Hozzászólások száma: 513
Ugrás a hírhez Oldalszám: 26
Témakörök > Droszt Híradó > Kik és hogyan akarnak kibújni a Fővárosi Taxirendelet tarfaszabályozása alól... feljelentő topic! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
vmiki 2013.12.08. 11:27:13 / # 220054
Én értem a kettőnk közt lévő üzleti felfogás különbségéből eredő ellentétes elvek lényegét, de ezt most ne tereld a fuvarkufárok számlájára, légyszi. Képzeljük el, hogy a gazdatest: mi vagyunk. Maga a szakma. Más stratégiával képviseljük a szolgáltatást, (én matricával, Te anélkül) de mindketten befektetünk, s egyéb költségeket viselünk el azért, hogy végső soron: szolgáltassunk. (a szakmai hozzáértésről már ne is beszéljünk, bár a hiénák között is van -kétségtelen- aki valamilyen nívót képvisel: excluzív autó, nyelvtudás, megjelenés, helyismeret...de valljuk be, nem ez a jellemző) Szóval: a gazdatest: a szakma. A budapesti taxisok. Akik már most úgy lettek behirdetve a külföldi túristák tudatában, hogy a sárga a megbízható. Abba nyugodtan beülhet. Mert itt kérem szépen, rend lett téve 20 év után. Aztán beül a külföldi a sárga 1-es Octáviába. Nesze neked! Élősködik rajta, rajtad és rajtam. Pillanatnyi hasznot húz, romba döntve a hosszútávú célokat. Mondhatnám, hogy ez jó, mert ezért hívnak minket most is, meg fognak is, na de akkor mi értelme volt ennek az egésznek? Már a sárgában sem lehet bízni. Madár a fehér rendszámos BMW-nél a Nzugatinál mindíg lesz. Csak van egy mondás: 1 elégedett megrendelő 3-at hoz, viszont 1 elégedetlen 13-at riaszt el. Sajna ez műkszik is....
osztap 2013.12.08. 11:19:33 / # 220052
Ma reggel a Körúton, LTH-056 Merci világító szabad jelzővel gond nélkül vadászgat. Ki elől lop? Hát a legális taxis elől. A céges taxi ki elől "lopja" a fuvart a Keletiben a rendelés okán? Hát a helyi hiénák elől. Tegnap reggel a 6 rugóért akarta az utast a Népligethez vinni a kis "ártatlan", nem érti miért is rendelgetnek mikor egységes a díjszabás.

hiénakutya 2013.12.08. 10:54:30 / # 220051
Megismétlem a kérdést: Kin élősködnek? Másként is fel tudom tenni: Ha a fehér rendszámos az élősködő, akkor ki a gazdatest, amelyből táplálkozik? tizennyolc
vmiki 2013.12.08. 10:48:23 / # 220050
Azok? Nos, kezdjük a kedvenc vesszőparipáddal: az adókkal, járulékokkal, minden egyéb költségekkel: egy fehér rendszám semmit nem fizet, így jogtalan előnyre tesz szert, de itt még tovább megy: ezt az előnyt nem adja át az utasnak, sőt: lerabolja őket. Következmények nélkül, mert hát mit lehet elvenni tőle? A civil taxi engedélyt? De ez még nem minden: lerabol minket, hiszen ingyen levadássza a fuvarokat azok elől, akik sokat fektetnek bele abba, hogy korrektül szolgáltassanak. Frekventált helyeket sajátít ki magának, jogellenesen. Azonkívül lerabolja a szakma nívóját, az országimázst, a bizalmat, mindent.... Mert egy gusztustalan féreg, más izéjén élősködő poloska. Nem tudok még egy olyan szakmát, ahol ilyen hosszú idő óta megtűrnék az ilyen jelenségeket maguk mellett tétlenül. Főleg úgy, hogy állítólag azért kell mostanság több száz ezret befektetni, hogy letisztuljunk... Hmm.. Kiktől?....
hiénakutya 2013.12.08. 10:10:26 / # 220049
Azok kin élősködnek? hetvenhét
vmiki 2013.12.08. 09:56:59 / # 220048
Erről is beszélek, ezt sem szabadna tűrni évtizedek óta -ha rendelésre érkeztél, semmiképp ne tedd!- de ne aggódj: a TGFSZ büszkén hirdeti az Etikai Kódexét, Kontár Törvényét, amivel -az elmúlt 3 hónap tapasztalati alapján- kitörölheted a valamidet (elnézést....)
vmiki 2013.12.08. 09:44:32 / # 220047
Félreértettél. A fehérrendszámos köcsögöket radíroznám le, ha összefognánk. Mint ahogy szedtünk már le sokszor felségjeleket patkányokról. Mondom ezt én aki 23 éve betartom a hiénák és köztünk lévô játékszabályokat -nagyot nyelve- de vannak akik átlépnek bizonyos határokat. Az viszont nem megy!
hiénakutya 2013.12.07. 15:06:05 / # 220046
"Élősködő"..., úgy érted, fuvarszervező? Le akarod radírozni a fuvarszervezőket? negyvennyolc
WinstonWolf 2013.12.07. 14:55:58 / # 220045
Ebben a városban simán megtehetik, az egyen sárga szín miatt bátran ülnek be melléjük az utasok. Komáromi és csapata meg úgyis csak azokat csesztetgeti, akik a befizetett drosztdíjakból fenntartják a gittegyletüket. Sajnos ez a nagy magyar valóság!
no name 2013.12.07. 12:59:47 / # 220044
Tegnap éjjel: Oktogon Burger. Megálltam 1 percre, túloldalrol jött a hiéna Villogva dudálva, hogy tipli. Szeráj. Beállok a drosztra, rám tolat az astrával, mögém beáll a másik. Nagymező utca..... és még sorolhatnám. A fix tarifa, és a csendes címkiadás hozadékai.:(
vmiki 2013.12.07. 11:16:45 / # 220042
Egyébként ez a jelenség csak addíg létezhet, amíg hagyjuk. Ezt sem a BKK, sem a Yard nem fogja megoldani, soha. Az élősködő csak akkor pucol el, ha határozott túlerővel találkozik. Ő csak vetíti ami neki nincs, de nekünk megvan. Viszont nem élünk vele. Majd szóljatok, ha......s akkor sec perc alatt leradírozzuk Őket. Egyszer s mindenkorra.

