Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
csogu | 2007.01.12. 12:18:32 / # 178048 |
... ő és mi is most ezzel a baj? Ok-ok, értem a negatív jelzőt, de ez most nem ettől függ, hanem a cégvezetésétől, nem?
Előzmény: #178025 Siva 2007.01.12. 12:17:06 |
|
csogu | 2007.01.12. 12:17:45 / # 178061 |
Vagy úgy is lehetne, hogy a pénztáros rákérdezne, hogy igényt tart-e erre a szolgáltatásra az épp befizetni érkezett taxis, és ha igen, akkor adjon meg egy elérhetőséget, egy e-mail címet.
|
|
Siva | 2007.01.12. 12:17:06 / # 178025 |
|
Csogu ez MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!
|
csogu | 2007.01.12. 11:58:57 / # 178047 |
Arról nem beszélve, hogy ezt utána lehetne hírlevélnek is használni egy-egy felhívás alkalmából.
|
|
csogu | 2007.01.12. 11:56:19 / # 178060 |
Én már gondoltam arra is, hogy ha a cégek nem szeretnék nálunk megjelentetni az általános, mondjuk nem titkos, hiszen minden utas is hallhatja amikor beolvassák, akkor miért nem lehet egy olyat csinálni, hogy mondjuk a radiotaxi@radiotaxi.hu e-mail címre küldesz egy email-t és mivel úgyis számítógépen írják meg az általános, egy pillanat műve lenne elküldeni e-mailben is a kollégáknak az általánost. Haladni kellene a korral és hidd el, a taxisok 70%-nak lesz 3 éven belül internet hozzáférése. Én tuti megcsinálnám ezt a fejlesztést.
Felhívnám a kollégák figyelmét URH-n, majd itt is kitennék egy közleményt, hogy a legközelebbi tagdíj fizetésnél a pénztárnál adjon meg minden kolléga egy e-mail címet, ha erre igényt tart. Így még az is kizárva, hogy valaki más kéri ezt a lehetőséget, olyan, aki nem is Rádiós. Nem jó ötlet Kámbi?
Amennyiben egy címlistába van gyűjtve ezeknek a taxisoknak az email címe, akkor tényleg 3 kattintással ezt meg lehet oldani.
Előzmény: #178045 kámbi078 2007.01.12. 10:21:19 |
|
kámbi078 | 2007.01.12. 10:58:51 / # 178051 |
|
Köszi a választ !
KÁMBI
Előzmény: #178046 tomajer 2007.01.12. 10:55:30 |
tomajer | 2007.01.12. 10:55:30 / # 178046 |
Erre van kitalálva, a Közlemények rovatunk.
Sajnos ma még nem nagyon élnek a cégek a lehetőséggel:-(
Előzmény: #178045 kámbi078 2007.01.12. 10:21:19 |
|
kámbi078 | 2007.01.12. 10:21:19 / # 178045 |
|
Helló Bufi !
Én nem félek, és ritkán hibázok .És elég sokat pihenek,és február második felétől még többet szeretnék, mert sajnos most már nem tudok teljes tagdíjat fizetni,mert hétköznapokon csak elvétve tudok kijönni, maradt a hétvége!!!
Mivel az egyik legjobb taxis iskola a nyolcadikkerület,ezért Engem már sok meglepetés nem érhet,(remélem).Én névvel írok korrektul,Téged is megkerestelek telefonon,ha valamit nem értettem, vagy sérelmeztem,lásd a Hős u.-i címet,elmagyaráztad hogy legközelebb ilyenkor mi a teendő,tudomásul vettem, az instrukcióid szerint jártam el azok után!!!
Egyenlőre ezt a fórumot találom a legalkalmasabbnak arra,hogy kérdéseket feltegyünk,megvitassunk,ötleteket adjunk,természetesen kultúrált formában.Más lehetőséget egyenlőre nem tudok, 1,2,3-as csatorna erre nem alkalmas .És ami a legfontosabb, itt visszamenőleg visszalehet nézni mindent.
