Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
málna 2012.04.14. 12:07:32 / # 326835
Homogenizáció hiányában nem lehet átlagot számítani...:DDD Ez azt jelenti, hogy a Te autóban mondjuk kisebb hányást lehet produkálni szemben Tomajerével így a takarítás díja a változó méretű szennyezett terület figyelembe vétele mellett alakítható ki. :)
Lali 2012.04.14. 05:03:04 / # 326834
Valaki nyilvánosságra hozhatná, hogy mielőtt megalakult a TGFSZ "újra" kik rohangáltak különböző beadványokkal a BKIK-ba és a hatóságokhoz a taxis piac megreformálásával"ha lehetne akkor a beadott dokumentummal". Eléggé érdekes lista állna össze.

Lali 2012.04.14. 04:55:51 / # 326833
Szia Egér! A miénket biztosan nem. De a csapat tulajok és pacsi pénzecskét gyűjtögetők érdekeit igen. Dávidkának pedig szólni kellene,hogy minden jogszabály meg van csak alkalmazni kellene.Bár az is biztos nehéz úgy új rendeletet vagy szabályt hozni, hogy az csak bizonyos szempontokból a piac egy szűk részének kedvezzen. De neki ez is biztosan sikerülni fog.Ma holnap 500 forint lesz a üzemanyag ára és még mindig a 240-nél tartunk"javaslati szinten". Vissza térve a helyzethez a sárga rendszámot és a maximált tarifát is ilyen nagy tudású javaslatoknak köszönhetjük.
tomajer 2012.04.13. 19:23:48 / # 326804
Asszontták, a kunbéla máá írja:-)

hiénakutya 2012.04.13. 19:10:51 / # 326831
Írd meg, Tamás! Én nem fogom, a TGFSZ meg majd átveszi azt, amit a Bősz összehoz. Akkor már inkább Te.
törölt felh. 2012.04.13. 19:07:04 / # 326830
Jáj!!!De okosnak teccik lönni fének úr! khm....brrrr.....pöffff.....hüppp.......
tomajer 2012.04.13. 19:02:12 / # 326829
Ez a T.SZ.Sz. vagy mi is lenne a neve, megint valami ronda szívatásnak hangzik. És persze biztos lesznek benne számunkra kellemetlen szabályok... hisz a szabályozás már csak olyan, hogy nem kedveljük. De! Én el tudom képzelni, hogy belekerüljön, a Taxaméter kezelés szabályai közé, hogy: A taxamétert taxirendelésnél, a gépkocsi címre való megérkezésének pillanatában el kell elindítani, és a célhoz való megérkezésig nem szabad megállítani. A fuvar végeztével, csak és kizárólag a taxaméter által mutatott összeg kérhető. Aztán más.. ezt már asszem írtam: A taxigépkocsiba bármilyen szennyezőanyagot, bármit ami kárt tehet a gépjárműben, annak tisztaságában, ételt, italt, kibontott felnyitott állapotban bevinni szigorúan tilos! A taxigépkocsiban étel és ital fogyasztása szigorúan tilos! Nna csak ami hirtelen eszembe jutott....
hiénakutya 2012.04.13. 14:14:49 / # 326828
Akkor még egyszer elmondom: te magad olvastad föl a T4-nél, mint a fővárosi rendezésre vonatkozó koncepciót, jelentsen ez a szó bármit is. Nem kértetek véleményt. Egy valaki kért véleményt, és kizárólag rá való tekintettel véleményeztem, mert valóban nem érdekel, hogy a City taxi marketing izéje hogyan képzeli a budapesti taxizást. Ezen túlmenően azt gondolom, hogy egy magát függetlennek nevező szakszervezet ne a City marketingesének agymenésével foglalkozzon, hanem a saját álláspontjának kialakításával. A viszonyítási pont pedig nem Bősz Péter anyaga, hanem Vitézy Dávid anyaga. Ezzel együtt véleményeztem. Észrevételeimet ugyanezen topic 5029-es bejegyzésében olvashatod, tehát ezt az ostoba süketelést megspórolhattad volna magadnak: "Aki annyira kritizál a hallo-n mindent, nem akar véleményezni egy anyagot. nem akar hozzájárulni. Miért? Jó kérdés. Partvonalról bele-bele, de amikor élesben ott a lehetőség akkor meghátrálsz! Ezt magyarázd meg az olvasóidnak." Fogalmam nincsen, ki tesz bármiféle lovat a Budapest Taxi vezetője alá és nem értem, hogy kire és miért célozgatsz nekem. Ezt beszéld meg azzal, aki csinálja!
csogu 2012.04.13. 14:14:46 / # 326827
Nem lehet Fix.
tomajer 2012.04.13. 14:11:03 / # 326826
Az is fix lesz. Újra lesz miről vitázni, hogy mennyi legyen:-)))
csogu 2012.04.13. 14:07:02 / # 326825
Szükséges meghatározni az utas által okozott károk megtérítésének kötelezettségei között a jellemzően előforduló, az utas által beszennyezett taxi gépkocsi felszámítható takarítási díjait." Na, erre leszek nagyon kíváncsi...hogy lehet ezt egy íróasztal mellől megfogalmazni és egységesíteni összegszerűen.
hiénakutya 2012.04.13. 13:56:01 / # 326824
Az SZMSZ az egy zavar az erőben. Metál nem tanulta meg jól a leckét, de ezt reálisan nem is várhatjuk el tőle. Valójában TSZSZ-ről van szó. Mutatom, bár milyen dolog az, hogy nyilvánosságra hozom... Pfuj, elhatárolódok magamtól! Íme: "- Szükséges a Taxi Szolgáltatási Szabályzatban megfogalmazni az utasok, a taxis vállalkozók, a taxi gépkocsi vezetők, a fuvar közvetítők és a Főváros taxi szolgáltatással kapcsolatos jogait és a szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos, és a résztvevők együttműködésével kapcsolatos kötelezettségeit. - A T.Sz.Sz.-ben szükséges meghatározni a taxi szolgáltatással kapcsolatos szabályokat megszegő utasok, taxis vállalkozók, a gépkocsivezetők, fuvarközvetítők tevékenységével kapcsolatosan a Főváros hatáskörében kötelezően végrehajtandó intézkedéseket, jogkövetkezményeket. - Szükséges minden taxi gépkocsiban hozzáférhető módon elhelyezni az utasok, és a taxi gépkocsi vezetők jogait és kötelezettségeit tartalmazó T.Sz.Sz. kivonatolt példányait. - Szükséges meghatározni az utas által okozott károk megtérítésének kötelezettségei között a jellemzően előforduló, az utas által beszennyezett taxi gépkocsi felszámítható takarítási díjait."
tomajer 2012.04.13. 13:34:01 / # 326823
Beléptél a szaxervezetbe? Elmentél valamelyik fórumra, és feltetted ezeket a kérdéseket? Jut eszembe... amikor meg ellenőrzésről beszélnek... hisz ezt ugye csak azzal lehet kiküszöbölni, akkor itt dől össze a világ, hogy a szaxervezet ne azt követelje, hogy minket b@sztassanak! Háát a francsenem tud kiigazodni rajtatok:-)
törölt felh. 2012.04.13. 12:31:32 / # 326822
Mikor fogok tudni végre beállni egy belvárosi droszta? Nappal az egyik társaság zavar el, hogy címkiadó drosztjuk, este egy másik, hogy az az övéké. Amikor meg ezek véletlenül elfejtenek szólni, akkor meg egy mediterrán képű jön oda tört magyarsággal, hogy menjek odébb mert nem vagyok rajta a listán, tehát nyilván nem fizettem helypénzt. Vagy ez nem zavarja a szakszervezetet, csak a matricázott autóm?
Egér 2012.04.13. 11:55:11 / # 326821
Szia Lali! érdekvédők ezek is de kiét védik kedves Lali?????
Bao 2012.04.13. 11:21:53 / # 326820
Kíváncsi lennék, hogy mennyit keresnek az "érdekvédők" (nem a tgfsz tagjai)? Havi 200 pengő fixxel... Még a kormányt sem kell tekergetniük... :(

