Hozzászólások száma: 18670
Oldalszám: 934
Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2008.11.18. 14:30:52 / # 191071
A Főtaxisok topikjába JWT egy ideírt hozzászólásomból beidézett, feltéve nekem ezzel egy kérdést, amire én válaszoltam is neki. Ezt olvasva szega haverom megkért engem arra, hogy ezt tegyem be ide is, mert nagyon egyetért velem. Ennek a kérésnek teszek most eleget: Először is a kérdés:

evetke 2008.11.18. 14:02:43 / # 191067
Ha 600 ilyen ügyesen sütögeti a pecsenyéjét, akkor ne vállalja el egy olyan közszereplő szerepét, akinek éppen az lenne a dolga, hogy a többiek útját egyengesse és a munkájukat, ezzel együtt pedig az életüket könnyebbé tegye. Húzzon a f...ba a cég éléről az összes többi léhűtővel együtt, beleértve a szegát a 374 és mindenkit és sütögesse a pecsenyéjét nyugodtan. De ne akarjanak már ezzel együtt még észt is osztani! Olyan ez mint a Parlament. Az egymillás havi fixel és a szolgálati Audival a hátuk mögött magyarázzák meg a Józsi bácsinak, hogy milyen jól ki lehet jönni a 60.000-es nyugdíjból, hiszen a BKV bérletet is ingyen kapják.
csogu 2008.11.18. 13:41:40 / # 191069
És valaki irta egy pár napja hogy sok kollégának talán arra sincs pénze hogy továbblépjen,a TALÁN-t hagytam volna ki mert van több is akit ÉN tudok. Gyula, ez egy nagy tévhit, pont erre írtam neked tegnap, hogy a tájékoztatás a kötelességünk. Nyugodtan szólj azoknak a kollégáknak, akik ilyen cipőben vannak, hidd el, van megoldás....na persze, ha az autója olyan már, ami nem mindenhova felel meg, akkor ne akarjon csodát...akkor válaszon, vagy marad és tovább bízik, vagy lép és akkor esetleg realizálódok ( amennyire ez ebben a szakmában lehetséges) az élete. Én pontosan azért ajánlom az egyik kollégának az egyik céget, a másiknak a másikat, mert van akinek ez való, van akinek az... Nem tagadom, az olyan kollégáknak, akik a XIII. kerületből nyomják, nem szoktam a Főtaxit ajánlani:-)) Hiába na, gyarló az ember:-))
gyula607 2008.11.18. 13:05:21 / # 191068
Ezt olyan jól leírtad hogy ennél jobban talán magamnak sem tudtam volna megfogalmazni. Hát ha még az EMBER hozzáteszi hogy a HITÉT valamiben elveszti.A REMÉNY a BIZAKODÁS is elszáll akkor jut oda hogy tényleg ÉN vagyok a marha hogy ezt nem évekkel ezelött tettem meg. És valaki irta egy pár napja hogy sok kollégának talán arra sincs pénze hogy továbblépjen,a TALÁN-t hagytam volna ki mert van több is akit ÉN tudok.
szega 2008.11.18. 11:18:20 / # 191066
Csogu! Örök elvem, hogy aki menni akar, azt hagyni kell! És ez nem azonos azzal, hogy "hanemteccikellehetmenni"! Hidd el ez alatt a pár év alatt kérdezték már páran a véleményemet és soha, senkit nem akartam lebeszélni a váltásról. Igaz bátorítani sem szoktam, elmondom a véleményemet, ha megtisztel azzal, hogy meghallgat. Aztán a tanulságok leszűrése az legyen az Ő felelőssége! Mert: mindenki a saját szerencséjének kovácsa! Hozzám így senki nem jöhet reklamálni, hogy mert te mondtad és nem úgy lett!
