Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
hiénakutya | 2011.06.21. 19:58:46 / # 322762 |
Hát igen.
Mindössze ennyit várnék el egy érdekképviselettől, ha tagja lennék.
De ennyit mindenképp elvárnék.
Előzmény: #322760 nazoli 2011.06.21. 19:10:55 |
|
mezitlábas1 | 2011.06.21. 19:20:32 / # 322761 |
|
Gratulálok Te legalább írtál nekik,bár ezt a TGFSZ-nek kellett volna!!!!!
|
nazoli | 2011.06.21. 19:10:55 / # 322760 |
|
Valami ilyesmire gondoltam, de ezt én elküldtem, a saját aláírásommal. Ami ugye, szart sem ér, mert ki a fasz vagyok én?
És lehet, hogy többet árt, mint használ! Mert joggal mondhatja, hogy: Uraim! Van önöknek jó kis érdekképviseleti rendszerük, miért nem ők írnak nekem?
De hát legyen!
Tisztelt Főpolgármester Úr!
Mi, taxisok, megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy a Fővárosi közgyűlés 2011.06.22-én tárgyalni fog egy, a taxizással kapcsolatos előterjesztést! Megdöbbenésünk okáról az alábbiakban írok.
Előzmények, amelyek csak a legutóbbi egy-két hétben történtek.
2011.06.01-én a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete (továbbiakban TGFSZ) átadott az Ön megbízottjainak, Komáromi, és Vitézy uraknak egy beadványt. Az átadás alkalmával a TGFSZ határozott ígéretet kapott arra nézve, hogy egy három hónapos határidő letelte után, a beadvány tárgyában tárgyalásokat fognak folytatni a TGFSZ-szel.
2011.06.08-án az OTSZ (Országos Taxisszövetség) és a TFTSZ (Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetsége) egy demonstrációt szervezett, melynek során Vitézy Úr ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy három napon belül tárgyalásokat kezdeményeznek az érintett felekkel. Ez meg is történt. Az egyeztetésen részt vettek a Főváros, a TGFSZ, az OTSZ, és a TFTSZ képviselői. Hogy milyen megállapodás született, arról nincs tudomásom.
2011.06.17-én, nem tudom, milyen forrásból, de kikerült a köztudatba egy előterjesztés, és egy rendelet tervezet, amely a taxizással kapcsolatos fővárosi szabályozást tartalmazza. Ennek több pontja ellentétben áll mindennel, amiről az eddigi tárgyalásokon szó volt, és ellentétes minden taxis szakmai, valamint általános erkölcsi felfogással! Különösen a taxiállomásokkal kapcsolatos pontokra gondolok. Leginkább nehezményezett pontok a „Taxiállomások létesítésére”, és a „Taxiállomásokat üzemeltető szervezetre” vonatkozó részek.
Megdöbbenésünk okai az alábbiakban keresendők.
Bár nem ismerem az előterjesztők, és az előterjesztést szövegező csapat munkatempóját, és képességeit, de véleményem szerint egy ilyen előterjesztés elkészítése, az egyeztetésekkel együtt nem történik ilyen gyorsan.
Két esetet tartok lehetségesnek.
1. A tervezet készítéséről nem tudtak a tárgyalásokon, a Főváros részéről résztvevő Vitézy, és komáromi Urak. Ezt azonban, őszintén meg kell mondjam Önnek, nem igazán tudom elképzelni!
Nehezen tudom elképzelni, hogy 2011.06.01. azaz a TGFSZ beadványa, és 2011. 06.08 azaz az OTSZ, illetve a TFTSZ demonstrációja, illetve az előbbiek eredményeképpen létrejött egyeztetés előtt nem lett volna tudomása erről Vitézy, illetve Komáromi Uraknak, akik a Főváros képviseletében vettek részt az egyeztetésen! Vagy ha mégsem volt, akkor elképzelhetetlen állapotok uralkodhatnak a hivatalban ezen a területen! Ki, és milyen alapon adott utasítást ennek az elkészítésére úgy, hogy nevezett Urakat erről nem tájékoztatták?
2. A tervezetről tudtak az Vitézy, és Komáromi Urak. Ebben az esetben viszont azt kell feltételeznem, hogy szándékosan megvezették a taxisok képviselőit! Ez pedig azt hiszem ellentétes minden általános szakmai, és erkölcsi felfogással, és oly mértékben tisztességtelen, amire nem is találok jelzőket!
3. Mint arról bizonyára Önnek is tudomása van, hogy a taxizással kapcsolatban készült egy törvénytervezet, amelyet várhatóan az őszi ülésszakon tárgyal az Országgyűlés. Előzetesen az Önök hivatalától több olyan kijelentés, illetve ígéret hangzott el, hogy a törvényi szabályozás létrejötte előtt, a Főváros nem fog semmilyen rendeletet alkotni a taxizásról. Ami egyébként logikus is lenne.
