Témakörök > Droszt Híradó > Budapest Taxi mi is itt vagyunk! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
gera | 2009.08.14. 17:06:59 / # 318771 |
|
Látom,tapasztalom én is,hogy nagy a baj.Azt viszont nem hiszem el,hogy a Mikit ez nem érdekli.Inkább arra gondolok,hogy nem igazán tud ezekről.Szerintem inkább az van,hogy működik a cég valahogy és Ő nincs képben a csipet-csapat tevékenységéről.Arra gondoltam,hogy valaki bemehetne hozzá,csokorba gyüjtve a gondokat és kultúráltan átbeszélné mi a tagok nyűgje.Neki is érdeke az elégedetlenkedők meghalgatása,gondjaik orvoslása.Ez jólfelfogott üzleti érdeke.Amúgy én személy szerint hiánylom azokat az etikásokat akik látványosan teszik a dolgukat.A taxis az a fajta aki igényli a törődést.A kevesebb munkát is jobban elfogadjuk,ha az igazságosabban van elosztva.Nem akarunk elmenni innen,olcsóbb tarifával dolgozni,ha így lenne már a T4-nél lennénk.Nem tul nagy a baj,máshol is recesszió van,csak máshol kevesebb az anomália!Kérünk több,hatékonyabb ellenőrzést,hogy ne legyen egy nyugodt perce sem a zavarosban halászóknak!Gondolok itt a nagyrádiókra,nagypályásokra és a VÉDETT taxisokra.
|
Stopper | 2009.08.14. 16:56:08 / # 318770 |
|
A mai napon hallottam,hogy válságtanácskozás volt bent !!! De arról nem hallottam,hogy a dolgozókat kik képviselték . Talán a mutyizós brigád ? 150-re akarják csökkenteni a tarifát !!! A benzin 300/l ,uzsora adó 49000ft , miből fogunk élni ? Vigyázz GAZDA legyen eszed ha megindul a láva te is meg éghetsz ! Gondolkozz megéri minket tönkretenni ? Remélem az egész csak RÉM HIR !
|
Tökfej | 2009.08.14. 16:32:08 / # 318769 |
|
Valami buliféle volt hajnalban a Petőfi hídon?Engem kihagytak!
|
budapest taxi | 2009.08.14. 10:04:44 / # 318768 |
|
hat de minket a valsag tesz tonkre es a letszam lassan eleri a 2 taxist es az azt jelenti h a taxizas meg fog szunii neee
|
Megismert Elek | 2009.08.14. 09:46:32 / # 318767 |
|
Te azt nem tudhatod hogy én miből élek,de ez nem
is érekel senkit!
Hidd el ez a válság nagyon jó arra,hogy aki nem
bírja átvészelni az abba hagyja a taxizást !
Hisz a taxizás az piac,mint minden más szolgáltatás.
Ha legalább még 1-2 év ilyen "szar lessz" akkor
kb még 2000 taxis dobja be a törölközőt,és a létszám akkor majd lassan megközelití azt a számot ami egy 2 millás várost és körzetét el tudja látni !
UI: Vannak olyan mezitlábas taxisok akik:
-Szállodálnál dolgoznak
-Éttermeknél
-Nagy fejeseket szállítok
-Ügyvédi írodáknak dolgozók
-Állandó prívát megrendelőkkel rendelkezők.
És ezen taxisok nagyrésze át fogja vészelni a válságot!
Előzmény: #318758 Tökfej 2009.08.12. 20:28:26 |
budapest taxi | 2009.08.13. 22:16:15 / # 318756 |
|
ird majd nekem valaki en egy ujj taxis vok
|
bendzsoo | 2009.08.13. 18:52:00 / # 318766 |
|
Biztos igazad van.Reméljük ez az a forúm ahol inkognitóban maradhat az ember.Képzeljétek mennyien állnánk Andráska előtt.Ki élhetnék magukat rajtunk az etikai diszes brigád.
Előzmény: #318765 Tökfej 2009.08.13. 17:39:51 |
Tökfej | 2009.08.13. 17:39:51 / # 318765 |
|
Teljesen igazad van.De elhiheted,hogy olvassák ezt bent is,és gőzerővel dolgoznak azon,hogy megfejtsék kik azok,akik itt írkálnak.Persze,hogy leszarnak minket az etikások,hiszen nagy úr a tagdíjmentesség...Sütögetik a kis kolbászukat,és ragaszkodnak a pozíciójukhoz.Végre egyszer az életben ők is rugdoshatják a seggét valakinek.Egy kis hatalom kerül a kezükbe,és mindjárt kifordulnak magukból.Ha innen kivágnák őket,bármilyen cégnél megennék őket reggelire,és éhenhalnának.Mondhatni itt ülnek nálunk az állandó tutiba...
