Hozzászólások száma: 13508
Ugrás a hírhez Oldalszám: 676
Témakörök > Droszt Híradó > 6x6 Hatszorhatosok kuckója A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
szálka 2012.02.14. 11:15:03 / # 166444
De, akkor mondd már meg, miért nem a saját háza portáján próbál rendet rakni?
törölt felh. 2012.02.14. 11:09:53 / # 166443
Hiszen tudjuk Ö még most is fuvarszervezö céget épít. Persze, hogy más szempontok vezérlik. A fuvarszervezök legnagyobb ellensége a szakma megtisztulása lenne.
szálka 2012.02.14. 10:56:11 / # 166442
Te akarsz itt örökké az okos képében tetszelegni! Sőt, miközben azzal vagy elfoglalva (nagyjából téged idézlek), hogy a legtöbb topikban csak néhány hangadó lázít, na eközben lassan te szerepelsz mindenhol a legtöbbet. Az egyik topikban úgy írsz, hogy közben elfelejted mit írtál a másikban. Néhol számon kéred a Gáboron, hogy miért birkázza a taxist....megkapod a választ, hogy talán ő az aki legkevésbé szokott birkázni, erre átvonulsz egy másikba és leírod ugyanazt. De, persze következetesen őt tartod heccelőnek. Elfelejted a saját (tulajdonosi) felelősséged abban, hogy ennyien vagyunk. Miközben nyugodt szívvel leírod, az a baj, hogy magas a taxislétszám. Szerényen megfeledkezel arról is, hogy a legtöbbet ti "cégvezetők" tehettétek volna azokért, akik eltartottak benneteket. És, amit a leginkább gyűlölök benned.......az az, hogy - lévén 20 évig mezítlábasként próbáltam boldogulni ezen a piacon, soha nem fogom neked elfelejteni, hogy MINDIG, MINDEN alkalmat, fórumot megragadtál arra, hogy elültesd a köztudatba, mennyire nem szabad az utcán beülni, leinteni, stb... Csak telefonon rendelni!!! És, ha soha semmiben nem is egyeztetek a hasonszőrű bűntársaiddal, de ebben mindig volt köztetek összhang. Úgyhogy kussolj el végre!
törölt felh. 2012.02.14. 10:55:24 / # 166441
Ez igazán szépre sikeredett. Gratulálok és egyben küldök Neked egy virtuális vállveregetést. :D Az én meglátásom szerint az etikásnak az lenne a feladata, hogy a fuvarszervezöje érdekeit szem elött tartva minden erejével azon legyen, hogy a taxisnak segítse a munkáját, a boldogulását, bla bla bla. Mivel a fuvarszervezök is rendet szeretnének a szakmában a taxisok is rendet szeretnének a szakmában ezért kellene mindenkit beléptetni mert akkor a fuvarszervezök a TGFSZ-el együtt tudnának "érdekvédeni" a fövárossal szemben. Szerintem az etikás is taxis és neki is szüksége lenne arra, hogy olyan szabályozást akasszanak a nyakunkba ami a TAXISNAK JO! Lehet most még azt gondolják nekik elég segítség a tagdíjj mentesség és az egyébb kedvezmények de ez hamarosan változni fog.
góré001 2012.02.14. 10:51:22 / # 166440
Attól , hogy te nem tudsz olvasni ne nekem kelljen meghunyászkodni!Igen akkor is most is azt írtam könnyű azt mondani minden tel szám tulaj GECI!!Nem én mondom nem én állítom ez van a köztudatban már évek óta mert ezzel könnyű dobálózni és piros pontokat kapni az utca egyszerű emberétől!Nem érdekel nazoli aki persze Gabi , majd az idő eldönt mindent!