Ha az előzőekhez hozzáveszem ezt az ígéretet is, akkor válik teljessé a megdöbbenésem! Miért volt szükség arra, hogy a törvény megjelenése előtt, ilyen gyorsan, és az érdekképviseletekkel történt egyeztetés nélkül alkosson a Főváros egy rendeletet ebben a tárgyban?
Tisztelt Főpolgármester Úr!
Minden vállalkozónak, fogyasztónak, és az államnak is elsődleges érdeke, hogy jól menjenek a dolgok minden területen, és minden érintett fél elégedett legyen az eredménnyel. A fogyasztó jó színvonalú terméket, szolgáltatást vár a pénzéért, a termelő, szolgáltató jó munkafeltételeket, és tisztességes jövedelmet vár az elvégzett munkájáért, az állam pedig a realizált jövedelmek utáni befizetett adókat, járulékokat várja el.
Ez a rendelet, illetve egyes, az előzőekben említett pontjai ellentétben állnak ezekkel az általános elvárásokkal, de legalábbis nem erősítik, hanem gyengítik azokat.
Kérem Főpolgármester Urat, hogy az előzőekben leírtakra, illetve a rendelet bevezetésének várható következményeire való tekintettel vegye le a Közgyűlés 2011.06.22-i ülésének napirendjéről ezt az előterjesztést, és az eredeti ígéreteknek megfelelően, a taxis szakmai érdekképviseletekkel, és szakmai szervezetekkel történő egyeztetések után alkosson a Közgyűlés olyan rendeletet, amely az összes érintett fél javát szolgálja!
Üdvözlettel: és ide kellene a TGFSZ aláírás
Előzmény: #322752 nazoli 2011.06.21. 11:24:58 |
nazoli | 2011.06.21. 17:03:08 / # 322759 |
|
Nem tudom, miben bíznak. De az eddigi hozzáállásuk eredményessége alapján úgy ítélem meg, hogy legalább olyan hülyék, mint mi, taxisok.
Csak egy előnyük van, de az nagyon nagy. Ők rendelkeznek a tagdíjak, és egyéb fizetendő dolgok felett.
Ezért aztán egy kicsit nagyobb biztonságban érzik magukat.
Előzmény: #322758 hiénakutya 2011.06.21. 16:13:24 |
hiénakutya | 2011.06.21. 16:13:24 / # 322758 |
Azt én leírtam, hogy mi volt a tárgyaláson.
Szó volt a Keletiről, a hiénákról, arról, hogy bejárnak a vonatokhoz, aztán beszéltek még a Keletiról, meg a hiénákról is.
Valamint a Keletiről, meg a hiénákról.
És a Keletiről.
Meg a hiénákról.
Az új drosztrendeletről egy szó sem hangzott el.
Ha ennél részletesebben is érdekel, akkor kénytelen leszel megkeresni. :-p
A FŐTAXI-City paktum ténylegesen létezik, erről már írtam, csak más kérdés, hogy ezt mennyire hiszitek el nekem.
A fővároson megosztoznak, a vidéki nagyvárosokat meg viszi a City.
A vidéket egyébként nem azért érinti a fővárosi drosztrendelet, mert nem fognak tudni fölmenni a reptér érkezésre, hanem azért, mert mintául szolgálhat a vidéki nagyvárosoknak, hasonló rendelet elkészítéséhez.
Vidéken is ki lehet ám szervezni a frekventált helyeket.
Hogy a többi cégtulaj miben bízik, azt nem tudom. Nem gondolom, hogy mindegyiket meg lehet venni, vagy belemennek valamiféle osztozkodásba.
Van a piacon olyan cégtulaj, aki úgy rühelli ezeket, mint én, talán jobban, bár ez utóbbi nagyjából a képtelenség kategóriája. :-)
Előzmény: #322755 szálka 2011.06.21. 15:44:02 |
|
szálka | 2011.06.21. 15:44:02 / # 322755 |
|
És mit tehetnénk, ha ülünk egy nagy sötét hodályban, próbálnánk értelmezni azt az előadást ami egy olyan színpadon játszódik ahová el sem látunk?
Maximum érzékeljük ami ott történik.
Nem elég hogy felültetnek bennünket, de el is akarnak tüntetni minket!
Alig van információ. Azt elolvashatjuk itt is, hogy volt "egyeztetés", volt "tárgyalás", "majd írok beszámolót".
De ennyi és nem több.
Ha a TGFSZ egy tárgyalásról úgy jön ki, hogy hideg zuhanyként éri egy másnapi hír, akkor nagy baj van. Vagy nem veszik komolyan...ebben az esetben minek tárgyalni. Vagy nem képesek tematizálni ezeket a megbeszéléseket. Akkor viszont nincs érdekképviselet.
