Hozzászólások száma: 3872
Ugrás a hírhez Oldalszám: 194
Témakörök > Hírek fórumai > Max Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nuova 2010.06.01. 07:00:53 / # 328030
Szia Csogu, köszönöm. Vasárnap hívni akartam egy taxit, de nem tudta a tudakozó a számotokat. Ennyire titkos társaság?

emillio 2010.05.23. 09:12:03 / # 328025
Kicsi Bao! Nem vagy kicsit genya! De a kép, - az kitűnő! Bár, - ha meggondolom, igencsak igaza van Csogunak! Én mióta Max vagyok, azóta maximálisan jobb a közérzetem! Többet ugyan nem keresek, - de kevesebbet sem! Viszont mindezt rettentően vidáman,jó hangulatban, nyugodt körülmények között, egymást segítve, - mint a hőskorszakban! És igazából ez a nem mindegy!
Bao 2010.05.22. 17:41:13 / # 328024
Hiszi a piszi! Mad "Max" Csogu! :)

csogu 2010.05.22. 06:25:22 / # 328514
Nem tudom, milyen lesz a nyár, kíváncsi vagyok rá, mennyi időt tud majd velem tölteni a barátom. Szerintem nem könnyű egy taxissal együtt élni. Sem akkor ha nappalos, sem akkor ha éjszakás. Ennek is és annak is meg van a maga életritmusa. Ha nagy a szerelem, akkor tudtok egymáshoz alkalmazkodni még ha nehéz is:-) Azt olvasom itt, hogy igyekszel minél hamarabb kint pörögni az utcán. A családod mit szól ehhez? GOndolom, abban bíztak, többet leszel velük. Szerintem már azzal is kiegyeznek, ha kiegyensúlyozottabb hangulatban telnek a napok:-)
Karaj 2010.05.21. 20:45:05 / # 328096
Emlékszem mindenre,azért mondtam hogy egyetértek veled,emlékszem amikor kiraktam az embert éjjel az M3-as bekötő útján,és mutattam neki:Na őcsém,arra van palota,jó sétát kivánok!Igen akkor nem érdekelt hogy betelefonál és én mehetek etikára,és újra egy picit embernek éreztem magam,de arra is emlékszem hogy mennyit álltam különböző etikai szobák ajtajai előtt,te ismersz,ha elborul az agyam nem érdekel hogy mi történik egy óra múlva,és váltottam már céget egy rossz mondat miatt,de nem mindenkinek van olyan barátja aki azonnal betolja egy másik céghez egy fillér nélkül,és ma amikor mindenki máról mára él nem mernek lassan már beszélgetni sem az utasokkal,hisz úgy meg vannak félemlitve,nem csak az utasoktól,már egymástól is félnek..amikor egy hét jár a nemdohányzó autóban ha rágyújt valaki,hát nem is kell csodálkozni hogy itt tartunk.
nuova 2010.05.21. 09:45:00 / # 328067
Szia Csogu! Már azt hittem, valami baj van, olyan régen nem jelentkeztél írással. Ha tényleg így van, ahogy írod, ennek igazán örülök. Nap mint nap olvasom ezt az oldalt és elkeseredve látom, az "oszd meg és uralkodj" elv ragyogóan működik itt is. (Bár miért ne működne, több évezredes politika!) Lassan-lassan belelátok a mindennapjaitokba, érdekes dolog. Nem tudom, milyen lesz a nyár, kíváncsi vagyok rá, mennyi időt tud majd velem tölteni a barátom. Azt olvasom itt, hogy igyekszel minél hamarabb kint pörögni az utcán. A családod mit szól ehhez? GOndolom, abban bíztak, többet leszel velük. Sok kérdés merül fel bennem, de azt hiszem, ezeket inkább nem osztom meg mindenkivel. Szép napot, hétvégét és ÜNNEPET kívánok Neked és mindenkinek. (Pünkösd lesz, bár ez egyházi ünnep, de szép gondolatai vannak. Egyet kiemelnék: Jézus halála után 50 nappal (vagyis Pünkösdkor) Péter apostol nagy tömeg előtt beszélt, amikor a Szentlélek kiáradásának hatására a világ minden tájáról összegyűlt emberek megértették a hallottakat. A bábeli nyelv-zűrzavar után, amikor az egy nyelvet beszélőket összezavarta Isten a nagyravágyásuk miatt, itt a sokféle nyelven beszélőket a Szentlélek újra egyesítette. Kívánom, hogy minél hamarabb újra beszéljünk "egy nyelven"! A vezetőitek, az utasok és TI TAXISOK, akik értünk és értük dolgoztok!)
