Témakörök > Hírek fórumai > Gyökeresen átalakítja a ferihegyi taxi szolgáltatások rendszerét a Budapest Airport A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
Admin | 2006.07.30. 22:05:38 / # 308069 |
[b]Szia.
Scanneld be a dokumentumot .jpg formátumban.
Ne legyen nagyobb 100 Kb-nál, ne legyen a nevében szóköz, és ékezetes betü.
Így már sikerülni fog.
Ha még azt is meg tudod csinálni, hogy a szélessége 500 pixel legyen, akkor remélhetőleg olvasható is lesz.[/b]
Előzmény: #308068 Taxi48 2006.07.30. 21:29:04 |
|
Taxi48 | 2006.07.30. 21:29:04 / # 308068 |
|
Köszönöm a javítást meleg volt és van.Petrányi helyesen. A duronak bushnak és bebének elmondom hogy a személyeskedés nem véletlen volt. Amikor ide kerültem 400-500 ezer Ft_ért tele voltam tervvel. Utána szembesültem hogy nap mint nap beleszartak a számba. Érdekes hogy zsinórban a 6800 peremfuvarokat kaptam még akkor is amikor nem lett volna sorom .Érdekes lesz 3600 - 540 Ft ért majd megcsinálni. A 15 taxi beállt a harmadik helyére mert a Jutka nénit vitte. (Maffia könyvben szereplő tolmács ) A 20 taxi pedig a kávézásából soroltatta állandóan magát elénk. STB.
Na és az a stilus amit megengedett magának velünk szemben? A heti 3 szolgálat amit gondolom nem kell bemutatni. Persze volt még a "tagdíj" amit később az a-taxisok miatt csökkentették.Ezt köszönjük nektek! Amikor lejárt a belépési összeg közölték pár emberrel hogy akkor újra indul és nem járt le.Tessék ezt forintba átszámolni mennyi vesztesége volt jó sok embernek! A 8 taxi múlthéten a rádióba beleböfögte hogy "lehet menni aláírni ",ilyen alpári stilusban. Jenőkét meg, nem kell gondolom külön bemutatni. Remélem a pityu szoknyája alól kileszel húzva majd és megkapod azt amit megérdemelsz! Tényleg nem személyeskedés akart lenni csak telefutott.....! Nem tudjátok elképzelni mennyit szívattak! Amikor már a 5. zsírosabb fuvart viszik előled jogtalanul mert lenyúlják gátlástalanul de neked szerencséd lett volna és esetleg lett volna hova tenni a pénzt azt sem kapod meg. Háborog a lelkem! Az új belépőknek csak annyit : az összes peremkerületet és messzi budai címet ezek a gátlástalanok szemrebbenésnélkül úgy fogják csinálni hogy csak ti vigyétek.Gondolkodjatok el ezen!
A fórum olvasóinak meg elmondom azért vannak jó emberek is a reptéren a sok szemétség ellenére is. Belegondolva utólag nem is volt nagy durranás kinnt dolgozni. Az infartus sem volt véletlen. A Törpe és a Krisztián húzásai azok sem voltak etikusak.! Amikor reggel 4 óra elött csöngött jó párnak a telefonja 2006 január 20-án hogy azonnal menjen a II. terminálra mint utólag kiderült drosztot foglalni és az Ahmed vállalta a beírószolgálatot .......csodálkoztok hogy így írok róluk? Szerencsére visszafoglaltátok de elárulom azért mi is a jó érzésű emberek benne voltunk hogy visszaszerezzétek
Mert azért vannak nálunk olyanok is akármilyen hihetetlennek tűnik. Csak féltünk...félünk?
Az Ahmedék körbe járták a várost ha innen menni kellene hova tudnának menni.Minden foglalt ezt a ketrecben közölte szomorúan és megállapította nincs más választás alá kell írni.Ahmed te egy jellemtelen ember vagy csak a szádat járatod de ha rákoppint az orrodra a gazdád rögtön kussolsz.Vigyázz nehogy a füledre menjen akkor mehetsz vissza a kórházba.
