Hozzászólások száma: 1849
Ugrás a hírhez Oldalszám: 93
Témakörök > Hírek fórumai > Taxisok Egyesülete A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
attus 2010.05.09. 20:40:14 / # 151363
Jó reggel az Uraknak! Elgondolkodtam! Elgondolkodtam, hogy mi a jó ebben az egészben nekem?! Mi a jó abban, hogy az egyetlen napon amikor a családommal lehet a héten, azzal kell foglalkoznom, hogy magamat védjem? Magamat védjem, azért mert Fox barátommal több kollégának is a zsebébe mertem tenni több 10, több 100 ezer Ft-ot, úgy, hogy mindeközben nekem ez nem, hogy hasznot nem hozott még, de leginkább pénzemben van nem kevésben!:-( Mindezt miért? Mert tagja lettem egy szervezetnek ahová nem magamtól jelentkeztem, és ahol emberek szintén TELJESEN INGYEN, A MUNKAIDEJÜKET RÁSZÁNVA próbálnak tenni azért, hogy saját maguknak, és a kollégáiknak élhetőbbé, normálisabbá tegyék a hétköznapjait! Nem mártírkodni szeretnék, csak gondolkodom... Lajos! Örülök, hogy azt írod, semmi bajod nincs velem (csodálkoznék is, hogy mitől lehetne, hisz semmi dolgunk nem volt még egymással!), de miután én is benne vagyok azokban akiket "senkiházi, tudatlan bagázsnak" neveztél elvárom, hogy a további jó kapcsolat reményében egy laza bocs elhagyja a billentyűzetedet! Köszönöm További szép napot, mentem vissza a családhoz, sziasztok!

taxisfelvonulas 2010.05.09. 20:37:07 / # 151362
Málna TE elnöke? A múltkori kezdeményezéseddel mi lett?

tomajer 2010.05.09. 20:36:33 / # 151361
Nem akarsz kicsit sokat tőlünk, így a harmadik napján a nyilvánosságnak?:-) Mindennek eljön az ideje. Most az építkezésnél tartunk!
tomajer 2010.05.09. 20:31:14 / # 151360
Nyugi, senkinek nem kell ilyet mondani. Te tudod a legjobban, milyen nagy a fluktuáció. Kénytelen leszel megbecsülni az alkalmazottaidat, mert ha valamelyiknek elege lesz, és hazamegy a faluba, nem tudsz helyette másikat idecsalni:-)
Bántelki Lajos 2010.05.09. 20:31:10 / # 151359
Na próbálj meg engem még feketébb bárányként feltüntetni! Már mások is megfogalmaztak itt némi aggodalmat. Nem csak én. Én mindössze megtisztellek benneteket azzal, hogy vitatkozom veletek. Ezt nagyon nem tette még itt senki! És ezt is hiányoltad, nem?! Csak az a baj, hogy jó néhány tag még beszélni sem tud, nemhogy vitatkozni! Nyomják az általad előre megírt szöveget, azt betanulták és kész. Ennyi! Bocs, de már kicsit unom ezt a dolgot, már nem szórakoztat, mert elmondtam mindent amit szerettem volna! Lehet engem szídni, nem érdekel! Én is szeretnék tarifa emelést, szeretnék létszámkorlátot, de nem olyan emberekkel, akik abban gondolkodnak, hogy elbújtassák a tagságot. Többek között! Remélem, felnyitottam 1 kicsit az emberek szemét és nem utolsó sorban a tietekét is és megpróbáljátok mostantól jobban kommunikálni a programotokat és annak minden pontját elmagyarázni, hogy hagyan képzelitek annak megvalósítását! MEGVALÓSÍTÁS!!!! Érted??? Nem a szándék, hogy mit akarsz!! Hányszor hangoztassam!? Nem az a baj, hogy nem tudunk olvasni és értelmezni! Azt én is mondhatom, hogy megszüntetem a munkanélküliséget. Az a kérdés, ( és ez felétek is igaz ) hogy hogyan akarjátok a programotokat megvalósítani. Jól hangzik a tarifa emelés, de már csúnyább lesz, ha ezért néhány tíz, vagy 100 taxis kihull! Tehát a kérdés!!! HOGYAN??? Ne azt sújkoljátok, hogy mit, azt értjük! Azt magyarázzátok meg, hogy hogyan!!!! És akkor nem lesz köztünk vita. Bocsi az egész napos kötözködésért, remélem mindenki számára tanulságos volt és nem csak pozitív ügyben! Még egyszer, bocs! Sziasztok!
taxisfelvonulas 2010.05.09. 20:29:31 / # 151355
Nem ebben az útszéli stílusban kéne a véleményedet kiböfögni.

