Témakörök > Hírek fórumai > Nyílt levél, a mélyen tisztelt Főosztályvezető s.k.-hoz A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
törölt felh. | 2006.05.10. 02:00:23 / # 15078 |
|
Én csak egyről tudok: Magyar Anyák Egylete.
Szerintem nyertem is, mert több nincs.
Előzmény: #15076 2006.05.10. 01:51:57 |
törölt felh. | 2006.05.10. 01:51:57 / # 15076 |
|
Na, lássuk ki van jól informálva?!
VERSENY
Meghírdetem a Csogu műveltségi játékot! Annak a versenyzőnek jár a fődíj, aki minnél több, a szakmánkat "segítő" szervezetet tud felsorolni!
Díjjazásról majd később:)
|
törölt felh. | 2006.05.10. 01:45:43 / # 15062 |
|
Különben engem is ez idegesít már, de nagyon. Mindig valaki a szakma, a Mi majd most aztán hűűű nyilatkozik. Mi tárgyalunk, mi nyomást gyakorolunk meg ilyenek. Kik azok a mi? Ki és kivel tárgyal? ...Milyen alapon? Kit kérdeztek meg. De lehetne sorolni minden oldalról, nem csak a cégvezetőkre értem, meg a különböző szervezetekre, akik majd nekünk jó sokat segítenek. Tomajer írta jól (hogy tudok ilyet leírni??...na de a cél szentesíti az eszközt:-D), annyian vannak már értünk, hogy félő abba lassan beledöglünk:-))
|
törölt felh. | 2006.05.10. 01:40:43 / # 15077 |
|
Ennyi erővel a droidokat is ki lehetne tessékelni! Ez már annyira nem tetszene igaz?
Ebben nagyon igazad van!!!
Ezt az egyet megtanultam ebben a szakmában (figyelsz Zacc, ez a szakmai képzés helye!), mindenki rendet akar, mindenki változásért kiált egész addig, amíg ő negatívan nem érintett a témában. Abbn a pillanatban ahogy neki is tennie kellene valamit, már egyből védelemért sikítozik. És ez minden oldalra igaz!!!!!!
Előzmény: #15073 Csumi 2006.05.10. 00:49:25 |
törölt felh. | 2006.05.10. 01:24:54 / # 15061 |
|
Ragyogó elképzelés, azt kell kitiltani a pályáról, akinek adótartozása van, nem azt, aki hiénataxizásból teremti meg a betevőt. Az ellen ugyanis fel kellene lépni. Az adótartozó nyakoncsípéséhez csak a számítógépet kell bekapcsolni.
|
Csumi | 2006.05.10. 01:09:55 / # 15075 |
|
Természetesen ez az egész "ömleny" nem a "szakma" véleménye, csakis az enyém!!! (bár biztos akad aki egyetért) én befejeztem, mert csak húzom magam feleslegesen.....csá
|
törölt felh. | 2006.05.10. 01:07:25 / # 15060 |
|
Korántse jó minden, de ez még nem ok arra, hogy ne lehetne rosszabb.
Mondjuk a semmiért fizetendő drosztdíj magasabb.
Ha majd a kevéssé tisztelt Magyar Állam feladatának tekinti a közrend védelmét és a drosztfoglalások elleni fellépést, akkor majd én is elkezdek reménykedni.
Előzmény: #15059 tomajer 2006.05.10. 00:43:48 |
Csumi | 2006.05.10. 01:02:15 / # 15051 |
|
Kire akarsz te nyomást gyakorolni? pontosabban kire TUDSZ nyomást gyakorolni? Szerinted ez a mostani tervezet fogja talpra állítani a "szakmát"? ne röhögtess!!! ez csak arra jó, hogy még többet fizethess minden évben, meg rohangálhass a sok rohadt papír után, meg hogy MEGINT LEGYEN EGY KIS HATALOM A KAMARÁK KEZÉBEN, akik vérig vannak sértve, hogy mióta nem kötelező a tagság alig van bevételük... Jaaa.. annak a pár csórónak tényleg ki lehet tekerni a nyakát, akit "naggyjaink" ide juttattak a nyomott áraikkal, lízinges anomáliáikkal, egyre emelkedő tagdíjaikkal, hogy van saruk amit képtelenek rendezni..Gondolom te sem jókedvedben ülsz más autóján.....Tenyleg ez a 20-50-100 lehulló fej fog kihúzni a sz@rból? Nem hiszem..
