Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
tom485 | 2012.05.02. 14:32:29 / # 327020 |
|
Jó lesz!
Sajnos! :D
Imádjuk az Ikarus buszokat, jót tesz a hatékonyságunknak!
Előzmény: #327018 protelos 2012.05.02. 13:38:00 |
tom485 | 2012.05.02. 14:28:37 / # 327019 |
|
Gyuri, ma taggyűlés! Ugye nem felejtetted el? :D
Előzmény: #327017 hiénakutya 2012.05.02. 11:39:18 |
protelos | 2012.05.02. 13:38:00 / # 327018 |
|
Urak!
Egy kérdés.Ha most veszek egy hétszemélyes autot,akkor az jó lesz majd a szigoritások után is,vagy akkor már kuka?Vagy le lehet vizsgáztatni kisebb személy számra?
Előre is köszi a választ!
|
hiénakutya | 2012.05.02. 11:39:18 / # 327017 |
Zoli, ma taggyűlés! Ugye nem felejtetted el?
|
|
törölt felh. | 2012.05.02. 07:44:00 / # 327013 |
|
|
törölt felh. | 2012.05.02. 07:20:28 / # 327012 |
|
|
törölt felh. | 2012.05.02. 07:19:15 / # 327011 |
|
|
tom485 | 2012.05.02. 06:31:37 / # 327010 |
|
Itt a jövőnk képekben :)
A lentebb látható ember nagyban elősegítette ezt a folyamatot, de szakszervezeteink is nagymértékben közrejátszottak.
|
nyuszicsiga | 2012.05.01. 16:31:37 / # 327009 |
|
Előzmény: #326930 Egér 2012.04.19. 10:03:44 |
Vazul | 2012.04.30. 00:26:23 / # 327008 |
|
Vagy a csipesz, esetleg az olló....
Bár futnék össze egy ilyen okos rendőrrel, megint hosszú éjszaka elé néznénk... :-)
Előzmény: #327006 csogu 2012.04.29. 11:03:28 |
MCCCXCII | 2012.04.29. 12:15:59 / # 327007 |
Pont erről beszélek, és még csak sebész főorvos se vagyok.
De, a jóddal is vigyázni kell, mert szavatosság ide vagy oda, az új generációhoz tartozó egyedek közül sokan allergiásak a jódra.
Szép „új” nemzedék.
Ha belegondolok, hogy gyerekkoromban mennyi vérző sérülésem volt, és még tetanusz oltásokat se kaptam, akkor kész csoda, hogy még élek. Azzal volt elintézve a dolog, hogy máskor majd jobban fogok magamra vigyázni, és képzeld el a szüleim még szerettek is.
Mi lett volna, ha nem szeretnek. :)))
Előzmény: #327006 csogu 2012.04.29. 11:03:28 |
|
csogu | 2012.04.29. 11:03:28 / # 327006 |
Sebészorvos utast kérdeztem...maximum a jód, ami lejárhat az eü. dobozba....
Előzmény: #327005 MCCCXCII 2012.04.29. 10:12:23 |
|
MCCCXCII | 2012.04.29. 10:12:23 / # 327005 |
művészúr!
Hogy tomajer likvidál, lehet.
De, ez a téma itt merült fel, és itt kell megbeszélnünk, mert valahol ez is hozzánk tartozik.
Mellesleg az 5324-es beírásban Ő is erről írt. Igaz, nekem idézte a paragrafusokat. Köszönet érte mindenki nevében.
De, egy szót a lejáratokról. Valahol, valamelyik oktatáson, ahol voltam a sok közül.
És ott okítani próbáltak, hogy hogyan kell elsősegélyt nyújtani a szerencsétlen áldozatnak. Egy arra kiképzett állítólagos szakember azt találta mondani, hogy ezek a kötözőszerek, tapaszok nem romlanak meg.
Tehát, ha a csomagolásuk sértetlen, nincs felszakadva, nincs szemmel látható módon eláztatva, akkor nyugodtam lehet használni őket. Úgysem mi foglyuk az áldozatot orvosilag teljes körűen ellátni. Az ideiglenes ellátásra, ami pár órára, vagy szerencsés esetben pár percre szükséges, arra pont megfelel.
