Témakörök > Hírek fórumai > Újjá alakul a TGFSZ! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
szálka | 2012.02.24. 13:23:20 / # 325670 |
|
Oké! Feltörtem a gyerekeim malacperselyét. Nem tudsz egy lestrapált ( illetve azt én is tudok )... szóval egy használaton kívüli BKV-buszt?
|
csogu | 2012.02.24. 13:22:49 / # 325651 |
Mert régen mi volt? Kik adtak le előrendelést? Akik utaztak, meg színház, meg ilyenek...manapság meg?
Minden fityfirity esetben Ő előrendel...rendelj bammeg, de akkor fizesd is meg. Nem kell itt tarifát emelni, meg az EU-t belevonni....csak a plusz(!!!) szolgáltatást kelljen kiköhögniük és máris rendben lennénk.
|
|
csogu | 2012.02.24. 13:19:17 / # 325685 |
Ja-ja, múltkor is láttam a Westend vízesésnél beszélgetni a taxisokkal :-))
Előzmény: #325683 nazoli 2012.02.24. 13:14:36 |
|
csogu | 2012.02.24. 13:18:18 / # 325684 |
No meg ha megegyeztünk valamiben, akkor támogatni, és fölsorakozni mögé. És ami talán mindennél fontosabb: reális igényekkel kell előállni!
- címreérkezéskor indul az óra
- Előrendelés +500 forint
- Utcai beülősnél az alap 300, Telefonosnál 600
Ezt kellene elérni és nem elfoglalni Budapestet:-)
Vagy ez nem reális igény?
Előzmény: #325682 nazoli 2012.02.24. 13:12:06 |
|
nazoli | 2012.02.24. 13:14:36 / # 325683 |
|
Elmondta nekem egy beszélgetés alkalmával, hogy ő nagyon sok taxissal beszélget. Ez igaz is. No most ezek a nagyon okos taxisok mondanak neki ilyen nagyon okos dolgokat.
Szerinted mit lehet ezzel kezdeni?
Előzmény: #325664 alelölülő 2012.02.24. 12:27:26 |
nazoli | 2012.02.24. 13:12:06 / # 325682 |
|
Ez az alkatrész dolog nem hülyeség. Itt mindenki azon siránkozik, hogy miért nem tesz valaki végre valamit a taxisokért. Ha TGFSz csak annyit tett, hogy 40, azaz negyven százalékkal olcsóbban segít alkatrészt beszerezni, már többet tett, mint az összes fuvarszervező az elmút évek alatt összesen. Eldobom az agyam. Még ezt is képes vagy negatívumként, becsmérlően kezelni. Tízezreket tudsz vele spórolni, de lehet, hogy százezres nagyságrendet, ha peches vagy. És ez sem jó, nem elég. Egy fékbetéten bejön az éves tagdíj összege.
Az én szarvamat nem törték le. Egyrészt mert nem is volt (remélem :-D), másrészt mert nem vállaltam olyasmit, hogy én majd jól elküldök minden Országgyűlési, meg Fővárosi embert a jó édes anyjába, és magam mögé állítva 6000 taxist, a menet élén haladva, kivont karddal, vagy éleslőszerrel töltve folyamatos tüzelés közben a háztartási Kalasnyikovommal elfoglalom Budapestet. Aztán elszenvedem, amint tüzes koronát tesz büntetésként a fejemre az ítéletvégrehajtó.
Én azt vállaltam, hogy tárgyalok a TGFSz nevében azokon helyeken, ahol kell, és lehetséges. Ha csalódtál, az nem miattam van.
Azt is leírtam már, hogy nincs ellenemre az említett cselekmény, de abban csak mint résztvevő, és nem mint szervező fogok előfordulni. Nekem az ilyesmihez nincs tehetségem.
Ezenkívül határozott ígéretet tettünk a Főpolgármester Úrnak, hogy ha megszületik az összes érintett fél számára elfogadható megoldás, akkor nem fogunk demonsrtációkat szervezni. Sem a TGFSz, sem az OTSZ.
Nem tudom, elég világosan fogalmaztam-e.