|
Csumi | 2006.05.10. 00:49:25 / # 15073 |
|
Ne haragudj nem bántásdiból, de ki az a "mi" ,aki itt javaslatokat tesz már megint a "szakma" nevében? Netán a "Hallo taxi"ra gondolsz? Milyen alapon? És akárkinek is az APEHen kívül mi köze ahhoz, hogy nekem köztartozásom van-e, vagy nincs? nem értem neked pl. mi fáj rajta, ha K. Gézának van mondjuk 1 milla sara, és még tud valami pénzt vinni a családjának, ahelyett, hogy segélyért kuncsorogna, (úgysem kapna)nem hiszem, hogy ezek az emberek pöffeszkednének a milliós autóikban. Inkább úgy gondolom, hogy azért jutottak idáig, mert nem kaszáltak, ár alatt dolgoztak, nem kevés tagdíjat, egyébb dézsmát fizettek, majd a fontossági sorrendet betartva előbb 1 Tb csekk maradt el, mert nem futotta rá, majd egyre több, majd az adó...stb,és ez mostanra esetleg lavinává duzzadt. de mégegyszer kinek mi köze hozzá, az APEHEN KÍVÜL? Ennyi erővel a droidokat is ki lehetne tessékelni! Ez már annyira nem tetszene igaz? Őutánuk sem biztos, hogy fizetnek sőt..Nem is kell bántani őket, biztos nem jószántukból azok... de istent játszani sem kéne! családok megélhetése fölött pálcát törni sem kéne...
|
tomajer | 2006.05.10. 00:43:48 / # 15059 |
[b]Kérdés:
Ezen az alapon, minden jó ahogy van, mindennel meg vagyunk elégedve, ne csináljon senki semmit?[/b]
Pillanatnyilag ŐK képviselik ezt a szakmát (és ez a mi hibánk is) tehát ők a tárgyalóképesek, az ő tárgyalásaikat kell figyelemmel kisérnünk, és nyomást gyakorolnunk, hogy azt képviseljék, ami mindannyiunk hosszútávú érdeke!
Én jobbat nem tudok:-(
|
|
törölt felh. | 2006.05.10. 00:08:16 / # 15050 |
|
Amiben biztosak lehetünk az az, hogy minden még rosszabb lesz és egeret szül Núbia Párduca.
|
törölt felh. | 2006.05.10. 00:04:21 / # 15071 |
|
Csodálkozom azokon, akik a tárgyaló felek bármelyikétől bármi jót is várnak. Szerintem nem ezen a világon és nem ebben az országban élnek.
Ne legyen igazam.
|
tomajer | 2006.05.09. 23:52:37 / # 15074 |
vagy rosszul látom a lényeget?
Részben igen.
Ha elolvastad, a Vélemény rovatban megjelent cikkeinket, akkor ott találkozhattál, az általad kifogásolt felvetések egy jó részével!
Tehát, pl. a Létszámkérdés megoldásánál, mi is a Taxi szakma, "szakmásítását" javasoltuk!
És itt jönnek a részletek.
Természetesen, nem a már most szakmában lévőknek, hanem az újonnan belépőknek!
Vagy az Adó ellenőrzés.
Én is igazságtalannak tartom, hogy ebben a szakmában röhögve meg lehet csinálni a tisztességesen dolgozókkal, hogy valaki évekig, extrémebb esetben évtizedekig nem fizet közterheket, és közben sokmilliós autóban feszít, és viszi el a munkát, az "adóprés" alatt nyögő kollegái elől!
Ő tud fejleszteni, ő tud beruházni, ő bírja fizetni a lízingdíjat!
Szerinted mi a megoldás? Ne fizessen senki?
Az Ellenőrzés témájában, szintén írtunk igen vad dolgokat, ami persze minden taxis számára kellemetlenséggel járna: "Taxisrendőrség" "Taxis Bíróság" de nincs jobb mód azok kiszűrésére, akik ártanak nekünk, ártanak a szakmának.
Tehát próbálj meg nem egy éves távlatban, hanem mondjuk, három öt éves idő intervallumban gondolkozni.
