Hozzászólások száma: 6418
Ugrás a hírhez Oldalszám: 321
Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
baupexim1 2011.11.07. 09:22:48 / # 324415
és ott adnak kocsit a taxisnak, vagy saját van mindenkinek?
janchip 2011.11.07. 09:18:36 / # 324414
Egyébként ugyanazért az útért egyszer fizettem négy eurót, másodszor pedig nyolcat. A négy euró volt intésből. A nyolcnál már készítem elő az ötöst, mire megnyomott egy gomboz és hozzáadott még négyet. Mondom neki ne kütyüzzél, ezt ismerem, ilyen az én kocsimban is volt, (mondjuk én jobb helyre tettem a gombot). Elkezdett mentegetőzni, hogy ez plusz négy mert telefonhívásra jött. Azóta csak leintek, vagy beülök ha taxi kell. Amúgy így kellene otthon itt is., ja ez az út kb két km volt.
janchip 2011.11.07. 08:42:27 / # 324413
Ez azért nem volt egy reprezentatív felmérés. Csak két taxissal beszéltem. Azon gondolkoztam viszont, hogy mlyen lehetett amikor még jól ment nekik. :-) ja és az egyke az éjszakai járatokyt okolta a kevesebb utasért. Viszont ahogy elnéztem, itt bármelyik hotel elé beállha bármilyen taxi, illetve bárhova akár a lrgjobb drosztokon is nagyon vegyes a felhozatal és soha nem látom h. ugyanazok állnámak vissza ugyanarra a drosztra.
tomajer 2011.11.07. 07:37:47 / # 324412
....nem ugyanarról beszélünk.... [b]Megéri a fix tarifa? Míg a fővárosban fix, egységes tarifát követelnek a taxisok, addig Kaposváron csak ezzel a díjszabással tudnak életben maradni a vállalkozások. Bár arról eltérnek a vélemények, hogy a fix, 700 forintos tarifa gazdaságilag mennyire éri meg, abban azonban egyetértenek az utasszállítók, hogy a megyeszékhelyen telített a szakma, a járművezetők még a létszámstoptól sem zárkóznának el. [/b] Pásztor Ferenc, járművezető, Kapos Taxi: - Kezdtük 788 forinttal, és most 700 forintnál tartunk. Szerintem ez elfogadható ár részünkről is, és az utasközönség részéről is ez ideális. De tény, hogy ha a taxiban nem fix tarifa lenne, hanem a megtett kilométer függvényében kellene fizetni, akkor jelentősen csökkenne a forgalom. De ilyen árak mellett is megoszlik az utazóközönség véleménye, és kedve a taxizásra. Mohai Béla: - Nagyon ritkán, egy évben talán egyszer. Pierretti Roland: - Néha igen, hogyha olyan napom van, meg hogyha fáradt vagyok. Bucsek János: - Drágának nem drága, de szerintem a fix tarifákkal nem is jönnek ki. Ezért van az, hogy az utasszállítók még a folyamatosan emelkedő üzemanyagárak mellett is tartják a meghirdetett díjat, ami egyre nehezebb - mondja Pásztor Ferenc. Pásztor Ferenc, járművezető, Kapos Taxi: - Egyre nehezebb kigazdálkodni a 700 forintos tarifából a járulékainkat, nyereséget, és a családunk eltartását. Csitári Csaba is azt vallja: a 700 forintos fix tarifa gazdaságilag nem éri meg például, ha a megyeszékhely egyik pontjából a város másik részébe viszik az utazót. Csitári Csaba, vezető, Tele5 Taxi: - Ez a fix 700 forint ez egy nehéz talpon maradásra elég pillanatnyilag, de hosszú távon én úgy gondolom, hogy jövőfelélés, mert félretenni nem tudunk semennyit, tehát, hogy a következő taxi, amikor ez az autó elkopott, nem tudom, hogy miből lesz, vagy esetleg egy sokkal rosszabb használt autó lesz, ami egyértelműen színvonalcsökkenést jelent. Viszont ha kilométer alapon számláznának, akkor fél éven belül tönkremennének-mondják. Csitári Csaba, vezető, Tele5 Taxi: - A megoldás egy normális üzleti alapokon kiszámolt tarifa lenne, sajnos nem sok esélyt látok, hogy ez megvalósuljon a városban, mert ehhez viszont nagyon-nagyon sokan vagyunk, abszolút túltelített a piac. Ez közel 120 taxist jelent a megyeszékhelyen, de Csitári Csaba szerint elég lenne csupán 70-80. A probléma az, hogy nincs szabályozva a szakma, így bárki kiválthatja az engedélyt, és taxizhat, konkurenciát jelentve ezzel a már szakmában lévőknek. Budapesten egyébként szintén létszámszabályozást szeretne a taxistársadalom, e mellett egységes tarifákat is követelnek, ott ugyanis ez jelentené a megoldást. (Somogy TV, Híradó)

málna 2011.11.06. 18:13:04 / # 324411
Egyetértek!