no name 2013.12.07. 11:13:41 / # 220041
Az a szomorú, hogy nyugodtan csinálhatja, és senki nem megy oda hozzá, és vágja pofán, és töri össze a szabadjelzőt. (én sem):(

vmiki 2013.12.07. 07:42:10 / # 220040
Lehet, hogy megszólalt a Skodás? Olyan legalja Venyige-rap feeling hatott át. Meg röhögőgörcs a hegylakást elképzelve a 8 ker síkságán egy lomi dombon...
utód 2013.12.06. 21:09:44 / # 220039
Ez a sárga skodás egy száva nevü új magyar gyerek aki másodmagával járja a várost olyan részegeket keresve akiket ki lehet markecolni.Fő területük a nagymező utca körút környéke.Ja a nagy szürke mercis gyereknél a deákról volt rendszámon de ott sem fizetett és hamar lekapta a rendszámát ott nem tudott okoskodni......

góré001 2013.12.05. 15:55:11 / # 220038
Nagy tételbe ne fogadj !!!nekem higgyél fogadásokat ne kössél !
-G- 2013.12.05. 10:41:41 / # 220037
MMP-s haverunk újból felbukkant tegnap este a Mester-Kőrút sarkán.10 perccel utána pedig elbújva a Lónyaiban a Zsil környékén lapult.Ügyes!

beiro 2013.12.05. 06:30:48 / # 220036
RÁDIÓTAXIS szabadjelző megy a KUKÁBA. azt hiszed még 90-es évek vannak nem nem kőkemény 21. század a pénz és a diktatúra százada.ha igazad van ha nem mész a levesbe megszünnek az egyéni vállalkozók mindenki droid lessz. utána jönnek a fuvarszervezők és csak egy maradhat mint a hegylakóban mindenki én értem és nekem a pénz hatalom
pupák 2013.12.01. 15:12:12 / # 220035
Tök ugyanezt a BMW-t láttam a József A. színház droszton... ugye tudjuk melyik épülettel szemközt?:) Háát legyünk rohadt büszkék a jó kis rendeletünkre! Mi megrokkanunk a nyakunkba bszott felesleges költségekbe, ezek meg ugyanúgy fognak ott állni továbbra is. Meg jövőre is.
osztap 2013.11.30. 14:28:30 / # 220034
Igazad van, ha lett volna valódi szándék a rend teremtésre akkor az már véget is ért volna. Ez csak idő húzás.
donkihóte 2013.11.30. 13:48:50 / # 220033
Még egyetlen egytől sem vették el az autót, és még egyetlen egy sem fizette be a 6-8 kilós büntit sem, és még egyetlen egytől sem hajtották be. Valahol elakad az ügy, mindenki megtalálja a maga ismerősét. Ez egy ilyen rendszer. Mondjuk az egész ugyan úgy nem érdekel, mint a dohányboltok, az építőipari beruházások és az egyéb közbeszerzési banditizmus sem. Nem fogják tudni felszámolni, ahogy a leadózást meg a pacsipénzezést sem. Egyszerűen nincs rá politikai akarat. Az egész taxi piacra sem volt és jelenleg sincs, ezért adták dilettánsok és picsanyalók, hozzánemértők kezébe a rendelet megalkotását és végrehajtását. Szélmalomharc.
Oldalszám: 26