Csak alkudozás.
Abban viszont az OTSZ, TFTSZ előnyösebb helyzetben van. Már csak azért is -szerintem-, mivel van mit áruba bocsájtaniuk..bennünket.
A két nagyot képviselik.
Főtaxi, City.
Ha egymást nem tudják legyőzni, akkor majd elosztoznak rajtunk, és a városon.
A cégtulajok vagy nem látják, hogy előbb vagy utóbb mindenki elmegy azokhoz a cégekhez ( lásd még a fenti kettőt), amelyek a legjobb helyeket tudják biztosítani, vagy nagyon is tudják...csak már kikalkulálták az árunkat.
Lehet, hogy a holnapi vita a rádióban is csak eső után köpönyeg.
Bár szerintem MZ előtte sem "ázik" meg..
Előzmény: #322753 hiénakutya 2011.06.21. 14:07:53 |
hiénakutya | 2011.06.21. 14:07:53 / # 322753 |
Az 1090-ben olvasható felhívás alapján nem vagyok meggyőződve arról, hogy az elnök úr felfogta-e egyáltalán, hogy itt nem a reptér érkezési szintjéről van szó.
Itt éppen az összes frekventált budapesti droszt kiszervezésének előkészülete folyik, de mindenki halál nyugodtan csücsül a nem létező babérjain.
Síri csönd van, mint a temetőben.
Hallgat az érdekvédelem, hallgatnak az "érdekvédők", hallgat a kamara, hallgatnak a cégtulajok, hallgatnak a taxisok, mindenki kussol.
De aki most csöndben van, az 48 óra múlva már hiába fog motyogni.
És a büdös életben nem lesz többé hiteles.
Előzmény: #322752 nazoli 2011.06.21. 11:24:58 |
|
nazoli | 2011.06.21. 11:24:58 / # 322752 |
|
Zsolti!
Mi lenne, ha mondjuk te küldenél egy tiltakozó levelet, mint TGFSZ? Szépen, pontokba szedve.
Előzmény: #322751 tomajer 2011.06.21. 09:21:19 |
tomajer | 2011.06.21. 09:21:19 / # 322751 |
[b]Tisztelt Kollégák!
A Fővárosi Közgyűlés 2011.06.22.-i ülésének 10. napirendi pontja a [b]"Javaslat a Budapest Főváros közterületein a taxiállomások létesítéséről, használatának és üzemeltetésének rendjéről szóló rendelet megalkotására".
Mindenképpen javaslok egy tiltakozó levelet elküldeni a Tarlós István Főpolgármester úr részére, hiszen ha ez a rendelet módosítás életbe lép akkor nem csak a Budapesti hanem a vidéki taxisok is ki lesznek zárva a reptér érkezési szintjéről.
Ugyanakkor érdemes ebbe belevonni a szerződött partnereket is hiszen a civil társadalom ugyanúgy nem hajthat be ezentúl az érkező oldalra!
Tarlós István - Elérhetőség:
Főpolgármesteri Hivatal Budapest. V. kerület Városháza u. 9-11. Bank épület 209. szoba
Tel: +36-1/327-1677
E-mail: tarlosistvan@budapest.hu
Üdvözlettel:
Farkas Zsolt
elnök
TGFSZ[/b]
|
|
málna | 2011.06.20. 12:34:45 / # 322749 |
|
Egyetértek!
És köszönöm!:)
Előzmény: #322533 nazoli 2011.06.19. 23:31:27 |
nazoli | 2011.06.20. 12:24:34 / # 322748 |
|
Ha jól értelmezem a szavaidat, akkor te már tudtál erről a tervezetről előzőleg is.
Előzmény: #322746 Lali 2011.06.20. 06:46:13 |
nyuszicsiga | 2011.06.20. 11:06:28 / # 322747 |
|
Én úgy gondolom,hogy az alap
a tárgyaláson a taxiengedély!
Amikor nekem lesz
taxiengedélyem és nem az
autómnak,akkor lehet
továbblépni.
Nem hiszem,hogy a
drosztlétszámához kell
viszonyítani a
taxiengedélyt,mert ahogy
ismerem öket kijelölnek még
40 drosztot a külvárosban.
A másik a távolságarányos
tarifa.
Gondolom ha a rodható
kapitalizmusban ez müködik
évtizedek óta talán itt is
müködne!
