Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nazoli 2013.05.04. 08:35:17 / # 270823
Hogy ez megváltozzon, föl kellene nőni.
nazoli 2013.05.04. 08:30:32 / # 270822
Számomra az a döbbenetes, hogy mindez abban a szövegkörnyezetben hangzott el, amit a Tamás leírt. Ilyen szinten lenézni embereket.
tom485 2013.05.04. 08:27:20 / # 270821
Ez pontosan így van, és ameddig ez így lesz, addig ez a szakma több sebből fog vérezni, és persze ameddig az érdekvédelem lehetőségét a fuvarszervezőknek adják!
tom485 2013.05.04. 08:23:48 / # 270820
Én nyugodtan mondhatom azt, hogy soha, ez esetben! Általában amire én azt mondom, hogy soha, az nem is szokott előfordulni. Folyamatosan próbálod másokkal félreértetni, amiket írok neked, holott Te biztosan nem érted félre, mert vág az agyad, és ez tény. Ebből az aspektusból megközelítve, természetesen rád hárul az a feladat, hogy időről időre emlékeztesd a birka taxisokat, hogy merre is hány méter! Ez a Te felelősséged, mert ezt vállaltad magadra. :) Minden mellébeszélés nélkül, úgy gondolom, hogy neked tényleg ott lenne a helyed egy ilyen összeröffenésen, amennyiben le tudnád vetkőzni ezt a folyamatosan előszedett frázist, hogy "pont egy keletis hiéna" vegyen részt ilyen helyeken. Mellesleg semmivel sem lennél kirívóbb mint egy Peredi.
hiénakutya 2013.05.04. 08:03:26 / # 270819
Hát, a rabszolga az ugye olyan, aki azért dolgozik, hogy a saját munkaképességének újrateremtéséhez elégséges ellátást megkapja. A bérrabszolga az a saját munkaképességének újrateremtéséhez elégséges bért kap. A tagdíj-rabszolga pedig nyilvánvalóan egy olyan taxis, aki a saját munkaképességének újrateremtéséhez elégséges pénzt szerez. Mivel azonban a munkaképességének megőrzésében elsődleges fontosságú a takdíjj befizetése, így - végtelenül leegyszerűsítve - alapvetően azért dolgozik, hogy be tudja fizetni a takdíjjat. Miért, nem? Inkább föléli az autóját, inkább adót csal, inkább becsapja az utast, de a takdíjj, a takdíjj az mindig be van fizetve. De.
hiénakutya 2013.05.04. 07:48:54 / # 270818
Que? Tehát azt mondod, hogy csak akkor figyelmeztethetek valakit, hogy nehogy romlott húsból főzzön gulyást, ha ezzel párhuzamosan én magam is nekiállok gulyást főzni? Ezt nem tudtam. Az óriási lexikális tudásom, az úgy néz ki, hogy évek óta ugyanazt az anyagot linkelgetem be, már mindenkinek a könyökén jön ki, az enyémen is. De én nem felejtek, szemben az átlagos tagdíj-rabszolgával, aki tíz perc alatt elfelejti, amit látott. Persze aztán, amikor újra megpillantja, amit már előzőleg kétszázszor, akkor már beugrik neki, sőt, picit csalódott is, hogy megint ugyanazt teszem elé. Szóval sajnos rám hárul ez a hálátlan feladat, hogy újra és újra emlékeztessek mindenkit, kiknek a javaslatai alapján teszik végképp tönkre a taxizást. Ezekkel az emberekkel(?) - és ezt is sokadjára írom le - nem lehetséges semmiféle együttműködés, egyezség, alku. Aztán persze úgyis mindenki azt csinál, amit akar. Így született a fővárosi rendelet is. Jó, tudom, királyság, van benne fix tarifa. A tesót egyébként én is nagyon kedvelem, hisz azonos a vércsoportunk. A képességeit is elismerem, hiszen volt módom végignézni, ahogy a bűvkörébe vonta a gyümölcsöt, a pincsit, a Telegdyt. Ja, meg az alelnököt. A mostani tárgyalás résztvevőinek névsorára pillantva egyébként nem érezzük, hogy a City némiképp felülreprezentált volt - jelentsen bármit is a szó - ezen az összeröffenésen (is)? Soha nem mondd, hogy soha! :-)
nazoli 2013.05.04. 07:47:06 / # 270815
Azért magyarázzátok már el nekem, hogy mit kell, kellene értenem a "tagdíj rabszolga" alatt.