Nem arról van szó, hogy beszartam a másik oldalon ülőktől. Arról van szó, hogy szerintem ordibálással, és fenyegetőzéssel nem lehet eredményt elrni. Mondom szerintem. Ha ilyen emberre van szükségetek, akkor keresni kell egy olyat. Sem én, sem a Farkas Zsolt, sem a többiek nem leválthatatlanok, nem cserélhetetlenek. El kell jönni egy közgyűlésre, és olyanokat kell megválasztani, akik ezeknek a forradalmi igényeknek meg tudnak felelni.
Szándékom szerint lesz a tárgyalások megkezdése előtt olyan lehetősége a TGFSz tagságának, de a nem tagoknak is, hogy egy szervezett fórum keretein belül elmondják a véleményüket arról, hogy mi képviseljen a TGFSz a tárgyalások során. Ezt majd meg lehet vitatni. És biztos lehetsz abban, hogy azt fogom, fogjuk képviselni, amit a taxisok eldöntöttek. És ha olyan döntés születik, amivel nem tudok azonosulni, akkor nem fogok ragszkodni sem az alelnökséghez, sem ahhoz, hogy én képviseljem közösen kialakított álláspontot.
Én csak olyasmit tudok képviselni, amivel magam is azonosulni tudok. Nem vagyok sem kaméleon, sem képmutató.
Az a legszomorúbb, hogy te nagad mondod, hogy birkák vagyunk. Mondjuk magamat ebből kiveszem, mert nem érzem megam annak, mint ahogy nem is vagyok az. Nem vagytok birkák. Emberek vagytok, akik végeznék a munkájukat, élnék az életüket, csak hát minden körülmény nehezíti azt. Csak hát ennyit tudtok. Ennyire vagytok képesek. Ezért aztán ha valaki segíteni próbál, azt inkább meg kell hallgatni, vitatkozni kell vele, segíteni, felkészíteni arra az eseménysorozatra, ami vár rá, és aminek az a célja, hogy jobbá tegye a helyzetünket. No meg ha megegyeztünk valamiben, akkor támogatni, és fölsorakozni mögé. És ami talán mindennél fontosabb: reális igényekkel kell előállni!
Elkeseredni, birkázni, meg retkezni mindenki tud.
Talán túl kellene már lépni ezen.
Előzmény: #325644 Brian May 2012.02.24. 11:10:18 |
csogu | 2012.02.24. 13:09:09 / # 325681 |
Akkor meg nincs értelme a "hagyjuk, vagy sem" kérdéseknek.
Dehogy nincs, hiszen ez csak egy vélemény, az enyém...ez nem jelenti azt, hogy mérvadó lenne.
Szerintem nincs értelme, hagyni kell őket, hagy sütögessék a pecsenyéjüket, aztán ha eljön az idő, meg nem árnyékra vetődünk, megpróbáljuk túlélni.
Azért azt lásd be, hogy a többség inkább aláígér a taxis elképzeléseinek
NA EZ AZ!!!! Akikről Te beszélsz, azok megszólítanak, feltételezhetően szoktak, ha nem is sűrűn, taxival utazni. Én arról a nagyon nagy rétegről (állítólag egyes felmérések szerint a budapesti lakosság 90%!!!!) beszélek, akik mint alternatíva sem gondolnak arra, hogy a távolságot taxival győzzék le.
Konkurenciát kell a BKV-nak csinálni...elszipkázni az utazóközönséget...na akkor majd jön a MOTIVÁCIÓ, hogy felemeljék a taxifuvardíjat :-)) De mi nem emelünk akkor majd :-DDD
Képzeljétek el, ha majd a BKV buszok állnak a tutikban és mi pörgünk:-))
Előzmény: #325680 szálka 2012.02.24. 13:01:10 |
|
szálka | 2012.02.24. 13:01:10 / # 325680 |
|
Akkor meg nincs értelme a "hagyjuk, vagy sem" kérdéseknek.
Azért azt lásd be, hogy a többség inkább aláígér a taxis elképzeléseinek, és nem ajánl többszörös pénzt megelőző csapásként.