És akkor most jön egy újító kérdés!!! Többünknek problémát jelent, hogy az Általános beolvasásakor épp nem taxizik,a Diszpik. sem olvashatják napokig óránként, mert unalmas lesz!!!
A KÉRDÉS :Nem lehetne az általánost valamilyen formában itt leírni,vagy még mást is ,a per pillanat nemdolgozó kollégáknak??? Nagyon jó lenne!!!
KÁMBI
|
BUFI | 2007.01.12. 09:30:21 / # 178058 |
|
Laci.Szerintem vegyél egy kis levegőt és pihenj!Nem kell feleslegesen félni,félj akkor ha hibáztál.Csaó
Előzmény: #178050 kámbi078 2007.01.12. 09:08:08 |
kámbi078 | 2007.01.12. 09:08:08 / # 178050 |
|
Köszi !!!
Azért elgondolkoztam azon,hogy az elmúlt években, félreértésből,rossz napot kifogva, (utas,taxis)egyaránt,hirtelen haragból elkövetve, preztízskérdésnek tekintve,okkal, ok nélkűl,bizonyíthatóan,bizonyítékoknélkül, stb...stb..., mert jobb nem újat húzni a megrendelővel,hány dolgozót, CSALÁDFENTARTÓT, rúgtak ki a munkahelyéről, és itt a taxin kívül rendkívül tág a kör,lásd a miilió egy szolgáltatást, egy-egy vásárlói panaszra!!!
Ez alól a METRÓ , mert minden urh-zás magnóra megy, a telefonok érdemi része magnóra megy,kivétel. Az eseményrögzítő kb.52 csatornájából kb. 49 funkcionál a vezetőfülkében, ami azt jelenti,hogy 49 féle dolgot tud a vezetéssel kapcsolatban rögzíteni.
egy példa: rögzíti, hogy a beszédszintetizátor gombját megnyomtad,tehát adtál utastájékoztatást, utána ehhez képest mikor kapcsoltad le az ajtózáró kapcsolót, és ehhez képest mikor jött meg a zárt ajtók állapotát visszajelző ajtójelzés. Ha ezek mind rendben vannak, akkor az utaspanasz kukába!!!
Tudom nem lehet minden taxiba 1 kamerát tenni, utána pedig visszajátszani etikán és eldönteni,hogy kinek volt igaza,csak érdekességképpen írtam le, amúgy sok utaspanasztól megvédett minket már az eseményrögzítő!!!
KÁMBI
|
Bao, a FŐNÖK! | 2007.01.12. 09:05:10 / # 178044 |
|
Kihagytad a 120as Mikit. :)
|
okoska01 | 2007.01.12. 08:59:42 / # 178057 |
|
Kedves JWT!
Teljesen igazad van nem duplát kellett fizetni csak egyben az egy havit amit egyébként is, mint mindegyik más társaságnál, de a többi cégnél a hét bármelyik napján lehet menni csekket váltani és az összeg sem jelent gondot..Nálunk az utolsó tagdíj fizetési napon mehetsz csak, ha sok jár vissza mert nem biztos, hogy ki tudnak fizetni még 20 év után sem...Senki nem azt mondta,hogy vércse a Pali!!!A kérdés az volt, miért nincsenek rendezve az anyagi dolgok a tagdíjból, vagy más forrásból és miért vannak folyamatos anyagi nehézségeink...!!!???Az sem volt téma, hogy a 600 és a Bufi vitte 20 évig a Palit a hátukon, de ha egyszer vissza hívta Őket akkor miért nem lehet előre haladni és hallgatni rájuk?
Előzmény: #178032 2007.01.11. 15:39:06 |
Bao, a FŐNÖK! | 2007.01.12. 07:39:01 / # 178042 |
|
Szia JWT!
Pusztán kiváncsiság.
Mennyi ideig dolgoztál nálunk(hobbyból)?
