Hozzászólások száma: 897
Ugrás a hírhez Oldalszám: 45
Témakörök > Hírek fórumai > Valami elkezdődött A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
málna 2009.12.17. 08:31:49 / # 148304
Hát persze,hogy bonyolítva van.. Legfőképpen azzal,hogy te és még sokan mások életben tartotok a tagdíjatokkal egy olyan vállalkozást,amely piaci fölényre akar szert tenni az áraláigérésével,anyagi veszteséget okozva ezzel több száz vagy ezer kollégának! Nem is értem,most milyen alapon reklamálsz???
Bao 2009.12.17. 08:19:41 / # 148303
Nem is akarok belebonyolódni. De azért van véleményem. Sok a duma, feleslegesen túl van bonyolítva minden.
málna 2009.12.17. 08:14:45 / # 148302
Sok duma? Szerintem ebbe akkor inkább ne is bonyolódj bele!Ez úgy látszik,nem a te asztalod!
Bao 2009.12.17. 08:04:24 / # 148301
300-200-60 Nem pedig a sok duma.
málna 2009.12.17. 08:04:12 / # 148300
Ezen vagyok nyuszifül! :)
málna 2009.12.17. 08:03:13 / # 148299
Akkor sorjában... Önhiba vagy sem,járulékot fizetni kell!Ha nem sikerült,fel lehet venni a kapcsolatot az Apeh-al,lehet kérvényeztetni a büntetés,a kamat elengedését,illetve méltányossági alapon más elengedést is lehet kérni.(miért kell nekem mindent kétszer leírni?) Azután részletfizetés,de addig is megkapja az erre hajlandó ember a nullást. Minden csak kommunikáció kérdése...illetve a tenni akarás!Szerintem. Leírtam,hogy az első nekifutásnál nem a magasabb illetve speciális tarifáknak akartam nekimenni,hiszen ezen bukott el az előző kezdeményezés,ráadásul pont a Fidesz hátrált ki mögüle! "Minimálár, meg hasonlókat." Szerinted...?Én mit javasoltam?Ugye elolvastad? Egyébként ez pont tőled furcsa megjegyzés,aki 164 -el fuvaroz. Kikérem magamnak,hogy olyan jelzőt biggyessz rám,amely nem megalapozott!Soha életemben nem ártottam senkinek és nem is akarok!Vannak dolgok,amelyeket sokan személyes támadásnak vesznek a részemről...Biztos nem eléggé átlátható még az eredeti ok. Szóval,mielőtt rám vetnél követ,egy picit nézz szét a saját házad táján...Biztos,hogy én vagyok az ellenség?
Bao 2009.12.17. 07:56:08 / # 148298
Kezdésnek legyen a minimálár mondjuk 200-60.

baupexim1 2009.12.17. 07:52:10 / # 148297
hallgatjuk a Te javaslatodat is:)
csogu 2009.12.17. 07:45:01 / # 148296
Sosem lennénk kevesebben, csak cserélődnénk...MINT MINDEN MÁS RABSZOLGAPIACON....nézz utána!!!
csogu 2009.12.17. 07:43:49 / # 148295
Azaz, a taxist kell ütni...hagy szokja. Igaz, hogy azoknak a 90%, akik ennek nem felelnének meg, azok önhibájukon kívül kerültek abba az élethelyzetbe, de sebaj, üssük csak őket. Ez a szakma úgy is abba fog egyszer beledögleni, hogy valakinek sikerül minket "megmentenie". Miért nem éjszakai tarifát, ünnepi tarifát és ilyesmiket szeretnétek elérni? Minimálár , meg hasonlókat. Nullás papírt...ja...meg a f******** (ki sípolva) Bocs Málna, de Te is azt nézed, hogy hol lehet még rúgni egyet rajtunk. Mások segítségével együtt találhatnátok egy olyan célt, ami végre nekünk is ad valamit. De tudom, azt sokan fentebb nem néznék jó szemmel...