Ugyanis hiába van a csomagoláson egy 2016. augusztus 25. napi dátum, a felhasználhatóságra, ha a csomagolás szakadt, erősen szennyezett, akkor ennek a kötözőszernek a felhasználásával ne is kísérletezzünk. Mert, akkor már akár a hordott utcai ruhánkból tépett kötöző anyag is sterilebb, mit a kötözőpólya.
Na, erről ennyit.
„[i]Jó kiállású, általában tiszta tekintetű fiatalemberek, a lányok meg általában szimpatikus, csinos fiatal Hölgyemények.
Sokuk idegen nyelvet is beszél.[/i]”
Nálam nem sokra mennek vele. Mármint az idegen nyelvtudással. :)))
Bár, ki tudja. :))
Ha, iszom egy kicsit, akkor még a szuhaéli nyelvjárásokat is beszélem.
„[i]Tedd a szívedre a kezed:
Te hozzányúlnál egy magatehetetlen "vérbefagyott" derékszögben fekvő, nyílt töréseket szenvedett félig - meddig lélegző emberhez?! Helyezgetnéd, kötözgetnéd?[/i]”
Őszintén szólva nem nagyon.
Ezért írtam a következőket:
„[i]Ahogy elnézem a közúti balesetekről készült felvételeket, hogy mennyire roncsolódnak a gépkocsik, meggondolandó, hogy a tartozékok közé fel kell venni egy feszítővasat meg egy kis kaliberű lőfegyvert.
Az előbbit azért, hogy a roncsok közé beszorult áldozatot könnyebben ki tudjuk szabadítani.
Az utóbbit meg azért, hogyha nem tudjuk kiszabadítani, akkor ne hagyjuk szenvedni, hanem szabadítsuk meg kínjaitól.[/i]”
Mint látod ilyen okos gondolatokat én bármikor ki tudok találni.
Ahogy Hofi mondta: — A kerekes kút azért jó, mert oda lehet tolni ahol a víz van.
De, komolyra fordítva a szót, most valamelyik híranyagban felröppentették a hírt, miszerint ha a gépkocsiban ülők nem kötik be magukat, akkor annyiszor 20.000,-Ft a büntetés a gépkocsivezetőnek ahányan nem kötötték be magukat.
Tehát, ha négyen nincsenek bekötve, akkor 4x20.000, azaz 80.000,-Ft a büntetés kiszabásának mértéke.
Húhh, de súlyos!
Erről eszembe jut egy gondolat.
Ha, nagyon kopott a gumi egy gépkocsin, no nem a miénken, hanem csak úgy példaképpen. Akkor, ha kettő vagy három gumi találtatik kopottnak, akkor kétszer, vagy háromszor veszik le a rendszámot?
Ha, többször veszik le, akkor hogyan kivitelezik?
Na, jó nem filozofálok tovább, mert még ötleteket merítenek tőlem.
Szenvedjenek meg a hülyeségekért, bár lehet, hogy ez nekik csípőből is megy.
De, még egy ötletem van a tarsolyomban, csak valahogy le kellene védetni, mert igen nagy haszon van benne.
Nem kell hozzá más csak egy hordozható spektrométer. Olyan alkohol szondáztatóhoz hasonló kézi készülék, amelyben a mintát a helyszínem lehet vizsgálni.
No, most a fülkeforradalom óta Új Magyarországot építünk.
Új ország, új levegő!
Ebből kifolyólag az összes gumiabroncsban, amelyeket levegővel kell felfújni, ki kell cseréltetni a levegőt. Erről egy 2/3-os törvénnyel rögtön lehetne rendelkezni, mert az megengedhetetlen, hogy a múlt bűzös lehellete a gumiabroncsokban megbújva hosszú évekre meglapuljon.
Ezért, be lehetne vezettetni egy újabb hatósági igazoló lapot, olyan módon mint a „Zöld kártya”, ami igazolja hogy a levegő mikor lett az abroncsokba bezáratva, és mikor cserélték utoljára.
Aki pedig határidőn túli levegőt tart a gumiabroncsában, azt jól meg lehet majd büntetni.
Hogy ez hülyeség!
Egyáltalán nem az!
Gondolj csak bele, kerekenként 2.300,-Ft + 23% ÁFA bevétel, csak hogy a 2/3-ad szimbolikáját kövessük.