Bár kétségtelen van rá példa. :-)
Előzmény: #325678 csogu 2012.02.24. 12:53:50 |
csogu | 2012.02.24. 12:57:21 / # 325679 |
Azért felajánlottam neki, hogy ha utazni szeretne, bátran kérjen engem :-)))
Előzmény: #325676 alelölülő 2012.02.24. 12:50:00 |
|
csogu | 2012.02.24. 12:55:23 / # 325677 |
Tudod, mostanában több utcai fuvarhoz van szerencsém...iszonyat...vagyis annyira nem:-)))...hogy egyesek milyen összegekbe gondolkodnak, ha taxiba KÉNYSZERÜLNEK...utána meg rendszeresen utaznak velünk.
Azért ezt meg lehetne lovagolni.
Előzmény: #325676 alelölülő 2012.02.24. 12:50:00 |
|
csogu | 2012.02.24. 12:53:50 / # 325678 |
Szólít a fene. Veszett ügyre nem fordítok időt...
Attól még, hogy valamiről tudom hogy nem jó, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy tudom mi a jó:-))
Vagyis tudom, csak kivitelezhetetlen.
Van, amit hagyni kell a saját medrében folyni, és arra törekedni, hogy mentsük, ami menthető, vagy teljesen más szálon elindulni.
Ilyen szál pl.: az is, amit előbb írtam...elcsábítani az embereket a BKV-tól...utazzanak velünk...hatékonyságnöveléssel nagyot tudnánk lendíteni a profitunkon.
Előzmény: #325675 szálka 2012.02.24. 12:47:40 |
|
alelölülő | 2012.02.24. 12:50:00 / # 325676 |
komáromi is ott szerezte a taxitarifa-ismeretét, ahol ez a taxisjelölt.
Előzmény: #325674 csogu 2012.02.24. 12:43:30 |
|
szálka | 2012.02.24. 12:47:40 / # 325675 |
|
És, mit csinálsz?
Utcára szólítasz ezernyi embert azzal a jelszóval, hogy, ha "nem jössz droid leszel, ha jössz, akkor nem"?
A külvilág felé, hogyan kommunikálod?
- "miért tüntetnek megint a taxisok"? - kérdezi a riporter
- "nem akarok rabszolga lenni"! -válaszol a taxis
Gyönyörű lesz.
Előzmény: #325661 csogu 2012.02.24. 12:15:52 |
csogu | 2012.02.24. 12:43:30 / # 325674 |
Kicsit más téma, de talán jó topikban említem meg.
Nagyon sokszor hangoztattuk itt már páran, hogy az is a baj, hogy az utazóközönség teljesen tájékozatlan. Pontosabban, mert rosszul fogalmaztam meg, nem is az utazóközönség, hanem azok, akik nem ülnek be a taxiba, merthogy drága.
Pár éve...???....5-6 éve talán...fene tudja, egyszer kipróbáltam, hogy rákérdezgettem a megállóban, hogy szeretnének-e taxit...az egyik férfi kb. 6km-re szeretett volna hazamenni...de nem mert odajönni, megszólítani, mert félt, hogy neki az sokba fog fájni.
Amikor megtudta, hogy 1500-ból hazajut, úgy ugrott be, mint a pinty.
Na most volt egy oktatás, ahol egy fizetőképes civil jelentkezett, mert (gondolom) a kora miatt már nem nagyon kapkodnak utána más munkahelyen, így gondolta eljön taxizni.
Az oktatás végén van egy kérdés, hogy a Morison2-től kb. mennyibe kerül egy fuvar Újpest központig. Képben volt az ember, mert helyismeretileg nem volt vele gond...és ezt írta: kb. 10-12 EZER
Szerintem egy újabb utazóréteget lehetne szerezni, amennyiben lenne egy felvilágosító program és ez is nagyban segítene rajtunk.
Lehetséges, hogy a TGFSZ jobban járna...és mi is, ha ebbe feccőlne energiát és nem abba, hogy bábként asszisztáljon egy politikai játékhoz, ahol mi a cső végén biztos, hogy a rossz oldalon fogunk állni.
Ui: Amikor elmondtam az emberünknek, hogy kb. 1700 forintról beszélünk, akkor kicsit meglepődött:-)))
|
|
Brian May | 2012.02.24. 12:33:00 / # 325668 |
|
LIKE!!!!!!