Előzmény: #318764 tejszinhab 2009.08.13. 17:05:05 |
tejszinhab | 2009.08.13. 17:05:05 / # 318764 |
|
Na helló mindenkinek.Szidjátok itt az etikai bizotságót rendületlenül!!hmmmm nem semmi.Igazábol azt nem értem mért csak itt??Van fali ujság a központba ki kéne ragasztgatni pár irományt ezek közül had lássák már az illetékes fiuk is mik a gondok hiszen nagy a valoszinüsége szerintem hogy egyikük sem olvasgatja ezeket a lapokat a netten.Gondoljátok Andrisnak volna képe ennyi szidalom után ilyen rádióval dolgozni azok után ahányszor olvastam itt mennyien szidják a generátor zaj miatt?Ha a fönökségböl valaki olvasgatja és szó nélkül hagyja az meg jobb lenne ha elmenne árufeltöltőnek valamelyik multi áruházba és szégyellje magát hogy nem áll ki a kollegálya mellet.!!!!!!!undorító brigád az egész ugy ahogy van bent a központba.Vicces az egész etikai határozat az elmúlt honapokban!!A diszpécserekről már nem is beszélve.Kedves diszpécser kollegák stílusától időnként hánynom kell.Okádék ahogy viselkedik miközben ők is tudják milyen ocsmány helyeken kell időnként várakoznunk meg állnunk.Segítőkészségük idönként a nulla alatt van kettővel.Biztos sok más dolguk akad munkaidőben mint hogy segítsenek.Mondok példát Mi nap 13 perc után voltam olyan pofátlan hogy reklamálni merészkedtem egy belvárosi egyirányú utcából ahol mind két oldalon parkoló autók álltak és az ut közepén kb 10 másodpercet nem álltam egy huzamba az az kb kétszer annyit tolattgattam a házszámra mit amennyit utaztunk a kedvessel a végén.reklamációm után 5 perccel rákérdeztem ekkor már 18 perces voltam hogy sikerült e valamit tenni érdekembe?Fél perc múlva válasz!!mindjárt megy.Ha nem szólj vissza 2 perc múlva.Ok.Jöt is egy perc múlva a drága.Óra ketyeg persze hiszti indul.Neki azt mondták 10-15 perc az auto..Majdnem felálltam az autómba.Egy belvárosra hogy lehet ilyet mondani mikor már egy külterületre is max 5-10 el hegesztenek!!!Mondtam a kedvesnek nem véletlenül kértem a diszpécsertől segitséget mire ö állította higgyem el neki senki sem szolt hogy itt áll az autó a ház előtt.Erröl enyit.A fuvcsi mellesleg 800ft volt és ráment 30 percem.Gyerekek.1 utas 10 perc 10 utas 100 perc egy év???ezért van hogy elöbb utóbb begolyózik az ember és csoda hogy agressziv lesz egy taxis??Leszarják a te érdekeidet!! vidd a tagdijat idöbe és kuss a nevünk.Bocsi ha bunkó voltam sziasztok.
|
nazoli | 2009.08.13. 17:04:13 / # 318763 |
|
Bocs, nem akartam céltalanul monologizálni, Sullivan felvetésére válaszoltam.
Egyébiránt pedig igazad van abban, ami írsz.
Előzmény: #318762 Tökfej 2009.08.13. 16:31:07 |
Tökfej | 2009.08.13. 16:31:07 / # 318762 |
|
Ez egy szép monológ lett...És van benne igazság is.De!Azt én is aláírom,hogy az utas olyan autót,sofőrt,színt,nációt kér,amilyet szeretne.Az azért nálam régen kihúzta a gyufát,amikor egy kispesti hölgy(viszonylag jó kanyar volt),hirtelen jó rugózású Skodát kért(egy darabig nem volt ilyen válogatós,de aztán egyszer csak álmai szolgáltatója jelent meg érte egy Skodával)!!!És érdekes módon onnantól kezdve szinte mindig volt ott a környéken...Én nem tudom,de a Skoda szerintem nem éppen a k*rva jó rugózásáról híres,de sebaj(már csak a színét kellett volna bekalibrálni)...Lenyeltük ezt a békát is.Vagy egy időben egy bizonyos kerületben mindenki hirtelen dohányozni akart az autóban...Na,ezeket is számításba kell venni,amikor a sofőr adja az utas szájába,hogy a kedves milyen kocsin szeretne utazni!Véleményem szerint ez is bizonyos fokú címkisajátítás.