csogu 2008.11.18. 11:10:05 / # 191065
Látod ezt szeretem benned, hogy keményen őszinte vagy, és te is az sugallod, hogy váltani kell! Most megemeltem a képzeletbeli kalapom előtted:-)
szega 2008.11.18. 11:07:18 / # 191064
Csogu! Rád sok mindent lehet mondani, de azt, hogy silány semmiképpen! :)) Komolyra fordítva, szerintem Te inkább naiv voltál! Hittél mert hinni akartál! Hittél mert féltél a váltástól, a változástól. Hidd el nem voltál nagyobb sz@rban mint én! '98-ban jöttem a Rádióhoz, válás után nulla forinttal a zsebemben, béreltem az autót amivel dolgoztam, béreltem a lakást ahol aludtam (igen aludtam, mert abban az időben lakni nem volt időm) Emellett pedig próbáltam a gyerekeimnek is pénzt küldeni. Rohadt egy időszak volt és pontosan abban az időben indult meg lefelé a RT. Nem mondom, hogy droidként túl sok választásom lett volna, talán ezért is maradtam. Maradtam és dolgoztam, ha kevés pénzt csináltam akkor elsősorban magamat okoltam és nem másokban kerestem a hibát (és akkor még messze nem voltam etikás). Dolgoztam és felálltam. Ennyi! Szóval nem azért, hogy magamat fényezzem, de ITT is meg lehetett csinálni! Igen csogu! Te is a taxizás romantikáját hiányolod mint én! A régi időkben amikor (ahogy írtad) volt csapatszellem, volt együvé tartozás, egy 3asbrékre 50-en indultunk meg, (mondjuk nem is volt 200 Ft-os alarm) Számított a logó ami az autó oldalán díszeleg. Mi leragadtunk itt és az idő elszállt felettünk, nézd meg az újhullámos kollégákat! Évszakonként váltanak céget, sajna Nekik van igazuk!
Robin Hood 2008.11.18. 10:52:06 / # 191063
Sok sikert Gyula! Kitartásod tiszteletre méltó,és bárhova is vet a sors a barátok megmaradnak.
csogu 2008.11.18. 10:38:30 / # 191061
Akkor rám azt lehet mondani, hogy életképtelen...én megvártam és 2006. február 27.-én úgy mentem át a Főtaxihoz, hogy annyi pénzem sem volt, hogy egyedül menjek át az úttesten. Életképtelen...hmmm...tudod bíztam emberekben, akik ígértek, hitegettek, hogy most ilyen és ilyen céggel kötünk szerződést, meg majd jön a nagy durranás...ismét piacvezető cég leszünk, meg lesz toronyóra lánccal... Nah jahh. A nagy durranás mindig elmaradt, de még pukkanás sem volt. Nem, nem játékgépezem, nem iszom, nem nőzök...igaz, sokat eszem, de ha nincs, akkor beérem napi 15 zsemlével...üresen...ha ez luxus, ha ez felelőtlen költekezés, akkor igen, habzsoltam akkoriban is az életet. ...és még akkor is hittem, amikor -10 fokban ültem az autómban és belülről jégvirágos volt a szélvédőm....hittem, mert hinni akartam, mert szerettem ott dolgozni. Ott voltak a haverjaim, barátaim...sok jóban és rosszban voltunk együtt...voltunk egymásnak segíteni, elkísértük egymást orvoshoz, ha balesete, vagy támadása volt...igen, részese voltam valaminek, ami tetszett, ahova hazamentem dolgozni. Életképtelen.... Igen, életképtelen voltam és kétségbeesett, mert választás elé állítottak. De pont a 600 a megmondhatója, hogy a csatornán való elköszönésem előtt is felhívtam, még 1x rákérdeztem, hogy van-e esély, egy pici, egy szikrányi arra nézve, hogy az elkövetkező 1 évben jobb lesz...nem jó....csak jobb...Nagyon hálás vagyok neki, hogy akkor őszintén válaszolt, majd miután letettem a telefont bejeleztem URH-n és megköszöntem azt a felejthetetlen 7 évet, amit ott tölthettem. Életképtelen... Sosem fogom feledni Forgót, aki számomra a mai napig a legjobb diszpécser....Jankót a humorával...681-es Zsoltit, a kőkemény szókimondásával...Bufit...A KIRÁLYT!!!...és sorolhatnám, mert igenis, az évek alatt az emberben kötődések alakulnak ki, és amikor el kell hagynia azt a hajót, amiben együtt eveztek...ahol saját költségre próbáltunk legalább a mi vadászterületen utast toborozni a túlélés miatt....igen, az ember..AZ ÉRZŐ EMBER szíve összeszorul... Életképtelen... Lehetséges szega, hogy én is egy életképtelen silány egyed vagyok, de felejthetetlen emlék lesz az, amikor közel 80 szálloda rendelt tőlünk a Forma1 idején, amikor szinte csak Rádiótaxist lehetett Mogyoród felé haladni látni...amikor kígyózó sor állt a pénztárnál tagdíjfizetésnél, és mosolyogtak az emberek...amikor egy-egy diszpécser hazavitelére összenyomtunk...amikor akár 50 km-et is mentünk...a CÉGÉRT, magunkért... Életképtelen... Igen, vállalom, az vagyok, egy selejt...de nem érdekel, mert ezeket az emlékeket, élményeket senki sem veheti el tőlem...SOHA!!!
