Témakörök > Hírek fórumai > Valami elkezdődött A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
tomajer | 2009.12.19. 17:59:59 / # 148470 |
Nekem nem úgy tűnik.... de nem akarom egyiket se megsérteni:-)
Előzmény: #148469 attus 2009.12.19. 17:57:17 |
|
attus | 2009.12.19. 17:57:17 / # 148469 |
|
Nazoli=hobbytaxys=kolev?:D
Előzmény: #148467 tomajer 2009.12.19. 17:45:52 |
attus | 2009.12.19. 17:47:28 / # 148468 |
|
Válaszoltak helyettem a többiek!:D
De tényleg, nézd meg szilveszterkor bármelyik étterem, szórakozóhely, vagy hotel kér -e felárat?
Vagy csak ad -e kedvezményt?
Én már azzal is beérném, ha azt mondanák a cégek, hogy karácsonykor, szilveszterkor, stb.-stb., nem adunk semmilyen kedvezményt!!!
Előzmény: #148463 Yuri 2009.12.19. 16:48:00 |
tomajer | 2009.12.19. 17:45:52 / # 148467 |
Végre valaki megmontta a frankót! :-)))
Előzmény: #148466 nazoli 2009.12.19. 17:32:15 |
|
nazoli | 2009.12.19. 17:32:15 / # 148466 |
|
Elééég volt, elegeeeem van ebből!!!
Ide figyejj Málna! Betelt a pohár!
Mit ugrász, amikor ennek a ki piros, rücskös édes ( tényleg édes vagy? ) bogyónak nem is lehetne lába, amivel ugrájjon! Vagy te nem is vagy málna? Csak ezt a nevet attad magadnak? Lehet, hogy b..i vagy? Na, maj jól oda fogok rád figyelni!
Vedd tudomásul, hogy aki nem siránkozik, és nincs minimum 3 milla tartozása, az nem is taxis! Ha pedig meg tud élni belőle, akkor minimum batyus, kütyüs, és nagypályás, vagy megélhetési bankrabló, ami megint csak nem taxis!
Mit akarsz te nekünk elintézni? Létszámot?
Vedd tudomásul, hogy én már két hónapja TAXIS vagyok, érted, TAXIS, és már tudom, hogy holvan a Dráva - spicc, meg mindent jobban tudok, mint az a sok hülye, aki 20,30,40 éve taxizik, mer hogy lehet valaki ojan hüje, hogy ennyi ideje csinájja ezt a szart, és folyamatossan nem tud megélni belőle, nem is értem, hogy miért nem haltak éhen eddig, tessék azonnal meghalni, hogy NEKEM JUSSON MINDEN FUVAR!!!
Mit akarsz te elintézni? Tarifát? Az a kivágott erdő, te nagyonhüje!
Azt intézd el bazz, hogy ne legyen a taxisoknak adó, tb, meg semmi járulékos befizetés, ne kejjen fizetni a bendzinér, mer az kell a munkáho, és nehogy má fizetni kejjen érte! Aszt intézzed el kisgyerek, hogy a játékgépek fordítva legyenek bekötve, hogy ha jáccunk, akkó csak nyerni lehessen vele, mer akkor jönne a lóvé, igaz hogy akkr nem kéne taxizni, és akkó má nem is lennénk taxisok, és akkor már a drosztdíjat se kellene elintézned, neked is könnyebb lenne, de ez már csak részletkérdés!
Azt intézzed el kis piros bogyó ( mondtam ,hogy oda fogok figyelni rád! ), hogy ne legyen tagdíjj! Megmongyam, hogyan? Hát úgy, hogy minden budapesti polgár havonta egyszer köteles legyen a Rákoskeresztúr – Máriaremete viszonylatban minimum egy utazást bevállalni a taxival, de nem muszáj utazni, csak a pénzt fizessék be – alkalmanként 10 rugó -egy erre a célra létrehozott számlára, amiből mi, TAXISOK, szükségleteink szerint, teccőleges összegeket vehessük föl! És akkor majd jól nem kell gurulót számolni!
Mit akarsz te elintézni? Dropsztot? Parkolást? Az cukorka a kertépítés közben, te ostoba gyümölcs! ( Még mindig figyellek! )
Asztat intézzed el cukipofa, cuncimókus, életem virága, hogy ha az utas nem ér oda a tutimba, 3 percen belül, ahol álni szokok, akkor mehet busszal, de be kell fizetnie a taxi viteldíjj kétszeresét az előbbi számlára, vagy tiltásba kerül, és nem mehet el othonról 3 napig, csak fizetnie kell! És akkor a tagdíjjat sem kell elintézned, így már megin neked lesz könnyebb!
