Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
siros 2010.03.27. 12:30:22 / # 297932
Szia! És mi lesz a mostani etikásokkal ?

1699 2010.03.27. 12:06:47 / # 298018
Szia! Azt nem kommentálnám, hogy Te, mit, hogyan "hallottál", és hogyan sikerült értelmezned. Nekünk, rendelkezésünkre állt megfelelő mennyiségű információ ahhoz, hogy eldönthessük, pályázunk-e, vagy sem, és ha igen, akkor - legalábbis nagy vonalakban - mire. Amellett, nem volt nehéz kikövetkeztetni a feladatkör mibenlétét, tudván, hogy az etikai bizottság megszűnik, a jelenlegi ellenőrök feladatköre pedig más formát önt majd. Mondjuk, azt rögtön sejtettem, hogy nem hidakat kell tervezni... De, ami a legfontosabb: a megbízatás ugyan négy évre szól, ez idő alatt, bármelyik fél, bármikor, indokolás nélkül kiléphet a kötelékből.
1699 2010.03.27. 11:49:48 / # 298017
Szia! Igen, jól gondoltad. 2002-ig a 1040 -es kóddal dolgoztam - jobbára - a Moszkva térről.
MCCCXCII 2010.03.27. 10:07:46 / # 298016
Jól láttam, hogy magyar tájak vannak benne, vagy csak félre hord a szemem? :))
The Road Warrior 2010.03.27. 10:01:21 / # 298015
MCCCXCII 2010.03.27. 09:47:50 / # 298014
Lehet hogy „Okoska” már szégyelli, de egyszer valóban megtörtént:)))
főnix 2010.03.27. 09:46:04 / # 298013
Hála Istennek a gyerek már elvégezte az általánost, nem kell hallania ezt a hülyeséget! Nem lehetne inkább, a szlovák himnuszt?
főnix 2010.03.27. 09:43:58 / # 298012
A taxi Esze és Okoska beszélgetnek a reptéren? Olyan mint egy vicc! :-)
MCCCXCII 2010.03.27. 09:42:33 / # 298011
ui. érdekel valakit hogy 5-ük közül ki lessz a góré..........na ezsem kivánság müsor :-)” Eddig nem szólhattam, mert nem volt publikus. Nem 5-ük közül lesz a góré. Egy hatodik lesz éspedig én. Rövidesen beolvassák általánosban. Persze ez függ a ti hozzászólásaitoktól is. Nosza, lehet véleményeket mondani rólam. (:-))
MCCCXCII 2010.03.27. 09:16:49 / # 293145
A rádiók tisztasága nem csak az ö nevéhez hanem a 1048-hoz is fűződnek bocs de nem tudom az uj kódját.” A rádiók tisztaságával kapcsolatban egy kis történet. Nem ma történt, hanem régen. Olyan régen, hogy már pontos időpontot én se tudok mondani. De az időpontot körülbelül be tudom határolni. Történt akkor, amikor a repülőtéren még a dagonyában várakoztunk, és a „Zóna Taxi”-nak még híre hamva se volt. A paripám olyan „szomszédéwoo” típus volt. „Okoska”, akkor éppen két etikai tagság közt volt. Vagyis csak „mezei taxis” volt, mint mindenki más. A véletlen úgy hozta, hogy kivetődtem a reptérre és beálltam azoknak sorába, akik reménykednek valami fuvarra a reptéren. Minden simán ment, amíg előttem állt valaki. Sorban kérték a kocsikat. No nem olyan sűrűn, hogy azt tombolásnak lehetett volna nevezni, hanem csak fogyogattunk rendesen. Mikor én lettem az első, akkor a szokáshoz híven aznap több rendelést már nem igen vettünk fel a reptérre. De én akkor még makacs és kitartó voltam, ezért maradtam. Kitartásomnak hála nem sokáig voltam egyedül a droszton. Megérkezett „Okoska”. Mellém állt, és elkezdtünk beszélgetni. Gondolná mindenki, hogy megtárgyaltuk a világválság előjeleit, vagy a legújabb színházi bemutatókat, vagy hogy hova megyünk nyaralni a nyáron, stb. Nos mindenkit ki kell hogy ábrándítsak. Senki nem gondolná, de két taxis főleg a taxizásról tud csak beszélgetni. Első kérdés: — Mióta állsz itt? Válasz: — Alig öt perce, mert előtte ott hátrébb álltam vagy két órát. Második kérdés: — Érdemes itt állni? Válasz: — Persze, mert szépen süt a nap, a levegő is frissnek mondható, ha nem számítjuk azt a finom kerozin illatot. Szóval így folyt a disputa. Szóba került a rádiók állapota is. De, mivel láttam, hogy „Okoska” veszi is meg nem is a lapot, ezért egy „érdekes” hírrel rukkoltam elő. Akkoriban cserélték le a BRG rádiókat MAXON típusúra, s abban az időben is gond volt a rádiók egyforma teljesítményével, legalábbis a szóbeszéd szerint, ezért a következőket mondtam. — Voltam bent az URH szervizben, és egy olyan dolgot hallottam, hogy mivel mindenkinek egyformán MAXON rádiója lesz, ezért azt tervezik bevezetni, hogy a kódokat kéthetente véletlenszerűen párosítani fogják. Akiket így kisorsolnak, azok egymással cserélnek rádiót. A következő két hét elteltével új sorsolás, új páros, és így tovább. Akkor nem lesz tovább téma, hogy nem egyformák a rádiók. Nos az első döbbenet után a kérdés: — Ezt komolyan mondod? Ezt tervezik? Alig tudtam a kacagási kényszer hatására bőrt húzni akkor még meglévő metsző fogaimra. (Még most is meg vannak, csak hogy irigykedjen is valaki.) És most jön a lényeg. Pontosan már nem emlékszem, hogy mi volt a válasz, de lényege a következő volt: — Na nem! Én nem azért költöttem a rádiómra, hogy most másokkal cseréljek, azután valami gagyi hulladékkal keljen dolgoznom. Szóval röviden ez volt a lényeg. Közben az orcájára kiült sápadtság enyhe pír állapotába csapott át, ahogy háborgott az ötleten. Én meg majd megfulladtam, mert a röhögésemet alig bírtam visszatartani. Azért még feltettem egy kérdést: — Ha szerinted egyformák a rádiók, akkor miért tiltakozol egy esetleges csere ellen? Például ha az enyémet kapnád meg, akkor lenne egy garanciális posta tiszta rádiód két hétre, mert az enyémet most vettem alig egy hónapja. A tied meg egy több éves pusztulat. A választ már nem tudom, mert szólított a kötelesség, és mennem kellett reptér 1-re egy rendelésre. :((