málna 2009.12.17. 07:31:44 / # 148294
Szia Peti! A nullás igazolást annak is ki kell váltania,aki alkalmazotti viszonyban van.A vizsgánál az lenne a lényeg,hogy ki vezeti az autót,ki végzi a tevékenységet.Tehát,ha megvan a kis sárga igazolvány,lehet valaki vállalkozó vagy rendszámbérlő illetve alkalmazott,prezentálnia kellene!A munkaszerződésében egy alkalmazottnak minden adata le van jegyezve,nem lenne kibúvó. A munkavállalást ilyen oldalról korlátozni nem lehet,hogy csak vállalkozó tegye.Egyenlőre ez úgy néz ki,hogy jogszabályba ütköző korlátozás lenne. Próbálok olyan javaslatokat összeállítani(mások segítségével),amelyek minden jogalapnak megfelelnek.Ez hosszadalmas munka,aprólékos.De januárra összeáll az újabb javaslatcsomag. Addig is köszönöm az észrevételt! Üdv!
r069 2009.12.16. 15:38:09 / # 148293
Szia Peti! Én veled nem értek egyet.Mondod a frankót hogy lehetne több pénzt keresni,az íwiwen meg reklámozod magad ár alatt.Én nem bántalak ,csak nem értem ha veszel egy egyterűt miért a normál tarifával akarsz fuvarozni?Én anno azért vettem nagy autót és kihasználjam annak előnyeit,csak jobb volt 300-as órával fuvarozni.Amugy milyen az új hely?
peti493 2009.12.16. 10:33:26 / # 148292
Málna! Csak egy szösszenet. Ez az évenkénti vizsgához csatolt tényleges 0-ás igazolástényleg jó 5let, sokan kitalálták/tuk már. Való igaz hogy jelenleg csak autócserénél kell, és hát vannak páran akik 10 éve cseréltek utoljára. Én idén, és tudom milyen szívás, de ha ezáltal 2-2500 al kevesebben lennénk ,ám legyen! DE!!! Aki nem tud 0-ást szerezni, az majd rendszámot bérel, és dolgozik tovább. A rabszolgatartást meg nem tudod/lehet eltörölni. Csak tovább gazdagítod azokat, akiket kiírtani kellene. Hidd el 1 mondat a lényeg: 1vállalkozás, 1 rendszám, 1 autó !!! Ennyi......
málna 2009.12.15. 08:00:56 / # 148291
Ne degradáld le magad!A Te szavaid is kellenek!Mivel Te már javasoltál(nem is rosszat),nem kell cheater-rel példálóznod...felesleges. A javaslatodat leírom és továbbítom,mint lehetséges alternatíva. Egyébként ahogy ezt már leírtam,a főváros késöbbi vezetése felülvizsgálná,elszámoltatná a Kht-t,és elképzelhető,hogy magához csatolná. Köszi!
R005 2009.12.15. 03:16:52 / # 148290
cheater-nek igaza van! Bevezetettnél megint új és szigorúbb dolgokat ez megint azzal fog járni, hogy ezrekkeol emelkedik a Taxis költsége és sürübben kell majd eleget tennie ennek annak! Inkább a droszt díjat indítványozd ha kérhetném mert mint mondtam évek óta nem állok be és elmesélhetnéd nekik hátha nincsenek tisztában vele, hogy a mai fővárosi taxizás kb.98 %-a rádióról megy ezért sosem állunk drosztra!Ergó a semmire fizetünk!El kell törölni ezt a fizetést,aki akar drosztozni az az önkormányzatnál jelentse be melyik drosztra vagy mindegyikre váltana (átalányban) droszthasználói engedélyt! Aki meg nem vált az a kersz szabályai alapján a kijelőlt vagy egyéb várakozást megengedő helyeken várhat a fuvarra vagy annak megszerzésére! Köszönettel 005 egy senki taxis...
málna 2009.12.14. 18:15:12 / # 148289
Látom,nem adod fel... Én nem kértem,hogy álljatok mellém!Figyelmetlen vagy,így kezdtem az írásomat!Most sem kérek és nem is fogok!Csak ötleteket,javaslatokat várok amit továbbíthatok.De ez eddig csak három embertől érkezett,és Te nem vagy benne! Várom az építő jellegű javaslataidat!