Aztán ha a tutiba álunk 3-an 4-en eggymás mellet, és beszélgetünk, akkor a többi autós várja meg türelmessen amíg befejezzük, és ne dudájjanak, mer akkor ők is tiltásba kerülnek, de eszt meg lehet váltani, és a pénzt arra a számlára lehet befizetni! Asztán aztat intézzd el, hogy a buszok ne használhassák a taxisávot! Ha hasznájja, az összes utasnak le kell szálni, és taxival kell továbbmennie!
Asztán nehogymá aszt csinájjá, amit akarsz, vagy gondósz azzal a buta eperfejeddel! Vagy málna. Mindeggy.
Mindent meg kell velünk beszélned, minden tanácsunkat meg kell fogadnod, legyen az bármije hüjeség, mer tudod, mi TAXISOK mindent jobban tudunk mind te, és ezér nem is lehet hüjeség! Érted? Nem érted? Ha eszünkbe jut valami, azt rögtön ki kell talánod, és egy parlamenti képviselőkből álló, állandó ügyeletet tartó tanácsnak aszt röktön törvénybe kell foglalnia, ami egészen addig hatájos, amíg meg nem gondojjuk magunkat, asztán meg kell változtatni, amíg meg nem gondojjuk magunkat de eszt már montam.
És nekem el ne merj menni dogozni, mer most megy a bót, és tudnál ez kis tartalékot képezni magadnak!
És legfőképpen! Követejjük vissza magunknak a hovátpalit, mer ő minden politikust, meg mundenki ojan jól el tud kűdeni az annyába, hogy az vissza sem talál onnan! Szamóca! HOZD VISSZA NEKÜNK A HORVÁTPALIT, aztán tűnny el, vagy kérd meg a PALIT, hogy taníccson meg mindenre, amit ő tud, mer amit Ő nem tud, az nincs is, vagy nem érdemes tudni! És akkor majd te is mindenkit jól el tucc küldeni oda! Mer eszt másképpen nem lehet csinálni!!!!
Maj ha eszembe jut még valami, asztat leírom, csak mostan megyek dógozni, mer megy a bót!
Te meg figyejjé!
|
Rocktaxi | 2009.12.19. 17:17:33 / # 148465 |
A gyerekem egy mobil szolgáltatónál dolgozik.
Ha hétvégén bent kell lennie, akkor a "multi" DUPLA pénzt ad ezért.
Előzmény: #148464 tomajer 2009.12.19. 17:05:40 |
|
tomajer | 2009.12.19. 17:05:40 / # 148464 |
Látod Gyuri, ezért nem lesz itt semmi....:-(
Mert minden ötletet szétcincálnak a kollégák:-)))
Pedig, nézd meg a Trófea árlapját, vagy bármilyen nagy munkaerőigényes /de szép szó lett:-)/ szolgáltatásét.....
Az ember munkaereje érték, a hétvégi ünnepi munkája pláne.
Csak a miénket sz@rja le magasról mindenki:-(
Előzmény: #148463 Yuri 2009.12.19. 16:48:00 |
|
Yuri | 2009.12.19. 16:48:00 / # 148463 |
|
Attus, az én mobilszolgáltatóm hétvégén olcsóbban számláz. Hm? ;)
Te örülnél, ha azt mondanák neked, hogy hétvégén és ünnepnapokon fizess többet a vízért, villanyért, gázért? Vagy ha a cégvezető (remélem, egyik sem olvassa ezt most... ;) ) azt mondaná, hogy a hétvégén dolgozók fizessenek plusz 3e ft tagdíjat minden hétvégi napért?
Előzmény: #148460 attus 2009.12.19. 16:30:18 |
baupexim1 | 2009.12.19. 16:42:42 / # 148462 |
|
"50 Ft/fő/hónap"
hmmm...
no comment...
Előzmény: #148448 málna 2009.12.19. 13:42:10 |
attus | 2009.12.19. 16:32:34 / # 148461 |
|
Valahol a rendszerváltás környékén még így indult, de aztán az a hülye verseny...