Yuri 2012.02.14. 10:50:52 / # 166439
Szevasz Tibi! Én kérem, haccorhatos vagyok, hát itt írok. A "háború" ebben a topikban van, hát itt írok. (Jesszusom, milyen háború? Szó sincs semmilyen háborúról...) Amit leírtál, azzal egyetértek, a tenni akaró és tenni képes emberek hiányát próbáltam ecsetelni én is korábban. Ugyanakkor leírtam, amit akartam, részemről ennyi az "offolás". :) Jó egészséget a gyerekeknek! :)
Yuri 2012.02.14. 10:43:19 / # 166438
Uram Isten, segíts! Nagy a baj... 1. Nem estem neked. 2. "az utcán mindenki küzd"; "a tel szám tulajok gecik". Ezeket TE írtad, nem én, nem más, hanem TE! Most meg huszon-sorokban bizonygatod NEKEM az ellenkezőjét. A nazoli-művészúr párbajba nem kívánok mélyen belemenni, de ha akarod, visszakeresem neked azt az első hozzászólást, amikor ez elindult. Anélkül, hogy problémám lenne az illetővel, el kell mondjam, hogy az egész adok-kapok dolgot művészúr indította el. (A francba, csak nem bírtam ki: 11941-es hozzászólás.) Ehhez csatlakoztak páran művészúr álláspontja mellett, ebből lett az általad "háborúnak" nevezett vita. Csatlakoztál te is a nazoli ellen felszólalókhoz, elég heves vérmérséklettel, majd most - szintén hosszú sorokban - arról akarsz meggyőzni, hogy nem a háború, nem az egymás ellen fordulás a megoldás, hanem az összetartás. Átlátod az ellentmondást? Az egészben nekem az a szomorú, hogy korábbi hozzászólásokat kell idéznem számodra, mert nem vagy képes következetes maradni önmagadhoz, de még arra sem veszed a fáradságot, hogy visszaolvasd, amit korábban írtál. Olyan dolgokról írsz, amit mindenki tud, függetlenül attól, hány topik olvasója. Köszönjük a tájékoztatást. De nem írni kell róla, hanem tenni ellene, és sokan - köztük nazoli is - meg is próbálják. Hagyd hát, hogy bizonyítsanak. Én nem kívánom, hogy ebben a topikban háború legyen, hogy egymásnak essenek olyan emberek, akiknek egy az érdekük, sőt, ennek megszüntetése érdekében írtam, amit írtam (és úgy látom, művészúr is és Marcellus is - az írásom hatására vagy sem, az teljesen mindegy - változtatott a hozzáállásán), így arra kérlek, te se (itt) szitsd a tüzet. Ha te valaha is csináltad azt, amire most nazoli készül, akkor pontosan tudod, mi várja őt, és nem támadnod kellene, hanem felajánlanod a segítségedet. Az egy másik kérdés, hogy ő ezzel mit kezd…
góré001 2012.02.14. 10:36:03 / # 166437
A buta emberek védekező mechanizmusa!! Mindenki hülye csak ő az okos!! Akkor ha ez szenilitás CÁFOLD MEG pontról pontra!!
szálka 2012.02.14. 10:31:44 / # 166436
Egy trónját vesztett szenilis vén király merengései. Nyugodtan lehetne ez a munkacíme annak, amint ideírtál.
málna 2012.02.14. 10:15:07 / # 166435
De csak most látom, hol vagyunk... Ez kérem nem az a topik. Ne offoljuk a dobókockásokét, ha lehet.

