Hozzászólások száma: 4292
Ugrás a hírhez Oldalszám: 215
Témakörök > Hírek fórumai > Egy UBER mind fölött, Egy Uber kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen, A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Franky 2015.03.27. 13:46:23 / # 338632

)))))))))))))

Tehát összefoglalva: Lázadás történt. Gyorsan jött egy megbeszélés. Ígéretek hangoztak el. Ezért most türelmesnek kell lenni. Nem Ismerős a helyzet? Most pontosan nem is emlékszem, hányszor is volt ez a forgatókönyv. Mondjuk Tomi, Te biztos pontos számokat tudsz erről. És itt a dilemma Most akkor sztrájk, vagy nem sztrájk? 

Izgi nézni az eseményeket

tomajer 2015.03.27. 13:40:05 / # 338631

Mi hiányzik még a pénteki csúcsforgalomban? Egy taxistüntetés

DSz DSz követés 2015.03.27. 12:05

Délután 13 órától várhatóan este nyolc óráig tüntetést tartanak Budán a Lánchíd utcában a taxisok. Az Index értesülései szerint a demonstráció magánkezdeményezés, egyetlen taxis érdekképviselet vagy taxitársaság sem vesz részt a szervezésében.

Így aztán nem is lehet megbecsülni, hány taxis csatlakozik a tüntetéshez. A BKK azt írta, hogy amennyiben a résztvevők száma indokolja, lezárják a Lánchíd utcát, ezért módosított útvonalon, az Alagúton át közlekedik a 17-es villamospótló járat és a 86-os autóbusz. A buszok a Döbrentei tér–Attila út–Alagút utca–Alagút–Clark Ádám tér–Fő utca módosított útvonalon haladnak majd, ezért nem érintik a Várkert Bazár és a Clark Ádám tér megállóhelyet. 

A BRFK kozölte, hogy a demonstrációt rendben bejelentették, a rendőrség pedig tudomásul vette. 

A taxisok pár nappal ezelőtt már tüntettek ugyanitt, a Várkert Bazárnál. A taxisok akkor a fővárosi taxisrendeletek és a hétvégi ingyenességet hirdető Uber ellen tiltakoznak. "Az egyentartifa- és egyentaxi-rendeletek hatalmas anyagi terheket róttak a kisvállalkozóként taxizókra, és a tarifanöveléssel komoly versenyhátrányba kerültek a kisebb szolgáltatók. A hiénák ugyanakkor megmaradtak" - hangzott el az egyik tüntetőtől akkor.

DSZZS20150319300 Taxisok demonstrálnak az Uber közösségi taxi ellen Budapesten a Várkert Bazár előtt 2015. március 19-én. Fotó: Szigetváry Zsolt

A Lánchíd utca lezárása a mostani pénteki csúcsforgalom idején azért okoz külön gondot, mert így nehéz közlekedni a fővárosban. A budai fonódó villamoshálózat építése, a Széll Kálmán tér újjáépítése, illetve a 4-6-os villamos pályájának felújítása miatt így is nagyok a fennakadások.

tomajer 2015.03.27. 13:36:51 / # 338630

Nekimenne az Ubernek a Fidesz

Minden szolgáltatóra egységesen vonatkozó szabályozást sürgetett a személyszállításban a Fidesz-frakció szóvivője, valamint az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke, miután csütörtökön az ágazat problémáinak megoldásairól egyeztettek.

Tuzson Bence (Fidesz), valamint Metál Zoltán (OTSZ) a nagyobb taxis társaságok bevonásával zajló tárgyalás után tájékoztatták az újságírókat. Az egyeztetés apropóját a személyszállítási piacon megjelenő új szereplők, közösségi szolgáltatók indokolták.

A politikus hangsúlyozta: rendet és biztonságot kell teremteni ezen a piacon is, utóbbinak pedig mind a személyi, mind az anyagi, mind a közlekedésbiztonságra ki kell terjednie. Fontosnak ítélte, hogy a hatóságok megfelelő eszközöket kapjanak az egységes ellenőrzésre, és hogy egy szolgáltató se húzza ki magát az adófizetés alól.