Ne járkálj úgy mint egy harci kakas és ne kiabáld hogy ki lehetek mert szétütnél.Nem jól áll neked ez a szerep. Nem fogsz jól viselkedni akkor írni fogok rólad még kellemeseket.
Erről egyenlőre ennyit.Remélem a keserűségem kitűnik dióhéjban és az miért volt a "személyeskedés" mások is tudják meg milyen szar emberekkel dolgoznának ha aláírnának.
Igérem nem tűnök el és mindig fogok jelenkezni aktuális hírekkel. Azt meg hogy ki lehetek szerintem álmotokban nem gondolnátok nem is érdemes találgatnotok.Hozzám is eljutott a hír már mennek az ötletzsákok elméletei. Duracelnek külön köszönöm hogy megakart védeni de nagy fiú vagyok már megtudom magamat ha kell. Amikor azt írjátok hogy fejezzem be akkor úgy fogok tenni. Gondolkodó: ez után is ha valamit elütök légyszi javítsál köszike.A szerkesztőhöz kérdés:Hogyan kell feltölteni a várva várt papirt egyszerüen nem csatolja.
bush: beestem az asztal alá nagyon jó a szöveged és az idézet Stevtől hibátlan.Sajnos tényleg igaz az idézet a taxisok birkák csak be kell terelni a karámba és nyírni kell őket.
Ilyen emberek férkőztek fölénk. Ki velük a taxis szakmából. Tűnjenek el és hagyjanak minket békén! Menjetek vissza Citadellára ha tudtok vagy a francba!
|
hang | 2006.07.30. 19:13:13 / # 308067 |
|
Kicsit jobban vigyázhatnál a megszokott és jellemző szóhasználataiddal,mert nekem azonnal leesett.
Üdv a fórumon mindenkinek,vadi új vagyok ezen a lapon.Nem okoskodni jöttem csak kiváncsi voltam,hogyan reagálja le a taxis csapat az örökzöld reptéri balhékat.
Valószinű a klasszikus felállásban ez az utolsó,úgyhogy a sorozatfüggők már kereshetnek új témát.
A pénz,az erő,a lélektelenség és egymás iránti közöny,az ellendrukker lesipusizás meghozta gyümölcsét, a Reptér nem üzlet többé a taxisoknak....és ez hamarosan bevonul a városba is...többen tisztán látják..jogos az aggodalom.Jön a darabbér,a blokkolóóra,a beosztott kijelölt szabadság,hétvége és minden ami elől húsz éve menekültünk....utólért..és a szakmát is.Külföldiek dirigálnak...ők a fizetőképes kereslet...és az emberek-taxisok a túlélésért bármire képesek...még erre is,hogy ne lássák ez hova vezet,mert az kényelmetlen..vitákkal jár...és arat az aljasság is,mert azt hiszik az aljasok,hogy úgy könnyebb túlélni,pedig őket nyirják majd ki elsőnek.
Most vagy együtt lépnek és okosan akiket megtámadtak..és ebben benne a város is...vagy visszavonhatatlanul győz a pénz és az erő,és kedves aljasok,az erő nem veletek,hanem a pénzzel házasul...még van két hét...
Előzmény: #308019 duro 2006.07.29. 21:51:02 |
Gondolkodó | 2006.07.30. 13:54:55 / # 308066 |
|
Tetrányi = Petrányi
A kilépése még csak pletyka.
Pólósoknak azokat nevezik, akik tavaly szeptemberben be akartak állni az 1-es drosztra, de nem engedték őket. Ekkor egyenpólóba öltöztek és már a tranzit kijáratánál szólongatták az utasokat. Később 30-an feltették a Tourist matricát.
Előzmény: #308062 Taxi48 2006.07.30. 12:54:35 |
Zolika | 2006.07.30. 13:04:50 / # 308064 |
|
Kik azok a Pólósok?
törölt felh. | 2006.07.30. 13:00:32 / # 308063 |
|
Hívd fel Tomayert ő segít betenni. Csak gyorsan mert égek a kíváncsiságtól:):)
Taxi48 | 2006.07.30. 12:54:35 / # 308062 |
|
Legújabb információ: Tetrányi kilép a konzorciumból, mert a Veres minden kocsira rá akar tenni 1.000.000,- Ft-ot.