Bántelki Lajos 2010.05.09. 20:28:01 / # 151346
De. Én, pátiákus vagyok! Csak azt kellene megmondanod, hogy ha Bp -en van 5000 Férőhely, mit fogsz bazzeg csinálni 2500 taxissal? Hogyan mondod nekik, Te patikus, hogy kösz, de nem.... Érted! Nem a cél, hanem a hogyan? Hihetetlen! Szerintem, te járatod le magad, ha nem figyelsz!

tomajer 2010.05.09. 20:23:44 / # 151345
Ez a lényeg. Mivel, minden gyanúval ellentétben, nem egy baráti kört képviselünk, hanem leterítjük, szinte az egész szakmát, biztos vagyok benne, hogy bárki aki elolvassa az alapítók névsorát fog közte olyat találni, akit ismer. Elérhetőek, megtalálhatóak vagyunk.

tomajer 2010.05.09. 20:17:59 / # 151354
Vágom.... De én nem kicsinálni akarom a taxisokat, hanem segíteni rajtuk Ez köztünk a különbség:-) [i]"Na, látod, ezzel kellene kezdeni! A létszám! bEzt viszont a hasadra ütve nem fogod tudni megvalósíteni! Kell valamihez kötnöd! Nehéz lesz az istállóhoz!"[/i] Ott van Lajos, megint nem olvasol: "6. A rendelet határozza meg a kiadható drosztengedélyek és a taxidrosztok számának arányát. ( Javasolt arány a 3/1.)" Nem érzed, hogy igen ántipátikus, amit most művelsz? :-(
kínai büfé 2010.05.09. 20:14:48 / # 151353
"Na, látod, ezzel kellene kezdeni! A létszám! bEzt viszont a hasadra ütve nem fogod tudni megvalósíteni! Kell valamihez kötnöd!" "6. A rendelet határozza meg a kiadható drosztengedélyek és a taxidrosztok számának arányát. ( Javasolt arány a 3/1.)" " ott a válasz is
Bántelki Lajos 2010.05.09. 20:12:35 / # 151352
Na, látod, ezzel kellene kezdeni! A létszám! bEzt viszont a hasadra ütve nem fogod tudni megvalósíteni! Kell valamihez kötnöd! Nehéz lesz az istállóhoz! Csak az amihez kellene, "nullás" nagyon sokatoknak nincs meg. Ezt azért nem akarjátok az első helyre tenni, mert nem lenne tagotok! Azután, hogy tudod, hány taxis marad, rendezheted a tarifa kérdést! Lehet, nem is lesz, vagy nem olyan magas arányban mit rendezni. Vágod? Én nem félek semmiféle emeléstől! Nekem ez a melmomra hajtja a vizet! Ha Ti majd mentek 5000 Ft -ért a reptérre, az én autóim, mennek majd 3500 FT ért. Nagy lesz! Majd megköszönöm!
Bántelki Lajos 2010.05.09. 20:09:25 / # 151351
Szia! orbán Viktor nem mutatta meg, de az oldalon megvan az önéletrajzza. Igen, sajnps néhe engem is elborít a sötét felhő és mondok olyat, amit nem kellene. Elnézést!
tomajer 2010.05.09. 20:05:05 / # 151350
Természetesen alakul ennél részletesebb program is. Ha megengeditek, pont a kidolgozatlansága miatt még az egészet nem hoznánk nyilvánosságra. De pl. Lajos megnyugtatására kiollóztam belőle azt a részt, ami a létszám szabályozás konkrét lépéseit taglalja. [b][i]" 1. A droszt engedély a gépkocsivezetőnek, és ne a taxi gépkocsinak biztosítson szolgáltatási lehetőséget. Ez lehetővé teszi a szabályszegőkkel szembeni szankcionálást. ...... ...... ..... 6. A rendelet határozza meg a kiadható drosztengedélyek és a taxidrosztok számának arányát. ( Javasolt arány a 3/1.)"[/i][/b] Ez persze a javaslatban hosszúlére van eresztve, de gondolom e két pont mutatja a lényeget.
tomajer 2010.05.09. 19:31:58 / # 150970
