Hozzászólások száma: 4292
Ugrás a hírhez Oldalszám: 215
Témakörök > Hírek fórumai > Egy UBER mind fölött, Egy Uber kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen, A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
hiénakutya 2015.05.13. 12:15:22 / # 339315
Miki, téged már a pengellérnél elvesztettünk.
:-D
vmiki 2015.05.13. 12:13:19 / # 339314
Miért, nem volt még ilyenre példa csupán rosszindulatból egy Apján akármilyen okból bosszútálló tinilány tekintetében? (Természetesen az ilyeneket ha és amennyiben a tettük bebizonyosodik, azonnal kivégezném....)  Ne ítélj elsőre. 
hiénakutya 2015.05.13. 12:05:30 / # 339313
Ha írok egy levelet a hatóságoknak, hogy pedofil vagy, akkor az vagy?
janoutas 2015.05.13. 12:00:48 / # 339312
Szerinten az xxx illegális fuvarozó "megfogása" sem okozhat gondot a hatóságoknak. Gondolom, hogy a  taxi gépkocsivezetők  gyakorlatilag pontosan tudják azoknak az autókat nagy részét, ítpusra, színre, rendszámra, akik feketén dolgoznak a városban. A befizetett, gondolom nem kevés tagdíj ellenében, a taxi társaságok bejelenthetnék ezt a hatóságoknál, és eljárhatnának az eljárás során a taxisok helyett..... De lehet, hogy naív az ötletem...  
vmiki 2015.05.13. 12:00:42 / # 339311
Muszáj (vagy ly-os jé?) vagyok behívni Téged a fórumba, különben úgy érzem, hogy vaktöltényekkel lövöldözöm....
hiénakutya 2015.05.13. 11:55:42 / # 339310
Az pellengér, vágod? Nem pengellér.
vmiki 2015.05.13. 11:52:24 / # 339308
Na! Do!
vmiki 2015.05.13. 11:51:40 / # 339307

Alap római jog, mitöbb: közhely: minden törvény, rendelet annyit ér, amennyit betartatNAK vele. Nem az írás, hanem a szándék a lényeg. Legfőképp a végrehajtó hatalom. Kénytelen vagyok egyetérteni az előzmények ismeretében kutyuval: az ég egyadta világon semmi sem fog változni az új országos törvény végre-valahára megszültése tekintetében. 

hiénakutya 2015.05.13. 11:48:20 / # 339306
Ebben a pillanatban nálad csak egy hülyébb van a Hallotaxin, de az a vmiki.
:-D :-P
janoutas 2015.05.13. 11:48:19 / # 339305

"Egyszerű" a dolog  szerintem. Azok, akik az előírt , szabályok, feltételek, biztosítások, stb. nélkül ellenszolgáltatásért cserébe személyszállítást végeznek, azok ellen  kell megindítani a szükséges eljárásokat a hatóságoknak. Aztán meg legyen az engedéylek nélkül "fuvarozók" gondja az, hogy hogyan fogják behajtani a nagyösszegű büntetések összegét a "megbízójuktól". Az utasokat is elő lehet venni, mert törvény írja elő a személyszállítás végzésének feltételeit. A törvény nem tudása nem mentesít senkit a felelősségre vonás alól, legyen az magyar, vagy külföldi!

Csak az illetékeseknek végre komolyabban fel kellene lépnie, és a szükséges eljárásokat le kellene folytatni, mind az engedéyl nélkül végző sofőrök, mind az utasok ellen! Egy ilyen eljárás olyan média érdeklődést kapna, ami után a többségnek elmenne a kedve az ilyen fajta "olcsó taxizgatásoktól", akár sofőrként, akár utasként!

tomajer 2015.05.13. 11:42:42 / # 339303
Fővárosi taxirendelet a minősített taxitársaságokról.
Nna persze ez nem kötelező. ma.
Nna itt kell egységes szabályozás.  Ha valaki a fővárosban akar taxizni, kelljen megfelelnie a fővárosi szabályozásnak, ha a fővárosban akar fuvart szervezni, akkor szintén.

Jobb, könnyebb, öööö kényelmesebb nem lesz.  A hatóságnak lesz kényelmesebb egy fuvarszervezőt megfogni, mint xxx illegális fuvarozót.

Nekünk meg a végeredmény számít.

