Hozzászólások száma: 13508
Ugrás a hírhez Oldalszám: 676
Témakörök > Droszt Híradó > 6x6 Hatszorhatosok kuckója A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
33747 2010.01.20. 12:13:15 / # 162052
Ha minden nap innen rendel,ugyanonnan ugyanoda,akkor ez egy kicsit hihetetlenül hangzik.
Yuri 2010.01.20. 11:11:18 / # 162051
Sajnos igazad van. De az a 10-20 %, amit írtál, kevés... Pár napja este az egyik fuvarom: Minden este rendel, vendéglátó egység személyzete. Mindig ugyanonnan mindig ugyanoda. 880 ft-ot mutatott az óra (300 az alap, ezt ne felejtsük el). Azt mondta, ez máskor mindig 1280 szokott lenni. Ez sajnos majdnem 50 %!!!
Bántelki Lajos 2010.01.20. 10:31:57 / # 162050
Miért? Csak! Miért ne?
Dodi 2010.01.20. 10:31:09 / # 162049
Miért is?
Bántelki Lajos 2010.01.20. 10:30:37 / # 162048
Akkor, áskálódd el magad!
törölt felh. 2010.01.20. 10:06:18 / # 162047
Szervusztok,Teli brifkót,széles utat. Rég néztem be ide,ahogyan már régen nem vagyok a csapatban sem... Persze lehet azt mondani,akkor miért irogazok ide... nem rossz szándékból,de nagyon elszabadultak már az indulatok,s talán ésszerűbb lenne a megoldatlan problémákra koncentrálni mintsem emberek torkát harapdálni. Nem tisztem megvédeni egyik álláspontot sem,csupán a magam nevében a magam -talán másokra is ható- véleményét szeretném elmondani. A mai taxis piacon a lehető legrosszabb dolog történt,ami csak megtörténhetett. Mára olyan ez a szegmens,mint a lehel piac. Ahol nem a legszebb és legolcsóbb az árú,ott csak egy bizonyos -nevezzük- pártoló réteg maradt mint törzsvásárló. Viszont ahogy a piaci mérlegek alján is néha néha ott a mágnes,ami hat a méricskélésnél,úgy némelyik kocsiban is ott lapul a megoldás a gyenge fuvarmenet erősítésére. És sajnos használva is van. Kivétel nélkül minden cégnél...-(( mert a számlák jönnek,a családnak enni kell,lakni kell,fűteni kell, lízinget fizetni kell,stb. Ezért a piac tanácstalan és a vásárlók ide-oda bolyonganak az "árusok" közt,vagyis köztünk.Nagyon sokat jelentene,ha megértené mindenki,hogy a fuvaronként belenyomott 10-20% annyira nem döntő még havi szinten sem,mint amennyire káros! Ugyanis a legfontosabbat ássa alá: és ez a bizalom. Bizalom a szakma,bizalom a társaság és bizalom a taxis felé. Tehát elsődlegesen rendet kéne tenni ezen a téren. Tudom,hogy köztünk nagyon sokan becsületesen taxiznak,de egy is elég,aki a sorból kilóg. Egy rossz példa megszellőztetése tönkretesz tízezer jócselekedetet.A másik dolog a szolgáltatásunk szolgáltatási szintre való emelése. Meg kell érteni,hogy az utas a kényelméért fizet. Pénzt ad érte nekünk,s ezért nem mindegy,hogy milyen környezetben fogadjuk Őt. Gondoljuk csak el,mi bemegyünk olyan étterembe,ahol csupa retek minden? Ugye nem...Nekünk az autónk az "éttermünk" a kínálat kelendősége a minőségétől (is) függ.Ezért nagyon fontos a külcsín és az sem baj,ha mellé társítjuk a belbecs értékrendjét.Ki-ki a saját társaságában alkalmazottat.Ha ez a két igen fontos szempont rendben lenne már akkor már joggal érezhetjük úgy,hogy a magunk jelentéktelen és kicsi voltában megtettük azt,amit ebben a szakmában a kötelességeink közé sorolhatunk. A másik fontos jellemzője a mára kialakult piacnak a nagyfokú árérzékenység,s ez rögtön visszautalva össze is függ a fent leírtakkal. A sok tántorgó utas nem tudja hatékonyan és főleg egyértelműen eldönteni,hogy mikor hova tegye le a voksát. Minden cég ontja a törzsutskártyáit,ami mára csak arra jó,hogy lássa a kedves a telefonszámot,mivel a legtöbb esetben úgyis meg van tolva a fuvardíj-( Megoldást jelenthetne a hatóságilag minimált ár, de leginkább megoldást az egytarifás szabott hatósági ár jelenthetne,mert akkor a kedves utas csak intene egyet az utcán és már utazna is.Más fejletlenebb nyugati régiókban ez már megoldott és müködik jól.
