Hozzászólások száma: 13508
Ugrás a hírhez Oldalszám: 676
Témakörök > Droszt Híradó > 6x6 Hatszorhatosok kuckója A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Yuri 2012.02.14. 00:55:07 / # 166424
Engedelmeddel én is elolvastam a T4 2803-as hsz-t. Van benne valami, amit szeretnék letisztázni (bár már nem egyszer elmondtam szóban is), még úgy is, hogy nem vagyok biztos abban, hogy jól teszem. Én soha nem győzködtelek arról, miért nem működik az, amit anno szerettünk volna. Hiszed vagy nem, én mindenről most is pontosan ugyan úgy vélekedek, mint akkor. Ha tehetném, mindent meglépnék, amit akkor jónak láttunk. De nem tehetem! És nem teheti a Zsolti sem. Azt mondta nekem valaki a minap, hogy "elkurvultam" (szerintem valami hasonlóra gondolsz Te is). Részben igazat kellett neki adnom. Azért részben, mert kívülről csak ez látszik. De elmondtam neki is, és elmondtam Neked is azt, hogy miért nincs így; hogy ez nem "elkurvulás", hanem kompromisszum, és meg is indokoltam. Ő megértette, és megértett. Te miért nem értetted és értesz meg? Vagy ha megértetted és megértesz, akkor miért írsz olyanokat rólam, rólunk, amiről Te is tudod, hogy nem helytálló? Nem álltam át a másik oldalra tavaly szeptemberben, efelől megnyugtatlak. Bármilyen meseszerűen hangzik, továbbra is a 6x6 érdeke számomra a legfontosabb, azután a 6x6-nál dolgozó taxisok (köztük természetesen jómagam) érdeke, és csak ezután a tulajadonos érdeke. (Ideális esetben ennek a három szereplőnek az érdekei egymást elégítik ki.) Nem felejtettem el a jelmondatunkat, aszerint végeztem eddig is a munkámat, és biztosíthatlak, hogy a jövőben is azt fogom szemem előtt tartani célként. Kérlek, ezt fogadd el tőlem! A Zsolti nevében nem nyilatkozhatok, de tudom, hogy ő is így van ezzel.
Yuri 2012.02.14. 00:51:07 / # 166423
Ha tomajer egy picit is kedvelne, ezt a hozzászólásodat törölné - a te érdekedben. Ordít belőle az irigység. Azt írod, "mindenki küzd" az utcán. Elárulok neked egy titkot: a taxisok fele egyetlen tutibó, de ami még ennél is rosszabb, egyetlen drosztról dolgozik. Csoda, hogy szenvednek? Szerinted erről nazoli tehet? Létezik, hogy az a hülye, aki 6-8 óra alatt meg tudja keresni a számára szükséges pénzt? Nazoli egyelőre nem tett semmit - ahogy írod. Tévedsz! Amennyi tőle telhetett, azt megtette: TAG LETT. Ha alelnök lesz, majd megteszi az azzal járó feladatot. Vagy ha nem, hát leváltják. És tett még valamit: tudatában annak, hogy mivel jár a poszt, mégis jelentkezik rá. Már csak ez önmagában becsülendő és bizalmat érő! Te jelentkeztél bármire a TGFSZ-en belül? Te beléptél a Pentába? Akkor milyen elgondolásból dobálózol a szavakkal? "… a tel szám tulajok gecik…" Jól tudom, hogy te is "tel szám tulaj" voltál/vagy?