Ui:  a rendeletre meg csak a régi mondókámat tudom fújni:  Szar!  De lehetett volna szarabb is.
Jja!
Lehetett volna jobb is...   ha a taxistársadalom képes kiállni az érdekeiért.

alelölülő 2015.05.13. 11:22:32 / # 339300

Akármilyen ötlettel jövök, hogyan kéne megfingatni ubert, rögtön leoltanak, hogy miért nem jó.

Azt kéne hajtanunk,  hogy állambácsi baxtassa őket, nem azt, hogy ne csináljunk semmit.

Hová kerültem?

Ez valami uber-barátainak találkahelye?

Ubertaxizni illegális. Pont.

Ezt a platformot használják illegális tevékenység közvetítéséhez.

Mifacom kéne még, hogy guglinál eljárjanak?

hiénakutya 2015.05.13. 11:18:29 / # 339298
"Ahogy ma Bp-en egyetlen fuvarszervező sem köthet szerződést a BKK-nak nem megfelelő taxival, taxissal..."
Erre tudnál mutatni egy paragrafust?
Még egyszer: én azt látom, vagy azt vélem látni - lehet, hogy tévesen - hogy a taxisok egy része úgy várja a minisztériumi rendeletet, mint valami megváltót, miközben a rendelet jelenleg ismert változata erre nem ad okot, vagy ad, csak én nem látom, hogy mi az.
A kérdésem erre vonatkozott, de nagyon szívesen megismétlem: ettől a rendelettől miért lesz jobb, könnyebb, ööö..., kényelmesebb, vagy nem tudom... a taxisnak.
vmiki 2015.05.13. 11:12:51 / # 339297

Semmi más ne legyen, csak egyenlő feltételek mellett biztosított szabad verseny. Avagy:

1. Vissza az egész fővárosi taxirendelet s kicsináljuk magunktól a 130 Ft-os Uber gárdát, vagy:

2. Ugyanazokkal a világon majdnem mindenhol szabályozott törvényi feltételek mellett tessenek az adott ország személyszállítási piacára tevékenyen belépni. 

Minden más (tőkeerő, 4 milliárd dollár vagyon, Nokia Map felvásárlás) mellékes. Ahogy a Szerncsejáték Főfelügyelet le tud tiltani nemzetközi honlapokat, úgy csak akarat kérdése a végrehajtás.  

tomajer 2015.05.13. 09:30:24 / Módosítva / # 339291
Hááát, hogya céget nem kell betiltani.  Hisz tényleg nem kell.  Szabályok közé kell kényszeríteni, ahogy a többieket is.

Ahogy ma Bp-en egyetlen fuvarszervező nem köthet szerződést a BKK-nak nem megfelelő taxival, taxissal, úgy ő se köthessen.

Nem kell újra elmondanod, hogy a sofőr a szabályszegő, őt kell elkapni..  ha egyszer látjuk, hogy ez a hatóságoknak nem megy.
Ha maga az uber szorongatható meg, az talán könnyebb lesz nekik.

Márpedig ahhoz kell egy szabály amit megszegnek.
hiénakutya 2015.05.13. 08:52:46 / # 339290
De ezt mire írtad?
Látom, hogy mi az előzmény, de mire válaszoltál?
Apuka 2015.05.13. 07:57:05 / # 339287
Mindenek felett
"Fél- egymillió forint, és óriási türelem kell ma ahhoz, hogy elkezdhessen Budapesten taxizni, akinek egyébként van jogosítványa és megfelelő kocsija is. Először el kell végezni két tanfolyamot, ahol megtanítják arra, amit vagy már eleve tud, vagy sose fog, vagy számára felesleges: a tantárgyak a kocsiismerettől az etikán keresztül az alapfokú könyvelésig terjednek..."

a folytatás a világgazdaság online oldalán olvasható

tomajer 2015.05.13. 06:18:13 / # 339284
Nna ehhez kell a rendelet, (sajnos) mert a mai szabályozás szerint semmi közük hozzá.
alelölülő 2015.05.13. 01:52:48 / Módosítva / # 339282

Illetékeseknek hivatalosan kell kérni Google-t, hogy távolítsák el az uber drivert Googleplayből, mert illegális fuvarozásra használják Magyarországon, természetesen a reklámozását is fejezzék be.

Akármilyen állást keres valaki neten, az uber beugrik neki, hogy legyen a maga ura, keressen pénzt velük.

tomajer 2015.05.12. 16:12:30 / # 339270
"vagyis hogy csak a Magyar szabályoknak megfelelően működtethető ...  tehát legyenek rá vonatkozó szabályok."
Oldalszám: 215