Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
alelölülő 2013.06.11. 14:53:36 / # 271883
-s

alelölülő 2013.06.11. 14:53:11 / # 271909
Ha nem kell a felajánlott segítség, tudomásul veszem. Kicsit magatokba is nézhetnétek, nem csak a távolmaradókat okolni. Részemről az eddigi tevékenységetek kritikája volt a távolmaradás. Nem dolgoztam akkor, ahogy s délután 6 előtt máskor sem.
Rocktaxi 2013.06.11. 14:23:29 / # 271908
Ezzel burkoltan arra célzol, hogy kevesen voltatok?
69 2013.06.11. 14:15:53 / # 271907
Most az árvízre fogod,hogy senki nem kiváncsi már a gittegyletre?
csogu 2013.06.11. 14:11:23 / # 271906
A gátakon dolgoztunk.
Apuka 2013.06.11. 14:08:59 / # 271905
Egy kis info, hogyan is kezdjetek neki: 1. határozzátok meg a célt, célokat, hogy miért, mi ellen, minek az érdekében 2.mérjétek fel, ehhez hány emberre van minimálisan szükségetek 3.vázlatoljátok, hogyan (milyen útvonalon, mennyi időn keresztül stb) akarjátok megvalósítani 4.találjátok ki az időpontját 5.engedélyeztessétek a rendőrségen 6. Szerkesszétek meg a szórólapot 7. jelöljétek ki azokat az embereket akik a társaságoknál a felhívást folyamatosan beolvassák 8.keressetek önkénteseket akik a szórólapokat szétterítik 9. jelöljétek ki azokat akik a "rendezvényt" biztosítják ( név, telefonszám szükséges, és ezeket a rendőrség részére át kell adni) van még több is, de azt majd azután, ha ezzel készen vagytok!
Apuka 2013.06.11. 13:30:04 / # 271904
Szép tervek! Azt viszont nem értem, hogy ha ennyire kifogásoljátok a rendelet egyes, vagy akár az összes pontját, miért nem jöttetek el a tegnapi taxis fórumra, ahol nyugodt körülmények között lehetett volna ezeket megbeszélni, előkészíteni? Mi felkészülten vártunk. volt kávé, üdítő szendvics, volt nagy terem, ingyenes parkoló.. Jah.. igen, elfelejtettem. az árvíz miatt... a megnövekedett rendelések miatt.. most kell, most lehetett(?) megkeresni a ... tényleg.. mit is? Óh.. most veszem észre, ez már a 21-ik század. van itt mindenféle technikai vívmány.. internet, táblagép, okostelefon.. csak simán beírom az óhajom aztán kész kész is. erre majd ugranak a taxisok mint a Hatvani tranyóra! Szórólap? jah.. az is kell, hiszen nem mindenki rendelkezik a 21-ik század kütyüivel.. Van viszont rengeteg lelkes taxis akik majd ezt ingyen és bérmentve szét is fogják szórni a városban. De ha éppen nem érnek rá, mert pont most van ömlés, akkor sincs baj. van elég galamb a városba, csak a nyakukba kell akasztani és megröptetni őket!

alelölülő 2013.06.11. 11:26:18 / # 271901
500 szórólap nyomtatását vállalom.
hiénakutya 2013.06.11. 10:54:08 / # 271900
Nem, az évjáratot azt sehogy sem kellene bevezetni. A többit kellene kifutóban.
Rita 2013.06.11. 10:51:11 / # 271899
"Az évjáratot úgy látom, hogy kifutó rendszerben kellene bevezetni." Dícséretes, ha így látod, mert ez a pont lehet az összefogás egyik alappillére. Már csak mozdulni kéne érte.
Taxiboy 2013.06.11. 10:43:49 / # 271898
Sajnos azt kell mondanom megint jól ugatsz! Különben téli baba vagyok a vizsga tekintetében is. Az évjáratot úgy látom, hogy kifutó rendszerben kellene bevezetni. Igaz, hogy mindenki a saját nyomora miatt megy oda, kinek ez, kinek az és ebből lesz az összefogás. Én továbbra is azt mondom, hogy a FÓLIA mindenkit egyformán nyom, mert azért lesz majdnem 500 ezer egy autó taxi vizsgája, mert hozzá jön az a 200-250 ezer. Az előző kocsidért nem kapsz annyit, hogy a következőt legalább levizsgáztasd. Ezek az autók a fólia csere után csak a belső piacon értékesíthetőek. Mi lesz, ha tönkre megy a fényezés a leszedéskor??? Ide nem jönnek más országokból taxit venni, mint mi mentünk a Németekhez a lestrapált vajszínű Mercikért. Azért mondom, mert a FÓLIA az közös nevező lehet.