szega 2008.11.18. 10:22:33 / # 191060
Szia csogu! Valószínűleg megint újabb hiányosságaimat tárom fel és majd ismét megkapom, hogy mertteetikásvagy, de én nem tapasztaltam ezeket a dolgokat. (mármint a fenyegetést a topicon való megnyilvánulások miatt) Akiknek az utóbbi időben fel lett ajánlva a "tagdíjmentesség" (nevezetesen, hogy ne fizessenek tagdíjat) azokkal egyéb problémák is voltak. Csogu! Meddig lenne főtaxis az aki az egyes csatornátokon szapulná a céget? Asszem abban egyetértünk, hogy az összes társaság közül itt a legnagyobb a "szabadság" és néha ezt rosszul értelmezik egyesek. Szerintem erről van szó csupán, de ismételten arra kérem azt akit megfenyeget a 600, keressen már meg. Az pedig szintén egy örök igazság, hogy ha megy a bót, akkor mindenhol megy, ha nem megy akkor sehol sem megy! Ilyenkor persze jobban ráérünk egymással foglalkozni! :(( Csogu, az pedig, aki a teljes anyagi ellehetetlenülését megvárja itt a RT-nél , hát arra mit lehet mondani?... Lehet, hogy "életképtelen"?:((
csogu 2008.11.18. 09:58:12 / # 191039
Ne értsetek félre kérlek, nekem a 600-al nincs semmi bajom! Ő amit tesz, és ahogy teszi, azt tanítani kellene! Elismerem és amikor beszélünk telefonon, vagy személyesen, ezt mondom is neki. Ő csinálja jól!!! Szeretnék én olyan családfő lenni, szeretném én a családomnak azt megadni, amit Ő megtud. Kicsit eltúlozva, még azt is megkockáztatom, hogy valahol a példaképem. Ne feledjétek, immár a második generációnak tudja eladni magát:-) Mi Ő, ha nem egy zseni?:-))) Hányszor kaptam a fejemre az miatt, amikor valamelyik kolléga, aki nálatok dolgozik, és totál ellehetetlenül, családja hiányt szenved, magából kikelve szidja nekem a 600-at....én meg nem tudok magamon uralkodni és mosolygok: - Most ezen Te mit vigyorogsz???- szegezi nekem a kérdését ilyenkor a szerencsétlen (és ezt most nem sértésként szántam, hanem tényleg az...egy rendszer áldozata). Mit mosolygok...mit mosolygok... Mit válaszoljak erre? Hogy vezesd már végig magadban Tamás elmúlt 12 évét, amit tett és profitált belőle...és Te még mindig odafizetsz tagdíjat...hááát Te is vigyorognál balgaságodon...na de ezt nem válaszolhatom, mert akkor meg én lennék a rossz. Istenem, de jó lenne, ha engem csepülnének annyian, amennyien Őt, és én tudnám a családom olyan luxusban tartani...én gyerekek akkor egész nap itt hümmögnék és No commenteznék!:-)))) Viszont álljon itt egy közmondás, ami nagyon igaz: SOSEM AZ A BŰNÖS, AKI A LEHETŐSÉGGEL ÉL, HANEM AZ, AKI A LEHETŐSÉGET A BŰNRE MEGTEREMTI!!! Csabit meg kérlek ne bántsátok. Én egy korrekt srácnak ismertem meg, aki kifejezetten értelmes, és akarja azt, amit csinál! Jó, az emberekhez nem ért, erre én is rájöttem, mert amikor felhívott anno és közölte velem, hogy ha még 1x beírok ilyet és ilyet, akkor úgy beperel, hogy a gatyám is rá megy...majd szerintem informálódott és rájött, hogy maximum!!!...maximum a gatyát perelheti le rólam, mert az elmúlt 20 év érdekképviselete ezt hagyta nekem...mind1...hiszen családban marad:-)) De tényleg jó gyerek, és nem hibáztatom Őt azért, ami a Palinak sem sikerült, pedig Ő egy dörzsölt ember, ismerve minden kiskaput, csibészséget, ügyeskedést...és mégis sikerült malomba tenni. Most ha ezt így végig gondoljátok, akkor belátjátok igazam van!!! A 600 egy példakép, egy nagy játékos, egy igazi túlélő....én baromira csípem:-))) ...és amióta ki van fizetve a villanyszámlám, a fűtés és a többi rezsim, a gyerekek is úgy ahogy megkapják azt, amire egy gyerek vágyhat manapság...egyszóval nem Rádiótaxis vagyok, azóta kifejezetten bírom Őt, és élvezettel figyelem, amint manőverezik a kialakuló akadályok között. Sosem bántanám meg, hiszen csak dicsérni tudom:-) Szóval kérlek, ne higgyétek, hogy én ellenséges érzelmekkel vagyok irányában, csak ez a mostani szitu olyan volt, aminél úgy éreztem, meg kell kérnem, hogy ezt ne tegye...ennyi, és nem több:-)

csogu 2008.11.18. 09:36:59 / # 191058
Néha...
