Hozzászólások száma: 1073
Ugrás a hírhez Oldalszám: 54
Témakörök > Hírek fórumai > Nem állunk meg! TOR TÚRA! TAXISDEMONSTRÁCIÓ JÚNIUS 4-ÉN! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
szálka 2012.06.14. 03:07:37 / # 173989
A feszült hangulatban legalább kiderül, hogy kivel érdemes...

nagyonkedves 2012.06.14. 00:38:12 / # 174168
Savanyúcukor...asse rossz.
művészúr 2012.06.14. 00:07:25 / # 174167
Na, BRAVÓ! Sikerült megint... Ez a vitézy most ugatott a Hírtévén - egyébként le a kalappal a Műsorvezető Hölgy előtt -, amelyből a szigorítások ellenére is az az első levonható szándék ( részéről ), hogy nem fix tarifa lesz, hanem MAXIMÁLT!!! Fosnak ezek a retkek, hogy nem kapják meg a sz@ros kis kedvezményeiket... Fúj! Hát, sikerült kinyiffantanunk magunkat... Már nem is tudok erre mit mondani... :-(

mano10 2012.06.13. 21:21:00 / # 174166
Ablakpárkány? Savanyúcukor? Jászfényszarufényező? joccakát.
nagyonkedves 2012.06.13. 21:10:04 / # 174153
Nem, nem... az új név az a bétabige lesz...ha lesz. :D

kertestaxi 2012.06.13. 21:01:46 / # 174152
Oda szemtelenkedhet a Budapesti taxi ha az érkezési cím Budapesten vagy Pest megyében van. Amikor lehuzattam Budapestet az engedélyemről akkor felhívták rá a figyelmemet, hogy "Budapestről vihetek utast Pest megyébe, Pest megyéből vihetek utast Budapestre, de ha Budapesten megfognak az 300000Ft büntetés".