málna 2012.02.14. 10:07:31 / # 166434
Szia Gyuri! Mindig kell egy konc, amin lehet marakodni..Ezt a Gabi pontosan jól tudja, és azt is, hogy ez elmúlik.:) Tudod, kevés olyan embert tudnék mondani, akivel korábban szakmai nézetkülönbségeim voltak, de mára megértjük egymást..Kérdezünk egymástól ha valamit nem tudunk, nem megyünk a saját fejünk után, sok mindent megbeszélünk. A Gabi is ember, Ő is hibázhat, én így látom..Viszont erényt jelent, ha valaki ezt be is ismeri! Ő ezt tette, és én ezért tisztelem! Talán ezért nem tisztelem azokat, akik mártírként kívánják beállítani magukat, a szakma messiásaként, miközben abból szedték meg magukat, hogy a saját falkatársaikat hülyének nézték úgy 20 évig.. Szeretném, ha végre tisztán látna a szféránk..Nincs több tenni akaró emberünk! Ennyi! Szívhatják a vérét, Ő tűri majd egy darabig, s majd beleszarik és élvezi a nyugdíjas életet. Nyersebb mint én, de Ő ugyanúgy tenni kíván a jelenlegi szar ellen. Persze egyszerűbb a Csogunak is energia vámpírként feltüntetni magát...De vajon tényleg ez a jó taktika? Tönkretenni még azt, ami működőképes? Egyébként nem felejtettél ki semmit sem Gyuri, jól írtál mindent. :) Üdv :)
góré001 2012.02.14. 09:28:55 / # 166432
:-))) :-))) :-))) :-))) :-)))
góré001 2012.02.14. 09:27:57 / # 166431
Az nem baj ha nekem esel azt én már régen megszoktam! Amiért az már megérne egy misét! Nem biztos , hogy mindenki szenved , hogy azt mutatják meg kifele azt kommunikálják az egy másik helyzet! Tudod azokat a fórumokat is kellene olvasnod amelyek már már elsüllyedtek ott valahogy nincsenek háborúk! Nehéz persze nehéz nap mint nap tapasztalom az utcán, de ezért nem te nem én még csak nem is a nazoli aki persze Gábor a hibás! Csak hogy én mindenkit hibásnak tartok aki ebben a szar nehéz helyzetben tovább cseszteti birkázza hecceli az embereket hiszen így még azt is megzavarja akinek így vagy úgy de kicsit jó!Vannak Taxisok nem is kevesen akik nem zsörtölődnek nem forradalmárkodnak, hanem szépen csendben eltartják a családjukat! Nézd meg mennyi Taxi cég van mennyi topik és abban mennyien nyilvánulnak meg természetesen a csapatból!Szinte minden topikban ugyan az a három négy forradalmi hang viszi a prímet kavarva ezzel indulatokat! NEHÉZ VILÁGBAN ÉLÜNK ! NEM KÖNNYŰ A MI VILÁGUNK SEM! De a tárgyilagosság talaján kellene maradni! Nem heccelni szépen csendben mint érdekvédő tenni a dolgát és akkor hangosan megnyilvánulni ha valami már az asztalon van! A " megcsináljuk" a "kiharcoljuk" " az anyjukba menjenek", a "tetvek" a "ne vegyünk fel címet" a "ne fizessünk be" Ez mind mind csak HANGULATI ELEM !!!!Előre nem visz viszont még jobban negatívba viszi a taxist! Tán ez nem jó politika! MI EZT A RÉGMÚLTBAN MÁSKÉPP CSINÁLTUK!! És egy képet nem tudsz mutatni ahol " VIKTÓRIÁT" mutatna bármelyikünk is! Pedig hidd el kemény és nagy csaták voltak akkor is! ( Csak az , hogy TE " KÖZFELADATOT ELLÁTÓ SZEMÉLY" legyél 3 azaz három BELÜGYMINISZTERREL kellett kiviaskodni!)Nem verte senki senki mellét csak tett mindenki mindent ahova útja lehetősége volt!Nem hívtuk hadba a sereget akkor viszont amikor hívtuk akkor felszólítás nélkül annyian jöttek , hogy létszám stopot kellet csinálni!( Csak emlékezzél vissza egy egy sajnálatos halál esetnél a temetői menetekre!! ma senki szinte a szűk baráti kollegai körön senki nem megy senki temetésére!) Persze még sorolhatnám hosszú, hosszú sorban. Könnyű téged azzal megvezetni " MINDEN TEL SZÁM TULAJ GECI"ez divatos jól hangzik erre lehet mellet döngetni lám én fasza csávó vagyok a nép egyszerű gyereke az oda mondós ,a közületek való" Csak hogy ez nem egészen van így !Persze van vezető akivel elszáll a ló de a többsége nem így van viszont az általánosításba meg bele fér! PEDIG MINDEN CÉGHEZ A TAXIS MEGY és nem tartanak pisztolyt a fejéhez!És a maradásért sem! No de arról egyik heccelő sem beszél, hogy ma BUDAPESTEN - : 1: SOKAN VAGYUNK ! 2: NINCS IDEGEN FORGALOM !( szinte üresek a szállodák - éttermek!) 3:A cégek szinte alig alig rendelnek ( spórolás van!) 4:A magán személyek a sárga csekkek iszonyú szorításában vannak!( villany számla vagy taxizgatás!) 5:Csak a mai napot éljem túl tarifa választás( és a kisegítő megoldások többet ártanak mint hiszed!) 5: A BKV MINDENHATÓ ÉJSZAKAI JÁRATAI! 6: A mind mind ebből fakadó egyre lejjebb csúszás eladósodás farkasokat nevel ki( múszájból hiszen család sárga csekk stb stb..) És a kör bezárul! Szóval nem egyszerű és nem is hálás feladat aki csinálni akarja az ne ködösítsen az ne keltsen hiú ábrándokat mert nem törvényeket kell ellenünk alkottatni hanem UTAST - UTASOKAT kell előteremteni!EZ PEDIG ORSZÁGOS FELADAT!