főnix 2010.03.27. 08:49:53 / # 298001
... "Nem túl jó belépő!" Bezzeg a te kilépőd az jó volt! Sosem felejtjük el, ahogy téged mint diszpancser fenomént, le kaptak a magas lóról. Miután földetértél, a Szatír a hajadnál fogva húzott ki a központ elé és rúgott mindenki előtt picsán, szappanos lábbal! Máskor nyugodtan szerezz, középfokú végzettséget és te is pályázhatsz!

törölt felh. 2010.03.27. 08:47:46 / # 298009
Én a Mikire gondoltam, nem ő az? A Norbi meg volt a kihelyezett pénztáros?
főnix 2010.03.27. 08:39:47 / # 298008
Te agyilag tuti Sith lovag vagy, a SÖTÉT oldalon állsz, ennyire nem lehetsz OSTOBA. Tudod mit jelent egy pályázat? -A vezetőség kitalál egy póziciót. -Megállapítja annak feladatkörét. -Eldöntik milyen kritériumoknak kell megfelelnie annak, aki ezt a feladatkört el tudja és el akarja végezni. -Végül megpályáztatja az adott poziciót. -A kritériumokat a pályázók, elolvassák. -Majd egy beadvány keretében, leírják miért pályáznak, bizonyítják hogy megfelelnek a kritériumoknak. -A vezetőség a beadványokat értékeli, és bizonyos saját szempontok alapján kiválasztja a nekik megfelelőt. "Szép." Ellenőri munkakörbe jelentkeztek, nem pökkhendi, sötét, bohócnak! Azon a kiíráson a te pályázatod volt a nyertes, torony magassan! ...
főnix 2010.03.27. 08:20:08 / # 298007
Nem ,az a Levi volt, most 1828. Neki 1204 volt a kódja, és a Norbival együtt nevezték ki őket.
törölt felh. 2010.03.27. 08:09:37 / # 298006
Szia! Te voltál a 1040-es a Moszkváról?
puccos 2010.03.27. 07:46:42 / # 297945
Hajrá fiuk! Mutassátok meg hogy hogyan kell a szarból várat épiteni. Én szurkolok nektek,hogy a "nagy" kockás a régi fényében tündököljön.

Dodi 2010.03.27. 07:28:13 / # 298005
Bocsánat....jól "hallottam"???? A pályázat csak a feltételeket tartalmazta? Azt már nem,hogy milyen feladatai lesznek az ellenőröket? Tehát azt sem tudtátok,hogy hogy alkalmasak lennétek-e a feladatra,hisz a feladatot sem ismertétek.Nem tudtátok mire pályáztok. De azért pályáztatok. Szép. Az,hogy a személyes beszélgetés a kiválasztás során esetleg már vázolták az elvárásokat,az már más dolog. De úgy pályázni egy munkakörre,hogy akkor még azt sem tudom,mit is kell majd csinálni,mi lesz a munka,mik a követelmények,mettől- meddig .............. Nem túl jó belépő. És ha a jövő héten-amikor is megtudjátok pontosan,hogy mire is jelentkeztetek- kiderül,hogy a munkakörödhöz tartozik,hogy kockás pompon lánynak beöltözve,fényes nappal az Oktogonon kell a Főtaxit reklámoznod egy szabadjelzővel a fejeden? A pályázatban nem írták,hogy ez nem fordulhat elő!
osztap 2010.03.27. 03:14:21 / # 298000
Igen RÁ de ilyen mentalitással nem való ellenőrnek.
belataxis 2010.03.26. 20:27:22 / # 297999
Idestova már 16 éve nem vagyok Főtaxis. (Sajnos?? Szerencsére???) Ahogy elolvastam ez a kis szösszenetet: 24226 hozzászólás úgy érzem megállt az idő. A fő rosszindulatú girmók nem változtak meg öregségükre se. Csak az első né hány (Nem véletlen elírás)nevet elolvasva, akár 10 éve is születhetett volna. 50, Papi, Tubi stb. Ezt nem nevezhetném tisztességes elmúlásnak.

nazoli 2010.03.26. 19:40:59 / # 297960
Akkor mire pélyáztál?

Oldalszám: 1757