Ez lenne az igazi egyenletes teherviselés.
Akinek több kereke van, az többet is fog fizetni.
Persze, lehet majd felmentést kérni, de ehhez egy igazolást kell beszerezni, hogy az illetőnek egy kerékkel kevesebbje van. Gondolom, hogy nagyon sok embernek lesz ilyen igazolása az országban.
De, tovább nem folytatom, mert tomajer tényleg száműz a topikból, pedig nem is politizálunk csak gondolkodunk, tehát vagyunk, amíg vagyunk.
A csepeli storyról:
Nincs elfelejtve, de most zárult két perem, amit meg kellett nyernem. Igaz közben az ügyvédekből kettőt „elfogyasztottam”, mire a harmadik valóban azt képviselte, amit én szeretettem volna. Az első kettővel megnyerni a pert nem sok esélyem lett volna.
Szóval a per anyagát készítettem elő mindenre kiterjedően, hogy az ügyvéd megnyerhesse nekem a pert. Igaz, ezért még nekem kellett fizetnem.
Tehát, fog jönni a story, csak majd azon kell törnöm a fejem, hogy hogyan jelenjen meg, mert ahogy elnézem, ha csak itt jelenik meg, akkor kevesebben tanulnak belőle.
No, meg nem tudják meg annyian, hogy azért én sem vagyok olyan tökéletes.
Hiába magamat nem én csináltam.
Medve anyám, ez milyen ló-gikai következtetés.
Erről jut eszembe, hogy veszek akváriumot, mert még valaminek néznek.
Tehát még az is kérdés, hogy hol jelenjen meg, csak itt, vagy más taxis lapban, vagy mindkettőben. Na, ez utóbbi lenne az igazi.
Bocs mindenkitől, hogy hosszú voltam.
Előzmény: #327002 művészúr 2012.04.27. 00:33:26 |
|
nyuszicsiga | 2012.04.28. 10:22:23 / # 327004 |
|
Hát ismét egy szotyitaxi!!!
Ők biztos tagok lesznek majd nálunk!
|
tomajer | 2012.04.27. 06:34:34 / # 326984 |
[b]Egészségügyi doboz - Nem kell pánikolni, csak odafigyelni a szavatossági időre
Az Országos Rendőr-főkapitányság nem rendelt el kifejezetten az egészségügyi dobozokra vonatkozó ellenőrzést. Ez azonban nem zárja ki, hogy egyes egyedi esetekben az intézkedő rendőr saját elhatározása alapján ne végezne ilyen irányú ellenőrzést. Az elmúlt egy hét alatt több ezer rendőri intézkedés történt országosan, amelyekből hozzávetőleg 80 esetben került kiszabásra helyszíni bírság az egészségügyi doboz hiánya vagy szavatossági idejének lejárta miatt. Ezekben az esetekben a bírság összege jellemzően a minimálisan kiszabható 5.000 Ft volt. [/b]
Az elsősegélynyújtó felszerelésre vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételeket a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 106. §-a szabályozza.
[i]„106. § (1) A járműveken elsősegélynyújtó felszerelést kell készenlétben tartani, amelynek tartalma a következő:
b) személygépkocsi, tehergépkocsi, oldalkocsis motorkerékpár, mezőgazdasági vontató és lassú jármű, valamint a kizárólag menetrendszerű helyi járatban közlekedő autóbusz esetén:
ba) steril gyorskötöző pólya (10 cm x 5 m): 4 db
bb) steril gyorskötöző pólya (5 cm x 5 m): 2 db
bc) steril mull-lap (6 x 6 cm/100 lap): 2 db
bd) egyenként csomagolt vágott mullpólya (10 x 5 m): 4 db
be) steril mull-lap (50 cm x 80 cm): 3 db
bf) kéztisztító/fertőtlenítő lap: 4 db
bg) fóliakesztyű: 1 pár
bh) háromszögletű kendő: 2 db
bi) biztosítótű (40 mm-es): 4 db
bk) ragtapasz (1,25 cm x 5 m): 1 tekercs
bl) olló (rozsdamentes acélból, 110-150 mm-es): 1 db
bm) polividonum jodatum hatóanyag tartalmú sebfertőtlenítő oldat (30 ml): 1 db
bn) sebtapasz vágható (6 x 10 cm): 2 db
bo) higiénikus arcmaszk (lélegeztetéshez): 1 db
bp) gumis rögzítésű sebészeti szájmaszk: 1 db
bq) elsősegélynyújtás képekben: 1 db
br) tartalomjegyzék: 1 db
Az ag), illetve bm) pontokban meghatározott polividonum jodatum hatóanyag tartalmú sebfertőtlenítő oldat helyettesíthető 6 db 1 ml-es ampulla jódpárnával.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott elsősegélynyújtó felszerelés - a tartalmának alkalmazhatóságára vonatkozó lejárati időn belül - helyettesíthető olyan elsősegélynyújtó felszereléssel, amelyet az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam a jármű kategóriájához alkalmazni rendelt, amennyiben azt magyar nyelvű, vagy ábrás elsősegély nyújtási tájékoztatóval ellátták.