Előzmény: #318761 nazoli 2009.08.13. 15:54:50 |
nazoli | 2009.08.13. 15:54:50 / # 318761 |
|
Olvasgatva az írásaidat, Neked sok mindenben igazad van, de azért ez a fuvarlenyúlás dolog nem egészen így, és nem egészen ezért működik!
1. Nem ismerem a Bp Taxi szabályzatait, de nem feltételezem, hogy akármilyen szakadt sofőrök vannak Nálatok. Nem egyszer utaztam már más társaságok autóival, többek közt Veletek is, de még soha nem fordult elő, hogy bármilyen minőségi problémám lett volna.
Szóval nem jellemző a büdös, szakadt autós, paraszt, alulöltözött társasági taxis.
Nem véletlen találták ki a szabályzatokat. Nagyjából egyforma színvonalú a szolgáltatás az autókban. Persze, vannak néha kivételek, ezeket azonban általában rövid úton kirúgják!
2. Hogy nyugdíjas, meg igény szerinti autó.
Az utas olyan autót és sofőrt kérhet magának, amilyet akar!
KEDVÉNEK, HABITUSÁNAK ÉS AZ ÚNIÓ ÁLTAL PREFERÁLT SZABAD VÁLASZTÁS ELVÉNEK MEGFELELÖEN! Dohányzó, nem dohányzó, magnós, CD-s, Merci, Passat fiatal sofőrrel, olaszul beszélő, stb. És lehetőség szerint, meg is kapja. De ha valami különleges kérés van, hallom ám a megjegyzéseket is az URH-n! Micsoda igények! Biztos azért kér fiatalt, mert…! Hogy felvitte az Isten a dolgát, hogy csak fehér Mercivel…! Én miért nem vagyok neki jó a Toyotával? Ugyanannyi tagdíjat fizetek!
Azért nekünk is tudomásul kell venni, hogy az utasnak lehetnek az általánostól eltérő igényei. Csak lehet, hogy azoknak én nem fogok megfelelni. De attól az még teljesen normális dolog, és sosem tudhatjuk, hogy MIÉRT kéri azt!
Nem . A fuvarlenyúlás nem azért történik, mert az utasnak pont rám van szüksége. Néha ez is előfordul, de nem ez a jellemző.
A kedves kolléga rádumálja magát a kuncsaftra! Még bizonyos kedvezményeket is ad, csakhogy őt hívják! Óra nélküli várakozás, olcsóbb fuvardíj stb. Mindezt miért? Hogy soron kívül az övé legyen az a munka is! Lehet ezt sok oldalról nézegetni, de fuvarlenyúlás nem az utas érdekeit szolgálja, hanem a sofőrét!
Aztán nem mindegyik fuvarra repülünk rá! Senki sem a naponta rendelő, 800-Ft-os kanyart fogja lenyúlni. De a 8000-esnek lehet, hogy gyorsan lába kél! Nem a Mari nénit a szatyraival a piacról, de a napi postafuvar, 8-10-ig, 10000-ért, igen! Az már megéri! Nem a Keresztes nénit a Hollán Ernőből, aki minden nap a Hollán Ernő végébe megy az elejéből, az évekig megvolt, de a TV vidéki beszállítást igen! Az eltűnik! És meg akarja dumálni az EB-t, hogy ő minden nap arra járt, és mindig leintették!
Panaszkodunk a fuvarszervezés hiányosságaira. De a fuvarszervezés, ha van, nem azért van, hogy a megszerzett fuvarokat néhány kolléga kisajátítsa!
Azt hiszem, hogy a kollégák rábeszélőképessége a taxis-tehetségük hiányával egyenes arányban növekszik!
Kevésbé tudok dolgozni, majd rádumálom magam az utasra, hogy legközelebb engem hívjon!