Egy évben egy napot
rászánhatnának itt is a
városházán,hogy
megvizsgálják,és ha kell
módosítsák!
|
Lali | 2011.06.20. 06:46:13 / # 322746 |
|
Azért remélem ez nem csak most lett világos. Tehát a LAPOK le vannak osztva, az embereknek csak a száját kell befogni majd jól lekopasztani őket. A különböző érdekvédő csoportoknak össze kell fogni mert a baj közös. A mostani hatalomnak nem számít semmi. Se a hatályos törvények vagy jogszabályok. Ha nagyon kilóg a lóláb akkor törvényt módosítanak vagy alkotnak.
Előzmény: #322533 nazoli 2011.06.19. 23:31:27 |
nazoli | 2011.06.19. 23:31:27 / # 322533 |
|
Ok. Tibi!
Én bízom benned.
Azért néhány észrevételt teszek a dolgokkal kapcsolatban.
2011.06.01-én a TGFSZ átadott a Fővárosnak egy beadványt. Ha jók az értesüléseim, akkor a Vitézyék 90 napos ígértek a további tárgyalásokra.
Az OTSZ 2011.06.08-án megtartott demonstrációján azt ígérte a Főváros, hogy 72 órán belül tárgyalnak. Ha jól tudom, ez meg is történt, és ti is részt vettetek rajta.
Egy ilyen tervezetnek, ami a Közgyűlés elé kerül 2011.06.22-én, az elkészítése nem egyhetes munka! Két eset lehetséges.
1. A tervezet készítéséről nem tudott a tárgyalópartneretek. Ezt azonban nem tudom elképzelni.
2. Tudott róla. Ezt már jobban el tudom képzelni. Azt azonban nem, hogy a tárgyalások eredményeképpen 06.08. óta csinálták! Szerintem már 1.-én készen volt! Ez viszont azt jelenti, szándékosan megvezettek benneteket/minket! Ennek bizonyos esetekben a Btk a szándékos megtévesztés, illetve a folyamatos tévedésben tartás megnevezést adja, és ezért ülni lehet! De lehet, hogy az érdekképviseletekkel még ezt is meg lehet csinálni! És akkor még olyan értelemben nyilatkoznak, hogy - téged idézlek -
"Mindketten üdvözölték, hogy végre egy demokratikusan működtetett szakmai szervezet társaságában tudtak asztalhoz ülni, amely kifejezetten a taxisok érdekét tartja szem előtt. A beszélgetés szolgáltatásorientált, fogyasztói szemszögű és taxisbarát volt, amely végén a további tárgyalásokon való részvételünket nyilvánvalóvá tette Vitézy Dávid, aki a szakmai javaslatainkra is számít."
Hát mi ez, ha nem szándékos megtévesztés!
Olyan mértékben szakma-, gazdaság-, és demokráciaellenes, és oly mértékben erkölcstelen, hogy nem is találok rá jelzőket! Itt valakik a Fővárosnál alkut kötöttek valakikkel, akik érdekeltek a taxiállomások kisajátításában! És 22-én át akarják tolni a Közgyűlésen! Ha ezt elfogadják, ami felől nincsenek kétségeim, a taxis vállalkozók, csak idő kérdése, és lehúzhatják a redőnyt! Ezt mindenáron meg kell akadályozni!
Nem tudom az egyedüli, és üdvözítő módszert, de minden percet, minden médiumot föl kell használni erre!
|
málna | 2011.06.19. 21:58:35 / # 322742 |
|
Nem bokszmeccsre megyünk..:)
A szakmáról és annak problémáiról, rólunk kell szólnia a műsornak. Nem kívánok "magunkkal" foglalkozni..
|
málna | 2011.06.19. 21:56:50 / # 322740 |
|
Nyugalom Gabi. Van B terv is a tarsolyomban..:)
|
nazoli | 2011.06.19. 21:56:16 / # 322745 |
|
Én is így gondoltam.
Érdekes lenne, ha az említett két úr ott ordibálna egymással ebben a témában!
Arra próbálnám rávenni e néhány sorral Málnát, és Apukát, hogy tegyék ezt meg!
Előzmény: #322744 tomajer 2011.06.19. 21:51:26 |
tomajer | 2011.06.19. 21:51:26 / # 322744 |
Ordítani előtte kell!!!
Előzmény: #322743 nazoli 2011.06.19. 21:32:33 |
|
nazoli | 2011.06.19. 21:32:33 / # 322743 |
|
Hát ez kibaszott jó lesz!
A Málna, meg a Metál egymást fogják baszkodni a rádióban, közben meg ugyanabban az időpontban a Közgyűlés el fogja fogadni ezt a tetves tervezetet!
Nem inkább ordítani kéne, hogy ez így nem jó?
Csak gratulálni tudok!
Előzmény: #322737 tomajer 2011.06.17. 14:19:36 |
arlequin | 2011.06.19. 16:19:57 / # 322741 |
|
Mi lenne, ha nem is nyilatkozna a nevünkben?
Akkor is odamennénk, csak akkor megköszönni!!!:)
|