(3) Az elsősegélynyújtó felszerelést portól és víztől védett csomagolásban a járművezető számára jól hozzáférhető helyen kell a járművön tartani.
(4) Az elsősegélynyújtó felszerelés (1) bekezdésben meghatározott egyes tartalmi elemei a gyártó által meghatározott időpontig alkalmazhatóak.
(5) Az (1)-(4) bekezdés rendelkezéseit a már forgalomba helyezett járműveken a járműhöz használt bontatlan, lezárt elsősegélynyújtó felszerelés alkalmazhatóságának lejárta esetén, de legkésőbb 2013. január 1. napját követően kell alkalmazni."
A fenti szabályozást az 50/2009. (IX. 30.) KHEM rendelet 1. §-a állapította meg, és az 2010. január 1-jétől hatályos. [/i]
Ennek alapján a 2010. január 1-je előtt forgalomba helyezett járműveken használt bontatlan, lezárt felszerelés esetén a felszerelés tartalmára vonatkozó fenti előírást csak akkor kell alkalmazni, ha a benne található felszerelések alkalmazhatósági ideje lejárt és azok cserére szorulnak. Amennyiben a járműhöz használt bontatlan, lezárt elsősegélynyújtó felszerelés alkalmazhatóságának ideje még nem járt le, úgy a fenti előírásokat csak 2013. január 1-jét követően kell alkalmazni. A járműhöz használt bontott vagy bontatlan, de lejárt alkalmazhatósági idejű elsősegélynyújtó felszerelésre a fentiek vonatkoznak. A felszerelésben található eszközöket az azokon feltüntetett lejárati időn belül lehet felhasználni, azt követően azokat cserélni kell. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a teljes felszerelést kell lecserélni. A fenti előírás az elsősegélynyújtó felszerelés tárolásával kapcsolatban csak azt rögzíti, hogy azt portól és víztől védett csomagolásban a járművezető számára jól hozzáférhető helyen kell a járművön tartani.
Ebből az következik, hogy nem kötelező ezen felszerelést lezárt dobozban tartani.
A rendelkezések megsértőivel szemben a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (a továbbiakban: Szabs. tv.) alapján szabálysértési eljárásnak van helye, amely során az elkövetőt figyelmeztethetik, helyszíni bírsággal sújthatják vagy szabálysértési eljárás során elmarasztalhatják. A cselekmény a Szabs. tv. 224. §-ában foglalt közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértési törvényi tényállásába ütközik
A Szabs. tv. alapján a helyszíni bírság legkisebb összege 5 000, legmagasabb összege 50 000 forint.
Helyszíni bírságot az intézkedő rendőr csak abban az esetben szab ki, amennyiben az intézkedés alá vont személy a szabálysértés elkövetését elismeri és a kiszabott helyszíni bírságot tudomásul veszi. A helyszíni bírságot a rendőr által átadott készpénzátutalási megbízáson 30 napon belül kell megfizetni.
Készpénzzel a helyszíni bírságot nem lehet megfizetni, készpénzt az intézkedő rendőr nem fogadhat el.
|
|
művészúr | 2012.04.27. 00:51:45 / # 327003 |
|
Még egy dolog jutott az eszembe - aztán majd Tomajer Sorstárs oda likvidál minket, ahová valók vagyunk... :-)
Szóval, hogy egy kicsit jót is mondjak e témában, elnézem ezeket a fiatal rendőröket:
Jó kiállású, általában tiszta tekintetű fiatalemberek, a lányok meg általában szimpatikus, csinos fiatal Hölgyemények.