törölt felh. 2012.04.13. 09:23:31 / # 326819
Kedves TGFSZ. Mi van a nagy tervekkel? Mi lessz a megtisztulással? Mikor fog a létszám érdemben csökkenni? Mikor fog kihullani aki nem fizet közterheket? Mikor fog az a taxi megbukni a müszakivizsgán amelyik nem megfelelö? Mikor fog kiesni az a taxis akinek erkölcsi bizonyítványa nem megfelelö bejegyzést tartalmaz? Mikor fog kiesni az a "droid" akinek rég nemlétezö cég nevén van a taxivezetöi gazolványa? Mikor lessz az, hogy ugyan azt fogjátok képviselni mint amikor beszerveztetek engen tagnak? A látszat intézkedések csak látszat rendet fognak eredményezni. Ha ez így marad továbbra is a fuvarközvetítö cégek fognak diktálni.

csogu 2012.04.13. 06:54:25 / # 326818
a saját ölébe irányítod vele a matériát Matériát? Az a nagymellű vörös, aki még a békeidőkben a Rigó utcában nyomult? Szerintem az már nem fér bele a korhatárba...és a karosszériája is korrodált rendesen:-)))
tomajer 2012.04.13. 06:42:54 / # 326817
Hááát akkor majd nem mutogatod neki a zeszemeszt:-) Különben, ez az izé, laminált lesz, tehát, ha nincs jobb, hányótálnak is megfelel... ügyesen a saját ölébe irányítod vele a matériát:-)
csogu 2012.04.13. 06:37:27 / # 326816
Azért ez így nem teljesen lesz jó! Nekem ma sört ivott az egyik nagyon kedves, drága utas a kocsimba, hogy az Istenke tartsa meg erőben, egészségben...sőőőt, én vettem meg neki a benzinkúton és még én is álltam meg neki kinyitni, amikor kérte, hagy fogyassza el. Végig az járt a fejemben, hogy lassan itt a minőségi szolgáltatás fog érvényesülni! Jó, kicsit az is motivált, amit ezért cserébe felajánlott:-)))))
Oldalszám: 321