Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Mat 2011.11.05. 11:06:14 / # 324380
:-(
Mat 2011.11.05. 10:58:46 / # 324379

Vazul 2011.11.05. 10:40:56 / # 324378
Az első utas csekkes, a második igazolós, a harmadik kártyalehúzós, a negyediknél kiderül, hogy nem rendelt taxit! Tankolunk hitelbe. Nagyi megkapta a nyugdíjat, kisült a csirkeszárny, mehetünk ebédelni. Gyerek eszik az oviban, asszony vigyáz az alakjára, majd eszik holnap...
Rita 2011.11.05. 10:14:36 / # 324377
Igazán remek! Mindenképpen megfontoljuk.
Bao 2011.11.05. 07:16:57 / # 324362
Náci!!! :)

csogu 2011.11.05. 07:12:58 / # 324376
Tudod, még igaz is lehetne ez. Logika van benne, ez tagadhatatlan. DE! Érdekli a politikusokat a közvélemény, amikor az üzemanyag ára az egekbe szökik? A távhő szinte fizethetetlen... Áram már luxus... Élelmiszerárakról ne is beszéljünk... Parkolási díj...horror... Hol a közvélemény, amikor a gyógyszerárakról beszélünk, amikor az orvosok TÖMEGES kivándorlása kerül szóba? Mi van azzal a nagy köz(önnyel), amikor a kb. 10 ezer éhező gyerek enni kér...itt...Magyarországon...és nem egy afrikai városról beszélünk. Említed az 1.8 millió választópolgárt...miközben 1.2 millióra vár a kilakoltatás, ha a bank viszi a házukat...és akkor Mi, Taxisok, ennyit nyomnánk a latban? Hmmm.... Oktassuk, pénzeljük, zárkóztassuk fel a kisebbséget. Fogadjuk be az idegeneket, a betelepülteket...adakozzunk, jótékonykodjunk...és persze 4évente menjünk választani, mivel az állampolgári kötelességünk...ugye "tisztelt választópolgárok"? Rendezési ütemezési terv, vagy mi a fene, ami majd megoldja a létszámkérdést... Lényegében egy fokkal jobb, mintha a Dunába lőnének minket...pedig az is sokat dobna a létszámunkon...és lehetséges, hogy pár 10 ezer utálom a taxisokat emberke még tapsolna is hozzá...hiszen ők maguk a közvélemény...járjunk a kedvükben... Nézd, engem nem érdekel a közvélemény...nem én nem szabályoztam be ezt a szakmát (sem) évtizedekig, nem én folytattam egy elbaszott politikát 20 éve, nem én vezettem meg egy egész országot...én csak dolgoztam és próbáltam megélhetést biztosítani magunknak...és nehezen tudok ilyen érvelést végighallgatni, miközben zsebre tett kézzel, unott arccal KIOKTATNAK minket...minket, akik magunk is a közhöz tartozunk...állítólag, bár lehet, hogy majd ezt is törvénybe foglalva megváltoztatják...
nagyonkedves 2011.11.05. 06:42:05 / # 324373
Na gondolkoztam! :D Én, mint közvélemény úgy látom, hogy nem szeretnék se drámát se horrort látni. A szolidaritásomat és rokonszenvemet egy életszerű és őszinte képsorral lehetne megnyerni. Amiből magamra ismerek s egyben rájövök, hogy a taxis is úgy él, ahogy én: kicsit több bevételre volna szüksége ahhoz, hogy ennie is legyen mit. És ami a kövképpen nézne ki. Taxis beül az autóba, indul dolgozni. Első utas, pénz a brifkóba (:D) második utas ugyanez, harmadik. Majd benzinkút, ahol bevétel elszáll, brifkó újra üres. És ez így megy tovább, utasok, fizetnivalók, utasok, fizetnivalók, a lényeg, hogy a brifkó újra és újra kiürül. Közben fel is gyorsulhat az egész, be lehet mutatni a különböző utas típusokat, a különféle vesződségeket velük (pl. idős nénit sztk lépcsőjén felkísérni. bőröndöket tuszkolni csomagtartóba, gyereket plafonról leszedetni, morzsát söprögetni, kutyaszőrt szedegetni stb) A szakma veszélyességére semmiképp se véres jelenetekkel hívnám fel a figyelmet, mert az rossz érzéseket kelthet, ne adj isten, tippeket adna, és szerintem magatokat se sokkoljátok vele. Inkább lehet egy rövidebb éjszakás kört is futni, részeges bandával, rosszabb arcokkal. Na ez lenne nagyjából a taxis. Az asszony meg nem sír, nem drámázik, hanem tegyük inkább fel ,hogy ő is dolgozik. Látjuk, ahogy megkapja a fizetését és egy halom csekkel a kezében befárad a postára és ott el is veri az egészet. Következő szín otthon, mondjuk asszony meg két gyerek, várják apát. Anya vacsorafőzéshez kötényt köt, gyerekek rajzolnak a konyhaasztalnál vagy mittudomén. Anya közben kinyitja a hűtőt alapanyagért: üres. Nyílik az ajtó apa belép, fáradt nagyon, letesz egy csomagot az asztalra, gyerekek kibányásznak belőle egy zacsi háztartási kekszet, anyának marad négy zsömle meg egy csomag szójavirsli a főzéshez. Anya megöleli apát. (és közben egy álombuborékban egy hosszú welness hétvégére gondolnak : ))) ) Brühühü. :(((
