Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
hiénakutya 2011.03.19. 15:07:41 / # 264128
Hol írtam cégbíróságot? És most komolyan azt kérdezed, hogy hova ez a nagy sietség? Figyelj csak! Ma március 19. van. 24.-én, tehát öt nap múlva egyeztető tárgyalás lesz a minisztériumban. Ha nincs a TGFSZ, akkor ugyanazokkal, akikkel eddig. Onnantól a menetrend a következő: áprilisban kormányülésre viszik az államtitkár által láttamozott és a miniszter által már jóváhagyott anyagot. Szerinted megszavazzák, vagy megszavazzák? Mire kellett volna várni? Míg párszáz birka taxis öntudatra ébred és megszervezi a saját érdekvédelmét? Hát, ezt várták a srácok egy darabig. Aztán megunták, és megszervezték Ők maguk. Ugye nem akarod ezt a szemükre vetni?
Rocktaxi 2011.03.19. 15:01:06 / # 264125
A "cégbíróságot" tomajer írta, de szerintem csak nyelvbotlás vagy ujjbotlás volt... :-)
Rocktaxi 2011.03.19. 14:57:28 / # 264124
Hát... Igen... :-(
Paja.hu 2011.03.19. 14:56:27 / # 264123
Lehet, hogy rosszul tudom, de cégbíróságon csak nyereségorientált szervezeteket jegyeznek be. Társadalmi szervezetet bíróságon kell bejegyeztetni. /Ha rosszul tudom elnézést./ Azonban nem is ez a lényeg hanem az, hogy hova ez a nagy sietség? Ha van nagy támogatottsága akkor megalakul és bejegyeztetni magát! Ilyenkor mindíg az jut eszembe amikor Horváth Pál beléptette az összes Rádió Taxist a FODESZ-be, melynek ő lett az elnöke és utána az összes médiában és a Fővárosi Önkormányzat közgyűlésein ő képviselte a taxisok érdekeit./?/ Az összes TV-műsorban Cucó mondta el, hogy mit akarnak a taxisok.... /Persze mondhattam volna időben közelebbi, de hasonló más érdekvédőt is!/ Szóval a lényeg az, hogy ha van támogatottság, akkor kell tartani egy alakuló közgyűlést, ahol meg kell VÁLASZTANI a tagságnak a tisztségviselőket és utána be lehet jegyeztetni a szervezetet. /Magyarországon azonban többnyire vesznek egy gombot és "köré-varrnak" egy kabátot./
hiénakutya 2011.03.19. 14:55:07 / # 264122
Mindannyian későn ébredtünk. Sőt! Akadnak, akik még most is alszanak...
Rocktaxi 2011.03.19. 14:49:18 / # 264121
Ez lemaradt. Ezzel a "tervezettel?" vagy mi ez, a túlélésük lehetőségét veszik el! :-( Ha az a cél, hogy mindenkiből "droid" legyen, akkor jó úton haladunk. Én már tudom milyen, sajnos!! :-(
Rocktaxi 2011.03.19. 14:44:58 / # 264120
Későn ébredtem. :-) Többen leírták - amit szerettem volna - szerintem okosabban, mintha én írtam volna! :-) Az azért érdekes, hogy olyanok voltak egyeztetni, szakértői feladatot végezni, akik havi stabil pénzből élnek és nincs napi gondjuk. Aki meg "remegnek" a napi pénzükért, hogy meglegyen azokat nem kérdezte meg senki! Pedig Ők az igazi szakértők! Ha másban nem, akkor a túlélésben! :-(

tomajer 2011.03.19. 14:23:19 / # 264119
Kössz:-)
hiénakutya 2011.03.19. 14:20:47 / # 264117
tomajer 2011.03.19. 14:20:13 / # 264118
Jajj, Lajosunkat meg majd elfelejtettem: Idézet: [b]Remélem, nem haragszol, ha én cáfollak! Aki aláírja a tiltakozást, az ezt írja alá: [i]"Alulírott taxigépkocsi-vezetők tiltakozásunkat fejezzük ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 2011. március 1.-i jogszabály-tervezete ellen. Követeljük a jogszabály-tervezet visszavonását és indítványozzuk, hogy a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete (TGFSZ) javaslatainak teljes körű figyelembevételével új javaslat kerüljön kidolgozásra"[/i] Pontosan az történik, amit szeretnél.[/b]
hiénakutya 2011.03.19. 14:09:13 / # 264116
City taxi öööö... Fuvarszervező? Marketing manager? Valami ilyesmi. Hogy tisztelheted-e, azt nem tudom.
