Hozzászólások száma: 4292
Ugrás a hírhez Oldalszám: 215
Témakörök > Hírek fórumai > Egy UBER mind fölött, Egy Uber kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen, A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
666666 2015.12.29. 17:46:37 / # 341935

"Csak egy kérdés..! Mondta e már a (főnököd) vagy a céges képviselet főnöke azt, hogy KÖSZÖNÖM, hogy dolgozol nálam! Mondta?? (Remélem igen) "

Persze,hogy nem mondta.Miért is mondaná?A lényeg a tarha be legyen fizetve.A TARHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

karika 2015.12.29. 15:02:31 / # 341934
Húha. Valószínűleg a rosszindulatúságom miatt van,de szerintem az uber a még nagyobb/!/ kizsákmányolás,a fekete gazdaság,a taxis semmibe vétele és a korrupció szinonimája.Jelenleg.Nyilván később emelne majd árat,de majd csak azután,ha a konkurencia tönkrement.Na azt sem azért,hogy neked jobb legyen.Lehet,hogy visszasírjuk a mai fuvarszervezőket?
alelölülő 2015.12.29. 14:08:52 / # 341933
Fejlődik a fekete gazdaság.
hiénakutya 2015.12.29. 13:50:25 / # 341932
A könyvek segítették a felvilágosodást, a gépek átvették az emberektől a munkát az internet soha nem látott információáramlást tett lehetővé.
Az Uber esetében egész pontosan mi a fejlődés?
alelölülő 2015.12.29. 11:25:07 / Módosítva / # 341931
Szerintem Németországban is van némi fejlődés évről évre, mégis megregulázták ubert.
Országfüggő, mennyire támogatják a feketemunkát.
Itt, fosadék maffiaországban támogatják, vagy legalábbis tűrik, ott meg nem.
Ennyi.
zsellér 2015.12.29. 11:08:18 / # 341930
A könyvek megjelenésekor is ördögöt kiállítottak. A géprombolók a gépeket rombolták. Az internetet is hülye hóbortnak tekintették sokan eleinte. Mégsem lehetett megállítani a fejlődést! Ez mindegyikre igaz.
A jövő az UBERé.Megszokod, vagy megszöksz.Ennyi!
tomajer 2015.12.29. 07:24:13 / Módosítva / # 341929
Sok igazság van abban amit írsz. 
DE!
Mégsem az a megoldás, hogy megint visszamegyünk a múltba és 150 alatt fuvarozunk.
Az uber 20%-a nem kevesebb, mint amennyit ma fizetünk!!!
Ha mindent szabályosan csinálsz, ugyanúgy fizetned kell az általad felsoroltakat. A végeredmény az, hogy az uberrel kevesebb bevételből kell ugyanannyit kifizetned!
Ha nem ...  az persze más, de akkor milyen jogon hánysz itt a szemére bárkinek bármit is???

Tehát, van bajunk elég.  az Uber csak hab a tortán.  De a hab a leglátványosabb.  Nna meg azt nem a mi feladatunk eltakarítani, tehát lehet mást szidni.

De azéé, ne mondjuk már, hogy az uber jó!  Az uber a jövő! Irány Uberezni!

Az uber lehetne jó, az uber lehetne a jövő! 
Ha betartaná a szabályokat,  csak taxisokkal kötne szerződést, és a hatósági árral fuvarozna.  Akkor rögtön konkurenciát csinálna a mai társaságoknak, és újra érdemes lenne másodosként is taxizni.
Tehát hajrá Uber Taxi!