szálka 2011.11.05. 02:12:05 / # 324372
Sajnálom amiért arra sosem fogékonyak, ami továbbgondolásra érdemes. Bármennyire is nem öröm, de ha sokszor lesz alkalmunk mondani...talán egyszer odafigyelnek rá.
666666 2011.11.04. 18:39:15 / # 324371
Teljesen igazad van Ironmen. A plüsmacinak úgyis VÉGE.Ma amikor csekket váltani voltam és sok emberrel beszéltem,mind azt mondta,hogy még a decembert befizeti oszt vége.Tarifaemelés nem volt,mert a telhetetlen tulaj azonnal tagdíjat emelt dec 1-től.9ft-ért nem adunk havi 10 000ft ot csak úgy oda.Inkább kivesszük azt is ami bent van.Van aki a szeptemberi kártyapénzt sem kapja meg,bár a bank rég utalta.Szegény öreget még le is vették.Bejött pénzért és kevesebbel ment haza. Szégyeljék magukat az uzsorázással együtt. Itt mindent lehet kérem? Le a matricákkal!!!!
tomajer 2011.11.04. 18:23:12 / # 324370
Hát nem... oda ötven is elég lenne ...meg némi pénz:-)
tomajer 2011.11.04. 18:21:13 / # 324369
Én belemondtam Tónikám! Nem került adásba....
hiénakutya 2011.11.04. 18:10:53 / # 324368
Azért kell figyelembe venned, mert a döntéshozók is figyelembe veszik, Te pedig pont tőlük várod a problémáid megoldását. Elvileg mi itt egy demokráciában élünk. Tudjuk, hogy ez nem, vagy csak korlátozottan igaz, de induljunk ki ebből, mert mindenki ezt hazudja, és ennek megfelelően igyekszik is a látszatát fenntartani. A demokrácia az elvileg úgy működne, hogy időnként, a választójogunkkal élve, megbízunk különböző embereket azzal, hogy helyettünk ügyes-bajos dolgainkat intézzék, és olyan körülményeket teremtsenek, amely körülmények között mi élni szeretnénk. Az addig rendben is van, hogy van itten hatezer választó, aki fix tarifát szeretne, tehát a politikusnak ebben a helyzetben ugye az volna dolga, hogy ezt bevezesse. Csakhogy a többi 1,800,000 budapesti polgár nagy része is választó, és a politikusnak őket is képviselnie kell. Ha pedig ők alkotják a többséget, akkor elsősorban az ő véleményüket kell képviselnie. És tetszik nekünk, vagy sem, a budapestieknek kurvára tetszik a jelenlegi helyzet. Fogják a kis mobiljukat, tárcsázzák például a Max taxit, az meg küld nekik egy autót ingyenes kiállással, és 167 forintos viteldíjjal. Eszük ágában sincs támogatni bennünket abban, hogy ezután 240 forintért kapjanak kocsit. A fix tarifával egy falba ütközünk és esélyünk sincs arra, hogy ezt a falat oly módon bontsuk le, hogy azokat szopatjuk a forgalom akadályozásával, akiknek a szimpátiájára, vagy jóváhagyó együttérzésére szorulunk. Az órádban egyébként ott 240, sőt, a tiédben a 336 is. Ha két életed lenne, az is kevés lenne rá, hogy megértesd a közvéleménnyel, hogy miért nem használod, és miért hisztizel inkább az utcán, gátolva másokat a közlekedésben. A létszámkorlátozás kibulizására talán van némi esély, de egyre inkább az a meggyőződésem, hogy tarifa-ügyben teljesen más irányba kell egységet mutatnunk. És nem ezer főset.
vasember 2011.11.04. 17:34:16 / # 324367
Ha szeretnétek normális körülmények között dolgozni, szabaduljatok meg a tel szám tulajok monopol helyzetéből!!A tulajok nagyon gyenge lábakon állnak!!Példa erre a pluson rádión bárki cigányozhat kód nélkül a cég rögtön áteker egy másik csatornára !!Értitek? menekül hogy tudjon forgalmazni!! Fizetünk 50milákat a nagy büdös védtelen rendszerért!!Gyengék nagyon gyengék !!Ti diktálhatnátok ha droidan fogalmazom 50wattal be fogjátok az összes csövet!