Yuri 2012.02.14. 00:49:07 / # 166422
Többen nekiestek nazolinak, ami egy picit zavar. Nem elsősorban azért, mert nazoli az "áldozat", inkább az okok illetve indokok miatt. Kezdjük néhány ténnyel… Amikor a 6x6-nál bevezetésre került a 166 ft-os tarifa, szerveződött egy békés demonstráció ez ellen. Az akkori 450-es létszámból mindösszesen 62 ember jött el. (nazoli ott volt.) A TGFSZ 2011. szeptember 21-i demonstrációjára, ami a fix tarifáért szólt, a nagyjából 3000 társasági taxisból kb. 320-350 jött el. (Főtaxi kb. 3 volt.) A TGFSZ - ami szervezet minden budapesti (és talán azon kívüli) taxis érdekeit hivatott képviselni a "bőrlenyúzó" hatalmakkal szemben - tagjainak száma 650(?) körül mozog a kb. 5800 budapesti taxisból. A 3900 ft-os reptéri transzferre a Papp K. u-ból összenyomás van. Talán akad még ilyen szomorú tény, de ennyi legyen most elég. Ezek után ki és milyen jogon bírál bárkit, aki a fentiek ellen igyekszik tenni? Felháborító, hogy olyan embert bírálnak (akinek inge…), aki energiát, pénzt és időt (ami szintén pénz) nem kímélve vállalkozik egy majdhogynem szélmalom-harcra, több ezer ember érdekében! Még akkor is bosszantó lenne ez, ha rosszul csinálná, amit csinál, mert legalább csinál valamit. Művészúr mit tett vagy tesz azért, hogy ne húzzanak le a vállalkozásáról még egy (vagy több) bőrt? Marcellus mit tett/tesz ezért? Góré mit tett/tesz ezért? És a többi bíráló mit tesz vagy tett? (És akkor még csak a saját vállalkozást említettem, nem a sajáton kívül még 5800-at!) Megmondom, mit tesznek: KILÉPNEK A SZAKSZERVEZETBŐL! Ha nazoli lesz az alelnök, akkor kilépnek. Gratulálok! Mint az oviban… Őket ne képviselje egy "nazoli", és egy szakszervezet se, ahol nazoli az alelnök. Inkább kilépnek, és nyernek havi 1 liter üzemanyagot. Bravó! Tényleg ez a megoldás… Szerintük így kiszúrnak vele? Egyáltalán belegondoltak vajon abba, hogy kivel szúrnak ki, ha kilépnek? Kinek árt az a többezer taxis, aki nem tag? Mit tesznek még? Olyan időben, amikor a taxis szakma haldoklik, és a taxis, mint ember közutálatnak, megvetésnek "örvend", ők bírálnak, szidalmaznak olyan embereket és bomlasztanak olyan szervezetet, akik vissza akarják szerezni a taxisok becsületét - köztük az övékkel! Ehelyett javaslok mást: állítsanak olyan jelöltet, akiben megbíznak, akire rá merik bízni az érdekeiket, a megélhetésüket, a családjuk megélhetését; aki szakmailag jól felkészült, tapasztalt, és aki hajlandó még fizetni is azért, hogy őket képviselhesse (málna, kihagytam valamit? Gabi, jól meggondoltad?); hozzák el 20-án és szavaztassák meg! Biztos vagyok abban, hogy ha találnak ilyet, nazoli is rá fog szavazni, és nem lesz egy perc nyugtalansága sem azért, hogy nem ő lett az alelnök. De ha nem tudnak ilyet, inkább legyenek hálásak annak, aki ezt önként vállalja - legyen az málna, nazoli, vagy bárki más -, és segítsék a munkájukat, ha mással nem, hát azzal, hogy csatlakoznak. Nem állt szándékomban senkit megbántani. De szerintem ok nélkül bírálnak egyesek olyan embert sokak előtt, akivel személyes gondjuk van. Vagy csak irigyek.

zsoltaxi 2012.02.13. 19:39:24 / # 166419
Nincs fuvarszervezőm,csahos. Az utasaim telefonon keresnek. Miért vagy te itt ilyen kibaszott nagypofájú? He?
nazoli 2012.02.13. 15:32:37 / # 166418
Ha szeretnéd látni, hogyan vélekedek bizonyos dolgokról, akkor a T4 topik 2803-at ajánlom figyelmedbe. Szerintem nem velem van a bajod. Nem én vagyok az ellenség.
