Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Lali 2013.08.08. 22:29:47 / # 272319
Kedves Zoli! Köszönöm a felvilágosítást. De elég sok csúsztatást tartalmaz. A „TE” be pont Tomajer körüli viták vezettek a széteséshez. Persze aki ott volt az tudja miért. A tgfsz-be többször jeleztem, hogy rossz irányba megyünk, többek között neked is, kezdeményeztem a Zsolt leváltását, mert nem értetem egyet a Metál fúzióval és még pár dologgal. Én nem állítottam soha, hogy ti indítottátok el, sőt egyszer már leírtam, a city vezetősége jelesül Tamás Miklós, Bősz Péter, és ha jól tudom Metál. De azért ti vagytok a felelősek, hogy ez így sült el. Persze ezt sikernek is lehet beállítani, de nem az. Az érdekvédelemhez pedig kevés köze van. Legjobb esetbe is valamiféle lobbi érdek támogatásának jó, amit csináltatok, vagy amihez adtátok a neveteket. De a Taxis érdek az sérült. Vagy van ésszerű magyarázatod arra, hogy ez miért is jó. Eddig volt éjszaka 336 (évekig) most lesz 280 (de ez bruttó tehát mínusz ÁFA) és miért lesz rend a sárga színnel. Persze nem nekem, hanem a Taxisok felé. Persze ezen is lehetne változtatni csak már nehéz és támogatottság kell a Taxisoktól. Üdv.:Lali
nazoli 2013.08.07. 11:42:35 / # 272318
Andris! Ki is volt az, aki beledobta a vízbe a követ? Tudod: Winti és társai. És akkor még csak nem is volt TGFSZ. Ezzel nem azt mondom, hogy hibáztatok miatta bárkit is, csak azért tudni kellene helyükön kezelni a dolgokat. Nem mi voltunk azok, akik ezt elkezdtük. Kik is adták be azt a bizonyos petíciót? Kik szerkesztgettek beadványokat? Szóval a "nehéz kő" el lett gurítva, és nem kívánt irányba haladt, "megtalált" ezt, azt, amit nem kellett volna, és amit ti sem akartatok. Láttátok, hogy itt már ti semmit sem tudtok tenni. Aztán most megpróbáljátok a szart a mi nyakunkba önteni, és a hullákat a mi számlánkra írni. Kezdetben vala a TE. (Abban is vezető szerepet kaptál, vállaltál. Nem tagadom, többünk egyetértésével.) Nem kis érdem, hogy utána megcsináltátok a TGFSZ-t. Viszont az elég sokat elárul, hogy mindkét szervezetből önszántatokból szálltatok ki. A Zsolit bevettétek, gondolom azért, hogy legyen, aki a zongorát cipeli, és tartsa a hátát. Aztán amikor rájöttetek, hogy a dolog nem kívánt fordulatot vett, akkor magára hagytátok. Őt is, meg a taxisokat is. Mi meg (olyanok, akiknek semmi közük sem volt az alapításhoz, a Tomajerrel együtt) próbáltuk menteni a menthetőt. Tök fölösleges most már ezen rugózni, csak undorító amit csinálsz. Szerintem tudnod kellene a helyedet ebben a történetben, és ennek okán mélyen kussolni. Tehát csínján kellene bánni ezekkel a megszívattatok 6000 taxist szerű megjegyzésekkel. Ha valaki megszívatta őket, azok nem mi voltunk. Ha már valaki itten szívatott, akkor azok inkább ti voltatok. Az előzőekben leírtak miatt.
donkihóte 2013.08.07. 09:26:52 / # 272317
Ok, swypet használok, néha más szavakat ír. Ezzel= ezek, nézett= már
donkihóte 2013.08.07. 09:23:08 / # 272316
Na, ezzel is kivették a részüket a rendeletből. Más kérdés, hogy a taxisok zöme amúgy is használ télit, csak most megmondják, hogy mikor keressen a gumis. Nehogy nézett az első hideg napig vagy első hóiig várjanak. http://privatbankar.hu/kkv/mar-a-venasszonyok-nyaran-kotelezove-tennek-a-teli-gumit-a-gumisok-260230

Mat 2013.08.06. 20:25:13 / # 272315
Mea culpa.
tudomis(kibic) 2013.08.06. 19:25:10 / # 272314
A cikk írójának igaza van. Minden egyebet egy másik topikban fejtegetek.
tomajer 2013.08.06. 18:39:34 / # 272313
Ez már megint a fővárosi fórum témája... próbáljuk meg különválogatni, mert lassan mindkét rendelet élesedik, és nagyon nem ugyanaz!!!
Mat 2013.08.06. 17:22:22 / # 272312
Több száz taxis válhat munkanélkülivé szeptembertől Sem anyagilag, sem technikailag nem képes megfelelni a szeptember elsejétől életbe lépő változásoknak a magyar taxis-társadalom jelentős része. Sokan egyszerűen nem hiszik még ma sem el, hogy három hét múlva, kizárólag új technikai eszközökkel felszerelkezve futhatnak autóik az utcákon.