ixattaxi 2010.05.21. 08:39:18 / # 328066
"Szerintem valahol itt kezdődik TAXISNAK, KOLLÉGÁNAK lenni." "Magam sem hiszem, de újra szeretek a volán mögé ülni..." - Ezt melyik társaságnál tudják még elmondani???? - Szösszenet: Nem kis zűrt kavartam az egyik nap bent és mégis EMBERKÉNT foglalkoztak-nak velem. Na ez a nem mindegy. - Kívánom mindenkinek, hogy NE úgy üljön be "reggel" az autójába mintha a fogorvosi székbe ülne. - Mindenkinek szép napot kívánok.
csogu 2010.05.21. 03:27:40 / # 328060
Ezt meg csak úgy...magamnak...meg aki elolvassa. Akár blogba is lehetne, de nincs hozzá kedvem. Lelkes vagyok. Ez az első szó, ami az eszembe jut, ha a munkára gondolok. Magam is alig hiszem el, de ez van. Feleségem épp ma jegyezte meg a következőt: Nem sokkal ébredésem után - Mikor mész majd ki dolgozni? - Szerintem fürdök, azt megyek is. - Máris? - Aham... - válaszoltam, miközben már fejben kint is voltam. A srácokra gondoltam, akik esztelen időket ígérve próbálják a címeket elvinni....20 perc...30 perc... Megéri? Á, szinte alig...főleg nappalban. De mennek, mert a diszpécser szimpatikus, kér, a cím szinte nem is cím, hanem egy feldobott labda, amit le kell kezelni, nem szabad leesnie. - Muszáj neked ébredés után azonnal kimenni? - Nem, nem muszáj...de megyek. Összegyűlik a banda a droszton...ennél vegyesebb összeállítást elképzelni sem lehet. Van itt minden életút. Szokatlan diskurzus, nem a megszokott "sírás" megy...persze néha az is felüti a fejét, de hamar elterelődik a téma... Újra szeretek kiszállni az autóból, újra szeretek beszélgetni....taxisok között lenni. Jön a tanár úr...cukkoljuk egy kicsit, majd Ő is röhög, amikor kapcsol....Jön Emillio és azonnal kajákra terelődik a szó és 10 perc elteltével még az is megéhezik, aki előtte vacsorázott be... Pörgés van, elment egy autó....nem kell szólni, nem kell noszogatni, mindenki egy emberként mozdul. Ütött, kopott egy kis csapat...tele kezdőkkel, akik az "öregek" szavait isszák... sztorijaikon jókat vidulnak. - Gyerekek, ne toljatok ki velem - halljuk a diszi hangját - 12 percet ígértem, valaki induljon el. Összenyomás van...nem kell könyörögni, nem kell fenyegetődzni...megyünk magunktól. Szokatlan. Alig várom, hogy visszaérjek valamelyik drosztra, hogy kiszálljak, beszélgessek...én, az elmúlt évek remetéje, aki menekült szinte már a taxisok elől....csak ne kelljen hallanom azt, amit magam is tudok.... Stopperem ott lóg a visszapillantó tükrön, gombjait picit már belepte a por...nem használom, mert nincs miért. Nem száguldom, nem kockáztatom...leginkább nincs is mire... Hallgat az URH...már vagy 30 perce....meg sem szólal...de kit érdekel? Majd csak lesz vhogy...jön egy beülős, elviszem és már kavarok is vissza...megbeszéljük, hogy ebből sem lesz holnap ebéd, de vhogy most ez sem baj. Nem állunk jobban, nem keresünk jobban, nem szívunk kevesebbet, kint vagyunk gazdagon...de valahogy mégis más. - Nem indul az autóm...itt vagyok Palotán...valaki be tudna bikázni? - kér segítséget az egyik kolléga. - Csepelen vagyok....megyek. Szerintem valahol itt kezdődik TAXISNAK, KOLLÉGÁNAK lenni. Itthon vagyok....kényszer...szerencsére már megint a fém, az élettelen anyag nem bírta....és nem azon jár az eszem, hogy miből fizetem ezt és ezt ki....nem elkeseredve vagyok, hanem lélekben kint vagyok a srácokkal és azon agyalok, hogy vajon minden rendben van-e velük...? ...és remélem holnap már újra köztük tolhatom a biciklit... Magam sem hiszem, de újra szeretek a volán mögé ülni...