Előzmény: #178033 2007.01.11. 15:45:20 |
Fox | 2007.01.12. 05:07:28 / # 178022 |
|
Megfogadva, megjegyezve, jegyzetelve, felirva... nem elfelejtve. :)
|
csogu | 2007.01.12. 03:28:26 / # 178059 |
Mint ember a lehető leghumánusabban jártál el. Mint taxis…
A taxi fuvar akkor kezdődik, amikor az órát elindítod. Na most itt lehetne ennek a feltételeit sorolni, ezzel nem fárasztalak.
Ha jön egy ilyen bepakolgatós, esetleg tolókocsis utas, én akkor indítom az órát, amikor kiszállok pakolászgatni. Mondjuk Tesco, 2 kocsi tele árúval az elszegényedett lakosságnak. Kiszállok és nyomom az órát. Megérkezünk és mielőtt kapcsolna az ügyfél én már hátul pakolok. Nekem ne akkor fizessen, amikor még tart a fuvar, hiszen tart, mert nem szabad az autó, majd akkor fizessen, amikor lecsuktam az üres csomagtartót.
Most ez olyan bunkósnak tűnik, de oka van ennek is. Az okot nem nevezik másnak, mint tapasztalat. Hányszor, de hányszor ettem már meg azt, hogy megérkezem, utas bőröndhegyekkel, kiszállok és nem indítottam az órát. Bepakolunk, még eszébe jut valami, megnézi bezárt-e mindent és ezt mind olyan szépen ráérősen. Hova rohanna? Nem kési le a repülőt, vonatot…ráér. Vagy 8-10 perc elteltével indulunk el. Az kérem a taxisnak mínusz 400-500 forint. Megérkezünk, kifizet. Elmegy kocsiért amire majd pakolni fog. Én ott állok, mint egy birka és várom. Megérkezik, megnézi megvan-e a pénztárcája, majd szépen kipakolok neki. Újabb 8-10 perc. Azaz 1 fuvar alatt 1 ezres mínusz. Persze ez egy szélsőséges eset, de ha csak a felét nézzük, akkor is sok. Na és nekem nehogy megemlítse valaki, hogy de azt jattba odaadja, mert csúnyát fogok mondani:-))))
Hogy a te esetedben mi lett volna, ha megemlíted? Ismét a tapasztalat beszél belőlem.
Én két utastól „félek”, de azoktól rendesen. A jóságos kinézetű nagymama típusú, nagyon kedves, nagyon aranyos idős nénikéktől és a mozgássérültektől.
Velük mindig kifejezetten udvarias és előzékeny vagyok, de az agyamba vésem a címet és 100%, hogy mi többet nem utazunk együtt. Miért? Mert pillanatok alatt elintézik a sorsodat.
Elmesélek egy példát, bár nem fogok vele osztatlan sikert aratni.
Volt egy kollégánk, mi csak szipogós Józsinak hívtuk, mert állandóan szipogott.
Előzmény:
Kombis voltam egy Opel Astra 1.7 D-el nyomtam az ipart. Sosem volt semmi bajom a kombis fuvarokkal, mert ketyegett rendesen az óra a ki és bepakolásnál, plusz tudok én szolgáltatni, ha akarok, így a jatt sem volt rossz. Felvettem egy Váci úti Obit. Odaérek és látom, hogy egy félelmetes utas áll vagy 20 csomag valami mellett. Kiszálltam, órát az utas miatt nem kapcsoltam, az ilyenekkel jobb vigyázni. A jóságos nagymama már osztotta is az utasításokat, hogy miként is képzeli a szállítást. Hozott egy csupa retek pokrócot, hogy azzal majd letakarja a csomagtartóm, így az árú nem koszolja be a kocsim. Igaza volt, mert a pokróc után erre esélye sem maradt.
Én nem szóltam egy szót sem, csak mosolyogtam, mint a birsalma (hogy ez a szólás honnan van, nem tudom, mert az életben nem láttam még birsalmát mosolyogni…na mind1) és bólogattam rendesen. Mikor derekasan összekoszolta az egész csomagtartóm a plédjével akkor nekiálltam a bepakolásnak. Fogalmam sincs milyen építőanyag volt azokban a kis csomagokban, de 6x3 és 1x2 sorban voltak. Én alányúltam az első hármas pakknak, de megmozdítani sem tudtam. Mondom ezt meg mi lelte. Akkor látom, hogy darabja 20 kg.