nazoli 2013.05.04. 07:45:00 / # 270814
A vaj. Csak az a vaj ne lenne. Mi meg szopunk. Sajnálom, hogy nem voltam ott. Biztos nem úszta volna meg Peredi ennyivel.
tom485 2013.05.04. 06:55:15 / # 270813
Nyilvánvalóan az általad felvázolt jelenség, tetten érhető a politikában és ez itt most kizárólag erről szól.Nem hagytam figyelmen kívül ezt a lehetséges variációt sem, és bár nem vagyok a bűnözőknél bevett gyakorlatok ismerője, az általad aggályosnak tartott esetet sem tartom kizártnak.Egy dolgot nem árt tudnod, mielőtt még azzal próbálnál támadni, hogy én és a City között valamilyen kapcsolat is lehetséges lenne.. 1.)Nem vagyok citytaxis 2.)Nem is leszek soha citytaxis 3.)Nem szeretem a citytaxit, de nem vagyok hajlandó még a Te kedvedért sem olyat leírni egy független tudósításban, hogy a Bősz Péter helyett a Farkas Zsolt kifogásolta a rendelet szövegét, amikor ez nem igaz. 4.)Eddig sem járkáltam ilyen egyeztetésekre, és valószínű ezután sem fogok, de amennyiben ennyire penge vagy, és minden iratot fejből nyomsz, vagy dátum szerint mentegeted őket (az általad belinkelt változat éppen 4 éves, amelyből azóta megszámolhatatlan módosítása létezik)menj el egy ilyen tárgyalásra és a vitathatatlanul óriási lexikális tudásoddal menj neki az ott jelenlévőknek, és tedd már végre rendbe ezt a tetves szakmát, amit ennek a sok dróton rángatott bábúnak nem sikerült ezidáig.
Bbetyár 2013.05.03. 23:06:17 / # 270810
Azt mondod van az a pénz?
hiénakutya 2013.05.03. 22:07:39 / # 270809
Akkor talán ismét közölhetnék egy tényt, mit gondolsz? Bősz ugyan nem, de Dudás, Tamás Miklós, és hombárfej urak aláírták ezt. Én értem, hogy itt mindenki jó fiú, csak ez a csúnya Peredi bácsi ne lenne, de lehet ez egy sima szemfényvesztés is. Tudják, hogy a köcsög tagdíj-rabszolgák diktafonnal járnak tárgyalni, aztán megszellőztetik az elhangzottakat a szutyok Hallótaxin és rákiabálnak mindenkire mindent, ami a száját elhagyta. A Peredinek meg mindegy, mert mivel köze nincs hozzánk, ez fordítva is igaz, tehát nem nagyon tudunk ártani neki. Bűnözőknél gyakran megfigyelhető, hogy kijelölnek valakit, aki gond esetén egymaga viszi a balhét, így a többinek haja szála sem görbül. Ezt csak úgy mondom, mielőtt még megint havasra szopkodnátok a City tárgyalódelegációjának valamennyi képviselőjét. Pfúj, undorító.
