Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nyuszicsiga 2011.11.05. 18:20:49 / # 324395
Ha mindent kifizetek nekem is marad 1700!!! De nekem naponta!( ja, forint)
baupexim1 2011.11.05. 18:09:30 / # 324394
szarabb ott a helyzet akkor...pfff...:))
baupexim1 2011.11.05. 17:55:13 / # 324393
én is írtam neki, de nem jelent meg, gondolom előre moderál, pedig nem küldtem el a kurva anyjába, csak finoman:))
luxbela 2011.11.05. 17:49:49 / # 324392
Igen, az nagyon rossz! HA MINDENT KIFIZETEK, akkor MARAD (!!!) 1700 euro. De szar...
janchip 2011.11.05. 17:08:56 / # 324391
Sziasztok, tegnap mentem pár kört taxival bécsben és beszélgettem A sofőrökkel. Nem voltak elégedettek, azt mondta az egyik, több mint négyezren vannak, minden nap dolgozik 12 órát és ha mindent kifizet, akkor marad kB 1700 euro.

szálka 2011.11.05. 14:53:56 / # 324390
Én nem hiszem, hogy ennyire sötét az a kép, ami kialakult rólunk. Vannak olyan visszajelzések, történetek, amelyek igenis rokonszenvet mutatnak a taxistársadalommal. Biztosan mindenkinek vannak ilyen irányú tapasztalatai is. A Te eseted is ezt mutatja, amikor elmesélted a gyógyfürdőzésből megtérő idős házaspárral évente ismétlődő utazásod. Én is osztom a Csogu véleményét abban a tekintetben, hogy a saját utunkat kell járni, és nem kizárólag a közvélemény szimpátiájára apellálni. Úgysem lehet. Pont azért, ami az írásod végén szerepel. Teljesen mindegy, hogy ebben az országban ki tüntet. Ellenséges embertömeg mindig akad, megfelelő ostoba érvekkel, amit a saját tehetetlen irigysége szül. Amikor a földből élők demonstráltak, és feltűntek az első John Deere traktorok, akkor már senkit nem érdekelt a tüntetés valódi oka. A pedagógusok megkapták, hogy alig vannak benn az iskolában, és még 3 hónapnyi nyaruk is van. Most itt volt a rendvédelmisek tüntetése, de a jóságos közvélemény csak a korkedvezményes nyugdíj eltörlésén kéjelgett. Pedig túl a megszerzett jogok utólagos elvételének jogszerűtlenségén, bele gondolt-e valaki, hogy az egyenruhások mennyi áldozatot hoztak az munkájuk során? Nem! Csak a hőzöngés megy. Egyetlen példa az apámról - élete első, és utolsó munkahelye a tűzoltóság volt. Vonulós tűzoltóként összeszedett néhány agyrázkódást, minden végtagja legalább egyszer el volt törve, itt-ott egy kis égési sérülés.... Tényleg, minek is a korkedvezményes nyugdíj ezeknek az embereknek? Azokkal kell foglalkozni, akik szimpatizálnak velünk. A mi nyomorunk amúgy sem különbözik az többség nyomorától.
Rita 2011.11.05. 14:40:30 / # 324389
Te akartad... Én olyan jelenetet rendezek... :-)
hiénakutya 2011.11.05. 14:37:30 / # 324388
Rita, dolgozz ki egyelőre egy jelenetet! :-D Aztán tedd föl, és nézzük meg, mit mond rá Jomeo!
hiénakutya 2011.11.05. 14:35:52 / # 324387
Hát, ezt majd Ő megmondja.
Rita 2011.11.05. 14:23:02 / # 324386
De, véletlenül ismerek. Szerintem Te is. Ahogy ismerem, bevállalja, nyugodtan szólj neki! :-D
Rita 2011.11.05. 14:21:25 / # 324385
Végülis Makó is ott van Jeruzsálem szomszédságában. Na de halaggyunk kérem, halaggyunk! :-) Ha dolgozunk együtt, akkor besegítek a technikai forgatókönyv elkészítésében. De amik most nagyhirtelen megfordultak a fejemben, az alapján kezdek tartani tőle, hogy ez meghaladja Taxisfelvonulás barátunk operatőri képességeit. :-)
hiénakutya 2011.11.05. 14:18:43 / # 324384
Nem ismersz véletlenül valakit, aki olyan tanulmányokat folytatott, hogy képes összerakni egy forgatókönyvet? :-D
Rita 2011.11.05. 14:14:52 / # 324383
