Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
bond | 2008.11.19. 16:50:03 / # 191098 |
|
Szerintem te beteg vagy! :-((
Tényleg! Igen tisztelt vezetők, emelni mikor fogunk?
Ja! És nem a tagdíjra gondoltam!
Előzmény: #191094 partizán 2008.11.19. 16:26:06 |
Kovács Zoltán | 2008.11.19. 16:45:30 / # 191097 |
|
Ebből én megint csak azt látom: Tegyük tönkre a másikat, mindegy mibe is kerül az. Megint nem a megoldásra törekednek.
Előzmény: #191096 Bao 2008.11.19. 16:37:26 |
Bao | 2008.11.19. 16:37:26 / # 191096 |
|
150 ft/km??
Közeledik a világvége?
Éjjel hallottam egy pletykát,mi igaz belőle?
Több cég köztük a rádió is leviszi a repteres transzfert 3000 ft-ra,hogy elhalásszák a zóna kifelé irányuló rendeléseit.
|
Kovács Zoltán | 2008.11.19. 16:32:44 / # 191095 |
|
Gondolom az téged cseppet sem zavar, hogy a Pali azonnal felajánlotta " menjek hozzá dolgozni, és az ő ajánlatát fogadjam el". Ezt itt meg is köszöntem neki. Lehet, talán fáj neked, de mi most is beszélő viszonyban vagyunk egymással, és harag sincs köztünk. Sőt! Én voltam az az egyetlen aki, megpróbált közvetíteni a két rádiótaxi között hogy, újból egy legyen.
Mindegy, elmúlt! Ezt te írtad!
Előzmény: #191094 partizán 2008.11.19. 16:26:06 |
partizán | 2008.11.19. 16:26:06 / # 191094 |
|
Mindegy, elmúlt.
Csak abban bízom, ha Góré001 végre visszaszerzi a jogos jussát, az édesgyíermekét, a RÁDIÓTAXIT, akkor téged soha sem vesz vissza. Te is épp elég szeget vertél szerencsétlen koporsójába. Mégis segített rajtad, dolgozhattál nála.
Ha minden jól megy, karácsonykor már ismét Pali lesz a király a saját cégében, aztán mehet a sok inygyenélő.
Most hogy hetente olcsóbb a benzin, 150_ft-tal lekaszáljuk a piacot.
|
Kovács Zoltán | 2008.11.18. 17:10:43 / # 191088 |
|
Köszönöm szépen! Akkor is, ha kissé pejoratív is a gratulációd! Igen, ez a villamos megy. Ez is egy lehetőség ami itt van. A többi cégnek ez sem kellett, pedig én ezt a variációt is felvázoltam. Annak idején én felálltam ettől a cégtől, mert volt egy szakmai vitánk a Józsival. Nem nekem lett igazam!
Előzmény: #191087 partizán 2008.11.18. 17:02:18 |
partizán | 2008.11.18. 17:02:18 / # 191087 |
|
Üdvözöljük a Minimobil oldalán!
Cégünk A Mobiltaxi Kft. (Bp. 1107. Ceglédi út 30.) 2004 év elején alakult, fő tevékeny-ségünk a taxi személyszállítás.
A taxi személyszállításon kívül készséggel állunk rendelkezésére egyéb más vizi, vagy légi személyszállítás megrendelése esetén is.
2006. májusában indítottuk el új szolgáltatásunkat a MINIMOBIL TAXIT, amely autóflotta gerince, a Peugeot 407 SW, a Peugeot 307 combi típusú gépkocsik, valamint a Suzuki SX4-es típusú gépkocsik. Ezen autók mindenben megfelenek a mai kor követelményeinek, mivel felszereltségük egy felső kategóriás gépkocsiéval megegyező (légkondicionáló, légzsákok, CD, ABS, ASR).
Árainkat megpróbáltuk a magyar fizetőképes kereslethez igazítani.
Jelenlegi
-telefonos tarifánk:168.-Ft/km,
-vidéki tarifánk:240.-Ft/km (oda-vissza értendő).
(A feltüntetett árak az áfát tartalmazzák !)
Céges megrendelés esetén halasztott fizetési (8 nap) konstrukcióval állunk tisztelt megrendelőink rendelkezésére.
Cégünk üzletpolitikája, a megrendelők magas szintű kiszolgálása, a lehető legolcsóbb konsrtukcióban és a legkorszerűbb technikával.
NEKÜNK ÖN A LEGFONTOSABB, MI ÖNNEK SPÓROLUNK.
Csak gratulálni tudok, kedves Kovács Zoltán.
168-Ft/km díj, ez való neked, megérdemled.