törölt felh. 2010.01.20. 10:06:07 / # 162046
Szervusztok,Teli brifkót,széles utat. Rég néztem be ide,ahogyan már régen nem vagyok a csapatban sem... Persze lehet azt mondani,akkor miért irogazok ide... nem rossz szándékból,de nagyon elszabadultak már az indulatok,s talán ésszerűbb lenne a megoldatlan problémákra koncentrálni mintsem emberek torkát harapdálni. Nem tisztem megvédeni egyik álláspontot sem,csupán a magam nevében a magam -talán másokra is ható- véleményét szeretném elmondani. A mai taxis piacon a lehető legrosszabb dolog történt,ami csak megtörténhetett. Mára olyan ez a szegmens,mint a lehel piac. Ahol nem a legszebb és legolcsóbb az árú,ott csak egy bizonyos -nevezzük- pártoló réteg maradt mint törzsvásárló. Viszont ahogy a piaci mérlegek alján is néha néha ott a mágnes,ami hat a méricskélésnél,úgy némelyik kocsiban is ott lapul a megoldás a gyenge fuvarmenet erősítésére. És sajnos használva is van. Kivétel nélkül minden cégnél...-(( mert a számlák jönnek,a családnak enni kell,lakni kell,fűteni kell, lízinget fizetni kell,stb. Ezért a piac tanácstalan és a vásárlók ide-oda bolyonganak az "árusok" közt,vagyis köztünk.Nagyon sokat jelentene,ha megértené mindenki,hogy a fuvaronként belenyomott 10-20% annyira nem döntő még havi szinten sem,mint amennyire káros! Ugyanis a legfontosabbat ássa alá: és ez a bizalom. Bizalom a szakma,bizalom a társaság és bizalom a taxis felé. Tehát elsődlegesen rendet kéne tenni ezen a téren. Tudom,hogy köztünk nagyon sokan becsületesen taxiznak,de egy is elég,aki a sorból kilóg. Egy rossz példa megszellőztetése tönkretesz tízezer jócselekedetet.A másik dolog a szolgáltatásunk szolgáltatási szintre való emelése. Meg kell érteni,hogy az utas a kényelméért fizet. Pénzt ad érte nekünk,s ezért nem mindegy,hogy milyen környezetben fogadjuk Őt. Gondoljuk csak el,mi bemegyünk olyan étterembe,ahol csupa retek minden? Ugye nem...Nekünk az autónk az "éttermünk" a kínálat kelendősége a minőségétől (is) függ.Ezért nagyon fontos a külcsín és az sem baj,ha mellé társítjuk a belbecs értékrendjét.Ki-ki a saját társaságában alkalmazottat.Ha ez a két igen fontos szempont rendben lenne már akkor már joggal érezhetjük úgy,hogy a magunk jelentéktelen és kicsi voltában megtettük azt,amit ebben a szakmában a kötelességeink közé sorolhatunk. A másik fontos jellemzője a mára kialakult piacnak a nagyfokú árérzékenység,s ez rögtön visszautalva össze is függ a fent leírtakkal. A sok tántorgó utas nem tudja hatékonyan és főleg egyértelműen eldönteni,hogy mikor hova tegye le a voksát. Minden cég ontja a törzsutskártyáit,ami mára csak arra jó,hogy lássa a kedves a telefonszámot,mivel a legtöbb esetben úgyis meg van tolva a fuvardíj-( Megoldást jelenthetne a hatóságilag minimált ár, de leginkább megoldást az egytarifás szabott hatósági ár jelenthetne,mert akkor a kedves utas csak intene egyet az utcán és már utazna is.Más fejletlenebb nyugati régiókban ez már megoldott és müködik jól.
Dodi 2010.01.20. 09:45:42 / # 162045
Én nem! Utálok ásni. :))
mármegint 2010.01.20. 09:35:06 / # 162044
Hihetetlen, hogy egy 100 év alatt kialakult, a világon mindenhol jól működő rendszert ennyien meg akarnak erőszakolni. Ennek már köze nincs a taxizáshoz. Hová akartok eljutni ezzel a sok faszsággal? A saját sírunkat ássátok!

zodiákus 2010.01.20. 09:30:36 / # 162043
ez itt egy 6x6-os topik.körübelül annyi köze van a felvetéseidhez,mint az,hogy Federert megizzasztották az austral openen, a negyedik szett végén.
Bántelki Lajos 2010.01.20. 09:25:46 / # 162042
Igen... De ha valaki ( k ) tényként közölnek 1 azon dologról valamit, ráadásul 2, vagy több különböző történetet... Hát, nem tudom. Hagyjuk!
Dodi 2010.01.20. 09:20:22 / # 162029
A vélemények mér csak ilyenek.....különbözőek.

Bántelki Lajos 2010.01.20. 09:18:16 / # 162041
Na, meg sem mersz szólalni! Megilyedtél, hogy rád pirítottak?
Bántelki Lajos 2010.01.20. 09:17:35 / # 162040
Szia! De tényleg! Mennek itt a találgatások, a különböző ( néha a valóságot meg sem közelítő ) vélemények. Ja.
csogu 2010.01.20. 09:10:38 / # 162039
:-DDD
Dodi 2010.01.20. 09:01:14 / # 162038
Nos,ez jogos kérés.A Hallotaxi szerkesztősége kötelességének érzi,hogy minden csapatot megismerjen belülről. Ezért időről-időre,rotációs rendszerben váltanak. Csogu a harmadik,Tomajer talán a negyedik cég vezetőjének az idegeit rongálja. Sorra kerülsz hamarosan,ne aggódj! :)))
málna 2010.01.20. 08:31:35 / # 162037
No problem,csak ez már off..:))) Kérdeznék valamit a blogos topikodban.:)
Bántelki Lajos 2010.01.20. 08:19:24 / # 162036
Szia! Azt gondolom, hogy kimondottan kultúráltan megkértelek arra, hogy engem kerülj el! Nem tudom, mi a gond veled, vagy a rövid távú memóriáddal!? Tehát még 1x! Kérlek, ne szólj hozzám és a témához, de még ahhoz sem ( a témában éppen akkor amikor beszélgetek ) akivel beszélgetek. Jó?! Megköszönöm! A következő kérésemnél nem leszek ilyen udvarias. Még 1x köszönöm szépen!
csogu 2010.01.20. 08:14:17 / # 162035
Yurival itt folyt az eszmecsere...én csak belefolytam..de elnézésedet kérem.
málna 2010.01.20. 08:06:44 / # 162034
Miért nem mentek át a megfelelő topikba ezekkel?
Oldalszám: 676