szálka 2011.11.04. 17:19:22 / # 324366
Hát igen! Annyira hiányoltam a "riportokból", amikor cinikusan azt kérdezgették - "akkor miért éri meg taxizni" - hogy valaki végre a kamerába mondja : nem megéri, hanem itt legalább lehet 30 napból 30-at, vagy 31-ből 31-et dolgozni.
nyuszicsiga 2011.11.04. 17:14:11 / # 324365
Ja,ehhez szóltam hozzá!!!
nyuszicsiga 2011.11.04. 17:12:41 / # 324364
Több helyen dudáltam ahol ott voltak és mutattam egy V betüt nekik.Volt ahol tapsoltak! Biztos nekik is jólesett mint nekünk szerdán mikor a Clark Á. térre értünk!!!

csogu 2011.11.04. 16:54:04 / # 324363
Nem értem, hogy a közvéleményt nekünk miért kell/kellene figyelembe venni. Mi nem egy abszurd...plusz, extra profit érdekében szeretnénk emelni, hanem azért, mert ezek a tarifák nem fedezik a kiadási oldalt. Mondjuk az is megoldás lehetne, ha egy hónap nem 30-31 napból állna, hanem olyan 70-80 és akkor tudnánk a havi kiadásokra eleget dolgozni.
brigádvezető 2011.11.04. 16:33:09 / # 324342
Ma volt szerencsém, vidéken jártam! Hát mit nem ad a sorsom, belebotlottam több helyen a LIGA-szakszervezetbe! Köszöntöttem őket, ők meg engem! Röpke fél órácska beszélgetés után, ÜDVÖZÖLTÉK szolidaritásunkat és kitartást, erő és egymással szembeni megértést kívánnak MINDEN TAXISNAK Lezárást emlegetnek, de nem tom mire gondoltak:-) Egy mindenkiért, mindenki egyért!

hiénakutya 2011.11.04. 13:47:10 / # 324361
Van egy másik rokonszenves figura is, a Tarlós irodavezetője, vagy ki a f@szom, aki zsebredugott kézzel és olyan unott képpel álldogál, hogy szét tudnám fejelni az orcáját. Gyerünk, szedd össze a bátorságod! Ha én végig tudtam nézni, neked is menni fog. :-D Egyébként Metál sem olyan rossz, csak nekem túl sok a csávó egy TGFSZ-es demonstráción.
Rita 2011.11.04. 13:46:59 / # 324360
Aha... :-) Ezt már nem kéne. Majd este megdumáljuk, mert én most elvileg dóógzok még.
Oldalszám: 321