málna 2011.11.06. 18:12:26 / # 324410
Lajosom!:) Örülök, hogy láthattalak szerdán.:) Az én meglátásom, az, hogy szándékos, aljas provokációs hadműveletet kezdett el a TFTSZ. Megosztásra, veszekedésre sarkall minden egyes megnyilvánulásuk azért, hogy fenntartsák a jelenlegi képzeletbeli pozíciójukat. Féltik a meglévőt...Van is mit. Lapozzunk Lajos.:)
szálka 2011.11.05. 19:57:06 / # 324409
És szerintem Te pontosan tudod, hogy bár a taxis iránt érzett szimpátia és a vele szemben meglévő utálat lehet arány kérdése, de a gyűlölet sokszor elvi alapon működik.
szálka 2011.11.05. 19:49:13 / # 324408
Ne, ne! Hagyjuk az apámat! Én csak azért hoztam fel az ő példáját, hogy érzékeltessem mennyire értelmetlen mérlegelés nélkül ítélkezni. A "kizárólag", az én szóhasználatom volt, nem utaltam arra, hogy idézném. De azt talán elismered, hogy minden utcai megmozdulás gondolata esetén, Nálad elsődleges szempont a közvélekedés. Nekem erről más a véleményem, és erre próbáltam utalni azzal, amikor azt ecseteltem, hogy a közutálat nem szakmafüggő. Mindenki megkapja. Nyilvánvaló, hogy mindenre lehet ellenpéldát hozni, de ahhoz példa is kell.. :))
hiénakutya 2011.11.05. 19:28:28 / # 324407
Majd munkaidőben. Akkor ráérek. :-D
Rita 2011.11.05. 19:27:12 / # 324406
Az már jobban hangzik, a közel 1 percnyi többlet. De tényleg fejezzük abba, me' kikapunk. Hívjalak a 70-esen?
nagyonkedves 2011.11.05. 19:19:50 / # 324405
Na abból jut a gyeröknek is akko. :)
hiénakutya 2011.11.05. 19:18:57 / # 324404
4 perc 11 másodperc. Mindenképp az extended kell, mert abban nincs benne a magyar szövegű betét, amitől teljesen egyértelműen egy szerelmi történetté válik a dal. Mint ahogy eredetileg az is.
Rita 2011.11.05. 19:04:50 / # 324403
De köll bele gazdaságos parízer is. Arra is fussa, hogy volt egy kis jatt.
Rita 2011.11.05. 19:01:37 / # 324402
Hogy mit kell jelezni, az evidens. Ami a megjelenítés módját illeti, abban Te döntesz. Nem vitatkozom azzal, hogy kiskutyával és kisgyerekkel bármit el lehet adni, de pont ezért, mert ezzel az elcsépelt klisével mindenki tisztában van, én egy taxis-klipben nem élnék ezzel a közhellyel. Azzal együtt, hogy az általam elképzelt verzióban, a kiragasztott családi fotón értelemszerűen gyerekek is lennének. Most így még nem tudom, hogy a nagyjából 3 perc, 16 másodpercnyi zenei aláfestéshez milyen képsorok mehetnek, hogy ne legyen túllépve az idő.
Rocktaxi 2011.11.05. 18:59:16 / # 324401
Na, szíveim! Mit kezdjünk azokkal a rémhírekkel, amik a DlG alomból szivárognak, mint szennyvíz? Van egy olyan, hogy a TGFSZ is aláírt egy beadványt, amiben 55 éves kor felett komoly egészségügyi vizsgálat alapján maradhat csak taxis a taxis. A kidolgozott fix tarifa állítólag ott volt a BKIK-ban de "nem mutatjuk meg" dumával lett elnapolva. Állítólag. ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Ezekkel kéne valamit kezdeni!

nagyonkedves 2011.11.05. 18:57:31 / # 324400
A teszkós zsömle az meg a kelóból van, de csak írva! - nem mondva. :D
hiénakutya 2011.11.05. 18:52:51 / # 324399
Jó, mindhárman eljutottunk oda, hogy azt jelezni kell, hogy itt a taxisok mögött családok, gyerekek vannak. Azt is tudjuk, hogy kiskutyával és kisgyerekkel bármit el lehet adni, úgyhogy a gyerekek igen is jelenjenek meg valahogy!