cheater 2009.12.14. 15:05:45 / # 148288
Az évenkénti vizsga (licenc) NEM a már meglévő ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ kollégákra vonatkozik! Ez igy nem valósul majd meg, itt hibázol. Milyen alapon kellene egy új vállalkozónak magasabb vizsgát tenni, drágábbat, több papírt beszerezni mint bárki másnak? Azt el tudom képzelni, hogy az első évben igy lesz (csak azért hogy gond nélkül átmenjen), de garantálom neked hogy az idő elteltével folyamatosan hozzák majd "szintre" a régi és új vállalkozókat. Ez amit itt leirsz mindenkinek kelleni fog, ráadásul meglepöen hamar - hisz ezt "mi" akartuk - és nem is lesz olcsó. És azt is garantálom, hogy két év elteltével ez a nem olcsó is kétszer ennyibe kerül majd. Ha azt szeretnéd elérni hogy melléd álljunk akkor már létező - és jogtalan vagy mértékében jogtalan - fizetnivalókra koncentrálj és ne újakat találj ki.
málna 2009.12.14. 12:19:55 / # 148287
Akkor kezdjük elölről... Ha előtte kérdeztelek volna,felhatalmazást adsz,hogy elmenjek..?Vagy tanácsokkal látnál el?Netán támogatásra szólitanád fel a többieket? ..... Ha figyelmesen végigolvasod a cikket,vagy a topikot,akkor rájössz,hogy hülyeséget kérdeztél...Az évenkénti vizsga (licenc) NEM a már meglévő ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ kollégákra vonatkozik!A kis sárga ha megvan,elsajátítottad a szakmát,gyakorlod és ezért nem kötelezhet senki arra,hogy újra vizsgázz belőle!Ez alkotmányos jogod!(utánanéztem!)Az új belépésnél viszont a szigorítás nem ütközik jogszabályba,így tartható lehet az elképzelés! Tehát ez rád nem vonatkozik! A nullás igazolások évenkénti prezentálása minden TAXI-GÉPJÁRMŰVEZETŐNEK elengedhetetlen,ha rendbe akarja rakni a létszám kérdést.Függetlenül attól,hogy vállalkozó vagy alkalmazott.Szó volt arról is,hogy javasoltam az egyablakos ügyintézést,illetve az elektronikus úton való ügyintézést.Így könnyebb lenne. Véleményem szerint,ez ellen az ágál,akinek van vaj a füle mögött...és nem is akar tenni ellene.Az APEH,ha lát hajlandóságot a fizetésre,akkor elengedi a kamatot és a bírságot is,sőt,méltányossági alapon kérvényezhető az adósság valahány százalékának elengedése!Az erre vonatkozó rendelkezést be fogom másolni. A parkoló autós ütközésedet nem értem...nincs biztosításod,vagy mi? A droszt díj felülvizsgálata a jövőben a jobb oldali városvezetés dolga lesz.Ezt is leírtam. Jelenleg két beadvánnyal gazdagítottam az Alkotmánybíróságot,az egyik a vizsgáztatással,a másik a megkülönböztetésünkre vonatkozik. Remélem most már tisztábban látsz,és javaslom,hogy figyelmessebben olvass! ÜDV!
R005 2009.12.14. 00:37:44 / # 148286
Elmentél magadtól találkozóra és utána kérdezed meg a véleményünket? Milyen évenkénti vizsgáztatásra gondolsz? 15 éve hibátlanúl végzem a dolgomat,utasok elégedettek,etikán kb egyszer voltam,ha jól emlékszem felmentettek...miért kellene nekem évente bizonyítanom a szakmai hozzáértésemet?És mindezen vizsgáért mennyit kellene fizetnem évente? Minden évben vigyek 0-ás papírt? És ha véletlen nem akarok elütni egy idős nőt és félrekapom a kormányt így a parkoló autókba szaladva és a fél milliós kár kifizetése miatt úszok a járulékokkal akkor már jövőre nem tudnék dolgozni? Inkább a droszt díj eltőrléséért lobbyzhattál volna mert évek óta nem voltam droszton! Tudod amíg nem jött mindenki a sok szabályozással,szigorítgatásokkal addig minden szép és jó volt...

hobbytaxis 2009.12.09. 15:22:24 / # 148285
És akkó mostanság má nem is lessz sztárkj? Mer mi készülün páran de majcsak januárba. Most megy a meló ne szabad leálni meg jön a karácsony is. Majd januárba kéne valami jó balhé mer ez így már nem mehet továb.
Oldalszám: 45