Mosolyogtam a nénikére egy nagyot, majd egyesével bepakoltam. Igen, jól gondoljátok, még onnan is szakadt rólam a víz mire végeztem.
Elindultunk Óbudára, nem messze a Flórián tértől. Alig indultunk el és már nekiállt keseregni, hogy Jajjj hogy fog ez a pár csomag felkerülnie a lakásába.
Ha nem vagyok tapasztalt, akkor erre nem reagáltam volna, de éreztem én hogy mit szeretne a mámi és ha ezek valamit a fejükbe vesznek, akkor elég nehéz erről őket lebeszélni.
- Lift van ?– kérdeztem bevezetésül.
- Sajnos nincs.
- Akkor nem lesz könnyű. Hányadik emelet?
- Harmadik, de nem magas emeletek.
Nem hát, kifejezetten pihentetőek, főleg 20 csomag 20 kg-os cuccal.
- Nincs segítség?
- Sajnos nincs. Egyedül vagyok és egy picit kiszerettem volna csinosítgatni a konyhám.
Picit? Ennyi építőanyagból garázst szoktak építeni.
- Megpróbálhatok segíteni, de ha összeesek, akkor ezen a készüléken tessék majd segítséget hívni, mert 1 hónapja műtötték a gerincemet és már most fáj és szédülök a bepakolástól, csak nem akartam eddig panaszkodni – mondtam mindezt olyan szánalmas hangsúlyban, hogy csoda hogy nem könnyeztem be közben:-)
A hatás leírhatatlan volt:-) Még kipakolni sem engedett. Úgy hordta be a kapualjba a csomagokat, olyan serényen, hogy nehogy ott legyen nekem valami bajom és ő kapjon érte, hogy mire körbenéztem már üres is volt a csomagtartóm. Szépen megkaptam a pénzem, mind a 30 forint jattal (gondolom ez a bepakolás miatt járt) és már el is búcsúztunk.
Én haza lefürödni, mert még mindig szakadt rólam a víz (nyár volt), majd kitakarítani az autót 400 forintért.
Megérte.
Na nem telt el 2 nap és állunk a szipogós Józsival a Volgán. Dobják az Obit kombival. Én azonnal ráültem a kezemre, nehogy nyomjak véletlenül. Józsi 10 perccel belenyúlt és már robogott is. Mondják a nevet és nekem nagyon ismerősnek tűnt. Hívom a Józsit és mondom neki, hogy ha egy időshölgy egy pokróccal, akkor vigyázzon, mert majd be akarja malmozni, hogy ő vigye fel a motyót a harmadikra. De csak ügyesen szabadkozzon, nehogy gondja legyen.
Eltelt vagy 50 perc mire visszaért a Józsi. Kicsit ideges volt a legnagyobb örömömre, mert ilyenkor mindig sokat beszél és elég szórakoztatóan. Persze hogy a néni volt. Úgy látszik a fél tonna építőanyag, amit én vittem, nem volt elég a pici csinosításhoz, így most vitte a következő adagot:-)
Mikor Józsinkat felkérte, hogy sétáljon már fel a harmadikra a csomagocskákkal, akkor a Józsi hibázott. Őszinte volt. Megmondta, hogy ez neki nem éri meg és neki a kötelessége annyi, hogy a kapualjba kirakodja a cuccot és ámen. Ezt szépen meg is tette. A néni - Józsi elmondása szerint – nem szólt semmit, csak nézte amíg a taxis pakol, majd pokrócostul eltűnt a házban. Józsi szépen összepakolt és eljött onnan.
Még igazán ki sem tudta magát dühöngeni nekem, amikor már keresték is a csövön.
Csütörtök 16 óra etika.
