volt ennek az ellenkezője is. Néha tényleg nem tudtam eldönteni, hogy sírjak, vagy nevessek… Mind1, szép volt, jó volt, és Én tuti baromi sokat tanultam belőle, nekem egy iszonyatos betekintést tett lehetővé ez a több mint 2 év, ahol intenzívebben foglalkozhattam ezzel. Töménytelen mennyiségű sztorim van ebből az időszakból és le is írnám Őket, ha nem tudnám azt, hogy a rosszindulat visszaütne és nem maga a sztori lenne a lényeg, illetve az, ami mögötte van, hanem csak a pellengérre állítás. Viszont van egy olyan sztori, ami most nagyon ide illik és szerintem tanulságos…már akinek az tud lenni. Na, nekik írnám le:-) Az egyik oktatási napon jött egy idősebb tag, hogy Ő bizony 1984-ig taxizott és most újra belecsapna a lecsóba, mert hát valamiből élnie is kellene, ha már a nyugdíj nem havi 30 napra futja, csak olyan 12-re. Egyszerű munkásember – így tudnám jellemezni – közülünk való. Szépen haladtunk az anyaggal, egészen addig, amíg el nem értünk oda, hogy ingyen állunk ki, azaz van egy alap, ami 300 forint, de annak nem kiállási díj a megnevezése. - Szóval, ha felveszel egy címet, akkor üres órával kiállsz és … - ekkor látom, hogy megemeli a kezét, szólásra jelentkezik. Ezt találtam ki, hogy ha valaki szeretett volna kérdezni, akkor csak jelzi és már meg is álltam az anyaggal és kitértem arra picit részletesebben, amit éppen nem értett. Egész jól működött… - Mondjad, kérlek! - Mi az, hogy üres órával? - Nem kapcsolod be. Nem indítod el. - Miért? Miért? Jó kérdés. Most erre honnan kezdjem el a magyarázatot neki, hogy ne üljünk itt reggel 6-ig? Kezdjem onnan, hogy akkoriban, amikor Ő letette a lantot, akkor volt pár okos, akik kitalálták, hogy eltörlik a kiállási díjat (is!!!) és akkor majd a Főtaxi utazóközönsége Őket választja és az mennyire jó lesz? Cirka 30 évet ugorjak vissza a szakmánk történelmébe? - Azért, mert 2012-re ez lett a kialakult piaci szokás. - Aha… Gyorsan tovább is léptem az anyagban, nehogy leragadjunk, pedig láttam rajta, hogy ezt baromi nehezen emészti meg. Aztán elérkeztünk a vidéki tarifához, annak is ahhoz a részéhez, hogy aszondja: - …a közigazgatási határtáblánál egyel nagyobb tarifát kapcsolunk, mint ami az utast Budapesten belül megilleti, majd a címre érkezéskor fizet a kedves és elbúcsúzunk egymástól… - eddig tudtam eljutni a mondókámmal, amikor látom az öreg olyat rándul, mintha villám sújtotta volna. Na, ezt nem úszom meg, tuti szólásra jelentkezik… Tévedtem, mert nem jelzett a kezével, de a testbeszéde nagyon egyértelmű volt. Elsápadt, mély levegőt vett és szép lassan szólásra nyitotta a száját… …megelőztem… - Tessék, parancsolj. Van kérdésed? - Van. Kifizeti ki nekem a visszautat? - Benne van a kifelé úton használt tarifában. Egészen pontosan, némi üzemanyag kompenzáció, hiszen visszafelé nem is vállalhatsz munkát, de nagy esélyed sincs rá, hogy valaki pont bezuhanjon hozzád. Ilyenkor mindig eszembe jut, amikor Balassagyarmatra vittek és visszafelé megintettek nem messze onnan, ahol kitettem az utasomat…20 év alatt 1x. Szóval jogos, ha azt állítom, hogy ez nem gyakori :-) - Na, azt már nem! – jelentette ki elég határozottan. Én biztos nem kapcsolom ki az órát, nekem fizessék ki a visszautam. Bummmmmm….