tomajer 2008.11.18. 09:35:10 / # 191057
Néha nekem is kell aludni:-)))
stat 2008.11.18. 09:33:57 / # 191059
Nagyon szépen körülírtad a vezérproblémát. Felvázolom mi fog történni: 1. Mindenképp fel fog hívni telefonon. Ha nem ő akkor HCS, de valaki megpróbál lebeszélni, hogy ide "valótlanságokat" irogassál. Hazugság, hogy kevesebben vagyunk mint tavaly, hazugság, hogy kevesebb megrendelésünk van mint tavaly ilyenkor, hiszen ő mindent megtesz ennek érdekében. 2. Felhívja tomajert és törölteti a beírásaidat, mert te nem itt dolgozol és a saját házad táján stb stb stb. Gondolom ezt már ezerszer megkaptad. 3. Szép suttyomban megvárja mig lecsendesednek az ordibálók, hiszen minden a legnagyobb rendben van a cég körül és néhány magából kivetkőzött, elkeseredett, leszegényedett, senkiházi, alkoholista, játékgépes, csöves, droiddal nem fog itt vitatkozni, hümmögni sem. No comment -ről ne is beszéljünk. 600! Tudom, fáj az igazság de sajnos ez ellen nem tudsz semmit tenni, itt szabad vélemény nyilvánítás van. Inkább kezdj el végre a taxisokért dolgozni, utasokat, címeket NEKÜNK szerezni mert ha "szavazásra" kerül a sor, akkor komoly bajban lesztek. Ha sikerül akkor magyarázd el a főetikásodnak, mert az meg nem lát túl a merci szélvédőn. Komolyan felvetődött bennem, mi volt jobb apja vagy a fia?
csogu 2008.11.18. 09:27:38 / # 191056
"Legyél humánus, hívj emberi időben", akkor be van kapcsolva:-))
tomajer 2008.11.18. 09:20:50 / # 191055
Háát eszt ugatom neked én is mindig! De olyan vagy mint a Micimackó. Fejedre húzod a párnát (kikapcsolod a telefont) és asziszed, hogy nem láccol:-)))
csogu 2008.11.18. 09:13:01 / # 191052
...az én hátam mögül kukucskál:-) Nézd, tudom régen volt az, amikor bújócska versenyt játszottál, de emlékeztetnélek, hogy ennek a játéknak az a lényege, hogy valami olyan mögé bújjál, ami mögött a lehetőségekhez képest takarva vagy. Na most ha a Te hátadra gondolok, akik sok minden jut eszembe, de mint ideális búvóhely...háááát nem tudom...:-)
csogu 2008.11.18. 09:09:26 / # 191051
Mert hármunk közül Te vagy az erő:-)))
tomajer 2008.11.18. 07:45:43 / # 191050
:-) Ez a jegenyefatermet ugye relatív. Mert ha az írója 200+ cm, akkor a Ricsi is egy törpe a szemében. Jó jó, gömbölyű törpe. Amolyan Gombócartúr:-)))
Nevem senki 2008.11.18. 07:40:35 / # 191049
"Hát a Jó Isten nem egy jegenyefa termetű legénynek teremtett, de most az én szememben túlnőttél mindenen!" Össze is kevernek titeket:-)))))))
Oldalszám: 934