Én is, mint közvélemény, fűznék hozzá egy apróságot az ötletedhez, kedves nagyonkedves. :D Háát, ez a wellness-hétvége... :) Szerintem az emberek túlnyomó többsége, beleértve természetesen a taxisokat is, még csak álmodozni se merhetnek wellness-hétvégékről. Persze Karib-tengeri hajókázásról is ábrándozhat a klipes taxisunk, de valami hétköznapi, banális dologgal sokkal emészthetőbb, szerethetőbb volna az egész. Én a taxis gondolataiba nem az 5csillagos luxushotelben való pezsgőfürdőzést, meg szaunázást tenném, hanem egyszerűen csak az legyen minden vágya, hogy épségben hazaérni (lehetőleg valami bevételfélével) és minél többet együtt lenni a szeretteivel. A taxis arra vágyik, ami mások számára baromi evidens. Megdöbbentő, elgondolkodtató, de emberközeli és szimpatikus.
hiénakutya 2011.11.05. 14:10:53 / # 324343
Szerintem az eddigi elképzelések nem állnak túl távol egymástól. Lassan elkezdhetünk gondolkodni a konkrét képi megjelenítésen.
hiénakutya 2011.11.05. 14:05:15 / # 323656
"Érdekli a politikusokat a közvélemény, amikor az üzemanyag ára az egekbe szökik?" Érdekli. Proliországban az autó a mai napig luxuscikknek számít, az autós pedig egy tehetős "burzsuj, aki fizessen csak, mert így is mindenhol dugó van, ráadásul minden autóban csak egy ember ül". Ez a közvélemény. És ugyancsak több életre volna szükséged ahhoz, hogy elmagyarázd a prolinak, hogy minden alapanyagot, minden készterméket szállítanak valahogy, ezért az üzemanyagok ára minden termék, sőt szolgáltatás árában megjelenik. A távhő ára miatt a prolik nem a döntéshozókat kárhoztatják, hanem azokat, akik nem panelban laknak, hanem mondjuk családi házban; "azoknak kéne emelni a fűtését, akik a többszáz négyzetméteres villáikban most ugyanannyit fizetnek mint én az 57 négyzetméteres panelban". A villany miatt nincs hiszti, mert a prolinak épp elég, hogy más is ugyanannyiért kapja, mint Ő maga, teljesül a zsigeri igény, hogy legalább az áram kapcsán a szomszéd tehene is döglött. Proliországban az orvosokat is rühellik, hiszen a "pénzemen tanult, aztán meg várja a hálapénzt, de meggyógyítani azt bezzeg nem tud". Az éhező gyerekről meg mindenkinek egy cigánypurdé ugrik be, és a cigányokat is utáljuk, mert "nem dolgoznak, csak szaporodnak, kocsmáznak és játékgépeznek, miközben várják a segélyt és élősködnek rajtunk". Akinek viszik a lakását, az "minek vett föl hitelt", "addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér", "nem tartottak a fejéhez fegyvert", "nem kellett volna plazmatévét venni"... Csogu, köztünk egyébként nincs vita a konkrét kérdésben, csak azt értsd meg, hogy a taxis egy "lusta, lehúzós, milliós autóban fetrengő, tanulatlan tahó, aki végigelőzi a buszsávban a kocsisort". Ha a Dunába lőnének minket, ahhoz pedig nem tízezer, hanem százezernyi ember tapsolna, különösen egy ilyen forgalomlassítás után, meg "egyébként sem kötelező taxizni". Nem kell a közvélemény kedvében járni. Formálni kell a közvéleményt, alakítani, hogy legalább ne legyen velünk szemben ellenséges. Amíg a politika azt látja, hogy utálnak minket, mint a szart, addig bátran tart be nekünk, sőt, kifejezett elvárásnak érzi, hogy szopasson bennünket. A proli buta, a proli irígy, a proli rosszindulatú. Mások sikerében csak saját kudarcait képes látni, ezért jellemző rá a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás. Ez pedig a mai napig egy koszhadt proliország és aki erről megfeledkezik, az nem fogja tudni sikerre vinni azt az ügyet, amelyet képvisel. Ez a társadalom nem fejlett, képtelen az összefogásra, képtelen a szolidaritásra, és tapsol, ha előállítják a hajléktalant és megbűntetik -lényegében- a nincstelenségéért. Erre a csürhére, ami itt él, észérvekkel nem hatsz. Csak a zsigereikre tudsz hatni.