tom485 2013.05.03. 21:29:52 / # 270808
Teljesen jó amit mondasz, ennek kapcsán még egy dolgot megosztanék azokkal, akik kíváncsiak a minisztériumban történtekre: Az oktatás kapcsán Bősz Péter kért szót mert szorgalmazták az egyablakos ügyintézést a taxira, amit lesöpörtek egy mozdulattal az asztalról, mondván "egy év múlva előszedjük újra a dolgot, és foltozzuk a rendeletet a tapasztalatok alapján". Bősz Péter ezután kérdést intézett a Székely úrhoz, hogy miért van a rendeletben az, hogy a mostani 89/1988 rendelet képesítéseit lenulláza? Így MINDENKINEK újból vizsgáznia kell abból amit már megszereztünk egyszer, mondta Péter, akit simán hallgattattak el azzal, hogy nem így van a rendeletben, de amennyiben így van, akkor sem ez volt a rendeletalkotó célja! Erre Péter hangsúlyozta, hogy márpedig lehet, hogy nem ez volt a cél, de a rendelet ezt tartalmazza. Később az utcán az oktatásért felelősök akik a NKH-tól jöttek, elismerték, hogy valóban ez van a rendeletben, amit ők sem értenek, de ezekszerint a kutya értette, mert ettől az észrevételemtől függetlenül leírta, hogy miért lehetett ez így. Mindenki gondolkodjon el rajta, hogy szeretne e mégegyszer vizsgázni abból amiről egyszer már papírt szerzett, vagy egy másik dologhoz kell folyamodni. Amit még a beszámolómból kifelejtettem, az az, hogy a kezdet kezdetén Dudás Zoltán felhívta a rendeletalkotó figyelmét arra a tényre, hogy a kamarai egyeztetéseken csak a 10.-ik paragrafusig jutottak el, a többit nem észrevételezték, erre szintén az egy év múlva visszatérünk rá, volt a válasz. Mindannyian tudjuk, hogy milyen az a rendelet, amire egy év múlva térnek vissza, SEMMILYEN, mert sosem veszik újra elő! Tenni kéne valamit amíg nem késő, és ez nem vidéki ügy, hanem MINDEN TAXIST KIVÉTEL NÉLKÜL ÉRINTŐ ÜGY!!
Bao 2013.05.03. 21:13:33 / # 270805
kertestaxi 2013.05.03. 21:09:56 / # 270804
Télen hoztam haza az utasomat a Mariotból a fuvarozó bálból. A szállodától a hősök teréig magábol kikelve folyamatosan k. anyázott. Miután lecsillapodott kiderült, hogy a Perediről beszélt. A fuvarosok is nagyon szeretik.
Rita 2013.05.03. 21:08:57 / # 270803
A rabszolga elnevezést már a kezdetek kezdetén alkalmaztam a cégesekre. :-)p De tény, hogy a "tagdíj"-jal kiegészítve fergetegesen találó.
Rita 2013.05.03. 21:07:09 / # 270802
Azaz, valahogy így gondoltam. :-D
hiénakutya 2013.05.03. 21:05:32 / # 270801
De azért ez a tagdíj-rabszolga egy hatalmas duma, lássuk be! :-D

hiénakutya 2013.05.03. 20:57:10 / # 270800
Hihetetlen, hogy a szar milyen sokáig eláll, vagy mit mondasz?
Rita 2013.05.03. 20:52:56 / # 270799
Ez innen fog kihalni. Csak sajnos nem mostanában. Most nyilván sokan felhördülnek, hogy micsoda ízléstelen megjegyzés volt, de vállalom.
hiénakutya 2013.05.03. 20:37:06 / # 270798
Na, akkor most a fiatalok is megismerhetik Peti bácsit. Nagyon csúnya és nagyon rosszindulatú pletykák szerint Peti bácsi, és a minisztériumi Székely Bandi bácsi régi spanok. Peti bácsi oktatgatja a fosőröket, Bandi bácsi meg vizsgáztat szabadidejében, így azután mindkettőjüknek fontos, hogy minél több embert kelljen időről-időre iskolapadba ültetni. Hogy a korhatárhoz milyen érdek fűzi, azt hirtelenjében nem nagyon tudnám megmondani, de elképzelhető, hogy valamely vidéki nagyvárosokra szeretnének valakik rátenyerelni és nekik segít be merő önzetlenségből. Mindenesetre ez a "tagdíj rabszolga", ez nagyon rendben van. Egy ilyen szellemes szófordulatot ki sem néznék ebből a vén gyökérből. Tetszik, megveszem.
Oldalszám: 469