csogu 2010.05.21. 02:44:47 / # 328059
...most picit ráérek, így van időm még egy kis fricskát az orrod alá tolni:-) Tudod mi az egyik legszembetűnőbb különbség a között, amit Te képviselsz és amiben most én vagyok? Ma voltam bent az irodában...bejött egy droid (tudom, tudom, szemetekben ez a legalja.hu, az én szememben meg a TI munkátok gyümölcse, amiért nem a droidnak van mit szégyellnie)...szóval bejön. Bent van 3 cégvezető...ELŐRE...figyeld ezt a szót ELŐRE köszöntek a droidnak, majd meghallgatva a problémáját KETTEN ugrottak, hogy megoldást találjanak rá. A droid jelezte, hogy éjszaka kisebb zűrje volt (igazolom, az volt neki...nem is kicsi), nem tudta hozni a leadót maradéktalanul...mire MEGNYUGTATTÁK, emberséges haladékot adtak neki...és...ezt el sem fogod hinni, ez neked olyan felfoghatatlan lesz...kezet fogtak vele és megköszönték a munkáját és útjára engedték. Nem kellett kérvényt írnia, nem kellett az ajtó előtt várakozva kezét tördelve várni, hogy mi is lesz most a sorsa, nem alázták meg, nem éreztették vele, hogy Ő egy sima kecsölős...Emberként érkezett és úgy is távozott. ...és ne hidd, nem töröllek innen, hiszen minden sorod egy kincs...majd a felnövő új nemzedéknek itt fog állni, mint intő, elrettentő példa, hogy ha hagyjuk, hogy sorainkból kiemelkedő "kollégák" üljenek a nyakunkra, akkor azokból idővel ilyen értékrendet képviselők fejlődhetnek ki, mint a szakma mutánsai. Viszont mielőtt olyan embereket sértenék meg, akik valóban azok is tudtak maradni, feltétlen jelezném, hogy vannak...szerencsére vannak kivételek. Akikre mindig is jóérzéssel tudok gondolni. ...és nem az önbizalmam jött meg...félreérted, hanem düh dolgozik bennem...egyre nagyobb a sok igazságtalanság miatt, amit felnőtt, családos emberekkel szemben elkövettek. Belüket kihajtják, embertelen iramba nyomják és van képük egyeseknek ezeket az EMBEREKET megvetni, kinevetni, lenézni. Ez nem önbizalom kérdése barátom, ez gyomor kérdése... ...és tudod, amikor barátomat úgy találom a Klauzál téren, hogy 6 hónap után alig ismerek rá, mert annyit öregedett, olyan nyúzott, hogy megijedek tőle....tudod olyankor nagyon csúnya gondolatok fogalmazódnak meg bennem... ...és ez mind-mind a TI munkátok tükre...és az is, amiket most én itt írok, amit most olvasol...ez mind a munkátok eredménye. Hívhatsz engem undorító, jellemtelen féregnek...azzal a TI munkátokat jellemzitek...hasonlóan a politikusokhoz, az elmúlt 20 év eredményét látod. ...és igen, nyugodtan ollózzál be az index oldaláról általam írtakat...mert ezzel csak azt igazolod (bár ezt fel is kellene érni ésszel), hogy én csapatjátékos voltam, nem a cégvezetés, a cégforma ellen mentem, hanem pont ellenkezőleg...