Összeölelkezhettek Bakuc barátoddal, ti aztán tudjátok, mitől megy a villamos.
|
szega | 2008.11.18. 16:55:12 / # 191086 |
|
Szia Zoli!
Na jó kicsit túloztam! :))
Azért annak örülök, hogy megtaláltad a "helyed".
Sok sikert!
|
Kovács Zoltán | 2008.11.18. 15:54:03 / # 191083 |
|
Szevasz Szega!
Az, egy kicsit erős volt hogy, a Csaba jót tett velem! Te tudod a legjobban, mennyire gerinctelenül intézte a velem kapcsolatos ügyet! Velem a Bakucz tett jót, neki köszönhetem a mostani kisimultabb arcomat. Csak hogy tudd, a Csaba utánnam telefonált, és nagyon sajnálta a távozásomat, és külömben pedig nagyon csíp engem! HÁNYOK ETTŐL A KÉTLÁBÚTÓL!!! Mivel a szolgáltatás díjját én, a taxis fizetem, az a lényeg hogy, ÉN, A TAXIS MIT AKAROK! Függetlenül attól, mennyire tudok azonosulni a cég politikájával. Én, pusztán néhány olyan alapvető jogot kértem számon, ami elvitatthatatlan. A szabályok természetesen rám is vonatkoznak, csak nagy a baj, ha olyan akarja elmagyarázni nekem a taxizás csinját-binját, aki tök hülye a "szakmánkhoz".
Előzmény: #191080 szega 2008.11.18. 15:13:34 |
evetke | 2008.11.18. 15:33:06 / # 191082 |
|
Azzal kezdődik, hogy semmiféle belépési nyilatkozat, vagy szerződés nincs. Annak ugyanis kétoldalúnak kéne lennie, tehát mindkét fél részéről tartalmaznia kellene a jogokat és a kötelességeket. Ha meg valami szóban van is, az csupán annyi, hogy a belépő szája lapos legyen és hozza be időben a tagdíjat.
A Zoli pedig képtelen volt elfogadni, hogy a fuvarszervező egyszerűen bankjegykötegnek nézi, az utas meg lábtörlőnek, és ehhez neki jó képet kéne vágnia.
Ha te valakit tisztelnél és becsülnél, akkor pontosan azokért a dolgokért állnál ki, amiket a Zoli hangoztatott és hangoztat ma is. Csak most már itt nem zavarja a köreiteket.
Előzmény: #191080 szega 2008.11.18. 15:13:34 |
szega | 2008.11.18. 15:13:34 / # 191080 |
|
Én a Zolit tisztelem, becsülöm azért amit a taxisokért, a taxizásért tett. Ezt nem lehet Tőle elvitatni, senki nem is akarja. Nagyon sok mindenben egyet értek Vele, ezt el is mondtam és le is írtam már.
A Zolival más probléma volt.
Nem vette tudomásul, hogy nem tud úgy egy közösségben dolgozni, hogy az ottani szabályok Őrá ne vonatkozzanak.
Bizony ha belépek valahová, akkor ott elém raknak egy belépési nyilatkozatot, amit vagy elfogadok, és akkor tag leszek, vagy elutasítom és akkor alászolgája!
Szerintem ez volt a Zolival a baj, de ne is szaporítsuk a szót a Zolival végül is jót tett a Csaba. Ennek egyébként én szívből örülök.
Előzmény: #191070 szega 2008.11.18. 15:05:21 |
szega | 2008.11.18. 15:05:21 / # 191070 |
|
"Aki meg nem csendesedett el (Kovács Zoli) azt meg kirúgták."
Szerintem ezt Te rosszul tudod!
|
evetke | 2008.11.18. 15:02:44 / # 191079 |
|
"Anno, aki volt katona, vagy valamilyen fegyveres testület, illetve komolyabb sportegyesület tagja, az tudja, hogy a sorrendet be kell (manapság csak illik) tartani. Vagyis ha valami gondod van, akkor nem azonnal a Miklóshoz, vagy a Zolihoz kell vele rohanni, hanem az arra illetékesnél kell megtenni a panaszt, majd ennek fényében kell továbblépni, amennyiben a problémád nem kerül orvoslásra.
Egy sorkatona pl. nem rohanhatott (feljebbvalóit megkerülve) azonnal a hadseregtábornokhoz. Hogy ez hülyeség? Lehet, de pontosan az apró részletekben van a kutya elásva."
Drága Ricsike!