Apuka 2011.11.05. 13:58:17 / # 324375
Menj fel és keresd meg a hozzászólásomat. Amikor beírtam, még meg volt. aztán 10 perc múlva ránéztem és már nem találtam. Most akkor valóban egy blogger agymenése vagy központilag szervezett lejárató kampány része? De hasonló a helyzet a BLIKK-nél is. 3 szor írtam, mind 3 alkalommal perceken belül eltűnt az írásom! http://kep.psharing.com/603810.jpg http://kep.psharing.com/603811.jpg http://www.blikk.hu/blikk_cikkhozzaszolas?cid=2069421

Rita 2011.11.05. 13:56:10 / # 323655
De ez csak nagy vonalakban felvázolt ötlethalmaz! A taxist semmiképp ne ábrázoljuk különc, magányos farkasként! Ő is közülünkvaló, hétköznapi ember, akinek van családja, vannak álmai, vágyai, igényei. Ugyanakkor egy átlagos, kvázi eseménytelen nap bemutatása kevés. Mindenki tudja, hogy a taxis személyeket fuvaroz és ő is, mint bárki más, ugyanúgy sorbanáll a postán a csekkekkel. Ezt bárki el tudja képzelni, klip nélkül is, de természetesen kerüljön bele. Ugyanakkor fel kell hívni a figyelmet arra, hogy még mimindennek van kitéve a taxis egy átlagemberhez képest. Például a tagdíjfizetés. Amely a társadalom semely más rétegét nem érinti, kivéve a taxisokat. (Na jó, azon belül is azokat, akik valamelyik fuvarkereskedőnek robotolnak.) De mivel ők vannak többségben a mezítlábasokhoz képest, ezt a jelenséget is be kell mutatni. Rendőrséges jelenet sem árt, mert például kerülhet a taxis (akár önhibáján kívül is) balesetbe, amit a napi 10-12 óra gürizés miatti kiégettség, kimerültség okozta pillanatnyi figyelmetlenség idéz elő, de mondjuk frissen, kipihenten elkerülhető lett volna. Tudjuk jól, hogy természetesen mással is történnek balesetek, de itt olyan valakiről van szó, akinek a munkája, a hivatása a vezetés és egész egyszerűen kényszerpályán mozog, nem teheti meg, hogy 6-8 óra után hazagurul, mert ki kell termelnie a fedezetet a kiadásaira. Adott esetben nem csak a saját, hanem utsa(i) életét is veszélyezteti, mert a kockázati tényezők vastagon ott vannak. Nem is kell koccanás sem, hogy meglegyen a baj. Elég egy rosszullét, egy infarktus is. A taxizás, túl azon, hogy jól csengő kényelmi szolgáltatás, (egyesek szerint szarért-húgyért járó szociális juttatás) egyúttal veszélyes üzem is. Igen, ez egy veszélyes szakma. És igen, erre fel kell hívni a figyelmet! Hány, meg hány taxist hagytak helyben csúnyán, a bevételért, vagy egyéb javakért. Volt, akinek az autóját vitték el, azaz a MUNKAESZKÖZÉTŐL fosztották meg. És volt, aki az életével fizetett. Azt én értem, hogy időnként szerepel ilyen hír a híradásokban, de az emberek többségénél egyik fülön be, másikon ki. Másnap már nem foglalkoznak vele. De egy komplett összeállítás a taxisokról, elgondolkodtató lehet. Ehhez a részhez nem is kell szereplőket verbuválni, megtörtént esetekből lehet bevágni képsorokat. Persze túlzásokba nem kell esni, ésszerű határok között elérhető a kívánt hatás. Szerintem ne EGY taxis legyen bemutatva, hanem minimum kettő. Az egyiknek így, a másiknak úgy alakul a napja, de a végeredmény ugyanaz: a bevétel a fuvarkereskedőkhöz és más egyéb "beszedőkhöz" vándorol. Még valami: véleményem szerint nem kell a taxis hozzátartozóit szerepeltetni. Szükségtelennek tartom a klipben olyan jelenetekkel való időhúzást, hogy pl. anyuci a tűzhely mellett fakanállal a kezében kavargatja a babfőzeléket, a gyerekek meg nintendóznak. Persze fontos momentum, hogy a taxisnak van családja, de szerintem ezt merőben máshogy kéne ábrázolni. Mondjuk az egyiküknél kint lenne egy családi fénykép a műszerfalon felragasztva, amire időnként szomorú mosollyal rápillant. A másikuknak pedig megszólalna a mobiltelefonja, de nem tudja felvenni, mert épp vezet. Vagy mert épp bajba került... Ugyanakkor a kijelzőn ott villogna egy olyan "név", ami arra utal, hogy a szerettei közül keresi valaki. Szerintem ez sokkal beszédesebb, mint egy, a lakásban felvett, piknik-jellegű összkép a vasárnapi ebéd körül.

Rita 2011.11.05. 13:45:43 / # 324374
Gyuri szerint feltehetném ide, ami eszembe jutott a klipforgatással kapcsolatban. Háát...

hiénakutya 2011.11.05. 13:20:45 / # 324382
Tudtam én, hogy menni fog. :-)
tomajer 2011.11.05. 12:46:48 / # 324381
Mia baj? Egy qrvára hozzáértő blogger agymenése. Nem oszt, nem szoroz.
Oldalszám: 321