és igen, hittem akkor abban, amit ott képviseltem. Hogy naiv, megvezethető, kijátszható voltam, miközben tomajer sikítva küzdött ellenem...no igen, nem egyszer kértem már tőle azért elnézést, sajnos fel kellett nőni az ellenfélhez, kapni kellett sok pofont, hogy megértsem, sok kis taxis, aki taxisnak nem volt jó, hatalomhoz jutott és felettünk, rólunk dönthetnek...ROSSZUL! Oszd meg és uralkodj...ez az egy, amihez értetek, hiszen ehhez nem kell tudás, ehhez nem kell kreativitás, ehhez simán csak sunyiság kell...és el kell ismerni, azt profi szinten nyomjátok. Hát így kb. ennyi és tudd, baromi jó leírni ezt neked:-)) Vannak ennek a szakmának nagyjai, a mai jelenben is. Tamás Miklós, Bősz Peti elsősorban...kérd meg őket, hogy tanítsanak téged...de figyelj oda, az alapoktól kezdjétek, mert az is hiányzik. Nyo, szerintem ki tomboltam magam :-)) ...és látod, mi a különbség? Ma este lerobbant a verda, de a hangulatom jó...és ennek semmi más oka sincs, mint az, hogy olyan közegbe kell kimennem dolgozni, amiben jól érzem magam... ...Igaz, nincs rajtam nyakkendő, igaz nem kell számomra idegen közegben mozognom, hanem egyszerű taxis lehetek, egyszerű taxisok között és még így is megbecsülik és megköszönik a munkánkat. ...és tudod, én inkább érzem jól magam egy olyan helyen, ahol töpörtyűt adnak hagymával, mint ha kaviárt kapnék whiskyvel, ez közelebb áll hozzám:-)))
csogu 2010.05.21. 02:08:56 / # 328058
Csabi, Te, aki már sokat megéltél ebben a szakmában...mondd, milyen rossz reklám is az a cégnek, ha végre valahol nem az az elvárás, hogy úgy viselkedj, mint egy nyámnyila, pipogya alak?:-)) Hányszor csitítgattuk egymást, emlékszel? Öntöttük egymásba a lelket és rimánkodtunk Anarchiáért..:-)) Kis csákónak érzékeny pontyára tapinthattam, mert kiakadt rendesen, kizökkent a szerepéből:-))
csogu 2010.05.21. 02:04:51 / # 328057
Tudod Lajos, nyel az ember, nyel az ember, azt idővel felszínre tör, aminek fel kell törnie :-)
csogu 2010.05.21. 02:03:32 / # 328056
Baj ha nem érdekelsz?:-) Különben meg a gégecsődre reagálva...a mai napig kiállok az mellett, amiben hiszek...ha kiderül róla, hogy megvezettek, akkor természetesen a véleményem változik. A jelzőket köszönöm, mint írtam, a Ti szátokból minden kritika dicséret...és igen, történt ilyen, ha akarod akkor majd cikkbe lehozom, hogy mi is az elvárás azoktól, akik kenyeret adnak a szátokba.
csogu 2010.05.21. 02:00:37 / # 328055
Kinek mi a jó hírnév...akinek az, hogy a nála dolgozó taxisokat ne vegyék emberszámba, annál valóban...
Bántelki Lajos 2010.05.20. 21:41:54 / # 328053
Jó estét, jó szurkolást! Látom, elkezdődött az élet! Nagyon helyes!