A politikus szólt azokról a szolgáltatókról, akik egyelőre nem tartoznak a meglehetősen régi és elavult szabályozás alá, közöttük említve az Ubert és a Wundercart, de a sofőrszolgálatokat is vagy azokat az utaztatókat, akik hosszú távra, külföldi utakra toboroznak fizető utastársat az interneten.

Fontosnak ítélte a szabályosan működő vállalkozások megvédését és azt is, hogy az emberek se szenvedjenek hátrányt akkor, ha például engedély nélküli sofőr mellé szállnak be.

tuzson bence és metál zoltán

Tuzson Bence és Metál Zoltán

Mindezek miatt újra kell gondolni a szabálysértési eljárásokat és a közlekedési hatóság valamint az adóhatóság beavatkozási lehetőségét - mondta.

Metál Zoltán azt emelte ki: a szabályozás alá még be nem vont szállítók nagy kárt okoznak a legálisan működő szolgáltatóknak. Fontosnak ítélte, hogy az ágazat minden szereplőjének egységes szabályok alapján kelljen dolgoznia, ennek betartatását pedig szigorúbban szankcionálná. Példaként hozta a dán eljárást, ahol egy engedély nélküli személyszállító járművét attól függetlenül is elkobozzák, hogy ki az autó tulajdonosa. Rámutatott, az alapvető kérdésekben nincs eltérés a kormánypárti vélemény, és a szakma álláspontja között.

tomajer 2015.03.27. 08:08:00 / # 338610

Ez két külön dolog.  Tudod, bízz a tárgyalópartneredben, de tartsd szárazon a puskaport.

De ha valamiben megegyeztünk, vagy épp tárgyalásban vagyunk, akkor nem "zavargok" azok háta mögött, akiket én küldtem oda tárgyalni.

Ha azt kérik, hogy most halasszuk a tüntetést, mert bíztató folyamatok vannak, akkor teljesen evidens, hogy halasztani kell.
Ők vannak ott, ők látják a helyzetet, és az ő felelősségük mi történik. Az biztos, hogy úgy képtelenség tárgyalni, hogy a tárgyalófél azt látja semmiféle befolyásom nincs az általam képviseltekre.

Szerintem ez érthető.

Amsel 2015.03.27. 02:47:57 / # 338604

Nálad meg az a baj,hogy még mindig hiszel Tarlós úrnak ! Igaz meggodolandó,hiszen mint tudjuk  Tarlós úr is jelezte,a taxisok"Budapest megbecsült polgárai ".

tomajer 2015.03.26. 18:32:44 / # 338592

Téged se zavar, hogy éppen most készülsz seggetcsinálni azok szájából, akiket te küldtél oda???

Hogy a f@szomba lehessen itt tárgyalni a taxisok nevében, ha soha de soha nem fogadják el az általuk küldött tárgyalók által kialkudottakat?

(és most nem védeni akarom ezt a tárgyalódelegációt, mert a fészen éppen én vagyok az elsőszámúközellenség, mert mertem nekik néhány dologra felhívni a becses figyelmüket)

De itt a lényeg:  Odaküldtetek valakiket tárgyalni.  Tárgyaltak.  Eljöttek, hogy szuper, megegyeztünk.  Ti meg leszarjátok hogy ők miben egyeztek meg.

Woodoomester 2015.03.26. 17:27:22 / # 338589

Tud valaki a hólnapi lánchíd u-i demóról valami infót adni?

Ami biztos,hogy a T5 nem vehet részt,csak akkor,ha a cég valamennyi logóját a kocsiról eltávolítják.

Állítólag Piftabá igért valamit ápr végére,hogy majd akkor beszélnek az uberről.

Na ő az akinek nem hiszek el semmit.Biztosan krákogott,mert akkor nem mond igazat.

Akkor meg már minek?Addigra az uber letarolja a várost és elsőszámú fuvaroztatóvá lép elő.