Előzmény: #148458 Yuri 2009.12.19. 15:03:24 |
attus | 2009.12.19. 16:30:18 / # 148460 |
|
Talán lassan megérted mi a bajom a "kollégáimmal"?!:-(
Ráadásul mint írtam mindig azok akiktől a legkevésbé várnád...
Az ünnepi tarifának szerintem van jogalapja, máshol is működik. Én például ezért nem dolgoztam évekig szilveszterkor, nincs megfizetve!!!
Előzmény: #148457 Yuri 2009.12.19. 15:00:00 |
Rocktaxi | 2009.12.19. 15:23:03 / # 148459 |
Erre is igaz a kialakuló állapot!!
Valami elkezdődött!! :-(
Lesz utánpótlás taxisjelöltből!! :-(
|
|
Yuri | 2009.12.19. 15:03:24 / # 148458 |
|
Még a hétvégi, ünnepi tarifáról:
Én kurvára nem örülnék, ha szombaton 20 %-kal többe kerülne a kenyér, mint szerdán, vagy vasárnap többet kellene fizetni a villanyért, mint kedden.
Vállalkozó vagy, senki nem kényszerít arra, hogy hétvégén dolgozzál...
|
Yuri | 2009.12.19. 15:00:00 / # 148457 |
|
Üdv'!
Végigolvastam az elmúlt pár napot. Pár gondolat, aztán lehet szídni, nem érdekel.
Az utcán, munka közben sokat hallom, hogy miért nincs nekünk egy érdekvédelmi szervezetünk, vagy valaki, aki képvisel minket, az érdekeinket. Most jön málna (de legyen bárki), ötleteket kér tőletek, hogy ha ismét elmegy az illetékeshez, mivel álljon elé, ti meg leb@sszátok, hogy milyen jogon, ki kérte rá, stb. Tovább megyek, még azt is kijelentitek, hogy ugyan ez nem jó így, de inkább maradjon változatlan minden, csak hagyjanak titeket (164-ért) fuvarozni. A másik azt írja, amíg nincs összefogás, nem érhetünk el semmit. Hogy a sz@rba legyen összefogás, ha ötletek helyett inkább b@sztatjátok azt, aki tenne valamit. Ja, véleményetek szerint nem jó, amit gondol? Akkor nem leb@szni kell, hanem javaslatot tenni. Ezt kérte ő is.
Milyen jogon intézkedik a nevünkben? Ki kérte rá?
Csogu, azt írod, te már végigcsináltad ezt párszor. Téged ki kért rá? Ki hatalmazott fel rá? Te kivel egyeztettél előtte? És a Horváth Palit ki kérte meg rá? És a többi fecskét, aki nyarat akart csinálni? Elmentél te az összes taxishoz kikérni a véleményüket, a felhatalmazásukat? Hozzám az elmúlt 15 évben senki nem jött, hogy mit gondolok erről-arról, támogatom-e, kiállhat-e a nevemben. (Málna volt eddig az egyetlen, aki odajött, és kikérte a véleményünket, ötleteket kért, de mindezt itt is megtette.) Most meg azt járod le, aki egy taxis közösségi oldalra (tanácsom ellenére, de ez most lényegtelen) feltette a tervezetét, és ötleteket kért a TAXISOKTÓL a tervezet csiszolásához? Újabb balek, akit lehet gúnyolni, cikizni, b@sztatni; egy újabb fecske, aki nyarat akar csinálni, de majd egyedül hagyjuk, jól kinevetjük, és belebukik ő is. De az a nyár kurvára jól jönne, igaz?
Megértelek titeket is: sokan próbálták már (köztük Csogu is, mint írta), belebuktak (köztük Csogu is, hiszen változást nem tudott elérni), oda a remény.
De tényleg oda a remény? Tényleg hülyeség ismét elindítani valamit? Ezentúl akkor már ne is akarjon senki tenni a taxisokért?
Csogu, ha jól tudom, te vagy az egyik szerkesztője ennek az oldalnak, és jóideje benne vagy a taxizás vérkeringésében. Sokkal többet tehetnél, mint bárki más, azért, hogy málna a lehető legjobb tervezettel álljon elő. Miért nem beszélsz vele inkább, miért nem mondod el a véleményedet, javaslatodat neki, ahelyett, hogy itt fikázod? Lehet, sok olyan dologban segíthetnéd, amit te is próbáltál véghez vinni anno...