Tisztelt kollégák, leendő tagtársak. Megkérünk mindenkit, hogy ne Bántelki Lajos hozzászólásaiból próbálja kikövetkeztetni a céljainkat :-) [b]Taxisok Egyesülete: CÉLJAINK Célunk: Tárgyalóasztalhoz ültetni a fuvarszervező irodák tulajdonosait a mostanra tarthatatlanná vált állapot megszüntetésére. Programunk a következő: 1. TARIFA - A TAXIS számára gazdaságos, egységes tarifarendszer! (1 nappali, 1 éjszakai) - A transzferáras fuvarozás azonnali megszüntetése. - A kiállási díj azonnali visszaállítása. - Az elvtelen zsebünkre történő árkedvezmények azonnali megszüntetése. - A jól bevált utcai taxizás visszaállítása, melynek jó kiegészítője a rádión való cím felvétel, de nem az egyetlen lehetséges módja. - Az UTASAINK bizalmának visszanyerése. Egyszerű, átlátható, kalkulálható, egységes tarifával. 2. FUVARSZERVEZÉS - Teljesítményarányos fuvarszervezési díj a társaságoknál dolgozó kollégák számára vagy a jelenlegi fuvarszervezési díjak min. 2 éves befagyasztása. - ÍRÁSBELI alvállalkozói szerződések megkötése a fuvarszervező irodákkal. - Külön írásbeli szerződés a tulajdonunkat képző taxi reklámfelületének értékesítéséről - A kötelező reklámviselés megszüntetése. - Letiltások, és szabadság idejére a fuvarszervezési díj időarányos részének visszatérítése, mivel a fuvarszervező kizár a szolgáltatásból, így díj sem jár! 3. ETIKAI KÉRDÉSEK - Egységes etikai szabályozást, összhangban a hatályos törvényekkel és jogszabályokkal (pl. nyugta helye az utasnál van, nem nálunk bemutatatásra) valamint a Taxisok Etikai Kódexével. Fuvarszervező irodai szabály nem kényszeríthet minket jogsértésre. Például: nyugta visszatartása, transzfer árak alkalmazása, kötelező kiscsomagszállítás, kézbesítés. - Fuvarszervező irodai szabály nem kényszeríthet minket jogsértésre. - Tárgyalóasztalhoz ültetni az Etikai Bizottságok vezetőit, rábírni őket a fenti hibák kijavítására. 4. LÉTSZÁM - A szakmánkba való beáramlás lassítása, mérséklése, az ÚJONNAN érkezők szakmai képzésének szigorítása. Felügyelet kiharcolása a taxigépkocsivezető vizsgáztatás felett, senki ne lehessen 2 hét alatt taxis. - ÚJ taxigépkocsi vezetőnek való jelentkezés személyi feltételének jelentős szigorítása. (az előző két bekezdés a jelen pillanatban érvényes igazolvánnyal rendelkezőket semmiben nem érinti) 5. JOGSZABÁLYOK -Folyamatos kapcsolattartás, és egyeztetés a Fővárosi Önkormányzattal és a gazdasági kormányzattal minden a taxisokat a taxizást mint szakmát érintő minden döntésben. - Részvétel a minket érintő új jogszabályok előkészítésében. 6. EGYESÜLETI ÉLET - Jogvédelem a tagjainknak, ha foglalkozásuk kapcsán kerülnek bajba. (akár a fuvarszervező irodákkal szemben is) - A rászoruló önhibáján kívül bajba került egyesületi tagok segélyezése. - Ha anyagi lehetőségeink engedik kulturális és egyéb szabadidős programok szervezése, és finanszírozása tagjaink és családjaik számára. [font size=3]Ezeket a terveket csak együtt, egységesen tudjuk megvalósítani! De úgy sikerülni fog! Mi hiszünk benne! Tarts velünk! NÉLKÜLED nem megy!!
tomajer 2010.05.09. 19:21:09 / # 151348
De megérte nem? Mennyi rengeteg adósságot fel tudtál már vele halmozni?!? :-)
hiénakutya 2010.05.09. 19:01:49 / # 151347
A jogsi sokkal többe került. Két hízó már akkor sem volt két fillér. :-D
hiénakutya 2010.05.09. 18:52:56 / # 151343
Nekem megvan a 8 általánosom. Nem volt olcsó, de megvan. Nem is vettem magamra. :-D
málna 2010.05.09. 18:51:23 / # 151342
:)))))
málna 2010.05.09. 18:50:44 / # 151341
Várj még...találtam a mai napról némi ízelítőt tőled... "Szar alakok vagytok" "Senkiháziak" "Nincs meg a 8 általános" stb,stb.. És még mi sértegetünk téged? Gratulálunk Lajos, és köszönjük a segítségedet! Minnél többet irogatsz ilyeneket, mi annál népszerűbbek leszünk... :)
hiénakutya 2010.05.09. 18:49:52 / # 151340
Elnök úr, hamu van a légtérben ismét. Nyilvánvaló, hogy ez rosszul hat azokra, akik reptéri transzferekre specializálódtak. :-)))
Oldalszám: 93