Rita 2013.06.11. 10:33:44 / # 271897
Ó, az a taxisgondolkodás... :-)
hiénakutya 2013.06.11. 10:18:13 / # 271896
Valószínűleg ősszel kell mennie vizsgáztatni. :-)
Rita 2013.06.11. 09:58:50 / # 271895
A legnagyobb teher a fólia? Én azt hittem, az évjáratkorlátozás.
hiénakutya 2013.06.11. 09:40:35 / # 271894
Kompromisszum az évjárat tekintetében? Milyen kompromisszum? Megállítják az időt? Te még mindig nem érted, hogy az évjáratkorlátozás tesz benneteket igazán kiszolgáltatottá, ráadásul a fővárosnak nem volt erre törvényi felhatalmazása. De még valamit meg kellene érteni ezzel kapcsolatban. Vannak emberek szép számmal, akiknek nem a fólia fáj leginkább, hanem az évjárat, vagy éppen a csomagtartó, esetleg csak EURO 3-as motor van a kocsijukban. Nem mondhatod azt, hogy ezzel nincs értelme foglalkozni, mert azzal deklarálod, hogy ez most nem róluk szól. Ez egyébként rendben van, csak ebben az esetben Ők miért is vennének részt benne, mikor egyértelműen nem az Ő háborújuk? A lehető legszélesebb összefogásra van szükségetek, de ez csak úgy lehetséges, ha tudomásul veszitek, hogy a másiknak esetleg nem az fáj a legjobban, ami nektek. Aki részt vesz egy ilyen tiltakozásban, az kizárólag a saját problémája miatt fog részt venni benne. Minél több ügyet karolsz föl, annál több emberre számíthatsz. És mivel ezeknek az akcióknak a sikere meghatározó módon múlik a résztvevők számán, így az egyes személyek úgy támogathatják egymás ügyét, hogy közben csak a saját nyomoruk miatt mentek oda. Ne mondjatok le senkiről, mert szükségetek van egymásra! Ezren hiába fogtok hisztizni, arra az lesz a reakció, hogy ötezren meg nem hisztiztek, tehát a nagy többség jól elvan. Olyan szabályozást meg nem lehet alkotni, amely mindenkinek egyformán megfelel. Ismerős, ugye? Nektek azt kell bebizonyítanotok, hogy ez a többségnek nem felel meg.
törölt felh. 2013.06.11. 09:20:01 / # 271888
A változás az ami állandó. Többek szerint a taxizás abba az irányba halad, hogy nagy befektetö úr taxiján alkalmazotti jogviszonyban havi fizetésért fogunk (állítolag én is) taxizni. Ha ez az irány valós akkor teljesen mindegy a taxistának, hogy van vagy nincs éjszakai, ünnepnapi, meg mit tudom én miféle pluszt tartalmazó tarifa. A fuvarszervezö már nem a tagdíjra hajt hanem az egész bevételre. Sokkalta jobb a taxisnak visszaadni fizetés címszóval 110 ezret és eltenni az álta megszervezett fuvarok egészét. Nem véletlenül nyomják a csendes címkiadás témakörét. Persze ha majd az alkalmazott reklamál, hogy vasárnapra, éjszakára, karácsonyra, bla-bla-bla több fizetést szretne (hiszen jár neki) akkor majd széttárja a kezét, hogy ö nem tehet róla de nincs éjszakai, vasárnapi, karácsonyi tarifa. :-)
tomajer 2013.06.11. 09:16:23 / # 271887
Olvasd a hallotaxit... jó kis lap:-)
csogu 2013.06.11. 09:02:19 / # 271886
Most olvasom, hogy demonstrációt szervezel. Figyu, ezt vedd figyelembe, mert szerintem nincs senkinek kedve elázni...na meg ha nagyon meleg lesz, akkor meg izzadni fogunk:-(( Július 4.-e jónak tűnik...az úgyis valami ünnep az USA-ban, szóval hajrá...és ne korán reggel legyen, gondoljatok az éjszakásokra. Majd dobj kérlek egy e-mailt, hogy mikor lesz. Köszi
tomajer 2013.06.11. 08:35:29 / # 271885
Nna akkor most már tetteket kérünk. Ne tessenek elfelejteni, hogy egy ütős demonstrációhoz kell két három hét minimum!!! Kéne egy szervezőbizottság, egy felhívás, elérhetőségekkel, valaki aki bemegy a rendőrségre bejelenteni, lóvé a szórólapokra... és sok sok aktivista.... terjeszteni, terjeszteni, terjeszteni. Amit én itt segíteni tudok: A szervezők felhívásainak közzététele. A megalkotott szórólapok nyomtatható változatainak feltevése. Saját személyes részvételem a demonstrációban. ... és ha érdekli a szervezőket, akkor a szervezési tapasztalataim megosztása ... véleményezés, beleugatás a háttérből. Nna fussanak neki az urak végre!
Taxiboy 2013.06.11. 08:27:50 / # 271884
Helyesen ugatsz kutyatezsvír! Szerintem az ár levonulásával, el kellene mosni azt az átkozott FÓLIA projektet is! -Az évjárat tekintetében nem nagyon van értelme tovább mutyizni. Valami kompromisszum létre jött. -A tarifát is megkaptuk. -Az óraindítás is valahogy rendeződött. - Egyedül hosszútávon a legnagyobb terhet jelentő kérdést nem sikerült rendezni, az pedig az egész mozgató rugója a FÓLIA! Így végig gondolva akkor láthatjuk, hogy csak az mozgatja az egész TAXI RENDELETET. Álljunk már ki a hosszútávú megélhetésünk mellett és ne nyögjünk a FÓLIA súlya alatt, hiszen az végig fog kísérni bennünket az egész életünkben így. Egységes FEHÉR szín, néhány egyedi dizájn elemmel oszt Jónapot!!!!! Semmi nagy matrica, meg reklám lóf@sz stb.... Ez legyen a taxi ismérve! Na, keressünk a FÓLI/ÁRA!
Oldalszám: 469