csogu 2012.02.14. 05:50:53 / # 166430
2012-02-15.-ei Általános Tisztelt kollégák! Szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy az újjá alakult TGFSZ-nek tagságra van szüksége ahhoz, hogy helyettetek, és természetesen a Ti érdekeitekben fellépjen a törvényhozással szemben, a várható törvénytervezett ellen. A TGFSZ vállalja, hogy még ebben az évben a következő pontoknak tesz eleget: 1, Minden eddigi megváltható tiltást, leülősre változtat. Viszont ezen időszakra a cégetek nem számolhat fel tagdíjat. 2, Minden, az elmúlt 15 évben eladósodott kollégát, illetve droidot száműz a szakmából, korra, nemre való tekintet nélkül. 3, Továbbá vállalja, hogy megszünteti a cégeknél jelenleg funkcionáló úgynevezett Etikai Bizottságot és helyette a civil szférából – fizetésért – egyetemistákat alkalmaznak, akik majd eldöntik, hogy helyesen végzitek-e a munkátokat. Amennyiben kivetnivalót vélnek felfedezni, akkor eltiltanak a további munkalehetőség végzése alól. 4, Bevezetik a heti 5 napos munkahetet, maximálják a kint eltölthető órák számát. 5, Követelménynek támasztják elő, hogy diploma megszerzése és minimum 2 nyelv középfokon történő elsajátítása feltétel legyen 2015-01-01-től. 6, Mindenki, aki Budapesten személyszállításból (továbbiakban taxi) szeretne megélni, köteles kiváltani a vállalkozói igazolványát és hetente nullás papírral igazolni létjogosultságát a szakmában. 7, A taxisok helyismereti és turisztikai vizsgákon kell, hogy részt vegyenek. Ennek ára jelképes, 210 ezer forint, amire részlet nem kérhető, mivel ebben a szakmában csak a tőkeerős emberek számítanak teljes értékűnek. 8, Igazolólapot köteles minden taxis magánál hordani, amit a lakhelye szerinti fogorvosi szakrendelő fog kiállítani. Hiányos fogazat, vagy műfogsor, kizáró tényező. A beültetett implantátum még elfogadott. 9, Tilos a kályházás! Két egymást követő fuvart egyazon kerületben kezdeményezni szabályellenes. 10, A Taxis Etikai kódexet – 547 oldal – minden taxisnak tudnia kell, abból havonta vizsgát kell tennie. Vizsgadíj fedezi a vizsgabiztosok kiadásait és minden taxisnak 1 db szénsavmentes ásványvizet. Ára: 29800 ft. 11, Batyu, kütyü, GPS tiltott segédeszköz, azt a taxi gépkocsiban tartani TILOS!!! 12, A TGFSZ tagsági díját, amit minden hónapban az infláció mértékében emelünk, kéretik előre, egy összegben befizetni, hogy az érdeketekben, továbbiakban is tudjunk reformötletekkel szolgáltatni. Tisztelt kollégák, az EB még ellenőrizni fogja, hogy mindenki belépett-e a demokratikus szervezetbe és utána feloszlatja magát. Köszönettel Budapest 2012-02-15 Ui: Különben Marci, nálunk általánosban jött le, a TGFSZ-el kapcsolatos belépési lehetőség és agitátoraink szívesen adtak tájékoztatást…már amennyit maguk is tudtak az egészről.