Ebben a topicban azt kellene látnom, hogy "málna, ez így sok, vegyél el belőle", "málna, ez így kevés, tegyél hozzá", vagy "ez így egyáltalán nem jó, változtass rajta".
Ehelyett mi megy itt? "Ki vagy te, hogy a nevemben...?", "Milyen jogon?", "Ki hatalmazott fel rá?", "Sz@r, amit akarsz", stb.
Ez a szomorú...
Ennyit szerettem volna, köszönöm, hogy elolvastátok. Részemről a fáklyás menet...
|
málna | 2009.12.19. 14:24:51 / # 148456 |
|
Egyablakos ügyintézés,amely könnyítés lenne,erre is tettem javaslatot,illetve az igazolások elektronikus úton való lehívására való törekvést is említettem.Ez mind költségtakarékosság lenne ránk nézve.Az egyetlen plusz kiadásod az évenkénti nullás igazolás lenne az Apehtól a köztartozásaidra tekintettel.És itt most egyben utalnék arra,amin Te és Coffos gúnyolódtatok,hogy mi van akkor,ha valaki kiharcolja a engedményes díjmegfizetést,befizet egy ötvenest,oszt jó napot....Semmi.Jövőre nem kapsz!És mivel a kérvényezést aláírtad,így vállaltad a vágrehajtási törvény azon paragrafusát,amely arra vonatkozik,hogy ha nem fizetsz a foglaltak szerint,visszaáll a régi tartozásod,és azonnali végrehajtási szakaszba lép.Csak ennyi történik.
Előzmény: #148455 csogu 2009.12.19. 14:15:52 |
csogu | 2009.12.19. 14:15:52 / # 148455 |
Ok, ez a két dolog rendben van...nagyon is.
Előzmény: #148454 málna 2009.12.19. 14:14:00 |
|
málna | 2009.12.19. 14:14:00 / # 148454 |
|
Pont azon vagyok,hogy nekünk ne kelljen többet csengetni...
Beadtam az Alkotmánybírósághoz feülbírálati kérvénnyel a vizsgáztatási rendszerünk végett,amely indokolatlan.
Hamarosan Héray Úrtól kérek egy teljes körű elszámoltatást(mivel Kht)a pénzünkről a droszt díj végett.Csak megjegyzem,eddig ezt bárki meg tehette volna,nem tette!
Én azon vagyok,hogy az általam is kifizetett magas költségeket csökkenteni lehessen.Ne légy cinikus kérlek!
Előzmény: #148453 csogu 2009.12.19. 14:02:30 |
csogu | 2009.12.19. 14:02:30 / # 148453 |
Jól van már na...csak olyan jó téged idegelni :-)))
Csináljatok amit akartok, jót sajnos nem tudtok (nincs rá lehetőség)...csak az lenne a kérés, hogy túl rosszat se tegyetek...majd vhogy kifizetjük azt az évi plusz 10-20-40-50 ezret is, amit majd sikerül kiharcolnotok...azt jól van....:-))
Előzmény: #148452 málna 2009.12.19. 13:57:27 |
|
málna | 2009.12.19. 13:57:27 / # 148452 |
|
Te miről beszélsz?Ezt már elmondtam,hogy kikérem magamnak azt,hogy én rosszat akarnék bárkinek is!Nem fogod fel,úgy látom...
A Horváthoz hasonlítgatsz,pedig én ebből nem karriert akarok csinálni.Az már van itthon.:)
Ha nem sikerül semmi,akkor nem sikerül.Ennyi!De én legalább megpróbáltam.
Tőled ennyit láttam idáig a javasolás szemszögéből:
-Magasabb árat.
-Ünnepi tarifát.
-Hétvégi tarifát.
Az ár.Értem én.Szeretnél jobban keresni.Bár nem értem,hogy akkor mit keresel a jelenlegi helyeden...Ha ezzel és semmi mással nem vagy hajlandó foglalkozni,elhesegetnek.Vagy azt mondják,hogy ez ráér.
Tehát kedves Ricsi?Mit is kéne tennünk?Vagy ne tegyünk semmit,jó magyar szokáshoz híven ne bolygassuk azt ami még működik,és görgessük magunk előtt a szarkupacot?
???
Előzmény: #148396 csogu 2009.12.18. 17:01:53 |
csogu | 2009.12.19. 13:50:29 / # 148451 |
Ez a DAS?
Előzmény: #148448 málna 2009.12.19. 13:42:10 |