Előzmény: #325663 csogu 2012.02.24. 12:25:35 |
Rita | 2012.02.24. 12:30:30 / # 325667 |
És az eddigi tapasztalatok alapján igenis VAN okotok azt feltételezni, hogy ott lesz.
Előzmény: #325665 Rita 2012.02.24. 12:29:43 |
|
szálka | 2012.02.24. 12:29:46 / # 325666 |
|
Egy picit álljatok már meg, és gondolkozzatok!
Főleg azoknak szól ez, akik jelenleg mindent elutasítanak, és legszívesebben az ajtóra szögelve látnák a nazoli-Gabit is.
Ha, háttérbe szorulna az egységes tarifára való törekvés, de kiharcolnánk a maximált ár felemelését, mint ahogy itt egyesek oly nagyon preferálják, akkor vajon mi történne?
Lenne az órában egy, a szemnek-pénztárcának tetsző viteldíj, amit a mezítlábasok mindig, a cégesek kivételes esetben tudnának alkalmazni, és a köztudatba beépülne egy jelentős tarifaemelésről szóló hír.
A cégek dafke se emelnének a viteldíjon, miközben akik "csak" beülnek, leintenek az utcán, azok óhatatlanul érzékelnék az emelést.
Ez még önmagában, és látszólag szolgálhatná az érdekeinket, de...
Inkább előbb, mint utóbb, intenzív reklámhadjárat indulna a cégek részéről, hogy "nálunk változatlan árakon utazhat", "féláron utazik, ha telefonon rendel", stb, stb.
Az utasforgalom még nagyobb hányada tolódna a megrendelések irányába, következésképp, aki mezítláb akar boldogulni, az még kilátástalanabb harcba kezd, aki cégnél van, annak meg béklyói vastagodnak. Látszólag több megrendelése lesz egy-egy cégnek, a tulajdonosok számunkra előnytelenebb feltételekkel fognak velünk szerződni, de legalábbis eszük ágába se fog jutni, hogy javítsanak azokon.
Abból indulnának ki, hogy minek. Ott csörög a telefon, van mit eladnia. És olyan árat kér, amit akar.
Ha akar több embert vesz fel, nő a tagdíjbevétel.
Ha létszámstop van, akkor emeli a bennlévők tagdíját. Megteheti, mert a fentebb említett okok miatt jó eséllyel megjósolható, hogy az ilyen módozatú áremelés hosszabb távon az ő malmára hajtja a vizet. Ott rendel az utas, mert olcsóbb, oda szerződne a taxis a munkáért.
Megint itt maradunk kiszolgáltatottan.
És ne áltassa magát senki, főleg a Góré félék, és a hozzá hasonló tévhitben élők.
A kiszolgáltatott ember nem megy az utcára.
Legfeljebb aki nem akar az lenni, és még van bátorsága dühösnek lenni.
|
Rita | 2012.02.24. 12:29:43 / # 325665 |
"Tudjuk, hogy az ördög a részletekben rejtőzködik, de nincs okunk feltételezni, hogy ott is lesz."
Márpedig ott lesz. Botorság és nagyfokú felelőtlenség lenne abban ringatni magatokat, hogy maximálisan korrekt hozzáállás várható a "tárgyalópartner", a másik fél részéről.
Előzmény: #325558 nazoli 2012.02.23. 19:19:21 |
|
csogu | 2012.02.24. 12:29:05 / # 325669 |
Tomi, ez lesz a TGFSZ új toborzó szövege?:-)
- Uraim, hogy seggbe leszünk cseszve, az már tuti, de ha beléptek, napi egy zsemle áráért, akkor van rá lehetőség, hogy elérjük, legyen hozzá vazelin.
Nem semmi :-))))))))
|
|
alelölülő | 2012.02.24. 12:27:26 / # 325664 |
Vajon mit gondol ez a nagyonokos rendőrbácsi, mennyi órabevételt lehet elérni, amikor az átlagos fuvar kb. 1500 forint és nagyjából óránként egy fuvar jut egy taxisra?
Kétszáz ledolgozott órával az pont 300 ezer - bruttó.
Előzmény: #325662 nazoli 2012.02.24. 12:20:54 |