csogu 2012.02.14. 05:26:18 / # 166429
Szóval - ha jól értelmezem -, a cégek erőszakszervezete tegye a taxisoknak kötelezővé, hogy lépjenek be a TGFSZ-be. Húúú bammeg :-))), ez meleg:-)
csogu 2012.02.14. 05:24:11 / # 166428
Kötelező???
törölt felh. 2012.02.14. 05:19:06 / # 166420
Én az összes fuvarszervezö etikai vezetöit botoznám meg, hogy a sronkövetkezö álltalánosuk tartalmazza a kötelezö TGFSZ tagságot. Ha tényleg a taxis érdekeit néznék akkor ezt vállalnák.

csogu 2012.02.14. 02:59:34 / # 166427
Ezt a stílust inkább tartogasd a tgfsz tárgyalásokra, ahol -szerintem- hamar belátod, hogy "azokkal" így nem mész semmire. Azokat ez nem hatja meg. Oda hiénakutya nyersessége és szókimondása és a te éleslátásod kell egyszerre. No és a mi "bézbólütőnk" :) Ne haragudj, de egy kérdést engedj már meg nekem, mert nagyon érdekelne a válasz. Ma az utcán is ezt hallottam, hogy itt nem szavak kellenek, hanem tettek, kemény tettek. Akár ilyen "bézbólütősös" dolog. Aztán visszakérdeztem, hogy ugyan kit ütne azzal? Mert a címre ő nyom, a kedvezményes tarifát ő nyomja be a taxiórába...csak nem önmaga ellen akar fordulni, mert akkor az már egy pszichiátriai eset lenne:-) Jött válaszként hebegés, habogás, majd felkapott egy címet és elrobogott...beütöttem a naviba....6,7 km-re nyomott ki mellőlem...
Marcellus Wallace 2012.02.14. 01:21:12 / # 166426
Frankón Gábor, én nem ellenségnek tartalak, mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy a számomra - néhol - pökhendi stílusod árnyékot vet a makulátlan taxis és érdekvédő imidzsedre. Folyamatosan figyelemmel kísérem a fórumokat és tisztában vagyok a hozzáállásoddal, eltökéltségeddel....de! Le style, c'est l'homme!! Ezzel azt akarom mondani, hogy hiába látod tökéletesen a taxistársadalom problémáit, hiába próbálsz tenni értünk, ha ilyen stílusban nyilvánulsz meg köztünk. Köztünk, egyszerű taxisok között. Ezt a stílust inkább tartogasd a tgfsz tárgyalásokra, ahol -szerintem- hamar belátod, hogy "azokkal" így nem mész semmire. Azokat ez nem hatja meg. Oda hiénakutya nyersessége és szókimondása és a te éleslátásod kell egyszerre. No és a mi "bézbólütőnk" :) Megyek, megyünk mi veletek a harcba, de arra kérlek, hogy ne az legyen a legnagyobb problémád, hogy a nagymezőben mi a helyzet és hogy művészúr miért rinyál annyit. Mindannyian rinyálunk, ki ezért, ki azért. Agyonhajszolt, kilátástalan sorsú emberek teszik a kezetekbe a sorsukat, a jövőjüket. Gyors, radikális változásokat várunk tőletek. Ne okozzatok csalódást!! /az agár-agyar kérdést még kielemezhetjük, szerintem mindkét formula helytálló:-D/
művészúr 2012.02.14. 01:05:58 / # 166425
Jó! Természetesen, csak elkapott a felháborodás... Persze, hogy nem lépek ki, de akkor sem értek egyet ,Vele... ...és még jellemtelen is vagyok, mert, csak átnéztem ide. Csak azt szeretném, hagyjon má' békibe', nem én vagyok az ...Ö...ellensége, de, a 6 x 6 taxié sem! Hagyjatok már élni!
Oldalszám: 676