Hozzászólások száma: 5463
Ugrás a hírhez Oldalszám: 274
Témakörök > Droszt Híradó > ??? - ??? Budapest Taxi Holding - fúziós topic A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
törölt felh. 2013.10.31. 14:20:16 / # 224265
Jól emlékszem, hogy Te is voltál?

törölt felh. 2013.10.31. 14:19:09 / # 224333
Ne izguljatok. Már voltam. Nem szeretnék megint. Meg szerintem Ök sem szeretnének engem.

nazoli 2013.10.31. 13:58:44 / # 224341
Hát akkor értem a dolgokat.
nazoli 2013.10.31. 13:58:11 / # 224340
Nem mindegy. Mert ha volt, akkor értem a hozzáállását, meg az adatértelmezését.
csogu 2013.10.31. 12:59:43 / # 224339
Igen :-) Még a Pali idejében. Tudnék mesélni:-))
nyuszicsiga 2013.10.31. 12:55:28 / # 224338
Ha így folytatja,biztos! Ennyit nyalni a cégnek.....

baupexim1 2013.10.31. 12:47:57 / # 224337
van itt múlt idő, jelen idő... ami lemaradt:) a Marci etikás lesz?
nazoli 2013.10.31. 12:44:34 / # 224336
A Marci etikás volt?
csogu 2013.10.31. 12:29:39 / # 224335
Marci megint etikás?
nyuszicsiga 2013.10.31. 12:21:50 / # 224334
Csak sikerül etikásnak magad benyalni!
csogu 2013.10.31. 09:40:33 / # 224332
Egész jó írás. Viszont nyerőgépek, kártya, lovi, már akkor is volt, amikor az aranykorát élte a szakma, erre fogni a hanyatlást csak másodlagos ok. A lejtő a rendszerváltáskor kezdett meredekké válni, és azóta is egyre meredekebb. Ellehetetlenítették a lakosságot, a fizetőképes utasokat, megszakadt egy lánc, amikor egymást tartottuk el. Elkezdődött egy elszegényedés, aminek következménye a mostani második 56-os elvándorlási hullám. A keresőképes, fizetőképes lakosság 1/6-da már elment, és sokan készülnek elmenni. A legfiatalabb genereciót meg már eleve így készítik fel az olyan szülők, akik egy jobb sorsot szánnak gyermekeiknek. Szóval igen, azoknak, akik maradnak, van még lejjebb, hiszen azok, akik meg is tudnák fizetni a szolgáltatásokat, nem itthon keresik meg a pénzüket és nem is itthon költik el. De nem folytatom, mert az már nagyon politika lenne.
góré001 2013.10.31. 08:48:46 / # 224331
Szia Apuka ! Értelmes írásra lehet és kell is válaszolni még akkor is ha tudom néhány szarozó ember is rá fog repülni a válaszra vagy inkább a személyemre ! Én évtizedek óta a nevem alatt írogatok nincs több nick nevem sose féltem tartottam senkitől most sem teszem !csak azt várom el halott szüleimet ne kavarják bele mondandójukba, mert azért ma ölök !! Személyemet ért támadások többsége hazug inkább csak a hangulatot hergeli mintsem valóság alapja legyen de már régen nem érdekel ! Nos az érdemi részére való válaszom : 1:Ha a TAXIST partnerként kezelitek ! -nem tudod tán nem tudhatod mert akkor még nem is taxiztál a hős korban,TAXIS bálok voltak , komoly szállodákba komoly műsorokkal , nálam voltak autós túra versenyek a TAXISOK össze jártak együtt buliztak ,főző sütő versenyek voltak komoly foci meccsek voltak ( mi játszottunk a FRADI öreg fiúkkal tele válogatottal !)Színházakba kaptunk 30-40 jegyet tehát komoly társadalmi, sport és szervezeti életet éltünk ! persze mint minden " verseny szférában " itt is voltak késhegyre menő viták terület szerzési okoskodások de amit valaki "körbe pisilt" azt a másik hím békén hagyta ! Számtalan példát tudok mondani amikor még a magán szférába is beengedtük egymást. A temetések a sajnálatos temetések több kilométeres tiltakozó menetek voltak,( kérés nélkül spontán!)Kórházakba bejártunk segítettük pénzzel és oda figyeléssel a betegeket, számtalan pénzt biztosítottam kocsik javítására vizsgáztatására , sőt külön napokat kértünk és szerződtettünk le a vizsgákra ahova a " cég autói" mentek személyesen én vittem át " csóribb" autókat! Társadalmi munkákat végeztünk még vissza is kellett tartani a létszámokat annyian akartak jönni ! Milliókat gyűjtöttünk adományokba ( 100 kocsival mentünk Romániába ( megsértődött aki nem fért be, beült utasként )!Na és ez tán minden cégnél ugyan