Vajon miért éri meg visszamenni egy mondjuk nem átlagos, 2500 Ft-os fuvarért elmenni megbeszélés alapján? Gondoljuk végig. Ha időben oda akarok érni, előtte már legalább fél órával nem vehetek fel címet, mert ha másfelé visznek, nem érek oda! Nem baj, majd kérek oda egy autót. De akkor hol van az, hogy az utasnak pont rám van szüksége? Időben odaérek, de, mondjuk a város másik végéből kellett mennem. Akkor viszont nekem hol éri meg? Csak akkor, ha másként nem tudok fuvarhoz jutni!
Nem akarom tovább ragozni, de a tetszetős, az utas érdekeit hangoztató érvek mögött kicsinyes, önző, a többi kollégánkat semmibe vevő egyéni érdekek állnak!
Ezért aztán a fuvarlenyúlás intézménye semmivel sem különb, mint a nagypályázás, vagy a batyu!
Előzmény: #318743 sullivan 2009.08.12. 11:50:56 |
sullivan | 2009.08.13. 15:10:57 / # 318760 |
|
Ebben igazad van!!! Megint kemény idők jönnek.....etnikus vezérünk elkezdte a tisztogatást... Megint rossz felé nézegetsz drága etnikus barátom...... Mi a picsáért nem mondasz már le? Ennyire kell a pénz?( bár a bent üldögélés jobban meg van fizetve, mintha tényleg dolgoznál) A haverodat, haverjaidat tedd már ki és utána mondjál le azonnal!!!! Nagyon sokat segítenél nekünk... Kíváncsian várjuk, hogy megint kivel lesz szerződésbontás és kit találsz meg a hülyeségeitekkel. Legyél már tökös és hagyd el a hajót!!! Te komoly, jó szakember vagy minden cégnél tárt karokkal várnak a haverjaiddal együtt!! CSak a rádiódat kellene megcsináltatni,mert azzal sehova nem vesznek fel és egyből hazazavarnának, hogy csináltasd meg és addig nem vehetsz fel címet...Akkor miből élnél..? A diszpécserek hangján is lehet hallani,hogy kikészülnek, mikor bejelentkezel, olyan mintha a WC -csésze aljából bugyognál bele valamit a borzalmas generátor hanggal vegyítve!!! Ez a cég tényleg kész röhej! Neked ezt is lehet....
Előzmény: #318759 Taxa11 2009.08.13. 13:37:32 |
Taxa11 | 2009.08.13. 13:37:32 / # 318759 |
|
Sajnos mostanában nekem sincs,de a mobilon hívó állandókkal néha azért összejön.Tudod a tisztességes és korrekt fuvarozás eredménye ez is!
Ne feledd, hogy nekem a tagdíj, esetleges bünti pénzek + az ezekre eső üzemeltetési díjjal kevesebb is elégséges és nettóban ugyanazt eredményezi mint nálad, nembeszélve arról, hogy az autómat sem amortizálom le annyira mint te!
Előzmény: #318751 nazoli 2009.08.12. 17:36:58 |
Tökfej | 2009.08.12. 20:28:26 / # 318758 |
|
Csodállak Téged kolléga!Látom neked nagyon megy a bót...Teli a buksza...Gondolom mindannyiunknak jól esne így a nagy nyári melegben egy üdítő kanyar valamelyik pályaudvarról vidékre,vagy ne adj' Isten külföldre...De erre a "rendes" hiénáktól esélyünk sincs!Gondolom Te mindennap jársz ilyen helyekre,azért nem érdekel.A tudomásom szerint az utolsó nagyobb(hosszabb) vidéki címet egy állandóan kilövésre kész gőzkatapulton ücsörgő kolléga tette magáévá...
Az utolsó mondatod szerintem meg nem éppen idevaló...