Sokuk idegennyelvet is beszél.
Látszik rajtuk, hogy nem a régi eresztésből valók lennének sem megjelenésben, sem intellektusban.
Csak egy a baj:
A parancsnokaik IGEN!
Bár lehet, hogy az "igazi vérkomcsi, 6 általánost végzett, esetleg anno szakérettségivel rendelkező, trottyosgatyás, szalonnaszagú, kék nylonzoknit hordó, patkóbajszos büdösszájú, fogatlan, faragatlan tetvek" már kikoptak a "rendszerből", a korai - jó... - nyugdíjazásnak "hála", sajnos ezen tetvek leszármazottjai még jócskán parancsnoki beosztásban garázdálkodnak.
A fiatal állományban én már jobban bíznék, csak az a baj, hogy mire ők kerülnek majd "döntési pozícióba", addig én már sehol sem leszek...
Hát, ennyi...
Boccs, Tamás, de ez most kellett! :-)
Előzmény: #327002 művészúr 2012.04.27. 00:33:26 |
művészúr | 2012.04.27. 00:33:26 / # 327002 |
|
Lacikám!
Tudod, Csepel story, videók... :-)
De a "többire":
Emlékszünk még arra, hogy anno az elsősegély vizsgán mit mondtak záró akkordként?!
"A legtöbbet akkor segítenek egy balesetben, ha minél hamarabb SZAKSZERŰ SEGÍTSÉGET HÍVNAK ÉS BIZTOSÍTJÁK A HELYSZÍNT!
LEHETŐSÉG SZERINT NE NYÚLJANAK A SÉRÜLTEKHEZ, MERT ESETLEG NAGYOBB BAJT OKOZNAK VELE, mint használnának!
Tedd a szívedre a kezed:
Te hozzányúlnál egy magatehetetlen "vérbefagyott" derékszögben fekvő, nyílt töréseket szenvedett félig - meddig lélegző emberhez?!Helyezgetnéd, kötözgetnéd?
Én biztosan nem merném!
...most arról már nem is szólok, hogy rohadt kíváncsi lennék arra, hogy egy "eü - dobozban" mi a franckarika tud megromlani?!
Maximum kifogynak belőle a cuccok...
Ehhez képest ez az egész nem a "kaszáról" szól?!
Ugyan az, mint a rohadt lesipuskázás éjjel, hajnalban, kihalt utakon, ahol még forgalom sincs.
Mert azt még megérteném, ha a körúton, ahol minden hétvégén minden éjjel "esemény" van.
Itt nem a visszatartás, főleg nem a megelőzés a cél.
Sokkal inkább a belső rohadt rendőr körök holdudvarába tartozó lobbiérdekek étvágyának kielégítése...
Csak fulladnának már bele!!!
Előzmény: #326997 MCCCXCII 2012.04.26. 11:24:43 |
Lali | 2012.04.26. 20:10:08 / # 327001 |
|
Hát pont erre gondoltam. Vagy szerinted az teljesen etikus, hogy olyan áron dolgoztatnak, mely eleve feltételezi a „radírt”. (Szerinted majd kiállnak érted vagy értünk?). Szerinted kik javasolják a most készülő rendeleteket? Biztosan te meg én meg a „hiénák”. Szerinted kik próbálják beállítani, hogy a „hiénák” miatt van ez. És szerinted kik fizetettnek veled velünk extra (pacsi vagy kidobót)? És legvégén szerinted kik tették tönkre ezt a szakmát?
Előzmény: #326987 pálcika 2012.04.25. 06:13:06 |
málna | 2012.04.26. 15:31:40 / # 327000 |
|
Köszönöm!
:)
Előzmény: #326994 csogu 2012.04.26. 02:37:47 |
málna | 2012.04.26. 14:10:52 / # 326999 |
|
Megtisztelsz!
De alább leírtam, miért nem megy..
Amíg ez nem változik, nem fog menni.
Köszönöm!