hiénakutya 2011.03.19. 14:07:29 / # 264115
Tudod, egy társadalmi szervezet alapításának vannak bizonyos törvényi feltételei... Kellenek alapítók, tisztségviselők, székhely, stb. Én értem, hogy Te erről az egészről más elképzelésekkel bírsz, csak egyelőre még a bíróság dönt arról, hogy bejegyez-e egy szervezetet, vagy sem. Ők pedig megkövetelik a törvényben foglalt feltételek meglétét.
Paja.hu 2011.03.19. 14:07:15 / # 264114
Ne haragudj tájékozatlanságomért, de áruld már el, hogy kit tisztelhetek Bősz Péter személyében?
tomajer 2011.03.19. 14:03:26 / # 264113
Nna most estél át a ló túloldalára! Végre egy szervezet, amelyik szeretne téged képviselni.... de te áhh.. te neeem. Te kifigurázod, és cinikusan drukkolsz. Elnök, Elnökhelyettes, Ügyvivő-szóvivői alelnök.... Ezek kötelezően kellenek a cégbírósági bejegyzéshez. Ha valaki tenne valamit és adja az arcát, az a baj, ha nem adja az arcát az a baj... Folytathatnám... ha tenni kell valamit azabaj, ha senki nem tesz semmit azabaj. Emberek! Mindenki kérdezze már meg magától: Én mit tettem?
hiénakutya 2011.03.19. 14:00:22 / # 264109
Na, akkor kedves Péter! Te, aki másfél éven keresztül, a legnagyobb titoktartás mellett vettél részt egy tárgyalássorozatban, melynek eredménye a már jól ismert jogszabály-tervezet lett, szóval Te most egész pontosan mit is szeretnél??? Észrevételeket? Javaslatokat? Most, hogy a tervezet minden kib@szott, tetves oldalára rá van írva, hogy látta Bama Péter főosztályvezető, dr. Bots Dénes főosztályvezető, dr, Völner Pál államtitkár, dr Vízkelety Mariann államtitkár, Komondi Zsolt kabinetfőnök? Most, hogy minden oldalon olvasható, hogy jóváhagyta Dr, Fellegi Tamás miniszter? Mivel akarod itt hülyíteni a taxisokat? Ez kész van, baszdmeg! Itt egy dolgot lehet még tenni: tiltakozni. Ez az észrevételezés egyetlen lehetséges olyan módja, amely még talán eredményre vezethet! A TGFSZ ezt teszi. És ha van igazság és demokrácia ebben a putri országban, akkor újratárgyalják ezt a szart. Nélkületek.
Paja.hu 2011.03.19. 14:00:10 / # 264108
Ezt nevezik alulról építkező demokratikus szervezetnek!? Vagy rosszul tudom? A tagság pedig azt döntheti el, hogy a tagdíjat személyesen, csekken, vagy átutalással fizesse:-(
Paja.hu 2011.03.19. 13:53:45 / # 264107
Csak egy kis adalék ehhez a mai taxis érdekvédő groteszkhez! Itt olvasható, hogy újjáalakul a TGFSZ! Én már úgy izgultam és annyira vártam:-) Az időpont április 5. Lurdy ház! Tehát még nincs tagsága, DE már van Elnök, Elnökhelyettes, Ügyvivő-szóvivői alelnök.... Drukkolok Nekik, hogy tagságuk is legyen!