nazoli 2012.02.13. 15:25:07 / # 166417
Na de most frankón. Olyan nagyon sok nincs, ha csak ezt az egyet találtad. De nézzük ezt. Szerinted mit szeressek azon, hogy messze reális ár alatt kell dolgoznom? Szerinted mit kellene azon szeretnem, hogy hozzá nem értő emberek akarják ránk erőltetni az ostoba szabályaikat? Mit szeressek azon, hogy emberek, családok ezreinek sorsával játszadoznak a döntéshozók? Mit szeressek azon, hogy jó eséllyel még a volánt is kivehetik a kezünkből azzal, hogy ellehetetlenítik a vállalkozásainkat? Mit szeressek azon, hogy vidékről fölhozott rabszolgákkal dolgoztatnak elvéve ezzel a tisztességes megélhetésünket? Vagy, hogy csak egy egyszerűbb dolgot említsek. Mit szeressek azon, hogy a Nagymezőben most már a 6x6-osok miatt nem lehet esténként közlekedni? Soroljam még? Te nem vagy így ezzel? Vagy nem tudsz ezekről? Te szereted ezeket a dolgokat? Ha igen, akkor is engedd meg nekem, hogy ezek gyűlöletesek legyenek számomra. No meg nem azt mondtam, hogy taxizni gyűlölök, hanem ezt a rendszert. Azért ez egy kis különbség. Szerinted a napi 6-8 óra az kevés, heti hat napon keresztül? Az pont annyi, amennyire nekem szükségem van, és amennyit különösebb fáradtság nélkül kibírok. Kb 40-50 óra közé tehető. Arról már nem tehetek, hogy ez neked kevés. De akkor sem fogsz tudni rávenni arra, hogy napi 14-et dolgozzak. Inkább az a sok, amit sokan itt csinálnak. Szerinted mit kellene mondanom a védelmedbe vett személynek, amikor ő támad engem? Ő siránkozik, engem provokál, hogy válaszoljak az ostoba kérdéseire. Tőlem kérdezi, hogy mit kellene tennie? Osztja az észt olyan dolgokban, amikhez köze sincs. Aztán ha "nem fújsz vele egy követ" akkor kijelenti, hogy utálatos vagy számára. Megpróbálok arra a kérdésedre válaszolni, hogy mit is jelent az, hogy valaki megtanulta a taxizást. Nem is annyira a taxizást, hanem valami mást. Idő, és kedv hiányában csak egy kis részben próbálok rá válaszolni. Ha ennyit megértesz belőle, akkor a többit már könnyebb lesz magadtól kitalálnod. Mert sok összetevője van a dolognak. Szerencsés vagyok. Egyéni szerencsém, hogy előrehaladott korom ellenére még mindig motiváltabb vagyok, mint a nálam sokkal fiatalabb taxisok nagy része. Egyéni szerencsém, hogy nem úgy választottam ezt a foglalkozást, vagy negyven évvel ezelőtt, hogy valamiből meg kell élni, talán ez jó lesz. „Azt mondják, hogy itten kevés munkával három-négyszázezer forintot lehet keresni. Ez nekem pont jó lesz. Érteni nem kell hozzá, csak autózni.” Szóval nem így keveredtem ide. És ezért nem is estem pofára. Egyéni szerencsém, hogy vannak céljaim, amiket el akarok érni. Egyéni szerencsém, hogy tudok, dolgozni. Egyéni szerencsém, hogy jól osztom be az időmet. Akkor jövök ki, amikor kell, és akkor megyek haza, amikor már nem érdemes kinn maradni. És munkahelynek tekintem a taxit, nem pedig egy könnyed szórakozásnak. Egyéni szerencsém, hogy gyorsabban gondolkodom, mint közülünk sokan. Egyéni szerencsém, hogy annyit, és olyasmire költök, amennyire és amire szükségem van. Tehát nem azt írtam, hogy igen jól megélek, hanem azt, hogy jól kijövök a jövedelmemből. Egyéni szerencsém, hogy nincs hitelem az autómon, hogy nem vettem nulla forintért új Skodát, hogy a dupláját fizessem vissza a banknak tíz év alatt. Egyéni szerencsém, hogy az autóm jól működik. Nincs széthajtva, mindig megkapja ami kell neki. Ezért nincsenek vele gondjaim. Egyéni szerencsém, hogy ha valami problémám van, akkor nem másokat okolok miattuk, hanem magamban keresem az okokat. Egyéni szerencsém, hogy amíg dolgozom, addig a munkámra figyelek. Hajlandó vagyok tanulni. Tudom, hogy ki, mikor, honnan mit, és én is azt teszem, ha a környéken vagyok. Tudok vezetni is, és műszakilag sem lehet eladni. Aztán, hogy közérthetőbb dolgokat is írjak. Nem fogy el az üzemanyagom, és rendben van a pótkerekem, amikor szükség van rá. Mindig van nálam papír az órába, és van baleseti kárbejelentő lapom is. És nem abból indulok ki, hogy a jó taxis az, aki…..De még lehetne sorolni ezer dolgot. Ha ezt megértetted, akkor még nincs veszve minden. Én nagyon szívesen hátrább vonom az agaraimat. (Nem voltál biztos az agarakban, ugye? :-D) De inkább az én oktatásaimat olvasd, mint azt a sok butaságot, amit a védenced produkál. Jobban jársz vele. Még ha utálod is a stílusomat.