éreztem, hogy itt, a tárgyalóban ér a hajnal…:-) Arról, hogy vitába bocsátkozzak, nagyon hamar leszoktam, mert nagyon időigényes volt és legfőképpen fárasztó…na meg értelme sem sok volt. Így inkább azt a módszert alkalmaztam, hogy bevittem az embert az erdőbe, vagyis, helyesbítenék, segítettem neki még mélyebben bemenni az erdőbe, de olyan mélyen, hogy észrevegye, hogy eltévedt…és Ő maga találjon onnan kiutat, mert így 1-2 kivételtől eltekintve (lásd.: torzsutas167 topiktárs) megértették a logikai összefüggéseket. Mit, miért és hogyan. Most is így tettem… - Rendben, tételezzük fel, hogy megintenek téged és azt mondják: Eger - Jó, legyen – egyezett bele gyorsan, mert az olyan jó messze van. - Leviszed a kedvest Egerbe, majd fizet és kiszáll. Igaz? - Igen. - De Te nem kapcsolod ki az órát, igaz? - Igaz. - Rendben. Felérsz Budapest közigazgatási határáig, úgy, hogy pörög a forint az órába, igaz? - Így, így. - Majd ott szépen megállítod az órát és elkéred az összeget az utasodtól, igaz? - Így bizony. - Te figyu, van egy kis gond…Ő már Egerben kiszállt. Ezt nevezik az ökölvívásban TKO-nak. Az öreg úgy leblokkolt, hogy ilyet még (addig) nem láttam. Hagytam neki 1 percet, hogy megeméssze a hallottakat, majd ránéztem és folytattam. - Na, akkor most mi legyen? - Nem jövök fel – rukkolt ki a megoldással. Hiába na, 1 perc az 1 perc. - Szóval – futottam neki az újabb variációnak – megintenek téged, leviszed Egerbe, kifizet, majd megállsz ott, és addig vársz, amíg valaki nem hoz vissza Pestre és nem fizeti meg az utadat. Jól értem? - Jól. - Na, akkor szerintem Te mindig úgy gyerek ki dolgozni, hogy legyen majd nálad váltóruha, mert érzem, szükséged lesz rá. Itt beiktattam egy kis szünetet, ami annyit jelent, hogy kimentek a tagok az udvarra és ott kávé és cigi közben megvitatták a hallottakat. Az öreg már nem jött vissza. Egy ideig még próbálták vele a többiek megértetni, hogy mi, miért is van, de Ő nem…nem hajlandó ingyen dolgozni. Beültünk és látom nincs ott. - Fater merre van? – kérdeztem a többieket. - Elment…bolond volt ez! Hmmmmm... - Most figyelj rám – szegeztem a tekintetem arra, aki ezt a kijelentést tette – a bolondok Mi vagyunk…és sajnos Mi is vagyunk többen, ezért működhet ez a rendszer úgy, ahogy működik. Aztán hagytam 1-2 percet, hogy ezt megemésszék, majd szépen leoktattam, amit kellett...

csogu 2013.02.04. 03:14:06 / # 331424
Egyetértek!
dokaly 2013.02.04. 02:41:37 / # 331423
Igazad van de nappal lenne ra ido :-) a dolgokon csak ti valtoztathattok. Android jo. de nem igy foleg nem nappal. ezzel bukik a ceg. 1. Nemjon ki a taxis. 2 igy nem kap autot az utas . 3. Ha kap akkora feje a taxisnak hogy megilyed. es tobbet nem ker a szolgaltatasbol. de igazad van az emberibtenyezovel nem tudok szamolni nem is celom. De ez igy hosszutavon rombolja a megelhetesunket.