bingó 2015.12.29. 06:20:17 / # 341928
Azok nevét miért nem írod ki.., akiket feleslegesen etetsz a munkáddal..? Vagy azokét akik elfogadják a ZSEB PÉNZT amikor vizsgáztatod a kocsidat?? Vagy azokét akiknek törlője van az taxi órában, hogy kevesebbet keljen adózni , vagy azokét akik pörgetik mind a mai napig a taxi órákat?? Hmm... ??? 
Bocsi.. de ha igazság.. akkor ez is legyen az!! JA ahhoz nincs merszed..? UBER ellenes vagy?? Hmm.. butaság lenne azt hinnem, hogy korrekt taxis vagy! De ki tudja.. lehet. De az  tuti, hogy rosszmájú vagy! Nézzél magadba.. mielőtt más szemében a szálkát keresed! NA EZ A GUSZTUSTALAN, ahogy nevesítesz. Sajnálod mástól a pénzt?? Elégedett vagy azzal, hogy MÁSOKNAK sokkal többet fizetsz a kelleténél..? Döbbenet !! Komolyan döbbenet! Ez van.. :-) BUÉK neked is! Ármánykodás mentesen. Kezd elegem lenni a taxizásból, mert úgy undorító már ahogy van! Ilyenek teszik azzá... Tudtad? 
1000 nél is több taxis nevet felírhatnál "kolléga" és 100 más zsebpénz éhes megoldásos agyas nevét !! Én nem tenném. Nem vagyok IRIGY EMBER ! De majd lehet az UBER-ESEK nevesítenek egyeseket... vissza nyal a fagyi majd. 
Amúgy a taxisok is erősen agyalnak azon, hogy UBER -es lesz! Tudtad..? Nevesíteni is akarod esetleg a kollégáidat.., járj utána. Vamzer! Na most Buék.. :-) hiiiiiiiii 
bingó 2015.12.29. 05:51:52 / # 341927

Tisztelt Taxis kollégáim! 
Olvastam egy két kommentet! Tisztelettel akarom írni a soraimat, mindenkinek aki olvassa majd! Bízom benne, hogy a saját véleményem, nem bánt meg senkit! Akit megbánt.., hát az majd kiheveri. 
Szóval.., szerintem nem az UBER az ami gondot jelent. Miért..? Mert szerintem a ma dolgozó taxis, (sajáttal, vagy bérletesen) elég rendesen kint üldögél, várdogáll az utasra! Ki becsületesen, ki becstelenedve olykor! Igaz?? Ki ki.. magára ismert?? Biztosan. Hagyjuk nem ez a lényeg. Meg kell élni?? IGEN! Kit kell etetni?? A Családunkat igaz?? OKÉ! Eddig rendben is van! De amikor befizeti a céges a BRUTÁLISAN DRÁGA TAGDÍJAT kit is etet? Örömmel adod azt a sok pénzt oda? Mit is kapsz ezért..? Van szabadságod..? Beteg szabadságod amikor NEM kell fizetned?? Repteres PLUSZ pénz?? Röhejes hogy HA ez nem sok egyeseknek! BKK trükkös szabályozásai, droszt díj emelés..? Jól esik amikor kifizeted??
Sárgítás ára..és ha megfakul a napon..?? BKK átenged?? Fizetsz ?? Fizetsz hogy taxizzál elég rendesen...! Szabályoznak a PÉNZEDÉRT agyba főbe! IGAZ ? Vannak drosztok ahol feszt elküldenek, egyesek, hogy ez a mi helyünk. KORREKT? Lófaszt! Saját taxi céged is agyon nyom a terhekkel sok esetben, és kiáll melletted egy szaros utas panasz mellett? Lófaszt.
Ahhoz, hogy TÚLÉLŐ legyen a mindennapokban a taxis, lop.. csal.. hazudik..agyat növeszt.. TÖRÖL, PÖRGET..stb! Miért is növeszt agyat?? Mert TÚL AKARJA ÉLNI EZT A SZART ! Taxisok sok felesleges embert tartanak el! NEM AZ UBER A GOND szerintem! Az fáj egyeseknek, hogy képtelen váltani, benne szopik a taxiban, és fizethet csendben.. rendesen, kussolva.., hogy ETESSE azokat akiket eleve nem is akar, de muszáj! 
Több milliós befektetésed miatt, sokaknak.., milliós kiadásokat számolhatsz el saját veszteségedként, ÉVENTE! Ne azzal nyugtasd magadat, hogy ez frankó, hogy céges vagy! Akkor csendben tűrd azt is, hogy az UBER utat fog magának törni.., ha akarod, ha nem.. akkor is! Mert sokaknak akikkel beszélgettem..(taxisok) úgy elege van abból, hogy másokat etet a családja helyett, hogy csak na! TAXIS AZ AKI LASSAN UBER-ES IS LESZ !! Mert ezt is a taxis szája mondja ki !  
Ja és ott az utas is pontozva van. A TE TAXIDBAN Te vagy az aki kussol és vezess.. a rendeletek szerint értem ezt! Olvasd el.., TAXIS hogyan viselkedj ha utasod van.. ott van a kocsitokban! BUSZRA felszállsz .. ott ezt olvashatod.. UTAS HOGYAN VISELKEDJ A BKK Járművein! Ne ez a durva !! Te ki is vagy kolléga?? Droid..? Na mert az akiknek fizetsz.., pont így kezelnek!! TAXIS ÚR !! Mikor is volt becsülete a taxisnak a szakmának..? Na azt várd vissza taxis úr, amíg tombol az UBER! Bocsi..én így látom, és kihangsúlyozom, senkit nem akartam megsérteni ! Köszönöm, hogy véleményt írhattam. 
TAXIS valóban állj ki magadért a családodért. BECSÜLETTEL!! Ne az UBER-t okold.. Hanem akiket FELESLEGESEN ELTARTASZ ! Ott keresd a megoldásaidat.... :-) Sok sikert mindenkinek a szakmában, TAXIS urak, akik igen is keményen dolgoztok! De szopatnak is rendesen érte az OKOSOK! Na ez van... Ne az uberen agyalj.., hanem azon, hogy akikért még dolgoznod kell, tiszteljék a munkádat a befektetésedet! TISZTELJÉK A MUNKÁDAT AZ IGYEKEZETEDET !! Érted? 
Csak egy kérdés..! Mondta e már a (főnököd) vagy a céges képviselet főnöke azt, hogy KÖSZÖNÖM, hogy dolgozol nálam! Mondta?? (Remélem igen) 