góré001 2012.02.13. 12:33:10 / # 166416
Na erre tudnék több mindent is de nem teszem hagyom a francba te így látod én meg máshogy tudom!!!
hiénakutya 2012.02.13. 12:27:32 / # 166415
Nem ehhez vagy szokva? A fuvarszerveződ nem így beszél veled? Az utasok nem így kezelnek? Miért itt vagy ilyen kibaszott önérzetes? He?
hiénakutya 2012.02.13. 12:23:11 / # 166414
Pali bácsi, ezt a kört már egyszer lefutottuk. Én megértem, hogy Pali bácsi életkorából adódóan feledékeny, ezért nyomok egy reload-ot, de ezúttal próbálja meg nem elfelejteni, hogy a Nazoli tevőlegesen részt vett a nyári-őszi tárgyalássorozatban. Amíg a Pali bácsi őrizte a Margit hídat, addig a Gábor beadványt készített és tárgyalásokra járt, továbbá elutazott Bécsbe, kizárólag azért, hogy valami külföldi példát is a döntéshozók elé tárhasson adott esetben. Tehát, amikor Pali bácsi azt állítja, hogy a Gábor tisztes távolból semmit sem csinál, akkor egész konkrétan valótlanságot állít, amivel csak saját magának árt. Jó egészséget, Pali bácsi!
szálka 2012.02.13. 12:18:49 / # 166413
Neked mi bajod van? Semmi értelme ennek az egésznek: Egyetlen valamire való mondatrész van benne, mégpedig : "a tel szám tulajok gecik" Ezt jól látod. Én nem vagyok a Nazoli védője, de minek támadtok neki sorozatban? Miért vádaskodsz? Az állításoddal ellentétben a pontosan ő az, aki a legtöbbször kikérte, ha a taxist lebirkázták. Miért baj, ha nem ül 16-18 órát az autóban? El sem tudod képzelni, hogy nem lop-csal-hazudik, hanem (talán) hatékonyabban dolgozik, mint az átlag? Nekem is kb. 6 és fél óránál van az ingerküszöböm. És egyáltalán ne maradjon csendben, pontosan az kell, hogy kiabáljon. Veled bárhogy. Mással néha szofisztikáltan.
góré001 2012.02.13. 11:59:26 / # 166412
Te csak engem ne CUCÓZZ! Azt csak a régi Citys barátaim használhatják és te ott sem voltál az! legjobb úton vagy ahhoz , hogy mindenki hangsúlyozom mindenki jól kiismerjen ! Itt nem tudsz etetni senkit mindenki kint küzd az utcán és te ne birkázz le senkit neked nem fáj mert mint írtad 6-8 órát dolgozol akkor te kiváltságos vagy vagy baromi jó a rádiód! mert itt a többség 16-18 at és nem azért mert a tel szám tulajok gecik meg ők birkák hanem azért mert a cégeknek meg az embereknek egyre kevesebb pénze van, luxus lett a taxikázgatás , sokan vagyunk kb 3 ezerrel többen mint a mai üzlet menet elbír, és a BKV sem taxis barát, hogy a különböző árazós taxisokról ne is beszéljek! legyél csak vezető csak szerényen csendben mert nem biztos , hogy aki kiabál , minősít birkázz annak IGAZA is van! Egyenlőre még nem tettél semmit csak mindenkit megvezetsz cukkolsz a tisztes távolból abból károd még nem származott!Mutass valamit tegyél te is valamit legalább annyit mint a TGFSZ vezetői akik a saját pénzüket áldozták be a közért!( Penta!??????) Gyűlöletes a taxizás hagyd abba és menj el portásnak!Az neked való feladat!
