Témakörök > Hírek fórumai > Max Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
csogu | 2011.05.22. 16:29:40 / # 329039 |
:-)
Időhiány, kedv, téma...ilyen egyszerű a válasz:-)
Előzmény: #329036 fair 2011.05.22. 09:05:14 |
|
Sas882 | 2011.05.22. 12:18:54 / # 329038 |
|
hello
felesleges ragozni, egy pr cikk, normálisan megirva, ennyi, akinek ez nem mond semmit, annak hiába magyarázod
neked tetszik, ahol vagy, bejött amiért odamentél, idióta elvárás az, hogy csupa negativumot irjál róla, ez biztos valami betegség egyesek részéről.
Előzmény: #329037 csogu 2011.05.22. 04:24:21 |
fair | 2011.05.22. 09:05:14 / # 329036 |
|
Hello Csogu
Tudjuk van érzéked az íráshoz, az emberek érzelmeinek manipulálásához. Talán azóta olvasom a hallót amióta létezik. Sokat olvastam tőled, nagyon tetszett több írásod is. Feltűnt mióta maxis vagy nem publikálsz annyit. Ennek biztosan oka van. A kérdés csak az, hogy mi ennek az oka? Megvan kötve a kezed? Esetleg nem akarod kockáztatni a helyed? Netán félted a testi épségedet?
|
csogu | 2011.05.22. 04:24:21 / # 329037 |
Szia
Értem.
Nézd, lényegében még igazad is lehetne, ha más, nagyobb, "patinásnak" nevezett cégeknél ne találkoztam (találkozom) volna hasonló személyleírással bíró kollégákkal.
Belemehetnék ebbe a "játékba", készíthetnék különböző fotókat, amint éppen szinte önkívületi állapotban, nyitott szájjal alszanak az autóikban.
Sőt, ráfókuszálva, még a fogsorukat is lekaphatnám, ami sok fogorvosnak biztosíthatna hosszú időre megélhetést.
...de nem teszem, mert ez nem játék. Az emberek élete, megélhetése sok minden, de nem olyan dolog, amivel illik így bánni, annak érdekében, hogy ÉN, csogu, az "igazamat" bizonygassam.
Ami legjobban bánt, hogy bizonyos tehetséggel bíró kollégák, pl. Te, ilyen ügyek mellé szegődnek. Szomorú.
Megtisztelsz, hogy tehetségesnek titulálsz...de ha igazad lenne, akkor már lenne Fix tarifa, lenne létszám stop és telefonos megrendelésnél magasabb tarifával fuvaroznánk, mint az utcai leintésnél. Ugyanis álltam / álltunk már igaz ügy mellé, ahol az egész szakmát globálisan átölelő mentőcsomagot szerettünk volna átverni azokon, akik ez elé akadályt gördítettek.
Sajnos nem volt mögöttünk elég támogatottság...nem éreztek kollégák magukban kényszert arra nézve, hogy változtassanak a prognosztizálható sorsukon.
Az eredményt láthatod, tapasztalhatod és a saját bőrödön érezheted, minden egyes nap.
Most mit tehettem volna?
Mentem volna el kamionosnak?
Mentősnek?
Biztonsági őrnek?
Hajléktalannak?
Hagytam volna el a családom és havi fix McDonalds-os fizetésből mulattam volna agglegényéletemet?
Nem tettem...álltam a "patinás" cég logójával felvértezve és azon agyaltam, hogy miből etetem meg a kölköket másnap.
Klasz Árpi barátom felakasztotta magát, ezzel részéről lezárva a rázúduló gondokat...de ez az alternatíva sem volt elég vonzó számomra...
Volt aki annyit dolgozott, hogy végül hibázott és autót, testét rommá zúzva szállt ki ebből a mókuskerékből.
Mit tehettem volna, miközben hallgattam kollégáim nyomorultságukról szóló beszámolóikat, hogy viszi a bank a házukat, kocsijukat, életüket.
Persze tudom...mind...mind...mind játékgép függő, büdös lábú taxis volt...egy rendes sem volt köztük, csak síró, buta, tudatlan...fogatlan taxis. Akik egyesek szerint a levegőt sem érdemlik meg.
Legalábbis velem ezt akarták elhitetni egyesek, de én jobban hittem a szememnek és az emberismeretemnek. Én elkeseredett családapákat láttam, akik nem láttak ebből a zsákutcából kiutat.
Mivel előttem is kitisztult a kép 2005 tavaszán és ráébredtem, hogy ez a társadalom képtelen önmagán segíteni, így egyéni megoldásra törekedtem...
Elköszönve addigi cégemtől beléptem a Taxi2000 kötelékébe, ahol elég kellemes 8 hónapot tölthettem el és így utólag is hálával gondolok ott sok emberre.