informátor 2010.05.20. 19:36:52 / # 328051
Az az egy probléma az írásoddal, Te bátor megmondó, hogy nem igaz. Ilyen nem történt. Ugyanazt csinálod, mint rádiótaxis korodban, mikor évekig gégecsőig volt a nyelved a góré valagában (hozzak ide idézeteket Tőled az indexes topikból?) utána, mikor elhúztad a csóringer valagadat a Főtaxihoz, kigyót békát kiabáltál rá. Most ugyenezt csinálod. Undorító, jellemtelen féreg vagy, akinek, mióta 164 helyett 167-tel fuvaroz annyira megjött az önbizalma, hogy unalmában baromságokat irkál. Egy dolgot tehetsz, ehhez van hatalmad itt: engem is kitörölhetsz a hallótaxiról. További balestmentest és hősi helytállást:-)
Karaj 2010.05.20. 19:23:53 / # 328050
Tudod hogy egyetértek veled.....de a cég hírnevének a rombolása azért itt is megállna,és ezt nehezen magyarázod meg egy (vazzeg majdnem cégvezetőt írtam)szóval egy fuvarszervező iroda tulajának.
csogu 2010.05.20. 19:12:58 / # 328049
Még valami, melyik kolléga is volt az, akit Ti 1 hónapra TELJES tiltásba helyeztetek, mert bekiabált neki egy pirosba lelépő gyalogos, megrugdosta az autóját, majd megütötte a taxist...annak meg elpattant a húr és visszaütött? ÉS ez miatt kapott 1 HÓNAP TELJES TILTÁST! Pitiánerek vagytok és embertelenek...tőletek negatív kritikát kapni dicséret.
csogu 2010.05.20. 19:06:33 / # 328048
Informátor, informátor...:-)) Olyan vagy kisfiam, mint az a szerencsétlen, aki télen bundában beleesett a Dunába...kapálódzott szerencsétlen, kapálódzott, minden korhadt fába belekapaszkodott, de sajnos sorsát nem kerülhette el...Őt sajnáltam. ...és köszönöm, hogy hirdeted az igét...talán több taxisban újra lángra kap az, amit önbecsülésnek nevezünk...és akkor úgy rúgnak benneteket picsán, hogy meg sem álltok odáig, ahová eleve születnetek kellett volna. Kettőnk között tudod mi az apró különbség? Én vidáman fogok az arcodba vigyorogni, mivel nekem nincs mitől tartanom tőled...Te viszont egy személyes találkozó alkalmával is csak pislogni fogsz merni, sosem fogod oda vágni hozzám, hogy én vagyok ez és ez...én meg miközben rád nézek, bátran az arcodba vághatom: hello, csogu vagyok.-)) További kellemes estét neked:-)) Komolyan mondom, nagyon jó érzés ez...felszabadultnak lenni és beinteni nektek:-))..és tehetetlen vagy, nem tehetsz ez ellen semmit:-) No, ilyenkor mi van pubi?:-) ...és ezt az írást is minden hezitálás nélkül kiengedhetem, mert sem a véleményed, sem a megítélésed nem érdekel már:-) Szóval kapálóddzál csak tovább bátran és vesd meg azokat, akik kiállnak magukért és nem hagyják gyalázni magukat az miatt, csak az miatt...mert taxisok. Biztos nem vagy taxis, ez most már 10000%, mert egy taxis sem lehet ennyire debil, hogy egy taxisoknak szóló oldalon azt degradálja, aki nem hagyja, hogy egy alkoholtól mámoros suhanc a földbe döngölje:-)) Mondd csak a magadét, iszom minden szavad, majd hajnalban hazajövök és elolvasom mit vergődtél itt...okozzál nekem nyugodtan még kellemes pillanatot, megérdemlem, az miatt a sok kellemetlen miatt, amit már okoztál...és nem itt...ha érted.