Sokan próbálkoztak itt ennél a cégnél a "szolgálati út" betartásával elővezetni a problémákat, sőt javaslataik is voltak ezek megoldására, aztán szépen sorban elcsendesítették mindet egy-egy olyan telefonnal amilyenről írtál, és problémát szépen a szőnyeg alá is seperték. Aki meg nem csendesedett el (Kovács Zoli) azt meg kirúgták. Mert nem érdekük a probléma megoldása, hiszen amíg zűrzavar van, addig tudnak a zavarosban halászni.
Az, hogy valaki a nyilvánosság előtt ír, az már csak a jéghegy csúcsa!
Előzmény: #191072 csogu 2008.11.18. 14:31:54 |
szega | 2008.11.18. 14:56:08 / # 191078 |
|
Körösztanyád!!:))
Előzmény: #191077 csogu 2008.11.18. 14:54:46 |
csogu | 2008.11.18. 14:54:46 / # 191077 |
Jaaaahhh, hogy miattad nekem?
Ne hidd...igaz, itt nem vagy népszerű, de kint az utcán csípnek téged a fiúk....aszondják: nem egy kvíz bajnok a szega, de a szíve a helyén van:-))
Én meg ezzel maximálisan egyetértek:-))
Előzmény: #191076 szega 2008.11.18. 14:52:56 |
|
szega | 2008.11.18. 14:52:56 / # 191076 |
|
"Különben meg ettől azért ne tarts, hogy nem köszönnek neked miattam."
Én ennek az ellenkezőjétől óvtalak!:))
Előzmény: #191075 csogu 2008.11.18. 14:49:35 |
csogu | 2008.11.18. 14:49:35 / # 191075 |
Nyugi, én is félve írtam le:-))
Különben meg ettől azért ne tarts, hogy nem köszönnek neked miattam.
Egy nagyon kellemes élményben volt a napokban részem.
Jött egy régi Rádiós a körúton és már messziről láttam, hogy előzgeti világító szabadjelzővel rendesen a többi taxist....ami engem nem zavar, amíg megelőzve nem vesz fel utast....majd következtem én....megelőzött, lekapcsolta a szabadjelzőjét és intett üdvözlésképpen.
Kérdem én, kell ennél több, hogy kifejezzük a másik irányában a tiszteletünket?
Előzmény: #191074 szega 2008.11.18. 14:38:18 |
|
szega | 2008.11.18. 14:38:18 / # 191074 |
|
..."szega haverom megkért"...
Ricsi ezzel azért ne dicsekedj, mert este már több rádiós sem fog visszaköszönni!
Egyébiránt hibátlan amit írtál, magam is így gondolom.
Előzmény: #191071 csogu 2008.11.18. 14:30:52 |
szega | 2008.11.18. 14:33:37 / # 191073 |
|
Ki halt meg, hogy Te lettél a főnök?
Előzmény: #191067 evetke 2008.11.18. 14:02:43 |
csogu | 2008.11.18. 14:31:54 / # 191072 |
...és akkor szega kérésére a válaszom:
Nem részletezném engedelmeddel, de ahogy a késés és a késés között is van különbség, úgy e között is.
Mint ahogy van beírás és beírás között is!
Nem mind1, hogy ez milyen stílusban történik. Az egyik cégnél most hallottam, hogy az egyik kolléga (különben haverom) szóvá tette a vélt, vagy valós sérelmeit, aminek következtében kirúgták.
Na most ez így nyersen leírva még felháborító is lehetne....ha nem hallottam volna vissza, hogy ezt milyen stílusban tálalta! Én is megkértem volna arra, hogy ne fáradozzon a tagdíja befizetésével.
Az, hogy létezhetnek cégen belül kiskirályok, mindig is a hallgatás, a bizonytalantól való félelem ára. Fél, tart valaki valamitől, ami lehetséges, és inkább nem tesz ellene...mi ellen is? A biztos rossz ellen!
Ezek a rádszólok, „barátilag” figyelmeztetlek, hogy ezt nem kellene, mindig is valaminek a hiánya. Amennyiben egy etikás rádszól, hogy ne írd le a cégnél felmerülő problémákat, egyet jelent!
Ezeket a problémákat, amik felmerültek, nem tudta orvosolni, ergo, nem való arra a pozícióra, amit épp betölt. Kivételezések, megkülönböztetések, az élet minden területén vannak. Ezt mi, itt a taxisszakma berkein belül sem fogjuk tudni megváltoztatni. De, aki hallgat, aki nyel, akit „barátilag” félelemben lehet tartani, az ugyanolyan bűnös, mint aki visszaél ezekkel az ügyeskedései (némely esetben érdemei) által kivívott előnyökkel.
