Témakörök > Droszt Híradó > (Eredeti RÁDIÓ???) TAXISOK TOPIKJA! / ami a közre tartozhat/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
micimackó | 2008.11.23. 13:19:49 / # 191145 |
|
Ez egy tanulmány egyébként ami a budapesti taxizás területén van. Könyvet lehetne írni csak erre a példára alapozva az emberi butaság és megvezethetőség címmel.
Ma meg már nagyon nehéz kiszállni belőle, mert egy nagyon komoly adóságcsapda veszi körül az embert.
Ügyesen kitalálták és felépítették ezt a tulajdonosok! Még arra is gondoltak, hogy a bevételük sokáig biztosított legyen, ne lehessen csak olyan egyszerűen kilépni ebből.
Hát ez van. Mocsárba léptünk, pedig a leggazdagabb óceánban szerettünk volna halászni.
|
csogu | 2008.11.23. 13:11:55 / # 191144 |
Na, pont Ő a nem jó példa!
Józsinak tökéletesen igaza van! Ő megpróbálta, saját pénzükből, saját idejükből. Nem félt szembeszállni senkivel kockáztatva (és mindenki, aki mellette volt) a megélhetésüket, a családjuk "létbiztonságát"!
Ott voltam, láttam, tapasztaltam mi folyik ott.
Majd pont a taxisok, akikért tenni akart hagyták a kulimászba...akkor ott nagyon sokan megfogadták, hogy ez a szakmai társadalom semmi mást sem érdemel, mint hogy a halálukig kihasználják őket! Mert nekik az kell!
Ekkor úgy döntött, ha a taxisok nem engedik, hogy tisztességes munkával, munkakörülmények között megélhessen abból, amihez ért, akkor majd Ő él meg a taxisokból...és úgy, ahogy a taxisok igénylik...kihasználva és elnyomva őket.
Maximálisan igaza van!
Előzmény: #191143 micimackó 2008.11.23. 12:59:25 |
|
micimackó | 2008.11.23. 12:59:25 / # 191143 |
|
A Bakucz Józsi is egy jó példa. Nagyon keményen odacsördített annak idején, rezgett is a léc. Aztán kiderült, hogy neki sincs elég pénze ahhoz, hogy elvei lehessenek és egyik napról a másikra egyszercsak átállt a másik oldalra. Nagy szeletet nem engedélyeznek neki a taxipiacnak nevezett tortából, de likvidálni sem likvidálják, mert így ebben az állapotban tud a legkevesebbet ártani a nagyoknak.
|
csogu | 2008.11.23. 12:56:10 / # 191142 |
Ok, így kifejtve már egyetértek veled:-)
A Rádiónál az is a baj, hogy a Feri nem ért a taxizáshoz...akár mennyire is szeretne valaki ehhez érteni, ahhoz benne kell élni...csak így sikerülhet és akkor nem nyilatkozik egy cégvezető akkora badarságokat, mint anno a Pali. Csabi meg ugyanazokat a hibákat követi el, mint anno az atyja.
Egy nagyon szűk közösségtől meríti az információit, ami először is igen kevés betekintést ad a valós helyzetbe, másodszor nem is mindig helyes információk.
Aki nem taxizik, az sosem fogja tudni megérteni azt, hogy milyen érzés világító benzintank kijelzővel belenyúlni egy csekkes repteresbe.
Milyen érzés 10-15 percet gangolni egy címre, ahol vagy megégsz, vagy a csak ide fuvarba nyúlsz bele...és azok tudnak csak olyanokat mondani, hogy sebaj, majd a legközelebbi kompenzál, aki totálisan dilettáns ezen a területen.
Miként lehet elvárni egy fizető kuncsaftól (bármily meglepő, ez a taxis!!!), hogy 2-3 fuvart is megcsináljon azért, hogy ugyanott tartson, mint amikor kijött az utcára dolgozni?...és ha ez ellen felemeli a szavát, akkor még őt sújtják különböző szankciókkal.
Gyerekek, akinek (civil) ezt elmesélem, először hitetlenkedik, majd hangos röhögésbe fullad!!!