|
Tökfej | 2009.08.12. 20:09:40 / # 318757 |
|
MAGADÉRT!Vagy állj hiénának...Elmesélek egy történetet...A minap volt szerencsém egy dupla rendelésre másodikként érkezni.A kollega előttem kb. 10 méterrel ácsorog,várja az utast.Odabilleg a kisasszony,majd megkérdezi tőlem,hogy kb. mennyi lesz a fuvar(magyar narancs kártyát mutat) egy bizonyos kerület adott utcájába,mert úgy adna a barátnőjének pénzt.Műszerbe beütöm,majd rövid fejszámolás után 2200-2500 körüli összeget mondok.A hölgy elégedett.A barátnője közben bőszen egyezkedik a "kollégával".Majd kisvártatva odajön Ő is hozzám,és lebiggyedt szájjal közli,a sorstársam 3500-ért(kedvezményesen) óra nélkül!!! hazaviszi...Ja,megjegyezném,ez éjszaka volt!Legszívesebben kiszálltam volna a kocsiból,és egy atyai pofonnal helyreállítottam volna a kollega út-,és pénzérzékét.Majd közöltem a hölggyel,hogy üljön be a másikba,és ragaszkodjon az órás fuvarhoz,mondván a másik Budapestes szolgáltató biztos félreértette az úticélt,és azért mondott többet(igyekeztem nem leégetni a céget).Majd mindketten megkezdtük a szolgáltatást.Az út alatt a kedves elmondta,hogy sajnos egyre többször tapasztal hasonlót nálunk,miszerint megpróbáljuk átverni az utasokat.Égett a pofám rendesen,és nem a napsütéstől...Azt is megjegyezte,hogy régóta gondolkodik azon,hogy megpróbálja kisebben,mert ha ott a 168-at tolják meg,még mindig jobban jön ki mint nálunk...Mi ebből a tanulság?Számomra az,hogy ezt a megmaradt pár utasunkat tartsuk már meg,és legyen elég az a 202,vagy 214 forintos km. díj(legalább a törzsutasainkat ne húzzátok meg)!Ja,és az is,hogy a dögevők már köztünk is ólálkodnak...
Bocsi,egy kicsit hosszúra sikeredett,de le kellett ezt írnom.
Előzmény: #318754 Nevem senki 2009.08.12. 18:00:29 |
Megismert Elek | 2009.08.12. 18:34:32 / # 318755 |
|
De egy OSTOBA vagy !
Miért általánosítasz?
Nagyon nagyon sok rendes mezitlábas"hiéna"van.
És persze nem rendes is sok van!
De ez igaz a céges"nem hiéna"kollegákra is.
Tanuld meg mindenhol vannak jó és rossz emberek,fehérek feketék cigók bibsik stb!
Előzmény: #318753 sullivan 2009.08.12. 17:47:44 |
Nevem senki | 2009.08.12. 18:00:29 / # 318754 |
|
"HA TÉNYLEG JÓ ÖTLETNEK TARTJÁTOK, AKKOR KÉRLEK TITEKET MINNÉL TÖBBSZÖR RAKJÁTOK KI A SAJÁT CÉGES fórumokba!!!!!! köszi saját magunkért "
Kiééért????
A telefonszám tulajokért, te... nem is írom le, minek gondollak, mert nem akarlak megsérteni!!!
Előzmény: #318753 sullivan 2009.08.12. 17:47:44 |
sullivan | 2009.08.12. 17:47:44 / # 318753 |
|
Csak egy ötlet, de jogilag megtámadhatatlan és több ezer a Taxi ugyan azzal a matricával ,magyarul angolul vagy akár németül, erre még más nagyvárosokban is felkapnák a fejüket a nagyokosok..... Mi korrektül harcolnánk a nagypofájú, erős gyerekek ellen, bár nem vagyok egy kis darab, sőt engem is próbáltak már arrébb küldeni..... nem sok sikerrel ,ha utasra várok, egyébként meg nem hiénázok,majd ha összefogunk ellenük. Ez a sok rohadt,tetves hiéna,majdnem mind a kirúgott batyus, túlszámlázó, nagy pályás inkorrekt kutyából lett, akiket már mindenhonnan kirúgtak... senki nem szereti őket még az anyjuk sem...
HA TÉNYLEG JÓ ÖTLETNEK TARTJÁTOK, AKKOR KÉRLEK TITEKET MINNÉL TÖBBSZÖR RAKJÁTOK KI A SAJÁT CÉGES fórumokba!!!!!! köszi saját magunkért
Előzmény: #318752 nazoli 2009.08.12. 17:38:44 |
sullivan | 2009.08.12. 17:40:46 / # 318744 |
|
hát én is erről beszélek, de a mezítlábas kolléga biztos nyakkendőben,makulátlan autóval és kinézettel 200 feletti IQ-val, iszonyatos kisugárzással szinte vonzza a beülős utasokat... Akkor biztos mi vagyunk az alja nép, a rossz arcúak és sugárzik rólunk, hogy lehúzásból élünk....
|