Sajnos sok kolléga még megfogalmazni sem tudja a problémáját, maximum az obszcenitásig tud eljutni: A Te k***a anyukádat…meg nem vélemény, nem a probléma megoldására irányuló esetleges kreatív megoldás, hanem csak hőzöngés, amit annak megfelelően is kell kezelni.
Tudom, most sokan magatokból indultok ki, és nem biztos, hogy ezzel egyet is értetek. De beszélgessetek el más taxisokkal is, és rájöttök, katasztrofális értelmezési és kommunikációs hiányosságokkal rendelkeznek egyes kollégáink.
De hogy ne legyen az, hogy ha már egyszer reagálok, akkor kihátrálok a válaszadás elől…:
Minden olyan etikás, cégtől függetlenül, aki abban látja a problémák megoldását, hogy nem beszélünk, nem írunk róla, nem megfelelő feladatának betöltésére és a szememben nem más, mint egy megélhetési etikás.
Gondolom ez így egyértelmű. Viszont azért csak jelezném ismételten, hogy nem mind1 a mikéntje annak, hogy milyen sorrendben történik ez…a stílusról már nem is beszélve!
Anno, aki volt katona, vagy valamilyen fegyveres testület, illetve komolyabb sportegyesület tagja, az tudja, hogy a sorrendet be kell (manapság csak illik) tartani. Vagyis ha valami gondod van, akkor nem azonnal a Miklóshoz, vagy a Zolihoz kell vele rohanni, hanem az arra illetékesnél kell megtenni a panaszt, majd ennek fényében kell továbblépni, amennyiben a problémád nem kerül orvoslásra.
Egy sorkatona pl. nem rohanhatott (feljebbvalóit megkerülve) azonnal a hadseregtábornokhoz. Hogy ez hülyeség? Lehet, de pontosan az apró részletekben van a kutya elásva.
Nekem speciel (a visszajelzések alapján) az egyik ellenőrrel kezd nagyon tele lenni a puttonyom, mert pontosan az ő viselkedése alapján engem is, mint ellenőr, fognak a kollégák megítélni.
De nem rohantam haza, nem habzottam itt, nem teregettem a nyilvánosság elé a szennyest, hanem megpróbálom először úgy elrendezni a dolgokat, hogy a legkisebb kárt okozzak ezzel. Mind magunknak, mind a kollégának, mind a cégnek.
Lehet rosszul gondolom, de szerintem ez a normális eljárás.
Na most ahonnan az írásom beidézted, az egy teljesen más tészta, nagyságrendekkel és mindent latba véve is. Így részben jogos a ….számonkérésed felém (mert lehetséges, hogy nem az volt, de én annak vettem), meg részben nem is jogos.
Pont ma éjszaka osztottam az egyik kollégának az észt, hogy ha valaki elkövet pl. egy rossz tarifahasználatot, akkor Én mérlegelném a kolléga eddigi munkásságát, azokat az apró részleteket, amiket az utcán tudhattam meg róla (nem hallomásból, mert az annyit is ér), hiszen a JÓ etikás ismeri azokat, akikért felelős. Amíg az egyik kollégánál azonnali szerződésbontási javaslatot erőltetnék, addig a másiknál egy figyelmeztetés (…és az addigi átélt izgalmak) pont elegendő lenne!
Na így vagyok az itt olvasható véleményekkel, sérelmekkel is. Ha egy olyan kolléga írja be, hogy Jaaajjj valaki késett, és mégsem lett letiltva, aki tudomásom, tapasztalatom szerint szintén folyamatos késésekkel ér a címre, akkor az számomra pont annyit ér, mint ha egy tolvaj sikítana, hogy meglopták. Így jártál barátom. Viszont megint más, ha olyan háborodik fel, aki próbál a lehetőségek szerint korrekten dolgozni, de a körülmények miatt el kell gondolkodnia azon, hogy vagy Ő is bevállalja a lebukás veszélyét, vagy üres tárcával megy haza, akkor azt komolyan kell (kellene) venni.
Pontosan azért, mert az etikások, ellenőrök, időmérők az miatt lettek „kiemelve” a többi taxis közül és kapnak kedvezményt, hogy a cég érdekeit tartsák elsődlegesen a szemük előtt.
Az meg nem más, mint egy normális munkahely, egy egészséges morál kialakítása és életben tartása. Amennyiben nem így cselekszik, akkor Ő nem más, mint egy megélhetési mutyizós valaki, aki nemhogy etikás, ellenőr stb… ne legyen, hanem valamelyik másik cégnél próbáljon szerencsét.
Remélem kimerítő választ kaptál, és amennyiben értelmezed az írásom, még valamelyik mondatomban akár magadra is ismerhetsz:-))
Előzmény: #191071 csogu 2008.11.18. 14:30:52 |