Lali 2013.08.04. 07:23:11 / # 272306
Szerinted az a sértődés, ha nem értek egyet, akkor hátradőlök az az ártás, ha nem csinálok semmit. Hát eléggé furcsa gondolatmenet, de ha ennyire nem fontos, akkor miért alítasz valótlanságokat. Az hogy értesültél az alapításról az nem jelenti azt, hogy ott voltál. Az hogy bizonyos dolgokba bizonyos emberekkel beszéltél nem azt jelenti, hogy csináltál valamit. Az hogy nem értek egyet ezzel az új TAXI rendelettel és megmondom, hogy a te illetve a ti lelketeken is szárad az aknamunka? Ja és nem vesztem össze senkivel még veled se. Nem tudom, milyen információval rendelkezel, de nem végzek semmilyen érdekvédelembe munkát tehát nincs mit megmutatnom (mint annak a kb.: 6000 Budapesti taxisnak, se akit megszívattatok. Ők is megpróbálnak túlélni). De az nem jelenti azt, hogy ne legyen véleményem. ui: Remélem a te és harcos társaid átállási költségeit valaki fedezi (ha nem akkor a ti zsebetek is kiürül). És így nyugodt szívvel tudtok agitálni a hülyeség mellett.

donkihóte 2013.08.02. 22:01:46 / # 272311
Tehát az. Ebben az esetben megfogadom a tanácsodat.
tomajer 2013.08.02. 21:39:42 / # 272310
Nem feszegetném a helyedben.
donkihóte 2013.08.02. 21:28:29 / # 272309
Kényes téma?
Rita 2013.08.02. 20:33:54 / # 272308
Azért ez a "sértődés nélkül felálltunk" elég ütős volt. :-D 29
tomajer 2013.08.02. 19:04:15 / # 272307
Felőlem folytathatjuk, de alapjában véve fölösleges. A tények makacsok, még ha az ellenkezőjét is állítod:-) És a hallotaxinak van egy nagy előnye... akit érdekel, visszaolvasgathat arra az időre amiről beszélünk.... mindkettőtök megnyilvánulásai megvannak az örökkévalóságnak. Sz'al szerintem, teljesen lényegtelen a milettvolnaha.... jja, és nincsenek olyan sokan azok, akik téged oly jól ismernének, hogy "hitelességed" okán engem nézzenek hülyének:-))) Nna sz'al Andris... előre nézz!!! És mutasd meg, hogy hogy kellett volna csinálnia a TGFSZ-nek... ahol te ott voltál... vagy nem... jobbáracsak nem... mert fuvarod volt:-) ...és hogy én mikor hol voltam? Sose tolakodtam cafrangokért. Mindig nyugodt lélekkel háttérbevonultam (ok) ha valakik úgy érzik, nélkülem is meg tudják csinálni amit szeretnénk... és mindig sértődés nélkül tudtam (azonnal) segíteni, ha kérték. Ez ma is így van. Ezerszer vesztem össze Apukával, ezerszer kaptam magam azon, hogy hirtelen kimaradtam a levelezőlistából, és mégis mindig újra "csatasorba" álltam, ha szükség volt rám, ha kértek, hívtak. Nem vagyok érzékeny primadonna, nem vagyok sértődős, és mindennél (pláne a saját kicsinyes lelkemnél) fontosabbnak érzem a célt. (pl. a Penta Taxiban még Tom 485-el is együtt tudtam dolgozni, pedig... nem szerettük egymást különösebben, de nem a szeretetről szólt!) És én lezártam a kérdést... nem vagy te ilyen fontos.
Lali 2013.08.02. 18:36:27 / # 272305
Megközelítésed érdekes, de semmi köze nincsen a tényekhez. Ártani csak azok tudtak, akik azt hiték még értenek is hozzá. Málna és én is sértődés nélkül felálltunk tehát részedről ez egy eléggé rosszindulatú következtetés „a kívülről ártottatok”. És ezért megkérnélek, ezt ne híreszteld, mert aki ismeri az egészet vagy engem és a Málnát az hülyének néznek. Az, hogy milyen elődjénél mit bábáskodtál az meg nem hatalmaz fel rá, hogy olyanokról nyilatkozz ahol ott sem voltál. Azok nem éltek a tgfsz pedig létre jött, a mai formájába, de ez nem a te érdemed.
tomajer 2013.08.02. 18:05:32 / # 272304
Hálám örök:-)
baupexim1 2013.08.02. 17:48:13 / # 272303
oké, köszi:) megnyugodtam, Te pedig az életed megtarthatod, üsse kő :))
tomajer 2013.08.02. 17:22:08 / # 272302
A "szógálati közleményedet" töröltem:-)
69 2013.08.02. 17:21:08 / # 272301
Főleg ha 8 év hitel van az autón!!!
baupexim1 2013.08.02. 17:18:09 / # 272300
eh, maj jól keresztbeteszek Neki :))
Oldalszám: 469