dog 2015.12.25. 22:16:17 / # 341917
Rendben van,hogy van egy rendelet,de mit ér,ha senki nem tartja be és nem is tartatják be? Szerintem nem ér semmit.Ebben a lepukkant,korrupt országban mindenki úgy boldogul,ahogy tud,ha ezzel marad fenn.Kit érdekel a szabály,ha a legfelsőbb szinten is ezt játszák.Úgysem tesz az uber ellen senki semmit,akkor meg miért ne mehetne az illegális pénzkeresés.
tomajer 2015.12.25. 12:33:44 / Módosítva / # 341913

Olvastam a z extrém digital hírlevelét.
http://hirlevel.edigital.hu/i/TVwbp-8i060JFn-oxmT4ITQn5DOrU8V5

felment bennem a pumpa és az alábbi levelet küldtem el a részükre:
http://www.edigital.hu/ugyfelszolgalat

(szerintem ösztönözni kellene a többi taxist is hasonló levél írására)

Tisztelt Vezetőség!

Mélységesen csalódtam az önök üzletpolitikájában akkor, amikor volt szerencsém olvasni a hírlevelüket. Szomorúsággal tölt el, hogy egy olyan cég, melyet idáig nagyra tartottam, (volt szerencsém önöktől több alkalommal is vásárolni - meg voltam elégedve a kiszolgálással és minden egyébbel), egy engedély nélküli szolgáltatást reklámoz, mi több, ösztönzi a vásárlóit ennek az engedély nélküli szolgáltatásnak az igénybevételére.- A magam részéréről a jövőben messzire el fogom kerülni az önök üzleteit és minden ismerősömet is hasonló tettre biztatok.Önök a hírlevélben az UBER szolgáltatását reklámozzák. Egy olyan cég szolgáltatását, mely az adó kerülésre (pontosabban a Magyarországi adófizetés elkerülésére) építi a tevékenységét. Egy olyan céget reklámoznak, mely a magyar embereken keresztül sok millió forinthoz jut hozzá adómentesen, ugyanakkor sok-sok embert sétáltatnak bele egy olyan csapdába, mely akár több százezer forintos büntetést von maga után. Ha még nem néztek utána, segítenék:A szállítási törvény a személyszállítás minden formáját engedélyhez köti. Az adóhatóság a ugyanazt a tevékenységet adószám ellenében  (tehát vállalkozási formában) engedi. A személygépkocsival díj ellenében történő személyszállítást az NFM külön rendeletben is szabályozza. Az UBER ezeknek nem felel meg, a szolgáltatást nyújtó sofőröket sem ezen szempontok alapján keresi. Nem az én tisztem , hogy részletes felvilágosítást adjak mindazon pontokról , hogy milyen szabálytalanságokat (törvénytelenségeket) követ el az UBER, ennek nyugodtan nézzenek utána Önök:

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/index.php?menuindex=200&pageindex=kozltart&ev=2015&szam=99
http://www.kozlonyok.hu/nkonline/index.php?menuindex=0200&pageindex=0210
http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15099.pdf
2. § E rendelet alkalmazásában:5. személyszállító szolgáltatás: személygépkocsival, ellenérték – ideértve a továbbiakban a teljes- vagy részlegesköltségtérítést, költség átvállalást, költség megosztást is – fejében végzett tevékenység, amely megfelela  személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvényben meghatározott személyszállításiszolgáltatásnak;6. személygépkocsis személyszállító szolgáltatás: a  személygépkocsival ellenérték fejében végzett közútiszemélyszállítás, amely az  e  rendeletben meghatározott feltételek szerint, egyéb szolgáltatás részekéntkiegészítő szolgáltatásként, vagy a fő szolgáltatáshoz közvetlenül kapcsolódóan végezhető;
3. § Személygépkocsival üzletszerűen, ellenérték fejében személyt csak személytaxi-szolgáltatást folytató vagyszemélygépkocsis személyszállító szolgáltatást folytató vállalkozás szállíthat. Utas kizárólag az  e  rendeletbenmeghatározott feltéteknek megfelelő vállalkozás által nyújtott szolgáltatást vehet igénybe.

8. Személyszállító szolgáltatást végző személygépkocsi műszaki alkalmassági vizsgálata10. § (1) Azt a  személygépkocsit, amellyel a  vállalkozás a  személyszállító szolgáltatást végezni kívánja, a  tevékenységiengedély iránt benyújtott kérelem elbírálását megelőzően a közlekedési hatóság által üzemeltetett vizsgaállomáson 17238 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2015. évi 99. számforgalomba helyezés előtti vagy időszakos vizsgálattal összevontan elvégzett műszaki alkalmassági vizsgálatra kellbemutatni...

A fenti néhány rendelkezésből is világosan látszik, hogy a rendelet elég szigorúan és részletesen szabályozza a tevékenységet és a tevékenységhez használni kívánt járművet, igazolások, engedélyek, vizsgák szükségesek mindehhez.
Ugyanakkor a rendelet - mint fentebb is olvasható- az utasok részére is tiltást ír elő az engedély nélküli tevékenység igénybevételéhez kapcsolódóan!

Tisztelt Vezetőség!

Az EXTRÉM DIGITAL egy befutott, országos hálózattal rendelkező cég. Azt hiszem, egy ekkora cégnek körültekintőbben kellene eljárni akkor amikor egy egy ilyen tartalmú hírlevelet küld ki, amikor emberek tömegeit biztat egy engedély nélküli tevékenység használatára..Tudják, nem biztos, hogy amikor egy multi  reklámozza (reklámoztatni akarja) magát, az szabályos is!Bízom benne, hogy önök is felismerik - és korrigálják- hogy ez most nem a leghelyesebb döntés volt az önök részéről!
http://csak-ugy52.webnode.hu/news/kontra-teves-allitasokkal-szemben-uber/
http://nepszava.hu/cikk/1062050-birosag-ele-allitjak-az-uber-ket-vezetojet
http://alfahir.hu/persorozatba_torkollhat_az_uber_es_a_nav_nezetelterese
https://youtu.be/PyFSdAH1OJI
http://m.sg.hu/cikkek/111329
https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@90982/doorzoeking-uber/
http://nol.hu/gazdasag/szorul-a-hurok-az-uber-korul-1560989
http://index.hu/gazdasag/2015/08/24/halomra_buntetik_az_uber_soforjeit/

karo 2015.12.25. 07:45:42 / # 341912
Megkaptam én is hírlevélben (meg még rajtam kívül több ezren)
http://hirlevel.edigital.hu/i/TVwbp-8i060JFn-oxmT4ITQn5DOrU8V5
janoutas 2015.12.24. 18:25:16 / # 341910
Hahó BKK! Most kereshettek 2,4-3 misit!!!! Jogsi, engedélyek, autók megfelelősége stb....
Aryee Claudia Dedei (Tücsi), Debreczeni Zita, Nacsa Olivér és Rakonczai Imre, 4 név akinek lehet küldeni a karácsonyi büntetést! 6-800 000/fő, esetleg a Miniket pedig le lehet foglalni!