Előzmény: #191141 micimackó 2008.11.23. 12:45:25 |
|
micimackó | 2008.11.23. 12:45:25 / # 191141 |
|
Hát én ezzel mind tisztában is vagyok, sőt mi több, pontosan így gondolom én is! Csak azt akartam írni, hogy vannak közöttünk olyanok, akik annyira taxisok (itt most a szó pejoratív értelmét használom) akik bármire rávehetők, néhány tízezer forintért megvásárolhatók, mert csak az orrukig látnak, de odáig is csak nagyon erős kivilágításban és nagyítóval. Erős önkritikát gyakorolva ezzel minősíteni is szeretném magunkat! Téged is meg magamat is! Se leállítani se kilökni magunk közül nem tudjuk ezeket az embereket, mert a taxis egy olyan fajta aki szeret szenvedni, ezért megy ki minden nap az utcára. A tulajdonosok meg a világ legokosabb emberei, hiszen ügyesen kihasználják ezt a helyzetet és gazdagodnak belőle. Mára elérték, hogy azt csinálnak velünk amit akarnak. A saját szarunkat is megetetik velünk és mi meg fizetünk is nekik ezért. Ezen változtatni csak úgy lehet, hogy a taxizás közeléből is eltünik az ember.
Ismerek néhány embert akik nagyon sokmindent tettek azért, hogy ez ne lehessen így és nagyon sajnálom őket, hogy az emberi butaság miatt alig tudtak egy két embert maguk mögé állítani. Bele is buktak, el is taposták őket.
Előzmény: #191140 csogu 2008.11.23. 11:44:33 |
csogu | 2008.11.23. 11:44:33 / # 191140 |
Ezzel az írásoddal egy a probléma.
Képzelj el egy olyan világot, ahol nincsenek etikások és időmérők.
Nekem tetszene, mert ahogy a Főtaxinál elnézem a területemen dolgozókat, kb. talán ha egy olyan taxis lenne, akit fizikális terrorral nem tudnék elkergetni úgy a XXII. kerületig.
Az egész cégnél van kb. 20 taxis, akibe beletörne a fogam, ha tettlegességre kerülne sor.
Nekem nagyon bejönne egy etikás és időmérő nélküliség:-)
Mert hiába megélhetési etikás, ellenőr, rendőr, bíró stb...mivel a szankcionálási lehetőség a fejünk felett lebeg, így a közösség túlnyomó része egy "normális" kereteken belül él, aminek a határait mindenki próbálja feszegetni a munkamenet függvényében.
Dolgoztam én is úgy a Rádiónál, hogy csak akkor késtem címről, ha valami extrém körülmény közbe szólt. Majd az utolsó 3-4 hónapban a kerületre nyomtunk 2 perccel...ha szűkítették, akkor 1 perccel. Mondjuk ennek is meg volt a maga hangulata....Nyugati forgó órától a Duna Plaza 1 perccel.
Ezek működtek a kommunista rendszerben is és sajnos még mindig működnek a mai napig a rendszerváltás után 18 évvel is.
Ezek működnek a kapitalista rendszerben is...és nagyon visszasírják az öregek azt a csúnyaaaa kommunista rendszert, amikor egy-egy fizetésnap után még a bokrok is integettek:-)
Ezzel tartják fent a cégvezetők a feszültséget a taxisok között, hogy ne tudjanak egységesen fellépni velük szemben se létszám se tarifa tekintetében.
Micimackó, ez jól hangzik, de nem igaz!
- Kik voltak azok, akik kiharcolták, hogy ne legyen kiállási díj?
- Kik voltak azok, akik kiharcolták, hogy ne címreérkezéskor induljon az óra?
- Kik voltak azok, akik kiharcolták, hogy legyen pacsipénz?
- stb...stb...stb...
A taxisok!!!
Menj át MOST a 6x6-osban, épp ott osztják páran egymást, mert az egyik taxis kijelentette, hogy Ő nem akar matricát az autójára...a többiek letorkolták, hogy ennyit igazán megtehet a cégért és magáért...mert igen, a matricákat is a taxisok harcolták ki...
..."A" TAXISOK hibája a múlt, jelen és a jövő!!!
- Kik voltak azok, akik egy (a mi hazai történelmünk) legerősebb szakszervezete mellé elfelejtettek létszámilag odaállni és kiharcolni a FIXTARIFÁT, amivel már most olyan 350 körül vihetnénk a kedveseket...utcáról és telefonról is...elárulom neked: A TAXISOK!!!
Nem is érdemlünk mást, mint ami most van!!!
Előzmény: #191138 micimackó 2008.11.23. 06:49:15 |
|
micimackó | 2008.11.23. 06:49:15 / # 191138 |
|
Az ellenség két legegyszerűbb kiiktatási módja, ha likvidálják (ez a kevésbé elegáns), vagy ha maguk oldalára állítják, adnak neki valamilyen árnyékhatalmat és egy kis juttatást és cserébe csak azt kérik tőle, hogy mostantól csak olyat mondjon amit hallani akarnak. Ezek működtek a kommunista rendszerben is és sajnos még mindig működnek a mai napig a rendszerváltás után 18 évvel is. Kicsiben és nagyban egyaránt. A HCS is így építgeti, vagy legalábbis akarja építgetni a cégét, ami ráadásul nem is az övé. Maga köré édesgetett egy két embert, tagdíjmentességet adott nekik, csinálhatját a piszkos kis okosságaikat és cserébe azt fújják amit a HCS a szájukba rág. Jó példa erre a két éjszakás megélhetési etikás a 62 és a 675. Állandóan hangoztatják, hogy nem értenek egyet egy csomó mindennel, de a kapott engedmények miatt inkább meghasonulnak saját magukkal, de nem mondanak le az etikásságról. De ugyanezek elmondhatók a 600-ról a 619-ről és a 374-ről is. Gerinctelen puhatestű mindenki aki ilyenbe belemegy!