Pólósok kőkeményen be vanna fenyítve.
Hova mentek, mi van veletek titokzoknisok?
Tomayernek igaza van, nagyon jó a duma, de nem mindenki érti.
Térjünk végre lényegre!!!
Megszereztem a nyilatkozatot, amit annyira vártok, technikailag még nem tudom a módját, de amint lehet, felrakom.
|
Gondolkodó | 2006.07.30. 12:49:28 / # 308061 |
|
Ugye hallottál a lószar és a veréb viszonyáról? Mellesleg én is mennék hozzájuk, ha engednének normális pénzt keresni. De ennyiért...
Előzmény: #308060 Sas882 2006.07.30. 12:21:53 |
Sas882 | 2006.07.30. 12:21:53 / # 308060 |
|
ugy beszéltek erről a pár száz emberről, mintha egy raktárban állnának a taxisták.
Hiába végeztet el tanfolyamot olyanokkal,akik nem voltak még taxisok, a papir megléte után nem lesznek automatikusan azok, sok függ itt az emberi tényezőtől is, lásd Est Taxi vagy Taxi4.
A jelenlegi taxisok pedig csak akkor váltanak oda, ha megéri.
Előzmény: #308059 Gondolkodó 2006.07.30. 11:02:32 |
Gondolkodó | 2006.07.30. 11:02:32 / # 308059 |
|
Az egyik távoli céljuk az egész város megszerzése. Nem fog gondot okozni még párszáz ember felvétele, ha megy a szekér
Előzmény: #308058 nemkar 2006.07.30. 02:03:36 |
nemkar | 2006.07.30. 02:03:36 / # 308058 |
|
Kempes
Azért az feltűnő lenne, ha a multik reptéri fuvarjai eltűnnének. Nem gondolod? És a vezetők erre nem lépnének? "Aszongyák", hogy ha a reptér a Zonáé akkor legyen a városi fuvar is az ővék a 8-900ft-os is. Na akkor 200 kocsival ez menne?-DDDDDDDDDDDD
Előzmény: #307962 Kempes 2006.07.29. 19:39:33 |
tomajer | 2006.07.29. 23:17:02 / # 308057 |
Egy kis segítség, a témában való eligazodáshoz:
Így kezdődött: Taxi-bárók Ferihegyen
Egy kis videó
És a teljes reptéri történet:Repülőtéri krónika
Jó olvasgatást!
|
|
duracell | 2006.07.29. 22:52:36 / # 308056 |
|
oké főnök!
Augusztus közepétől gyökeres változást ígér a Ferihegyi repülőtér taxispiacán a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Rt. (BA): a jelenleginél átlagosan 31 százalékkal olcsóbb viteldíjat, egy éven belül egységes, három évnél nem idősebb átlagéletkorú gépkocsiflottát, a jövő évtől multimédiás felszereltséget. Többek között ezt várja el a BA a pályázatán múlt héten a legalacsonyabb viteldíjjal nyertesnek hirdetett Zóna Service Konzorciumtól, amely mellett nem tudott labdába rúgni a legnagyobb fővárosi taxiscégekből összeállt másik két pályázó.
A BA négy évre köt kizárólagos szerződést a Zónával - ami egy évvel meghosszabbítható -, s a szolgáltatást kétszáz autóval kezdő cég évente legfeljebb egyszer, az infláció mértékével, az üzemanyagárak alakulását is figyelembe véve emelheti a tarifáit. Csalás kizárva, miután a terminálok diszpécserpultjainál vouchert kapnak majd az utasok, s az úti céljuknak megfelelő, zónától függően 2900-3600 forintot kell fizetniük. (Ebből szolgáltatási díj címén fuvaronként 450 forintot lecsíp a drosztot biztosító BA.) Így fékezné meg a BA a másfél évtizede fennálló, némi eufémizmussal szabályozatlannak nevezett repülőtéri taxishelyzetet, aminek megoldására egyébként legutóbb a Gazdasági Versenyhivatal 2004 végéig adott határidőt.