Majd az élet úgy hozta, hogy a hallotaxinak köszönhetően picit bepillantást nyertem a Max Taxi életébe. Az itt uralkodó hangulatba...és úgy az egészbe általában.
Készíthettem egy PR cikket.
Kaptam azért is nem keveset...voltam bértollnok, voltam én minden, csak rendes ember nem.
Miközben bennem meg forrt a vér...úgy voltam vele, mint a csajok, amikor meglátnak...megismernek egy másik férfit, de még a férjükkel vannak....persze kimentem dolgozni, de a számíze már nem volt az igazi...ide vágytam.
Szerettem volna ebben a hangulatban dolgozni, ezekkel az emberekkel....KOLLÉGÁKKAL...együtt küzdeni a kenyérért.
Amikor a cikk megírása után el kellett búcsúzni tőlük, akkor olyan érzésem volt, mint amikor mondjuk az ember elmegy valahová nyaralni és a szabadság leteltével elindul vissza ... a szürke...izzadságszagú...hétköznapok felé.
Emlékeztetlek...közben szinte minden téren kaptam a cikk miatt a fejemre...az elnéző mosolytól kezdve a Te hazug vagy-ig.
Aztán meghívtak még egy beszélgetésre a Maxhoz...aminek az volt a vége, hogy kaptam egy felkérést....jöjjek át hozzájuk.
Kértem egy kis gondolkodási időt, mert úgy éreztem, hogy elárulom azt az embert, akinek a cégénél akkor voltam.
Annak ellenére éreztem így, hogy én nem tettem semmilyen ígéretet...nem voltam adós...
Kimentem dolgozni, de azon kaptam magam, hogy a Max drosztjai felé somfordálok, őket figyelem és ha testben még a Taxi2000-nél voltam...lélekben már Maxos voltam.
Eltelt egy év...EGY EGÉSZ ÉV...és csalódtam.
Csalódtam, mert rácáfolt az élet arra, amitől tartottam...a minden csoda 3 napig tart...kezdetű közmondás, most, eddig, még nem jött be.
IGEN, itt is vannak rossz napok, itt is kenyérharc folyik, itt is azon dolgozunk minden egyes napon, hogy a piacon maradhassunk.
Vannak szakmai viták, de hangsúlyozom, szakmai és nem személyi...és a stílusról már nem is beszélve, mert az inkább egy udvarias győzködés, mintsem vitahangulatú.
Persze most erre is írhatod, hogy bértollnok...meg elvtelen...nincs ez ezzel kivédve, de szerettem volna, ha egy kicsit nagyobb képet kapsz, mint egy cikk...
Van pár kolléga, akiknek nagyon nem jön be a Max. Mert Ők vállalkozók, nekik ne mondja meg senki...a bölcsek kövével a zsebükben rohangálnak és tele vannak elvekkel...csak a zsebük üres és a szemük van tele gyűlölettel.
Itt is vannak ilyen kollégák...de nagyon le van bennük fojtva ez az érzés, mert nem tűrjük...igen, nem tűrjük.
Nem tűrjük, hogy a kezdőket bántsák, hogy az új kollégákra úgy nézzenek mint a véres rongyra, hogy beszóljanak gúnyosan, ha valaki hibázik.
De itt vannak...és ha végig gondolod, ennek oka van...hogy mi???
Szerintem Te is tudod.
Az 1024-es hozzászólásomat innen bentről, a központból írtam...és előtte picit gondolkodtam, hogy mit is válaszoljak neked.
Gondolkodtam és közben figyeltem a körülöttem zajló eseményeket.
A kettesen a diszi éppen egy kezdő taxist vezetett bele egy címbe...aki szerencsétlen azt sem tudta izgalmában, hogy melyik városban van.
Az egyik tulaj, akit már 3x hívott otthonról a felesége (Időpont PÉNTEK ESTE 20 óra) itt rohangált körülöttem, mert képtelen volt még elindulni haza, mindig akadt valami dolga...matricákat adott taxisoknak, hogy ne hiányosan menjen bele a hétvégébe...szabad jelzőért kajtatott stb...stb...
A másik akkor ért éppen vissza....visszajött otthonról, hogy a bezárt helyiségből adjon egy antennát az egyik srácnak...mert tudja nagyon jól, milyen hétvégén ilyen helyzetbe kerülni.
A harmadik maffiózó a barátjával együtt éppen a szúnyoghálót kalapálta fel a központban, hogy a lányok tudjanak ablakot nyitni és a bogarak ne jöjjenek be, ezzel frászt hozva a csajokra...bár ennek is meg volt a maga hangulata :-D
Közben itt ültem és olvastam az írásodat...Maffia cég...erőszakszervezet...
Nem tudom mano10, lehet hogy neked van igazad és velem van probléma...és azokkal, akik idefizetnek...itt dolgoznak és tetszik nekik...