informátor 2010.05.20. 17:52:04 / # 328047
Egy hős taxis visszaemlékezései. Lapogassátok a hátát. Sajnos találta a topikját:-( csogu válasz | 2010.05.20. 15:49:10 (25061) Éjszaka egy közlekedési konfliktus alkalmával összetűzésbe kerültem 2 olyan 25 év körüli sráccal. Főleg az egyik elég nagy hanggal rendelkezett és épp akkor érkeztem a helyszínre, mikor a kolléga szélvédőjét ököllel ütötte. Kiszálltam, majd mind a kettőhöz hivatalos hangot felvéve szóltam...mire a nagy hangú kijelentette, hogy : - Ilyen gusztustalan, ocsmány férgeket még nem hordott a hátán a föld, mint a TAXISOK. Nagyon élveztem a helyzetet, mivel olyan cégnél vagyok jelenleg, ahol a taxisnak szinte kötelező megvédenie a becsületét, nem kell, sőt, valamilyen szinten még megvetendő is egy olyan reagálás, ami meghunyászkodó, az emberi méltóságodban sértő. 16 év elnyomottság, 16 év nyelés...éreztem, hogy kellemesen bizsereg az öklöm, hátam megfeszült...kicsit közelebb léptem hozzá, miközben pont az egész szakma szülőanyját emlegette a nagyon szimpatikus fiatalember. Megnyaltam a számszélét, mivel örömmel konstatáltam, hogy szép, olyan 190 magas, közel 90-100 kg-os tagról van szó. - Istenem, de szép példány - állapítottam meg magamban... Közelebb léptem hozzá és nyugodt, kimért hangon szóltam hozzá olyan 2 mondatot...na nem hosszút, nem sértőt, csak olyan apai intelmet. Miközben éreztem, hogy vádlim megfeszül és ez az egész reakció végig fut az egész testemen és az öklömben végződik...közben belenéztem a szemében. Nagyon sok dolog pörgött végig ekkor bennem, a sok bontott sörösüveggel autóba nyomuló, a csepegő Gyrosos kedvesek, a sok mamát méltató bekiabálás, ami évek alatt büntetlenül maradtak. Emberem...mit emberem...áldozatom a szemembe nézett, majd látszott, hogy valami védőszent fülébe súgott valamit. Egy Ő még elhagyta a torkát, kipréselte magából, majd letette a telefonját, amin épp segítséget akart hívni, ezt tudtunkra is adva fenyegetődzve...és elkotródott, elhúzott a fenébe. Testem ellazult és a feszültség tova illant. Isteni érzés volt, nem hagyni magad, mivel nem lóg Damoklész kardja a szolgáltatód részéről fejed felett. Megvédheted magad, kiállhatsz az önbecsülésedért és nem kell farkadat magad alá húzva elsunnyogni, megszégyenülten, legyőzötten. Egy kis ideig jó érzés volt újra taxisnak lenni, mint az őskorban, amikor még tökösek voltak a kollégáim is, amikor még nem voltak megfélemlítve... Most itt ülök a gép előtt, este megyek ki melózni. Kicsit egyenesebb derékkal, jobb érzéssel a szívemben...hiszen, megvédhetem magam, nem lesz az a következménye, hogy a cég "jó hírnevét" sértő magatartásom miatt, holnap már nem lesz munkám...sőt, a jelenlévő kollégák előtt tekintélyem lett, éreztették velem, hogy amit tettem, az nem csak nekem esett jól...hanem elégtétel volt mindegyikük számára. Ez olyan hajnali 1 felé történt, de még reggel is, amikor beléptem a lakásba, ezzel a jó érzéssel köszöntöttem a már ébren lévő fiam, hiszen nem kellett szégyellni magam, kiálltam, kiállhattam magamért, magunkért.

törölt felh. 2010.05.07. 17:53:57 / # 328512
N.G Partners N.G Partners Budapest N.G Partners Holding N.G Partners J. Walter Thompson N.G Partners J.W.T J.W.T A mostani munkahelyemet a Budapest taxin kivül titokba tartom.
Oldalszám: 194