Rita 2011.11.05. 18:48:39 / # 324398
:))) De hát nem írtál hülyeséget, meg is lettél dícsérgetve. Én csak a wellness-hétvégére csodálkoztam rá. És képzeld, van valami, amiben teljesen egyetértünk: "..a nótának is vége lesz egyszer..." Na ez az, pont ezért mellőzhetőek az otthoni jelenetek, amikben a hozzátartozók különféle tevékenységei és a szatyorból előkerülő élelmiszerfélék vannak bemutatva. Tény, hogy a taxis egyben magánember is és jó esetben lakik is valahol, de a munkája felől érdemes megközelíteni a témát, mert azáltal érheti el, vagy éppen kergetheti hiába az álmait. Szerintem. :)
hiénakutya 2011.11.05. 18:40:31 / # 324397
Nem tudom, hogy hol írtam olyat, hogy kizárólag a közvélemény szimpátiájára kell apellálni. Szerintem sehol. Azt írtam, hogy amíg a közvélemény ellenünk van, addig nem fogunk tudni eredményt elérni. Legalább is számunkra kedvezőt nem. Éppen ezért kellene óvakodni olyan akcióktól, amelyek tovább fokozzák az emberek -szerintem- többségében meglévő taxis-utálatot. A John Deere egy szar, azért van belőle sok, mert a többihez képest olcsó. Mert szar. :-) Nem kell mindenre példát hozni. Ahogy az idős házaspár fölemlegetése fölösleges volt, úgy édesapád példája is az. Ha akarok, mindkettőre hozok ellenpéldát. Az első esetben arányokról beszélünk, a másodikban pedig elvekről. Arányok. Igen, vannak olyanok, akik nem utálják a taxisokat. Tudjuk, látjuk, tapasztaljuk, itt van nekünk a Nagyonkedves is. :-) Az én állításom az, hogy azok vannak többségben, akik rühellnek minket. Biztos tehetünk róla, biztos másokat is rühellnek, de ez a helyzeten nem változtat; a közvélemény nincs mellettünk, a közvélemény ellenünk van. Így a döntéshozókra a büdös életben nem fogunk tudni nyomást gyakorolni. Elvek. Nézd el nekem, de nem érdekelnek édesapád sérülései! Biztos vannak olyanok is, akik negyven évesen, egy karcolás nélkül mentek el nyugdíjba és most nekem kellene kitermelnem számukra a havi két kilot. Jó ez így? Nem jó. Fönntartható? Nem tartható fönn. Csakhogy! Ez az én szememben egy szerződés. Ezek az emberek -köztük édesapád is- teljesítették a rájuk vonatkozó részt, és most, tetszik, vagy sem, rajtunk a sor. Ebbe visszamenőlegesen belebarkácsolni, kifarolni belőle, menet közben a játékszabályokon változtatni, undorító, tisztességtelen, erkölcstelen, gusztustalan, ha volt édesapádnak agyrázkódása, ha nem. Ha a kérdés az, hogy aki holnap szerel föl, mehessen-e el negyven évesen nyugdíjba, akkor az a válaszom, hogy ne, csak szóljanak neki, hogy rá már más szabályok vonatkoznak. Na most menj ki az utcára, és magyarázd ezt el a sok prolinak! Nem fogod tudni. Azokkal mit foglalkozzak, akik szimpatizálnak velünk? Én nem akarom a Nagyonkedves véleményét formálni. Mit formáljak rajta? Ez olyan, mintha Te az én véleményemen akarnál változtatni édesapád nyugdíjával kapcsolatban.
nagyonkedves 2011.11.05. 18:29:37 / # 324396
Szia közvélemény! :D A helyzet az, hogy ezt az írást egy váznak szántam csak, természetesen. A fizetnivalók felsorolását mellőztem, mert úgyis mindenki vágja, aki itt olvasgat. Az utasok meg persze, hogy nem (csak) készpénzzel fizetnek. De most gondoljátok el, mekkora meló az összes eshetőséget érthetően, képileg megjeleníteni, ráadásul a nótának is vége lesz egyszer és akkor az álmokról még nem is beszéltünk, amiről egyébként szól. Jut eszembe: álmok... Hát a wellness hétvége, amit említettem, az annyira egy friss és eredeti álom, hogy épp tegnap este hallottam egy teljesen igazi taxisofőrtől, persze nem hiszem, hogy ragaszkodna az öt csillaghoz, lehet, hogy csak egy kis nyugalomra meg kikapcsolódásra vágyik. :))) Azt meg, hogy anya fizuja elmegy a rezsire egy másik igazi mesélte... és így tovább és így tovább. Az utolsó bötűig loptam az egészet! :DDD
Oldalszám: 321