mano10 2012.06.13. 20:47:48 / # 174165
"Már elmúltam húsz, sőt- több, mint negyven; tudom, hogy' kell győztesnek lenni: csak nincsen hozzá kedvem." Holnaptól új néven (kicsitsemkedves) folytatom!
nagyonkedves 2012.06.13. 20:29:25 / # 174164
Figyu, annak ellenére, hogy napi x órán keresztül nagyon közel állsz hozzám :D azt hiszem egyébként egy világ választ el bennünket habitusilag. Látom, neked a Dávid már csak orrtúró marad, a kommunikáció meg nem is biztos, hogy tudomány... úgyhogy én most inkább kihagynám a válaszadást, ha nem haragszol. :) Pazaroljuk inkább másra a halloka értékes felületeit. :D
nagyonkedves 2012.06.13. 20:12:21 / # 174163
Nekem is van életutam és nagyon sok munkával és kompromisszummal elértem, hogy mostanra gyakorlatilag meglehetősen boldogan és konfliktusmentesen élem. Azon kívül, hogy néha talán túl virgonc is tudok lenni, azt hiszem, hogy a lehető legnagyobb szeretettel és érdeklődéssel figyelem a munkálkodásotokat a Ti pályátokon. Pláne mostanában, hogy szorul a hurok. Elhiszem, hogy ebben a feszült hangulatban egymással is nehezebb szót érteni - és ez az amit igazán nagyon sajnálok. :(
202 2012.06.13. 20:12:17 / # 174162
Kedves nardo! Én csak úgy tudom az Áfát számolni ahogyan az Áfa törvény előírja. Vagy be kell jelentkeznem január elsejétől vagy nem. Ha elérem a tárgy adó évben az öt millát, akkor azonnal be jelelentkezem, mert az 5 milla fölött ki adott számlákra , már a kettes számot kell írnom. A másik szabályt Te is ismered! A másik fél költségét még saccolni sem tudnám. Iroda,gép és berendezések ,továbbképzések köétségei, ruha mert az kell nekik jó nagy, gépkocsi, stb.
202 2012.06.13. 19:50:24 / # 174161
Üdv.! Ennek alapján, ha a nagy multi kér egy kocsit Hatvanba , mert a fosos megy a repcsire, azt csak is a hatvani kolléga viheti 10 rugóért vagy azért oda szemtelenkedhet egy olyan taxista is akinek nincsen Heves megyei kiterjesztése?
hiénakutya 2012.06.13. 18:30:32 / # 174160
Na várjál, a fuvarszervező cég települhet ki falura, vagy akár a Déli sarkra is, ezt semmi nem tiltja. A technika jelenlegi állása szerint akárhol működtetheti a központot. Ebben az esetben elvileg mentesül az autónkénti letét alól, és geopozíciós kurvaanyja sem kell, bár azt amúgy is kifizettetnék veletek. Te viszont nem taxizhatsz Budapestre szóló taxiengedély nélkül Budapesten, ahhoz meg drosztengedély kell, a drosztengedélyhez meg teljesítened kell a feltételeket.
nardo 2012.06.13. 18:15:41 / # 174159
Igen de az áfát így is számolhatod: eddig 6000 x 5 000 000 (évi elvárt jöv.) = 30 millárd + most jön GPS , tehát mennyi? És ez csak a fővárosban. Ehhez jönnek a drosztok árai, ezen is van áfa, meg a bevétel is adóköteles. Na most egy drosztot üzemeltető cégnek mennyi költsége van? Egy tábla, egy kis festék. Néha talán lemosatja, leszedi a havat. Néhány ember, aki nézegeti a matricákat. Mi lehet evvel a bajunk? A taxiórának eddig is működni kellett és rögzíteni a bevételt. Most csak 1 kis plusz segítség ez GPS-s dolog, nehogy valamit elfelejtsünk. Ez nemigen támadható sehol. Ami viszont támadható lenne (korábban erről is írtam, meg hogy kellene kiszámolni) az, hogy a főváros nem mutatta be, hogy milyen gazdasági számításokkal jöttek ki ezek a tarifa árak. Az is érdekes, ha van egy termék, szolgáltató (pl.: a taxis) és (szinte) minden összetevőjét a piaci árak szabályozzák (autó ár, benzin ár, utas mennyiség stb…) akkor mire kész lesz, és összegyúrják, hogy jön ki egy semmivel alá nem támasztott hatósági ár.
202 2012.06.13. 17:40:58 / # 174158
9-10 mrd forintért én is tartanám a markom. Sőt még segíteném is a visszaigényelhetelnen Áfa beszedését. 240 nél 51ft/Km , de ezek ostobák! Vagy még sem? Azért szar az egyébként eddig kifogástalan autóm, mert amig alanyi mentes vagyok addig az új merga, skoda stb. Áfáját sem tudom vissza kapni ?! Ez autónként 1 mill. ezernél ezermillió! Az is 1 mrd. Tervezett bevételen kívűli forrás vagy mi a fa..om ?
krapek70 2012.06.13. 17:28:54 / # 174157
A lényeg ebből nem jövünk ki jól semiféleképp. Variálhatunk de mi húzzuk(tuk) a rövidebbet.:-(
nardo 2012.06.13. 17:21:13 / # 174156
A vállalkozást elviheted Bárhova városba. Ez igaz. De: Ott is lesz adó. Legfeljebb, ha a fővárosnak nem fizetsz adót, akkor dolgozhatsz Bárhova városban, mert ide nem enged be. Nem nyílnak a sorompók stb. Ha egy részét ide fizeted, és lesz telephelyed is, akkor is meg kellene állni valahol. A drosztokat eladták alólad. A parkolás fizetős…
krapek70 2012.06.13. 17:20:21 / # 174155
Nem rossz a gondolatod, csak akkor pesten nem tudsz dolgozni mert a fuvarszervezőcégek nem vesznek fel mert itt más a szabály autószin stb. Mindenki meg nem tud lelépni pesttel határos településekre úgysem. Aztán kitalálják annak az ellenszerét szerintem, megvan arra is a forgatóköny biztosan.
nardo 2012.06.13. 17:20:12 / # 174154
Lehet, de drosztok egy nagyon kis része működött így az se legálisan (pl.: sziget). Tegyük fel az összes meglévő drosztot, újra értékelik. (speciális vagy sima). Sima droszt, ahova jó a 40.000.- Ft+áfás matricád, csak a peremkerületekben lesz. (ez egy kicsit sarkos, csak példa kedvéért). A többi, jobb helyen lévő drosztot (ami van, meg az, amit most csinálnak majd) csoportokba osztják. 1. Verzió Egy fuvarszervező megvesz egy csomag drosztot, ahová az autói beállnak. Ez nyilván több pénzbe kerül. Ezt is ki kell fizetni. Magasabb tagdíj, droszt díj, vagy mindegy mi lesz a neve. 2. Verzió Lesznek nagyon drága drosztok, amit a fuvarszervezők nem vesznek meg, mert még nekik is drága. Ide a taxis önmaga regisztrálhat, csak ez havonta 100-200 ezer lesz. (mint ahogy hallom, a reptérnél fuvarleadóval 100- 200 ezer most is) Ha még beleszámítod, hogy az összes fuvarodat rögzítik, tehát benne marad. A bevétel áfás lesz, a tarifákról már írtam. A bevételekre meg a főváros is igényt tart. A kormány is. (áfa). Hát ezért van GPS rögzítés. (mennyi ideig kell megőrizni? 3 hónap. Mennyi időnként van áfa bevallás? 3 hónap)
202 2012.06.13. 16:56:37 / # 174151
Ha az egész vállalkozásomat kell székhely szerint átvinnem egy olyan településre, ahol szívesen elfogadják az adómat, ( gépjármű, IPA, stb.) szemben a fővárossal, akkor nem is kell gondolkodnom. Abban az esetben főképp nem, ha elveszik a kenyeremet. Majd áthozzák a Pesti 50 millás cégek amit nem tudnak kiadni. Pl.: Budataxi helyett XI.torbágy 5 ös. Hopp öt perc és ott a kocsi. Nem adhatja át a hozzá érkező megrendelést? Mi tiltja ? Mú ban vannak? Holdingolnak ? Oszt ?

202 2012.06.13. 16:47:54 / # 174150
Hm... A dropsztok ma is így működnek csak kicsiben. Talán valaki felismerte és már legálisan akarja működtetni. Gazdasági társaságot hoz létre és több embernek ad munkát. ( munkahely teremtési támogatás ) A szomszéd város vezetőjét talán jobban érdekli a település területén működő multik gyorsabb taxival történő kiszolgálásánál, hogy ezeknek a taxi pénztárgépeknek vajon mennyi lehet a nettó árbevétele. ( megosztott IPA ) Az Örs taxi ad telephelypapírt a város kap 1% ot ( 500-800 x )
Oldalszám: 54