Az a baj, hogy bármelyik céghez megy az ember, mindenhol ugyanezt tapasztalja.
Ezzel tartják fent a cégvezetők a feszültséget a taxisok között, hogy ne tudjanak egységesen fellépni velük szemben se létszám se tarifa tekintetében. Csak így tudják működtetni ezt a rendszert amiben az utas kénytelen rendelni, ha utazni akar és így szinte minden fuvar az ő kezükön megy keresztül. Gyakorlatilag így tartják ellenőrzésük alatt ezt a piacot.
Előzmény: #191137 gyula607 2008.11.22. 21:17:54 |
gyula607 | 2008.11.22. 21:17:54 / # 191137 |
Mondjuk ÉN a Szegát nem ismerem,de hasonló lehet mint 92-es Józsi dilemmája.
Ő is legalább 15 éven keresztül kritizált a Pali többször is mondta neki hogy nem Szakszervezeti Bizalmi és valaki ahogy Etikást csinált belőle attól a pillanattól minden szép és jó lett.
Többször beszéltem vele hogy milyen nagy ÚR azért ez az 54000 tagdíj,erre azt mondja hogy most már belülröl látja a problámákat is onnan nézve egész más.
Valahol megértem mert ebböl egy autó részletet kilehet fizetni,csak az a rothadt tükör ne lenne.
|
|
fradika | 2008.11.22. 15:20:23 / # 191136 |
Megint könny szökött a szemembe!:))
Nem ismerem a Szega nevű topictársunkat.
Az írásai pálfordulása után nem is szeretném megismerni!:(
Emlékszem mikor még nem volt megélhetési etikás egész más véleményen volt!
Erősen emlékeztet arra mikor katona voltam és akivel együtt húztunk surranót,ahogy megkapta az első krumplivirágot azt is elfelejtette,hogy ismer!
Mindenki jobban járna ha megnézné mikor indul visszafelé a vonat!:DDDDD
Előzmény: #191135 csogu 2008.11.22. 11:39:57 |
|
csogu | 2008.11.22. 11:39:57 / # 191135 |
Tudom, hogy Te ezt csak poénból írod, és mosolyogtam is rajta, hogy jajjj de genya vagy...de nem jól csináljátok gyerekek....komolyan mondom nem.
Több okból is:
1, szega egy jó gyerek...tényleg az...igaz szélkakas...de nem az érdekei, hanem a véleménye forgatja. Egy vidéki srác, aki szülőhelyén (remélem nem írtam nagy marhaságot) elég sikeres volt...majd amikor az életében történt egy törés, akkor feljött Pestre és újra kezdte az életét...nem elzüllött, nem feladta, hanem a nulláról...sőt, annál jóval lejjebbről indult újra annak, hogy ismét büszkén nézhessen más ember szemébe. Ember tudott maradni egy olyan szituáció után, amibe sokan beleroppannánk. Őt nem megtörte az élet, hanem megkeményítette.
Szeretem a hallotaxit, mert sok olyan emberrel tudtam általa megismerkedni, akik EMBEREK a szememben...ilyen Bbetyár és szega is. Nekem ez a lap nagyon sokat adott és amikor páran kérdezik, hogy "mi ebben az okosságom", akkor csak mosolygok...mert ők ezt nem érthetik.
2, Valaki kommunikál veletek...onnan..."fentről"...természetes, hogy nyíltan nem fog a "gazdái" ellen fordulni, és amikor az ember ilyen pozícióban van, mint most szega, akkor őrlődik. Ő is tudja, hogy sok dolog nincs úgy, ahogy lennie kell, ő is tudja, hogy vannak gondok, de neki most minimum középre kell helyezkednie. Ez az elvárás vele szemben, és Ő olyan, aki az elvárásoknak meg akar felelni. Hogy ennek mi lesz a vége? Szerintem mind tudjuk...senkinek sem fog tudni megfelelni és Ő lesz mindenki szemében a rossz...sajnos ez egy ilyen hálátlan szerepkör, amiben Ő van.