Józsit ki is rúgták, mivel a jóságos nénike zokogva telefonált be, hogy vele még ilyen hangnemben nem beszéltek, őt még így nem bántotta meg senki. Olyan szinten sírt, hogy a telefonosnak állítólag komoly igyekezetébe telt mire megnyugtatta, nehogy még rosszul legyen.
Ismerem a Józsit, és ő is engem. Nekem elmondta volna őszintén, ha elküldte volna a nénit melegebb éghajlatra, de nem tette (amit így utólag már nagyon bánt:-DDD).
Szóval Kámbi, hogy mi a helyes viselkedés ilyenkor? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie…
Előzmény: #178041 kámbi078 2007.01.12. 02:18:30 |
|
kámbi078 | 2007.01.12. 02:18:30 / # 178041 |
|
December 24-én lehet, hogy megúsztam 1 kirugást!!!Délután kombi autót kértek előkével a Haller utcába.Menet közben kiderült, hogy csekkes,2-es tarifa, segíteni kell ,tolókocsi is lesz.Kámbinak ez nem probléma !!! A kedves állandó megrendelő nem jött le időben, ennek millió oka lehet, a legrosszabb ebben a helyzetben, ha a kapucsengővel zaklatom.Diszpécseri érdeklődésre a válasz, nyugodtan kapcsolj órát, majd érkezik, ne zaklassuk!!!Hozzá kell tennem, még soha sem szállítottam ,nem ismertem Őt.
Óra bekapcs. ,megérkezik a kedves UTAS, besegítem, bepakolok, menet közben kezdi kitölteni a csekket.Ráír 1 kerek számot, gondoltam Ő tudja, Ő utazik mindennap oda-vissza.Út közben, a vége felé 2-es tarifával, a kerek számot mutatja az óra.Mivel már előre odaadta a csekket, láttam a kerek számot.Órát megállítom, begurulok a megfelelő helyre, kiszállok, kisegítem, kipakolok, bekísérem a liftig, kellemes karácsonyt kívánok, és elbúcsúzkodunk, egymástól.Amúgy útközben jól elbeszélgettünk, még rágóval is megkínált. Kb.200 forinttal lett volna több az órában.Dec. 24,tolókocsi, csekkes fuvar,amúgy aranyos volt, stb...stb.Nem szóltam Neki, nem csináltam balhét!!!De kérdem Én a hivatalos választ a Bufitól,és a 600-tól,a Többiek ,ha akarják véleményezhetik (hű de diplomatikus vagyok) mi van akkor ,ha ezt szóvá teszem a kedves UTASNAK , és Ő ezt sérelmezi, és nem ért velem egyet,és bepanaszol, milyen sors vár rám???
Tanulságképpen és a jövőre vetítve fontos lenne a válaszotok!!!
Én is 10 éve vagyok itt mint a Barna, tehát tól-ig mindenre meg lett volna az esélyem.
Várom a válaszotokat !!!
Amúgy tudom, hogy a lehető legjobban jártam el, de mi van,ha nem egy nehezen közlekedő,hanem egy életerős, csak valamiért késésben lévő UTAS játsza mindezt el, abban az esetben mi a teendő???
KÁMBI
|
HáziPálesz | 2007.01.11. 18:17:44 / # 178038 |
|
Ez nem nyert.
Előzmény: #178018 2007.01.10. 17:56:42 |
törölt felh. | 2007.01.11. 16:56:17 / # 178037 |
|
DDDDDDDDDDDDDDD:-)
Előzmény: #178036 csogu 2007.01.11. 16:48:12 |
csogu | 2007.01.11. 16:48:12 / # 178036 |
Figyeld meg, még a végén etikás lesz belőle!!:-)))
A 600 jobb keze:-))...bár abba nem mennék bele, hogy az ember mi mindent szokott csinálni a jobb kezével:-DDDDD
Előzmény: #178034 2007.01.11. 16:45:27 |
|
törölt felh. | 2007.01.11. 16:45:27 / # 178034 |
|
Látom, a Palival való találkozás megvilágosodás volt számodra.
:-))
Előzmény: #178032 2007.01.11. 15:39:06 |