...szóval lehet, hogy neked van igazad...ettől függetlenül én nem érzem úgy, hogy bárkit is becsaptam volna a cikkemmel...szándékosan biztosan nem...pénzért meg tutira nem.
...és ha ez itt a maffia, akkor azt sem bánom...és legyen erőszakszervezet...inkább az, mint az eddig ismert érdekeimet védő szervezet...mert attól már félek, ha valaki segíteni akar nekem...félek, sok olyat már nem tudnék átvészelni.
Neked meg azt kívánom, hogy legyél bárhol is...a számításod találd meg és a lehetőségedhez képest érezd magad jól...mert az már félsiker.
Előzmény: #329035 mano10 2011.05.21. 20:12:43 |
|
mano10 | 2011.05.21. 20:12:43 / # 329035 |
Szia, én sem haragból írtam, de ahogy hányok a nemzeti konzultációtól meg a zemberek nagy közös akaratától, úgy ettől sincs jó kedvem.
A különbség az, hogy ez egy szakmai jellegű fórum, itt nehezebb hülyíteni.
(meg már nincs hová....)
Amíg fogatlan, gyűrött arcú urakat látok aveózgatni, egy sort sem tudok elhinni az egészből- pedig azért elég sokáig belemásztam.
Ami legjobban bánt, hogy bizonyos tehetséggel bíró kollégák, pl. Te, ilyen ügyek mellé
szegődnek. Szomorú.
Előzmény: #329032 csogu 2011.05.20. 20:25:54 |
|
alelölülő | 2011.05.21. 08:30:38 / # 329027 |
Nem gondolnám róluk, hogy harakirit készülnének elkövetni, de ki tudja...?
|
|
csogu | 2011.05.21. 06:35:57 / # 329034 |
:-))
Gondold végig az elmúlt 5 év eseményeit.
Még azt is elhinném egy jósnak, ha azt mondaná, hogy:
- Láááátok...láááátoook...egy nagy-nagy céget, aminek a neve:
Maxcity Taxi Company
:-))
Előzmény: #329033 alelölülő 2011.05.21. 05:54:47 |
|
alelölülő | 2011.05.21. 05:54:47 / # 329033 |
Szerinted még 5 év múlva is lesz maxitaxi?
Előzmény: #329032 csogu 2011.05.20. 20:25:54 |
|
csogu | 2011.05.20. 20:25:54 / # 329032 |
Szép estét neked is:-)
Nézd, semmi sem muszáj, csak egy lehetőség, amiről páran olvashattok itt. Aztán van aki él egy lehetőséggel, megpróbálja és vagy bejön neki, vagy sem.
Néztem már meg olyan filmet, amit a kritikusok is és pár ismerősöm is lehordott...nekem meg tetszett...bár általában ez fordítva szokott lenni:-)))
Bértollnok:
Igazad van, ez egy fizetett cikk, mint azt 2 helyen is feltüntettem.
Viszont a cikkben megszólaltatott kollégák semmit sem kaptak érte, sőt az egyik előtte volt bent etikán egy elbeszélgetésen, mert minősített...magyarul nem az urh-ra és nem ebbe a közösségbe illő hangnemet használt...leegyszerűsítve lekajabálta mind az én fejem, mind a disziét.
Elbeszélgetés után egy figyelmeztetéssel távozott az egy hét helyett, ami kijár ezért.
Szóval ők nem kaptak semmit, sőőőt, a nyilatkozataikkal felvállalták véleményüket a többi kolléga előtt is, akik ezt olvassák és a Maxnál vannak. Különböző kategóriájú taxisokat szólaltattam meg, pontosan azért, hogy ne lehessen bármivel is megvádolni...sem engem, sem a kollégákat.
Ez, amennyiben végig olvastad volna, talán neked is átmegy...
Neked van egy kialakult véleményed, ami ellen semmi kifogásom, hiszen mint azt talán Te is olvastad, én is kitértem erre a cikkben, mert egy élő probléma. Ezt a bélyeget ránk sütötték és vagy nekiállunk ellene kézzel-lábbal hadakozni...vagy elfogadjuk tényként és bízunk abban, hogy a hozzánk belépő kollégák majd ennek ellenkezőjéről győzik meg haverjaikat, barátaikat.
...és ha 5 év múlva azt mondja valaki, hogy na mi is lett ebből a maffia cégből, akkor is csak mosolyogni fogunk rajta, mint most, mert nem a Te hibád, hogy ez a kép van benned, hanem mi taxisok már csak ilyenek vagyunk:-))
Szóval nincs harag:-))
Előzmény: #329031 mano10 2011.05.20. 19:10:00 |
|
mano10 | 2011.05.20. 19:10:00 / # 329031 |
Jó napot kívánok.
Muszáj ilyen bértollnok idióta cikkeket
megírni?