zsoltaxi 2012.02.13. 09:47:08 / # 166409
Elképesztő,hogy milyen stílusban beszélsz itt a kollégákkal! Ilyen mentalitással,ilyen lekezelő stílussal,bunkó hozzáállással,minden nem "ősrégi"6x6-os kollégához! És ezzel leszel te alelnök? Hát akkor engem se képviseljen egy ilyen alak!
szálka 2012.02.13. 08:24:59 / # 166411
Ha valójában ismernéd őt, ha bármit ismernél az elhivatottságából, ha tudnád, hogy alig van itt olyas valaki, aki régebben taxizik nála, ha, ha, ha.... Na, ott abbahagytad volna az írást, hogy "Te Gábor"
Marcellus Wallace 2012.02.12. 23:42:04 / # 166408
Te Gábor! Annyi ellentmondás van csak ebben a beírásodban, hogy az csak na! Hogyan lehet gyűlöletes számodra valami amiből-állításod szerint-kevés munkával igen jól megélsz???? Nem panaszkodsz, minden heppi, miközben a tgfsz-nél nyomulsz ezerrel....sikerrel. Oktatod itt a kollégákat, lekezelően beszélsz azokkal, akik nem fújnak veled egy követ... Úgy érzed te tanult taxis vagy?? Egyáltalán ki a tanult taxis?? Aki kitanulta, hogy mikor rendel a zsíros fuvar?? Aki a világ végéről is visszaszalad a kályhához, hogy aztán kettővel "lenagypályázza" a tuti fuvart? Aki, ha idegen vadász téved a területére önelégülten ordít bele a májkba, hogy "időőőőőő"??? Tudod számomra az a jó taxis, aki "kiseggeli" a "nem címkiadó" drosztokon a azt a két-három embert, akit szépen betol valahova, és annyit keres a fuvaron, mint te egész héten:) Úgyhogy kedves Gábor, hátrébb az ag(y)arakkal, irány a szakszervezet, és lássuk VALÓJÁBAN ki vagy te!!!
nazoli 2012.02.12. 17:22:54 / # 166407
Én megfáradt, és megkeseredett, irigy? Tiszta horvátpali terminológia. Nem vagy te haver a Cucóval? Egy héten öt-hat napon napi hat-nyolc órát dolgozom. Nem panaszkodom, jól kijövök a jövedelmemből. Soha nem néztem senki zsebét, senki nem hall tőlem olyasmiket, hogy ez vagy az mitől tud jobban dolgozni. Hála Istennek, nagyon sok jobb sorsra érdemes kollégámmal ellentétben nem élek rosszul. (Bár ez még változhat. Mint ahogy már volt is rá példa. Sose lehet tudni.) Te vagy az, aki számára nevetségesnek hat, amikor arról beszél valaki, hogy azért meg kellene tanulni ezt a taxizást. Te vagy az, aki tőlem kérdezi, hogy ezekben az ínséges időkben mit kellene tennie. De én vagyok irigy, megkeseredett, és megfáradt. Bár még ezen sem csodálkoznék, ha csak a veled eddig folytatott kommunikációból indulnék ki. Nem kellene tükörbe nézned? Abban a gyűlölet dologban azért van valami. Ez az egész rendszer, ami a mostani taxizást jelenti, valóban gyűlöltes számomra. Éppen ezért tenni próbálok ellene. Köszönöm szépen a jókívánságaidat. Jelentem, a legjobb formámat futom az utóbbi időben. Van elképzelésem a hogyan továbbról, próbálok társakat szervezni hozzá, és reményeim szerint sikerrel is fogok, fogunk járni. És ha ez így történik, akkor talán neked is jobb lesz egy kicsit az életed.
málna 2012.02.12. 12:39:25 / # 166406
:))
málna 2012.02.12. 12:39:06 / # 166405
Hááát persze mester, mindent értek. Mi lenne, ha Te nem lennél nekünk, mint padavan..?
Bátyó 2012.02.12. 11:59:17 / # 166404
Mindig ilyen kollegákra vágytam.
tomajer 2012.02.12. 10:44:14 / # 166403

hiénakutya 2012.02.11. 15:21:18 / # 166402
Látod, én legalább következetesen azt is hisztinek tituláltam! :-D
Oldalszám: 676