A váltást taxis körökben úgy értelmezik, hogy átfestik a repülőtéri taxis piac nagy részére korábban rátenyerelt, a V.I.P.T. Kft. által üzemeltetett Tourist taxit (HVG, 2004. február 21.). Bár Chris Woodruff, a BA igazgatósági tagja szerint "teljesen új cégekből áll a konzorcium", és "semmi köze" nincs a jelenlegi állapotokhoz, a Zóna hét tagjából három is köthető a V.I.P.T.-hez. Szakál József egyéni vállalkozó a cég és a Tourist taxi ügyvezetője, az Utax Bt. az egyik tulajdonosa, az Euro Taxi Bt. tulajdonos-képviselője pedig az egykor V.I.P.T.-t alapító, leginkább a gellérthegyi Citadella mögött engedély nélkül felépített terasz kapcsán ismertté vált Veres István. (A konzorciumban szerepel még az új autókat várhatóan szállító Petrányi-Auto Kft. és a Next Auto Kft, a biztonsági cég Airport Security Kft., illetve az Office Service Concept Kft.)
Annyiban nem tévedett ugyan Woodruff, hogy a pályázatban megszabott feltételhez - legalább öt éve végezzen taxiszolgáltatást az aspiráns konzorcium egyik tagja - képest új cégekről van szó, hiszen a személyszállító Utaxot és az Euro Taxit (eredetileg Airport Minibusz Szolgáltató néven) is 2003-ban jegyezték be. Így a szükséges szakmai jártasságot kizárásos alapon Szakál József egyéni vállalkozó teljesíthette. Veres - aki a cégbejegyzés szerint 2004-ben kiszállt a V.I.P.T.-ből - cáfolta a HVG-nek, hogy szőröstül-bőröstül átvennék a Tourist taxi stábját, azt viszont nem, hogy egy részüket átveszik, hiszen "némelyek megfeleltek a szigorú feltételeknek". A versenytársak kétlik ugyan, hogy sikerül kétszáz, öngyilkos áron fuvarozó taxist felvonultatnia a Zónának, Veres állítja, hogy a stáb összeállt. Minden együtt van, hogy megkezdjék a tender feltételeinek megfelelő egy éven belül szükséges, a vállalkozó által legalább 1,2 milliárd forintra becsült beruházást.
Forrás a HVG újság
Előzmény: #308055 tomajer 2006.07.29. 22:42:53 |
tomajer | 2006.07.29. 22:42:53 / # 308055 |
Sziasztok.
Szeretnélek megkérni benneteket, hogy a barátságos csacsogást, beszélgetést, offolást mindent, ami nem tartozik közvetlenül a témához, ebben a nektek igazán testhezálló topicban tegyétek
Airport Taxi mit keres itt???
Mert ha valaki ide beesik, belekukkant ebbe a kellemes beszélgetésbe, nem ismer benneteket, nem érdekli, már nem fog visszaolvasni, és nem találja azt amiért jött.
Előre is köszönöm.
|
|
duracell | 2006.07.29. 22:40:21 / # 308054 |
|
majd a haverodat a lalát is beszervezem de tb nem fogok utána fizetni:))
|
duracell | 2006.07.29. 22:39:02 / # 308053 |
|
legalább 10 poló taxim van
|
duracell | 2006.07.29. 22:38:03 / # 308052 |
|
én vagyok a falusi mariann
|
duracell | 2006.07.29. 22:36:49 / # 308051 |
|
de teljesen midegy végül is.végig olvastad a topicot?nem gyenge amit az egér írt:)))válaszoltam
Előzmény: #307402 duro 2006.07.29. 22:31:32 |
duracell | 2006.07.29. 22:34:32 / # 308050 |
|
direkt megtévesztésből csacsi azért nem vagyok
de végül is vállalni tudom magamat saját névvel akartam azt mondták hogy ne.így lett a ne.azért én hamar felismertelek biztos hogy én ki vagyok?
Előzmény: #307402 duro 2006.07.29. 22:31:32 |
duro | 2006.07.29. 22:31:32 / # 307402 |
|
a csákánnyal elárultad magad.
|