Bp lesz az első európában,ahol az uber biztosan és nyugodtan működhet.Ki merne itt a Trócsányi miniszter ügyvédi irodája ellen lépni?Ők felügyelik az uber sérthetetlenségét.

Na szóval akkor mi is lesz holnap?Elálljuk a lánchíd utcát,mint a képen?

tomajer 2015.03.26. 14:30:18 / # 338587

Háá mer olyankor rá kell egyet frissíteni ...  oszt vagy megjavul vagy nem:-)

alelölülő 2015.03.26. 14:24:04 / # 338586

Rúgd ki a p-ba, senkinek se fog hiányozni.

csogu 2015.03.26. 14:22:09 / Módosítva / # 338585

Lehet, hogy csak nálam, de ez a bejegyzés nagyon szét van csúszva. Kilóg a monitor jobb oldalán  Na, erre ahogy megejtettem ezt a beírást, már meg is javult

tomajer 2015.03.26. 14:12:45 / Módosítva / # 338583

Javaslom Budapesti Taxisszövetség úrnak, hogy vegyen vissza magából, mert fogy a cérna!

Update:
Nem elég, hogy húzgálja itt a bajszunkat, de ezt az örökbecsű videót is le akarja töröltetni a jútúbbal:-(

Talán már szégyeli? :-)

Jelzem megvan az eredetije:-)

tomajer 2015.03.26. 14:06:46 / # 338582

Legális lesz végre az Uber és a Wundercar!

eszpee

eszpee

ProfilBekövet
eszpee

Legális lesz végre az Uber és a Wundercar!

A most készülő új, illetve módosítandó kormányrendelet már lehetővé fogja tenni az okos eszközök segítségével történő utazásszervezést, de csak akkor, ha minden más feltételt – legyen az például engedély vagy diszpécserközpont – teljesít az adott társaság.

Erről Tasó László államtitkár beszélt ma az Info Rádióban – a kiemelés tőlem van, a megfogalmazás tökéletes –, reggel csak a diszpécserközpont szóra kaptam fel a fejem, vissza kellett keresni az oldalukon a pontos szöveget. Ezúton szeretném segíteni a taxistársaságokat és a közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt, hogy kijöhessen végre a rendelet, így összeírtam a többi feltételt is gyorsan.

1. Okos eszközök segítségével történő utazásszervezést megvalósító szolgáltatók (a továbbiakban: OESTUMSZ) kötelesek diszpécserközpont üzemeltetésére. A mobiltelefonos alkalmazások autóhívó funkcióját is ebbe a diszpécserközpontba kell bevezetni, illetve ezt a szolgáltatást el kell látni a "véletlenszerű hívásszakadás", "automatikus várakoztatás", valamint "félreértett cím" funkciókkal.
  2. OESTUMSZ a térképen mutatott érkező autó funkciót kötelesek lecserélni időbecslésre. Az időbecslés és a tényleges érkezés között csak legalább két számjegyű százalékos eltérés fogadható el, de az pozitív és negatív irányba is megengedett. Időbecslés csak külön felhasználói interakcióval kérhető, az automatikus időbecslés tiltott.
  3. A számlaadási kötelezettség OESTUMSZ esetében a következőképpen módosul: a számlaigény a mobiltelefonos alkalmazás erre szolgáló funkciójának aktiválásával érhető el. A funkciót úgy kell kialakítani, hogy a számlázási adatokat kizárólag hangfelismeréssel fogadja el, és csak egy automatikusan alkalmazott 10 perces késleltetés után állítsa elő a kért bizonylatot.
  4. OESTUMSZ esetében a megvalósult utasszállítás végén fizetendő díj (a továbbiakban: végösszeg) a következőképpen számítandó: (alapdíj + kilométerdíj + percdíj) *1.1, felkerekítve a következő ezer forintos összegig. Kártyás fizetés esetén egy 5-10 perces véletlenszerű idővel történő késleltetést kell beiktatni a szolgáltató rendszerébe. Amennyiben az utas megszegi az utasszállítói szabályzat pontosan kiszámolt végösszegre vonatkozó pontját, úgy az alkalmazásokban elhelyezett "nincs kissebb" vagy "no change" funkcióval különdíj ellenében pénzváltói szolgáltatás is biztosítható.
  5. OESTUMSZ is használhatják a buszsávokat, valamint jogosultak az ott közlekedő egyéb járműveknek, különösen de nem kizárólag a kerékpáros felfestéssel ellátott buszsávokban közlekedő bicikliseknek kürttel jelezni érkezésüket. OESTUMSZ esetében is megengedett a kanyarodásjelző lámpák egyidejű villogtatásával elérhető "szabad parkolás" funkció, illetve a felfestett gyalogátkelőhely esetükben is csak opcionális elsőbbségadási kötelezettséget jelez.
  6. OESTUMSZ gépjárműveiben kötelező jelleggel elhelyezésre kell kerüljön kétirányú hangkommunikációs eszköz, ami az egyes pontban meghatározott diszpécserközpont és a többi gépjármű között létesít kapcsolatot. Az eszköznek folyamatosan bekapcsolt állapotban kell lennie, hangerőszabályzás nem megengedett.
  7. A nemdohányzók védelmére szolgáló rendelet vonatkozó pontjai OESTUMSZ esetében kizárólag az utasszállítás tényleges idejére és csakis teljes terjedelmében feltekert ablakok esetére vonatkoznak.
  8. OESTUMSZ által biztosított mobiltelefonos alkalmazásnak tárolnia kell a felhasználó állampolgárságát. Ezen adat alapján hazai adóalanyok esetében belvárosi indulási pontokon a megrendelt fuvar szabadon megtagadható.
  9. OESTUMSZ elhelyezhetnek térkép funkciókat alkalmazásaikban, amennyiben azok képesek a sofőr által a pillanatnyi forgalmi helyzet, illetve az utas helyismerete függvényében alkalmazott kerülőutak kezelésére.