A rövidtávú kellemetlenség (HA AZ A TÖRVÉNY JÓ, és a végrehajtása is profi) hosszútávon esélyt ad a tisztességes munkavégzésre, és a szakma felemelésére!
Évek óta azon zokogunk, hogy nem védenek meg minket magunktól!
Ez a megvédés, csak úgy működik, hogy a tisztességest is ellenőrzik, de neki nincs mitől tartania!
És akkor itt jönnek újra a részletek, hogy ezek a szabályok úgy legyenek meghozva, és végrehajtva, hogy célt is érjenek.
Utáltuk a sárga rendszámot, és a hozzákapcsolt tanfolyamot, de 20.000-ről, 6.000-re csökkent a taxik száma minden korlátozás nélkül egy év alatt!
Tudomásul kell vennünk, hogy minden törvény, minden rendcsinálás fáj valakinek:-(
Nna ezért javasoltam, hogy a részletek kidolgozását, helyi szinten, az ottani igények szerint kell végrehajtania, a helyi szakembereknek.
Az lenne a cél, hogy a törvény ehez adja meg, a kereteket, sőt tegye kötelezővé, a helyi hatóságok számára!
Előzmény: #15070 Csumi 2006.05.09. 21:36:56 |
|
Csumi | 2006.05.09. 21:59:26 / # 15058 |
|
...lassan a himnuszunk...:-(
|
Csumi | 2006.05.09. 21:36:56 / # 15070 |
|
Ne hagyjuk a részleteket!!!! minden részlet arról szól, hogy meg akarnak szívatni, a kamara meg pénzt akar keresni RAJTAD...akkor most milyen lényegre is szorítkozzunk? Arra ,hogy szóba álltak a "képviselőkkel"? Az jó!!!..de amit ezek az urak "képviselnek", (és valószínűleg keresztül is ütnek) ez nem hiszem ,hogy a mi érdekünk lenne! (az enyém tuti nnem!!!!) vagy rosszul látom a lényeget?
Előzmény: #15068 tomajer 2006.05.09. 20:29:42 |
törölt felh. | 2006.05.09. 20:46:09 / # 15054 |
|
Azért, mert a jó pap is holtig tanul:-)
Viszont:
Az idő egy olyan tanítómester, aki megöli az áldozatait!
Vagyis hiába vagy bölcsebb az idő telléével, ha Te nem oldod meg, akkor az idő csak esélyt ad a probléma megoldására és elég tapasztalatot, de helyetünk nem oldja meg a problémáinkat!
Ehhh, ma már megint nagyon bölcsen ébredtem:-)
|
tomajer | 2006.05.09. 20:39:00 / # 15069 |
Pedig ott van!
És azt hiszem javasolni fogom, hogy a Csumit küldjük a Józsi helyett:-)
|
|
Kovács Zoltán | 2006.05.09. 20:35:17 / # 15053 |
|
A TGFSZ-t elfelejtették meghívni. Legalább is a felsorolásban nem láttam. Szerintem ez nem véletlenül van így, sok dologban kicsit más a véleménye mint a többi ugynevezett érdekvédőnek. Sajnálattal látom, hogy az általam kitalált cikkem címe szálóigévé válik lassacskán! Ez lett a mi szlogenünk.
Előzmény: #15047 anonymuser 2006.05.09. 11:27:44 |
tomajer | 2006.05.09. 20:29:42 / # 15068 |
Ezért pendítettem meg, hogy talán a részleteket most hagyjuk, szorítkozzunk a lényegre:-)
Előzmény: #15055 Csumi 2006.05.09. 20:13:10 |
|
Csumi | 2006.05.09. 20:23:44 / # 15056 |
|
Ezen mit akarsz Te figyelemmel kísérni? Elolvastad Te a tisztelt BKIK benyújtott tervezetét, amiről a tárgyalások szólni fognak? Ezen nincs mit kísérgetni!!!!!!! A taxisok tisztelettel kérik, hogy kicsit szorongassa már meg őket valaki.. kicsit hagy fizzessenek már valakinek (netán a BKIK-nak aki szeretné szárnyai alá venni a tanfolyamokat, szakmásítást? Persze szigorúan a te éedekedben!)Kicsit,,,,, na nem folytatom..
|