így működött! TEHÁT EZZEL NINCS IGAZAD !! Persze eljött egy idő amikor megszakadt ez a dolog : Jöttek a nyerő automaták és ezzel a tragédiák sora,nyílt az olló voltak , maradtak nagyon jól menő TAXISOK ,és voltak akik könnyen jön könnyen megy alapon egyre lejjebb csúsztak ! Magukkal rántva az egész szakmát, jöttek a kiegészítő berendezések az okoskodások és csúszni kezdett a mélységbe minden . Jött a munkanélküliség kezdete , boldog boldogtalan TAXISNAK jött hígulni kezdtünk és nem lehetett megállítani !Néhányan elkezdtek hangosan erőszakosan bele szarni a tányérba amiből eddig ettek ! megjelentek a 24 órás buszok majd a 24 órás villamosok A riksák a sofőr szolgálatok a szarért - húgyért szolgáltató emberek cégek ! EZÉRT NEM A CÉGVEZETŐK A HIBÁSAK !! Amikor a TÖRTÉNELMI tett megszületett nevezetesen megalakult a semmiből hitelekből , kölcsönökből a PLUSZ ( Attila ISTEN nyugosztaljon!)A Kerepesin megállt a forgalom annyi TAXIS várt a felvételre !Nélkülük nem lett volna PLUSZ! És ez be is verte az utolsó szeget a koporsóba !( Ők azért bárki bármit mond JÓL KERESTEK !! ) 2:Szerződések ! Nos egy verseny szférában ahol egynél több résztvevő van a piacon ott rivalizálás komoly rivalizálás kezdődik egymás között a piaci szegmensek minél több birtoklásáért ! Bizony a KŐ profi kft-k Zrt-k alku poziciojába bele kellett szállni ki értő ki pedig amatőr módon . Pont azért mert egyre kevesebb lett a megrendelő piacot kellett találni " szóljon a rádió !" Ebben a harcban aztán akinek sok sikerült annak létszám is kellett nem szívesen adta át a másik cégnek a fuvart mert nem azért szerezte meg !A sajátjait akarta etetni . Ez kölcsön hatás ha TE jól laksz ő is jól LAKHAT !( ezért nem igaz , hogy más az érdek !) A JÓL TELJESÍTŐ ORSZÁG lakósai egyre lejjebb és lejjebb jutottak így egyre kevesebb és kevesebb a fuvar a létszám meg megmaradt ! A jelenlegi FIX meg azt gondolom a százas szög a szakma koporsójába !Nincs verseny igaz nincs utas se viszont egyre több és több a zavarosban halászó ! Ez csak még több lesz kevesebb már nem ! Ráadásul jönnek a nehéz lovasságok , mivel nem lehet az árral tovább játszani ÉRDEMES beruházni piacra kerülni mert a NAGY VÁLLALKOZÓNAK a kicsi csóró TAXIS nem lehet ellenfele sőt fenn tartója lehet és előbb vagy utóbb lesz is ! 3:Szakszervezet Nos ez egy szakma egy nagyon komoly tudáson tolarencián, tárgyaló képességen , készségen törvény , rendelet tudó ismerő és hatalmas ismeretségi körrel rendelkezőnek kell lennie Sajnos annak idején amikor meg lett a létszám limit ( 3770 FŐ ) Budapesten egy ön jelölt " szakszervezet" AB-s beadványa nyomorba döntötte a helyzetet !és és azt gondolom ez az átgondolatlan és nagyon nagyon DRÁGA FIX ezt csak tovább mélyíti ! Kinyitotta olyanok előtt a piacot akiknek a mellény zsebében több van mint bármelyik TAXIS cég bank számláján és PIACOT fognak nyerni !Bizony az jó vízió hogy " DROID " alkalmazott lesz előbb vagy utóbb mindenki ! Rám azt mondták mi az hogy cég vezetőként " szakszervezetet játszom? Nos mi az hogy egy vállalkozó aki saját maga alkalmazottja , főnöke " szakszervezetet " játszik ! Mindegy a tudás az előrelátás a jövőkép felmérésének hiánya tragédiához vezet ! Nekem már mindegy öreg vagyok nyugdíjas én már elvergődök bármekkora tudásom is van meg kapcsolati tőkém de mi lesz a középkorúakkal, azokkal a TAXISOKKAL akiknek nincs 1-2 milliója az átállásra ??De ez legyen ennek a helyzetnek megteremtőinek lelkiismereti kérdése !
kertestaxi 2013.10.31. 08:42:08 / # 224330
Nem értem az optimizmusodat. Tudsz olyan fuvarszervezőről aki lejjebb vitte a havidíjat? Tudsz olyan taxisról aki otthagyta a fuvarszervezőt és az új törvények hatására magántaxis lett? Mi változott? Semmi. Egy újabb elszalasztott lehetőség, hogy a taxis vállalkozóvá váljon.
gyula607 2013.10.31. 08:24:48 / # 224329
Szép volt Marci,szép volt Zsolti. Egy like gomb ide is kéne :)