Sokáig olvastam, de nem végig.
Egy maffiózó szotyi erőszakszervezet
frankózza önmagát- ebben tényleg van valami szép a tulajok lóvéján kívül?
|
|
csogu | 2011.05.20. 14:40:31 / # 329030 |
Szia:-)
No, mi történt?:-)
Előzmény: #329029 Dodi 2011.05.20. 09:52:04 |
|
Dodi | 2011.05.20. 09:52:04 / # 329029 |
|
Na ne vacakolj..!
Előzmény: #329024 csogu 2011.04.22. 15:40:07 |
Bao | 2011.05.20. 09:43:08 / # 329028 |
|
Azt hittem nemkár lesz a nagy lázadó.
:)
Felhő meg a bosszú börtönéből jött, nemde?
:)))
|
Brekeke 1 | 2011.04.22. 16:16:30 / # 329026 |
|
Nem azt mondtam hogy NEM lehet megoldani... és inkább ti mint a főtaxi. Hisz tudod jól. :)))
Annak kimondottan örülök ha nincs időd aludni végre jut a családodnak is ( már épp ideje ) .
Előzmény: #329024 csogu 2011.04.22. 15:40:07 |
csogu | 2011.04.22. 15:40:07 / # 329024 |
Sok sikert a romkerthez. Nem lesz 1xerú feladat tudom jól. :)))
Hmmm...nem tűnik bonyolult feladatnak...csak picit kellene pár éjszakás, hogy bírjuk minden fronton, mert elég megoldhatatlannak látszik kiszolgálni a telefonos megrendelőket, plusz a helyeinket egy ilyen létszámmal.
Láthattad, hogy tavaly is milyen rend volt felül, ez most alul sem volt máshogy. Az, hogy a Főtaxi nem tudta megoldani, hogy rend legyen alul, az az Ő bajuk...volt.
Előzmény: #329023 Brekeke 1 2011.04.21. 20:31:29 |
|
csogu | 2011.04.22. 15:33:31 / # 329025 |
Én sem értem...
Pedig minden újnak elmondom, hogy alkalmazkodjon a napszakhoz.
Amikor a telefonosok mennek, akkor nyomkodjanak és próbáljanak meg nem kályházva érvényesülni, mert akkor még a 167 forint is elmegy. Főleg, ha szolgáltat és akkor a jatt is dob rajta...nem is keveset.
Amikor viszont megérkeztek a kedvesek a szórakozóhelyekre, akkor meg irány a droszt, a 240 és a 336-os tarifa, ami kompenzálja a telefonos tarifát.
Így tud az lenni, hogy annak, aki így dolgozik, ebben a szisztémában, lehet egy átlagos 220-230 forintos tarifája, ami (a mai viszonyokban) nem is annyira rossz.
De sokszor én is tutikból nyomom és csak telefonosra hajazok. Bár, ha úgy fog pörögni a Romkert, mint tegnap, akkor lehet, hogy kicsit váltok, mert nem volt rossz az éjszaka :-)))
Előzmény: #329022 hiénakutya 2011.04.21. 19:42:09 |
|
Brekeke 1 | 2011.04.21. 20:31:29 / # 329023 |
|
Sok sikert a romkerthez. Nem lesz 1xerú feladat tudom jól. :))) Majd még egyre kérnélek ugyanazt amit zetán adtál epsin is kéne . Zetán alapító rangod van teljes jogkörrel.
Köszi
És bocsi a többi Max-os kollégától hogy itt dumáltuk le a nem ideillőt. :)
Előzmény: #329021 csogu 2011.04.21. 18:54:27 |
hiénakutya | 2011.04.21. 19:42:09 / # 329022 |
Ez király, vigyétek magatokkal azt az audis fickót is, aki a posta előtt tutizik nálunk! Nem is értem, hogy minek éhezik ott, mikor azért fizet, hogy az általatok bevédetett helyekre odaállhasson, és mehessen jó pénzért.
Ehhez képest meg ott ácsorog a fám alatt és várja a 167 forintos szart.
Beteg az, vagy mi baja?
Előzmény: #329021 csogu 2011.04.21. 18:54:27 |
|
csogu | 2011.04.21. 18:54:27 / # 329021 |
Köszi, néztem, meg Baoval beszéltem is telefonon, de mondtam neki, hogy nekem most az internetes játékokra semmi időm...és energiám.
Most este is debütálunk a Romkertnél...és elég nagy falat lesz leállni alul és felül is...nagyon kevés az autónk hozzá...bár azok legalább fognak tudni keresni..
Előzmény: #329020 Brekeke 1 2011.04.20. 06:09:49 |
|
Brekeke 1 | 2011.04.20. 06:09:49 / # 329020 |
|
Csogu: nézd meg a leveleidet + Theta.
|