csogu 2013.02.04. 02:27:29 / # 331422
Hallottam, hogy Te is beleestél ebbe az influenzás okosságba. Hogy jöttél ki belőle, mert Én ma már dolgozni sem tudtam kimenni...pedig már annyi vitamin van bennem, hogy ha egy csepp vérem a földre hullana, ott azonnal virág nyílna :-)
csogu 2013.02.04. 02:18:35 / # 331421
Tudod min vigyorgok? Amikor olvasom az írásodat, olyan, mintha pár évvel ezelőtti önmagam köszönne most vissza. Én is azt hittem, hogy jó pár dolog sokkal egyszerűbb. Most már tudom, hogy nem az, és itt nekünk még azzal sem kell megküzdeni, hogy a vezetőség akadályt gördít elénk, mert akkor meg egyenesen felesleges is lenne minden próbálkozás. Ahol hibádzik az elgondolásod: - Nem veszed figyelembe az emberi tényezőt - Amennyiben figyelembe is veszed, akkor is a magad szintjén indulsz ki belőlük. Ne tedd :-))))
csogu 2013.02.04. 02:14:07 / # 331428
Igen, anno bemondtuk, hogy a Maxnál a: kérlek, köszönöm...stb...stb...stb... szavak nincsenek tiltólistán, szóval a kollégák használják ezeket bátran. Aztán a napokban jött olyan jelzés, hogy ezt bent is elmondhatnánk a lányoknak...kivétel a Zsuzsi, mert Ő aztán mindent megköszön:-)) Azért a korrektség kedvéért tegyük hozzá, hogy ott bent is vannak olyan szituációk, amikor mindenre tud figyelni az ember, csak arra nem, hogy milyen hangtónusban, illetve mely szavakat használva nyilatkozik meg a csövön...ahogy az utca is ilyen...ekkor jöhet a varázsszó: elnézést :-)
dokaly 2013.02.04. 02:10:57 / # 331418
Megoldas :-) nappal ugy valtozik valami hogy a megrendelo kap autot. akkor rendel legkozelebb is. ugykap atot ha van kint taxi aki nem idegbeteg allapotban erkezi 6.9 km rol dugoban. 1. Cimkiado drosztok igy a kezdobb kollegak is kapnak eselyt. A cimfelvevesre. Es utas kb tudja tenylegesen mikor kap autot. 2. A diszpik ne mondjak mar automatikusan az utasnak a 15 20 perceket amikor az utcaban allunk. e ejszakara is igaz. 3. Reklamozni kellene es megjelenni. reklamozni a a cegeknel es partnereket szerezni. es valami egyseges megjelenes a kollegaknak. kicsit oltozkodni kene mint a nagyok:-)
dokaly 2013.02.04. 01:54:12 / # 331417
Epito jellegu kritika. 1. Ha a diszpik hasznalnak a kerlek.legyszi. es a BOCsanat szavakat. es azt a tenyt tudatositani hogy ok vannak ertunk es forditva mert a tagdijbol kapja a fizujat, amit a taxis vissz be. Tovabb nem perlekedek megigerem:-)
dokaly 2013.02.04. 01:49:18 / # 331407
Alapvetoen jo emberek alkotjak. Csak vannak olyan emberek is koztunk akik tobbnek hiszik magukat es dontenek emberek elete felett.
csogu 2013.02.04. 01:45:44 / # 331416
Amit leírtál, az nem más, mint kritika, és nincs is azzal semmi baj, amíg a cél nem rombolás, hanem építés. Szóval építőjellegű kritika, és tegyük hozzá, maximálisan jogos. A háttérben pár nappalos kollégával karöltve dolgozunk a problémán, de egyelőre nem nagyon tudjuk a megoldást. Biztos ismered a kőleves történetét...szóval kell még némi belevaló, hogy javuljon a helyzet.
dokaly 2013.02.04. 01:33:04 / # 331415
Mind droidok vagyunk. Csak vannak akik kicsit nem azok:-) es most itt nem rad ertem Ricsi. Te azt mondod mindenki egyenlo es kollega.Akkor mirt kuld el a diszpi 30 perces elokevel ?, vagy dobja fel. :-) Nappal nem lehet dolgozni mert nem eri meg. Cim az lenne csak nincs kint taxis vagy 30 perces eloken ul es nem keres semmit. Ejjel mukodik a max mert a diszpik kordinalva vannak. De nappal a totalis kaosz es diszpi anarhia. Megosztottam banatom remelem nem minositesnek veszed hanem atadod azoknak akik a dontest hozzak. Tisztelettel egy droid.
Oldalszám: 194