Bao 2013.10.31. 01:47:27 / # 224328
Nyugi! A Górét a facén blokkolom! :) Amúgy az megér egy misét, hogy a körmös Bauer fia a taxiban akar pénzt keresni....

csogu 2013.10.30. 23:49:03 / # 224327
Ezért kikapsz, figyeld meg:-))
Apuka 2013.10.30. 23:16:45 / # 224326
Szervusz Pali! Nem tudom van-e még lejjebb, nem tudom lesz e rosszabb de azt tudom, hogy a lehetőség arra , hogy jobb legyen, ott volt a kezetekben. Most egy csomó "HA.." következik, csak hogy értsd. - ha a taxist partnerként kezelitek - ha nem duzzasztjátok az egekbe a létszámot az éhségetek miatt - ha a túlszámlázókat kirugjátok (és akit máshonnan kirugtak , nem veszitek fel) - ha nem az egymás alá igérgetéssel lopkodjátok egymás elöl az utasokat ha.. és ha.. (lehetne még sorolni!) akkor most nem itt tartanánk. sem ti, cégek vezetöi, tulajdonosai, sem mi, taxisok. igen, igazad van, el lett b@szva! még akkor az elején úgy 20-25 éve! Nektek most jött el a szivás ideje, kinek nagyon , kinek kevésbé, de most kezditek érezni azt a félelmet, fájdalmat amit a taxisok már jó ideje éreznek, nektek köszönhetöen! Lesz még lejjebb? erre az a válaszom, hogy mindig volt valahogy és ezután is lesz. Lesz még lejjebb? ezt mint taxis, vagy mint cégvezetö mondod? mi taxisok egyáltalán nem sajnáljuk, hogy nektek is lesz lejjebb mert ti sem sajnáltátok azokat a taxisokat ( és családjukat ) akiknek miattok harangoztak! aki egy kicsit is belelát a pakliba az már sejti, tudja egy ideje , hogy hová vezet(het) ez az egész. még most sem lenne késő partnerként kezelni azokat az embereket akik gazdaggá tettek benneteket de ti erre képtelenek vagytok. jönni fog egy új, egy erösebb kutya, de akkor már késö lesz a hozzálláson változatni!
justitia 2013.10.30. 23:15:59 / # 224325
Nem is tudom, hol kezdjem, talán előbb köszönök:) Szia bauer07! Én is így tudtam, hogy akinek nincs saját autója és a másén dolgozik droidként az droid, az hogy majd egyszer lesz... hagyjuk:) Én személy szerint nem is engednék dolgozni senkit sem, aki droid, csak önálló vállalkozókat, akik eddig is fizettek minden járulékot, még úgy is, hogy a családjuktól kellett megvonni /vagy a nyerőgépektől/:( de ebbe ne menjünk bele. Arról hogy mit hallottam, csak annyi, hogy a h.cs, hívta magához ezzel a lehetőséggel, de ez tényleg régen volt, talán két-három hete, még az is lehet, hogy ez változott, de ha Te /nagy t-vel/ többet tudsz, akkor itt a lehetőség, mesélj:) Egyébként igazad van, az Est taxi sztori nem rá vonatkozott, csak eszembe jutott valahogy:) Bocs a nagyzolásért. harminckettő
góré001 2013.10.30. 22:29:31 / # 224324
Már nem kell hozzá innovativitás már megy ez magától !Még csak eztán jön a vég kezdete még a kifutási időt töltjük majd ha az éles lesz na ott indulnak a tragédiák!Sajnos ezt már nem állítja meg semmi és senki!Hogy hol vannak a fuvarok ?,Nos nálam a reptér szinte a O-ra esett se oda se vissza !Egy egy van 100-200 helyett !! Hát hol van?? majd aki megteremtette ezt az egészet elmondja!! Ha akarja !
justitia 2013.10.30. 22:25:14 / # 224323
Megkérte a gyereket:) hatvankilenc
Oldalszám: 274