hiénakutya 2011.03.19. 13:36:55 / # 264106
Kedves Miklós! Csalódottan látom, hogy már mész is. Azért még búcsúzóul egy picit megugatnálak. Nem szeretném sorról-sorra atomjaira szedni a 190. számú hozzászólásodat, mert kib@szottul sok energiát vesz ki belőlem, hogy százszor és ezerszer kell leírnom ugyanazt. Ezért csak két dolgot ragadnék ki. Te megint hülyének nézel mindenkit. Okfejtésed szerint azért nem kellene szembemennünk ezzel a tervezettel, mert sokkal jobb annál, mint amit eredetileg nekünk szántak. Drága Miklós! Van 6000 rühes, tetves taxis csak itt, Budapesten. Utálják egymást, mint a szart. De ebből a hatezerből nagyjából ötezer tökéletesen egyetért abban, hogy mely problémáktól szenvedünk. Ez a jogszabály-tervezet a problémáink kezelésére kísérletet sem tesz, de ami még ennél is rosszabb, kifejezetten megakadályozza, hogy azokat akár önkormányzati szinten orvosolni lehessen. Na most, kedves Miklós, egy normálisan gondolkodó ember jellemzően igyekszik helyesen megválasztani a mércét. Nem mondjuk azt, hogy hány kiló távolságra van a Balaton, vagy hány méter benzint fogyaszt a taxink. Egy jogszabály-tervezet mércéje nem egy korábbi ötlet-halmaz. Egy jogszabály-tervezetet úgy mérünk, hogy alkalmas-e a problémák megoldására, avagy sem. Ez, amire itt áldásotokat adtátok nem oldja meg, tehát szar. A későbbi, más szintű megoldást is gátolja, tehát nagyon szar. És ebből a szempontból kurvára semmi jelentősége annak, hogy a kezdeti ötletelésben milyen szivatásokat terveztek számunkra. Ha a "nagy szivatás" szókapcsolatból leszedjük a jelzőt és kicseréljük "kis"- re, attól az még szivatás marad. Mi pedig a problémáink megoldását szeretnénk, és nem egy kisebb szivatást. Eddig érthető? Ha ezt a szart azért kellene elfogadnunk, mert egyébként majd megint nem foglalkoznak a gondjainkkal... Te beszélsz logikáról, Miklós? Azért fogadjunk el egy, a problémáinkat nem orvosló, sőt, azok kezelését kifejezetten gátló tákolmányt, mert egyébként b@sznak majd orvosolni a problémáinkat??? Mi van Veled? :-DDD És akkor még egy gondolat. Tudod, kedves Miklós, itt most emberek nyakára fogják rátenni a kést, aztán majd húznak is rajta egyet. Vannak néhányan, akik úgy érzik, hogy ez a kés a nyakuk felé közelít és kiabálnak, hátha meghallja valaki, mert nem akarnak megdögleni. Na most, ezt hecckampánynak nevezni, kedves Miklós, a pofátlanságnak legalább olyan szintje, mint nyolcezerért átmenni a Keletiből a Nyugatiba, aztán leugatni az utast, hogy "it's normal, this is european standard price". Na, örülök, hogy láttalak!

Rezso_ 2011.03.19. 13:24:29 / # 264105
Én Békéscsabán vagyok taxis 27 éve és nem hatalmaztam fel senkit, hogy a nevemben tárgyaljon. 14 éve már abból is kinőttem, hogy csapatos indiánosdit játsszak ki tud olcsóbban utast szállítani címmel...
Paja.hu 2011.03.19. 13:12:47 / # 264104
Tisztelt Bősz Péter! Azt hiszem félreértesz valamit. Az itt olvasható vélemények többsége arról szól, hogy NEM HATALMAZTUNK FEL senkit arra, hogy a nevünkben a jövőnkről tárgyaljon! Amennyiben ezt mégis megteszitek, akkor kérünk Titeket arra, hogy tájékoztassátok tárgyaló partnereiteket arról, hogy Ti csak a mögöttetek álló 10-20, vagy több/?/ fizető tagságotok véleményét képviselitek! Igy legalább a hatalom is tisztában lesz azzal, hogy akikkel tárgyalnak/?/, azok a taxisok hány százalékát képviselik!
Oldalszám: 469