Boldog Karácsonyt, és ÜBER mentes Boldog Újévet mindenkinek!
sárga csoda 2015.12.24. 12:49:31 / # 341909

És még mindig puhapöcsök vagytok!

Jahh Extreme digitalnál ingyenes karácsonyi kupon van az UBER-hez....már ha valamelyik taxis kolléga utazni szeretne velük ))

Boldog Karácsonyt!

tomajer 2015.12.22. 19:25:09 / # 341899
Háát figyeld a reklámokat ...  én mást se látok... :-(
piktor 2015.12.22. 19:21:33 / # 341898

Bocs,szégyen ide,szégyen oda.Tudna valaki segíteni,hogy miként lehetek uberes?Tényleg ez lesz a jövő és még idejében szeretnék belépni az uberes csapatba.Gondolni kell a jövőre és most ez látszik biztosnak.Előre is kösz a segítséget.

666666 2015.12.19. 18:20:18 / # 341873

..............................,de most nekünk itt tényleg Ákosozni kell meg telekomozni?Akkor amikor az UBER /ezentúl nagybetűvel/éppen a zsebünkből és a családunktól veszi el a pénzt?Adómentesen,illegálisan.Akciót hirdet és egyre nagyobb a népszerűsége.Akkor mi itt Ákosozunk?Ugyan már ki a faszt érdekel az Ákos,vagy a Telekom?Minket az érdekel,hogy az UBER meddig tud még garázdálkodni és drasztikus bevételkiesést okozni.Meddig tudják még a szart Tarlósék és a BKK a torkunkon letolni.Teszünk e végre valamit,vagy maradunk töketlen bagázs.

666666

tomajer 2015.12.18. 06:43:18 / Módosítva / # 341869

Bocs. 

Ennek tényleg nem itt volt a helye .....

tomajer 2015.12.18. 06:34:53 / # 341868
Fotós Kovács Ferenc megosztott egy fényképet Hallotaxi.hu Online Taximagazin idővonalán.

Azért minden nap erről olvasni eléggé rosszul esik. Idióták vagyunk, hogy ez virágzik. Tegnap kezdett egy 8 általánossal rendelkező nő ennél a cégnél, aki a saját kocsiját számtalanszor törte. Halomra keresik magukat, semmi teher, semmi kontrol, nyilvános reklám, stb. Legalább az ilyen akciókat kellene megtorolni, nem minket naponta ellenőrizni, hogy a pepita az ajtón nincs e 1 mm-el lejjebb...

MINI BAR BUDAPEST. fényképe.

UBER x MINI - UTAZZ HÍRESSÉGEKKEL ÉS NYERJ!

December 17. és 20. között a legújabb MINI CLUBMAN és a MINI COUNTRYMAN ismét csatlakozik az UBER-flottához!

PÉNTEKEN négy ismertebb arc - Aryee Claudia Dedei (Tücsi), Debreczeni Zita, Nacsa Olivér és Rakonczai Imre - ül az ‪#‎UberMINI‬-volánok mögé! Pár óra erejéig ők is UBER sofőrök lesznek!

CSÜTÖRTÖKTŐL VASÁRNAPIG az UBER egy új funkcióval bővül, amellyel leellenőrizheted, hogy cirkál-e szabad MINI a közeledben.Ha szabad MINI-t látsz, azonnal mozdulj rá, mert az #?UberMINI-vel egy MINI CLUBMAN teszthétvégét és 2x10,000 forint UBER-kreditet nyerhetsz, ráadásul az út végén nem csak egy élménnyel, de egy kedvezményre feljogosító MINI BAR VOUCHER-rel, és egy ZWACK PLUM TEA forró itallal is gazdagabb leszel!

Új vagy UBER-ben? Töltsd le az appot, használd az UBERMINIBP kódot, és 2500 Ft-ig ingyen utazhatsz!

További részletek: http://newsroom.uber.com/budapest/hu/2015/12/ubermini/

BE MINI. BE UBER.

tomajer 2015.12.17. 20:28:08 / # 341864
Hogyne lenne.   Épp most aktualizálták pont miattuk ....
Oldalszám: 215