Hogy nem kell elvállalni? Igen ez igaz, de higgyétek el...sokat beszélgettem vele...Ő tényleg akar tenni is és nem csak egy sima megélhetési etikás lenni...
Aki már volt hasonló helyzetben, az tudja, hogy ez nem könnyű...sőt, a végén mind rájövünk, hogy álmokat kergettünk...
Ő még ezeket az álmokat dédelgeti...és pont ezért nem szabadna azt ütni, akiben még pislákol a közösség iránti felelőség...mert minden egyes negatív beszólással egy-egy szikrát kiöltök belőle...és a végén Ti magatok alakítjátok azzá, amit itt most a fejére olvastok...
Előzmény: #191134 fradika 2008.11.22. 11:15:56 |
|
fradika | 2008.11.22. 11:15:56 / # 191134 |
Pozitivum = Szega elköszönt!!!!:-)))
Előzmény: #191133 csogu 2008.11.22. 10:07:46 |
|
csogu | 2008.11.22. 10:07:46 / # 191133 |
Szerintem legyen a mai nap egy olyan, hogy ebben a topikban csak pozitívumot lehet írni:-))
|
|
kibic | 2008.11.22. 08:28:37 / # 191132 |
|
Megint egy arcoskodás behuzva!!!!!!
:-)
Az ember néha azt hiszi tényleg van aminél már nins lejjebb,pedig van
|
szega | 2008.11.22. 05:28:23 / # 191131 |
|
Kösz csogu, de ne védj, mert abból mindkettőnknek csak kellemetlensége lehet. :)
Tényleg én vagyok a gyengeelméjű: azt hittem, hogy itt a taxisták azért kérdeznek mert érdekli őket a válasz. Mostanra rájöttem, hogy ez nem így van. Ha itt nem fröcsögsz és anyázol ill. ha etikás vagy akkor csak hülyeséget írhatsz és "megvagyvezetve", meg egyébként is...
Tehát akkor utoljára MONNYONLE!!!
Szegasztok!
Előzmény: #191129 csogu 2008.11.22. 03:56:17 |
szega | 2008.11.22. 05:17:17 / # 191130 |
|
Ki halt meg,hogy Te lettél a főnök?
Majd akkor dirigálj nekem, ha feleségül vettelek!
Kösz!
Előzmény: #191128 Megbízható 2008.11.21. 19:57:53 |
csogu | 2008.11.22. 03:56:17 / # 191129 |
Ne bántsd már...kérlek...védi a mundér becsületét....vagy naiv...de (szerintem) semmi estre sem rosszindulatú.
Előzmény: #191128 Megbízható 2008.11.21. 19:57:53 |
|
Megbízható | 2008.11.21. 19:57:53 / # 191128 |
|
Te semmit nem szégyelsz? Miért nem próbálsz meghúzodni, és halkan csendben, a háttérben maradni? Ha már a taxizáshoz nem értesz, legalább itt ne írogass hülyeségeket. Vagy ezzel magadnak próbálod megmagyarázni a tudatlanságodat? Ha már a Rádió taxinál nevetségessé tetted magad, itt a topikon már ne forszírozd a tudatlanságodat.
Előzmény: #191124 szega 2008.11.20. 20:13:07 |
stat | 2008.11.21. 17:33:23 / # 191127 |
|
Ez nem biztos, hogy az ő hibája volt. Illetve közvetve biztos.
Pont a "reptér droszton" de mondhattam volna a TV drosztot is olyan "lyukak"
vannak, hogy csoda, hogy hallunk valamit. Az, hogy ez az állapot még mindig fennáll az viszont az etikások hibája. Benzinkút mosója nem biztos hogy a legjobb hely.
Csak egy tipp: Airport business centernél is van taxi állomás és ott még lehet hogy be is csüccsennének a kedvesek.
Előzmény: #191126 evetke 2008.11.21. 06:13:12 |
evetke | 2008.11.21. 06:13:12 / # 191126 |
|
Elgondolkodtató!
Reptérdroszt, az első egy etikás. A diszpécser szólítja kb 6-7-szer, nem jelentkezik. Aztán egy kis szünet, a diszpi megint szólítja majd miután jelentkezik kiadja neki a címet. A szabályzat szerint véletlenül nem egy pont és a sorvége járt volna neki? Úgy látszik a tolerancia már az etikásokra is ki lett terjesztve.
|
evetke | 2008.11.21. 05:56:50 / # 191125 |
|
A nap találóskérdése:
Ha a Budapest drosztról a Maros utcába küld a diszpécser vajon hanyadik kerületben lehetek?
A választ pontos navigációs koordinátákkal kérem, a tolerancia jegyében!
|