Kihagytam valamit?

5

alelölülő 2015.03.26. 13:58:51 / # 338580

Erről lemaradtunk, március elején volt a Homáron

"Én nem vitatom, hogy a taxizás 21. századi módozata az Uber, ugyanakkor a versenyelőnye sokkal inkább a szabály es adókerülő magatartásában rejlik. Ez pedig bicskanyitogató."

tomajer 2015.03.26. 10:59:39 / # 338577

Az egyik főuberes blogon, és az indexen linkként már pörög.

alelölülő 2015.03.26. 10:24:53 / # 338575

Főleg, ha valamelyik média-nagyágyú is átvenné.

Mellesleg ezzel szerintem azt is kockáztatta, hogy valaha is lát ezektől valamit.

tomajer 2015.03.26. 09:23:17 / # 338574

"Nem tagadom, hogy a párom kipróbálta először a Wundercart, majd az Ubert, de nem azért, mert tönkre akarta tenni a taxisokat. Egy volt taxis barátomtól tudom, hogy nem könnyű pénzkereset a taxisoké."

Újra leírom itt is:  Ez a csaj gyaníthatóan többet tett az Uber ellen ezzel az írással mint itt mi sokan együtt!

Bao 2015.03.26. 07:22:46 / # 338573

Azt hiányoltam a történetből, hogy elnézést kérjenek a taxis társadalomnak okozott erkölcsi és anyagi károkért, de ezt Tomajer biztos kihagyta, amilyen hatásvadász...

Amsel 2015.03.26. 03:22:16 / # 338571

"Tiszteletem taxis urak,Budapest megbecsült polgárai."

Ezt azért rendesen megkönnyeztem

Hogy vannak még akik eszik a dumáját,azon viszont már csak mulatni tudok !

alelölülő 2015.03.26. 03:06:11 / # 338569

Ja, hogy van már, akinek van.

Praktikus!

nemertem 2015.03.26. 02:48:26 / # 338568

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nerddevelopments.taxidriver.orderapp&hl=hu&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Df%C5%91taxi+applik%C3%A1ci%C3%B3&pcampaignid=APPU_1_BGUTVcDlHOSiyAP7_YCgAQ

Oldalszám: 215